Whitmarsh: "F1'de Gösteriyi Geliştirme Zamanı Geldi"

yazar:

kategori:

Formula 1 takımları, maliyetlerin düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmasıyla oluşan momentumun devam ettirilip sporun gösteri boyutunun da geliştirilmesi gerekiyor.

Bu sözler, McLaren’in yeni takım patronu Martin Whitmarsh’a ait ve yeni patron, FOTA’nın maliyetler konusundaki başarısının gelecekte taraftalar için F1’i daha iyi hale getirme konusunda iyimser bir hava yarattığını düşünüyor.

Martin Whitmarsh: "Bütün Formula 1 takımları, mücadeleye hazır ve aralarında uzun geçmişe sahipler. Bu yüzden bu takımlar için bir arada olmak oldukça zorlayıcı."

"Luca di Montezemolo, harika bir başkan oldu ve şimdiye kadar gerçekten çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bir çok takım, bir çok feragatta bulundu ve gereken de buydu"

"Eğer F1 gridine bakarsanız bir tarafta dünyanın en büyük şirketlerinden biri Toyota, diğer tarafta Williams ve Force India gibi takımlar var ve sporun geleceği için istek ve arzuları dengelemeye çalışıyorsunuz. Bu gerçekten büyük bir iş. Bu bağlamda harika bir çaba oldu"

"Anlaşılır bir şekilde şimdiye kadar maliyetlerin azaltılması üzerine yoğunlaştık ve bu oldukça gerekliydi. Çok önceleri motor anlaşmalarının 20 milyon Avro oldğunu ve aktarma organlarının gelişimi için çok fazla para gerektiğini konuşmuyorduk."

"Şimdi müşteri takımların tüm güç üretim elemanlarının 6.5 milyon Avro olduğunu iddia ettiği bir sistem var ve bu ileriye yönelik büyük bir adım."

"Bu, spora kendi takımlarındansa diğer takımlara motor tedarik etmek için gelmeyen otomobil üreticilerinin bağlılığını gösteriyor."

 "Şimdiye kadar başarılmış çok şey var ama artık bu sporu nasıl daha fazla izlenebilir hale getirebileceğimizi düşünmeliyiz ve kararları önceden düşünülmüş bir şekilde almaya dikkat etmeliyiz"

FOTA’nın şu anda taraftarların Formula 1’den ne istediğini daha iyi anlamak için bir değerlendirme sürecinde olduğunu biliniyor. Whitmarsh bu konuda, "İlginç olan birkaç farklı araştırma var. Ama takımlar bu araştırmaları yarış ve sıralamaa formatına bakarak finanse ediyorlar ve bu önemli. Gelecek için herkesin açık fikirli lduğunu düşünüyorum. Değişiklikler için acele etmekte bir neden göremiyorum çünkü bu yeni bir şey"

"Gerçek olan şu ki, son iki sezonda çok heyecanlı bir hava soluduk. F1’inharika bir spor olduğuna ve mükemmel bir seyir zevki verdiğine inanıyorum. Bunu, izleyen taraftarlar için daha iyi bir şekle sokmaya çalışmalıyız." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir