Bottas: “Williams’ın Yarışlara Yaklaşımında Değişiklik Faydalı Oldu”

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, Williams takımının her yarışa çok sayıda güncelleme getirmekten vazgeçmesinden beri bunun olumlu sonuçlandığını söyledi.

Sezon öncesinde favoriler arasında yer alan Williams, özellikle sene başında beklentilerin uzağında kaldı ve istediği sonuçları alamadı. Ancak özellikle Kanada GP’den beri takım oldukça güçlü yarışlar çıkardı.

Valtteri Bottas son 3 yarışta art arda podyuma çıkmayı başardı ve Williams Mercedes dışında rakiplerinin rahat bir şekilde önünde yer aldı.

Bottas “Geçen sene ile bu sene arasındaki fark; geçen sene yarışlara çok daha fazla yeni parça getiriyorduk. Bu sene ise getirdiğimiz güncellemeler her zaman işe yaradı. Rüzgar tüneli ile pist üstü verileri arasındaki korelasyon çok daha iyi.  Takımın rüzgar tüneli çalışmasında farklılıklar söz konusu ve gerçekten işe yarıyor.”

“Bunun dışında tüm parçalar konusunda daha seçici olmaya başladık. Takım araca artık daha büyük pencereden bakıyor ve hangi alanlara odaklanması gerektiğini görüyor. Artık her şeye bir anda bakıp çok fazla şey getirmiyor. Umarım gücümüzü bu hafta sonu yine gösteririz.”

“Bu hafta sonu özellikle aerodinamik açıdan oldukça fazla yeni parça olacak. Geçen haftaki değişiklikler nedeniyle süspansiyonda bazı değişiklikler olacak. Bu yüzden aracı mevcut süspansiyonlarla daha iyi çalışması için optimize etmeye çalıştık.”

“Ancak ana konu yeni aerodinamik parçalar olacak. Bu piste bir sürü parça getiriyoruz çünkü çok fazla downforce gerekiyor. Parçalar çalışırsa bir çok yerde faydalı olacaklar. Belki Monza’da faydası olmayacak ancak Macaristan’dan sonraki bir çok pistte faydalı olacaklar.” dedi.


Yorumlar

“Bottas: “Williams’ın Yarışlara Yaklaşımında Değişiklik Faydalı Oldu”” için bir yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    williams garip ya, kazanmayı unutmak,güvensizlik , buyuk risk almamalar.Neticede bizden daha iyi bildikleri kesin umarım güzel günler yakında olur.
    Yüreye dur Bottas!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir