Raikkonen: 2015 Aracı Bana Uyacak

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen önümüzdeki yılın Ferrari tasarımının kendi sürüş stiline uyacağından emin.

Eski dünya şampiyonu pilot Maranello’ya dönüşünde sorunlar yaşadı ve henüz yedincilikten daha iyi bir yerde bitirebilmiş değil.

Raikkonen klasmanda 12. sırada ve takım arkadaşı Fernando Alonso’nun sekiz sıra ve 78 puan arkasında.

Raikkonen 2015’te çok güçlü olacağını umuyor.

“Elbette takım ne istediğimi biliyor. Tasarımcılar yeni araç üzerinde çalışıyorlar. Fabrikadaki bu çocukların aracı benim isteyeceğim şekilde değiştirebileceklerinden yüzde yüz eminim.”

“Gelişmeliyiz ve bunun için zorluyoruz. Bu yıl gerçekten kötü ve olmamız gereken yerde değiliz. Yapacak çok fazla işimiz var, ancak eminim ki işleri tersine dönüştürecek insanlarımız ve araçlarımız var.”


Yorumlar

“Raikkonen: 2015 Aracı Bana Uyacak” için 57 yanıt

  1. Renault olarak yüz yılı aşkın bir süreden bu yana otomobilin tarihini yazan birkaç marka arasında
    yer alıyoruz. Mekaniğe, tasarıma ve teknolojik ilerlemeye duyduğumuz tutku ekiplerimize
    sürekli rehberlik etse de, Renault yaklaşımını asıl belirleyen unsur insana gösterdiğimiz
    özendir. Burada, insanların yaşamı teknolojik ilerlemeye yol gösterir. Renault olarak insanın
    otomobile değil, otomobilin insana uyum sağlaması gerektiğine inanırız.

    Tam Kimi için…

  2. Umut nedir ? Kimi Raikkonen taraftarlarına bakın başka açıklamaya gerek yok…

    o sene olmadı mı? bir sonraki sene… o da mı olmadı ? bir sonraki, ama yine olmadı… araçlar farklı, aynı araçla yarışsınlar… Kimi Ferrari’de mi ? O zaman Alonso ayrılır takımdan, neden ? çünkü yemez… ayrılmadı mı ? görür gününü o şimdi.. aynı araçla yarışıyolar yine mi olmuyor ? araca alışsın önce bi… araca da alışamadı ama, ne olacak şimdi ? ona göre araba yapsınlar siz (biz) görürüz… senelerdir aynı hikaye… her sene aynı hikayeyi anlatıyorsunuz, bir kere tutarsa bu hikaye adamı peygamber ilan edeceksiniz, hadi hayırlısı 😀

    1. Nomercy (Krv12) avatarı
      Nomercy (Krv12)

      Peki züğürt tesellisi nedir ? 😀

      1. hahhaha, gönüllerin şampiyonuyla teselli buluyoruz bizde napalım :))) Ama yani bir Mclaren hala değiliz, kaç yıl oldu takımlar şampiyonu alınmayalı ? 10 dan sonra ben saymayı bırakmıştım

        1. Nomercy (Krv12) avatarı
          Nomercy (Krv12)

          Ben görmedim bilmiyorum ))

          1. valla bizde 10 lar klubüne giricez bu gidişle (Alonso olarak), son şampiyonluk 2006, 2016’ya az kaldı yani 😀

        2. Kanayan yaramıza dokundun aşk olsun 😀

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Der susarım.

  3. Murat AYDIN avatarı

    Lamı cimi yok. Yarışı araç kazanır. Rosberg’in altındaki aracı Gro’ya ver Gro şampiyon olur. Efendim araç mı şöföre uyacak şöför mü araca uyacak… Geçin bunları. Aracın kötüyse ne moralin kalır ne kondisyonun ne hevesin. Sen Lotus gibi bir arabada aslanlar gibi savaş şampiyonluk mücadelesi ver daha iyi olacak diye Ferrari gibi bir takıma geç ama sana verdikleri araç tur yesin. Kimi şampiyon olmuş bir pilot. Hatta en fazla yarışı kazanmasına rağmen şampiyon olamadığı sezon var.

    1. Onur Gentas avatarı

      Evet Webber’in aracıda çok kötüydü ondan Vettel’in yanına yaklaşamadı. İyi pilot iyi araçla şampiyon olur günümüzde. Her zaman araç yeterli olmuyor.

      1. Murat AYDIN avatarı

        F1’de iyi araçla şampiyon olamayacak pilot yoktur.

      2. Webber birçok kez Vettel’i mağlup edebilir hatta şampiyon olabilirdi ama bir sürü sebep sayabiliriz bunlara engel olan, bu bir. İkincisi Webber ile Rai arasında ciddi fark var. Dur kızma, Alonso ile Webber arasında da fark var, Alonso daha iyi.

        1. Onur Gentas avatarı

          Ben ne Alonso ne de Kimi’yi destekliyorum. 4 sene Vettel şampiyon oldu, Webber’in başına dünyadaki bütün şanssızlıklar gelse en azından 1 sene şampiyon olması gerekirdi. Hadi şampiyonluğu da geçtim adam 2. bile olamadı. Bana göre Webber pilot falan değildi. Ne arkadan gelene direnir ne öndekini geçmeye çalışır. Bırakmasıda çok iyi oldu en azından Ricciardo gibi bir yetenek şimdiden parlamaya başladı.

          Webber ile Kimi’yi kıyaslamak bile Kimi’ye haksızlık olur.

    2. Bu ne ya yok araç kötü motivasyonu yok falan filan. O zaman formula 1 de sadece araçları iyi olanlar yarışsın. Ondan sonra çıkarlar kimi rn iyisi derler. Araç kötü olunca hevesi yokmuş falan filan. Araç iyiyken her pilot yarışıyor. Sen para kazanıyorsan araçtan her zaman Maximumu alacaksın. Sizinki de ne güzel dünya böyle.

  4. İNŞAALLAH

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İyi işte Alonso kalırsa daha iyi puanlar alarak yardımcı olursun hem Alonso’ya hem takımına. 2015 aracı sana uyarsa Alonso’ya 2x uyar nasılsa. Neyse bu arada bu kadar az puanlan en çok kazanan pilot ünvanını da almış olacaksın.

    Yanlız çok ilginç, Minardi/Reno/Mclaren/Reno/Ferrari ben daha Alonso’dan araç bana uymuyor diye bir laf duymadım. Altına ne verdilerse MAX yaptı adam. Yukardaki 2x de bu yüzden. Eğer seneye Kimi’ye uyacak kadar düzgün bir araç yaparsa Ferrari asıl Alonso’yu kimse tutamaz. Benden söylemesi..

    1. OtonomAktor avatarı

      yıllarca alo ya uygun yaptı ferrari birşey olmadı. raiye uygun belki bir şey olur 🙂 iyi araçta alo öyle rai ye şimdiki kadar fark yapamaz hatta rai ye uygun olsun tam rai performans olarak öne geçer kanımca. adama iyi aracın kokusunu yeter o zaman iyi sürüyor. mclaren in 2003 ve 2005 yılındaki aracı beraber kullansalar alo -rai bence rai kesinlikle alo nun önünde bitirirdi çünkü gerçekten mclaren i kusursuz sürüyordu rai.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Bu seneyi kapattık artık 10*0’dan sonra gelecek seneyi iple çekiyoruz. Bakalım seneye ne bahaneler duyacaz…

        1. OtonomAktor avatarı

          ben rai ci değilim herhangi bir bahanem yok o yüzden 🙂 görüşümü söylüyorum sadece. mclaren i sürüşü bir başkaydı rai nin.

    2. arac kimi nin istedigi gibi olursa senin ki aglamaya baslar santander baba kurtar beni diye hani ispanyada ki gibi. ;). ve unutma ki 2010 dan buyana alonso icin tasarlaniyo ve onun ger verileri ile.santander babasi ne kurallar koydurdu acaba kontratina her yaris takim arkadasinin onunde olsunda kacinci oldugu hic onemli degil.ha bide ferrrari ucuncu olamasa gitmeye hakki varmis.madem o kadar iyi ve hizli pilot neden gidemiyor ???

    3. Bora Vardar avatarı

      hiç sizin başınıza gelmiyor mu anlamıyorum. ben hep arkadan itişli araçlar kullandım,zorunluluk halinde önden çekişli araç kullandığımda güvensiz hissediyorum virajlarda ki, biz standart hızlarda bir müsabaka içinde de değiliz.Kimi tamam gamzsız birisi düşüşte var performansında ama fazla yüklenmemek lazım

  6. şu videoda martin brundle f1 aracıyla pilotların sürüş stillerini gösteriyor. alonsoyla raikkonen birbirinin tam zıddı. kimi’nin 5 senedir alonsoyla çalışan bir takıma geldiğinde ön tarafı olmayan bir araç bulması normal.

  7. aç sana uymaz sen uyacaksın araca. keskin ön taraf arkadan kaymayan bir araç bu herkesin istediği bir araç değil mi zaten. Farklı birşey istiyormuş gibi yazılıyor. Alo doğum gününde araç istedi cevap olarak kimi geldi. 

Kimi artık seneye. Sezon başından beri olmamız gereken yerde değiliz idi demeç, şimdi olmuş 2015. Alonso takımda kalırsa seneye de alonso dağıtınca rai onun ne yaptığı umrumda değil der. Alonso ferrari gelişmeli 5.lik iyi değil der. Kimi fanları da adamın son senesi yea. emekli olacak. Takmıyor ondan yoksa alonsoyu süpürür o kim yea. der, çok iyi pilottu efsaneydi temalı 10 paragraflık yorumlarla f1den ayrılır.

    1. Sadece kimi istedigi araci aldiginda hala Alonso ya kaybediyorsa o zaman haklısın diycem royal efendi. Her Raikkonen haberinin altinda senin kimiyi küçük gorme cabalarindan gina geldi artik her haberinde sen varsin…

  8. Bir Fin gazetesine göre Belçika’da aracın önünde radikal değişiklikler yapacaklarmış Kimi’ye istediği aracı verebilmek için. Bu haftasonu da ufak tefek birkaç şey varmış ön taraf ile ilgili.

  9. Mercedes motor verse Ferrarı bu yıl yarış kazanırdı diyorum.
    Bakalım noolcek?
    :Ö)

  10. Vallahi kaç senedir Alonso için bile düzgün araç yapamazlarken 2015 aracı umarım Raikkonen için sağlam ve hızlı bir araç olursa hayalimdeki Raikkonen-Alonso DOUBLE DOUBLE şampiyon olabilirler.

  11. ön tarafı keskin, iyi yol tutan bir araç yapsınlar yeter.
    diğer gelecek aerodinamik güncellemeler ile istediğine yakın bir araç çıkar.

    araçta hakimiyet yok. adam boğuşuyor araçla. gerçekten kullanamıyor aracı. bu onun formda olup olmaması ile ilgili değil.

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Soru:
      İyi pilot stilini araca göre ayarlayabilen pilot mudur yoksa sadece kendi stiline uyan bir araçla hızlı olabilen pilot mudur?

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        O zaman griddeki kafaya yarışanların çoğu kötü. ALO kaç yıldır istediği gibi araç kullanamıyor VET bu sene araç ona uymadığından şikayetçi BUT ile McLarendeyken kafa kafaya yarışan HAM arkadan kayan araç kullanmaya başlayınca yenilmez oluyor. RAİ zaten önden kayan araçlardan şikayetçi. Kontra bi soru yönelteyim tagında yazan isim bu dört pilottan daha mı iyi yani? 🙂

        1. istediği gibi araç kullanamıyor değil, hızlı araç bulamıyor. Yoksa adam aracını her türlü kullanıyor 🙂

          1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            İstediği gibi kullanamıyor işte hatta geçen bir video vardı direksiyondaki titremeye sinirlenip direksiyona vuruyordu. Yoksa kullanmasına bişey demiyorum max. ı alıyor araçtan.

            1. o alonsoydu.. ingilterede buttonu takip ederkenki olayı diyorsun demi?

            2. o videoyu gerçekten görmek isterim 🙂

        2. rosberg power avatarı
          rosberg power

          alonso ve hamilton dan daha iyi bir pilot demek hatalı olur ancak vettel button ve raikkonenden iyi olduğunu düşünüyorum.

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            puhahahahaha

      2. arac iyi olmadiktan sonra gerisi hikaye en yakin ornek vettel.fazla uzaga gidipte birseyler aramaya gerek yok.

      3. Stilini araca uydurmak sandığın kadar basit değil. Sürüş stilini biraz esnetebilirsin belki ama tamamen değiştiremezsin. Burada 40 yıllık pilotlarmışız gibi tartışmanın anlamı yok çünkü ne hiçbirimiz bir F1 aracı sürdü ne de sürenlerle bu konuyu tartıştı. Daha önce bir pilotun çıkıp sürüş stilini değiştirdiğini filan da duymadık. Hiçbir yorumcu da araçla uyum sağlayamayan bir pilota çıkıp “O zaman sürüş stilini değiştirsin.” filan da demez. Yani Alonso her sene araca göre sürüş stilini değiştiriyor değil, Raikkonen’e bu noktada haksızlık yapmamak gerek.

        1. rosberg power avatarı
          rosberg power

          araca göre stilini her pilot değiştiriyor. buna adapte olmak denir. adapte olamayan pilot ben bu aracı süremiyorum diyen pilottur.

          1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            Adapte takıma ya da piste, yeni kurallara falan olunur ben araca adapte olan pilot görmedim he şöyle olabilir pilotun söyledikleri doğrultusunda araca güncelleme gelir ya da sonraki senelerde araç bu söylediklerine göre değiştirilir. Sen böyle kesin konuşuyorsun da örnek verebilir misin? Birde ROS u kaç yıldır takip ediyorsun sorabilir miyim?

            1. rosberg power avatarı
              rosberg power

              http://www.trf1.net/formula1_haberler/38661-hulkenberg-yeni-araclara-alismak-zor-olacak.html

              Şimdi duymuşsunuzdur sanırım sayın F1 gurusu

              daha yetmediyse başka kaynaklarda gösterebilirim ama uzağa gitmek istemedim.

              Rosberg’le konunun alakası yok. İlgili konuyla alakalı yorum yaparsan sevinirim.

              1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                Yeni araçlara diyor dikkat edersen yani yeni kuralların getirdiği yeni araçlar. Yorumumu dikkatli okursan yeni kurallar yazmışım kastım tam olarak buydu. Elbette kurallar değişiyor ve kurallara adapte olmak gerekir ama direk araca adapte olunmaz. Örneği Moto GP de falanda çoktur. Anladığım kadarıyla bilgimiz sınırlı neyse son olarak ROS un GP2 ve alt serilerde kimlerle şampiyonluk mücadelesi verdiğini ve o pilotların şimdi nerelerde olduğuna bakınız sonra RAİ den üstün görünüz.

              2. Alışmak ile sürüş stilini değiştirmek aynı şey olsaydı haklı olurdun. Alışmaktan kasıt viraj çıkışlarında aracın patinajda kalması ya da azalan yol tutuş ve artan araç ağırlıklarından dolayı daha yavaş dönülen virajlara alışmak. Stil bambaşka bir şey. Kimisi vardır virajı hızlı dönmeyi tercih eder kimisi vardır virajdan hızlı çıkmayı tercih eder gibi. Bu onun sürüş karakteristiğidir ve bunu kolay kolay değiştiremezsin. Virajı hızlı dönmeyi isteyen bir adam ile virajdan hızlı çıkmayı isteyen bir adamın sorunlu bir araçtan alacağı performans da eşit olmaz. Basitçe bu şekilde açıklayabilirim. Fakat konuya pek hakim olmadığın açık.

      4. katılmıyorum.
        sebebi ise, pilotun bir sürüş karakteristiği var, gaza yüklenme, refleks, geç frenaj, aerodinami zekası, yarış zekası gibi…
        bunları en iyi piste yansıtabileceği bir donanım olmadıktan sonra verimli olamaz.

  12. Beklentileri yüksek tuttuk, kavga çıkmayacak galiba bu sefer. 🙂

  13. acaba bu alonsoya bir cevap mi?alonso nun gecen ki mutuzlugu icin ?? 😀

  14. Cips-Kola aldım yorumları bekliyorum 😀

    1. bu iyidi bak 😀

    2. bu iyidi bak 😀

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Sesli güldüm 🙂

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hoşçakal Mashar Alonso

  16. Hislerine uygun aracı alırsa vay rakiplerin haline

  17. 3 sayfa dolusu kapışmaya hazır olun.

    1. Strong_Union avatarı

      Kesinlikle 🙂 Mükemmel bir yorum 🙂 sadece arkanıza yaslanın 🙂 inş seviyeli yorumlar atabiliriz 🙂

    2. Onur Gentas avatarı

      İyiydi:)

    3. OtonomAktor avatarı

      yine bir alo rai tartışması gelecek gibi. şimdi bile yorumcular bu kadar tartışabiliyorken bide alo rai rekabetçi bir araç ile bu seneki ham-ros gibi bir kapışmanın içinde olsalarmış ne olucakmış acaba 😀 kan çıkardı şimdiki hale bakılırsa tövbe ya 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir