FRIC Yasağının Etkisi Macaristan’da Daha Çok Görülecek

yazar:

kategori:

Formula 1’in önde gelen isimleri, FRIC süspansiyonun yokluğunun Hungaroring gibi uzun virajlara sahip pistlerde daha çok belli olacağını düşünüyorlar.

Geçen haftanın önde gelen konusu FRIC süspansiyonların yasaklanmasıydı.  Takımların FRIC süspansiyonları araçlarından çıkarmasıyla birlikte özellikle Mercedes’in güç kaybetmesi bekleniyordu ancak yarışta beklenen olmadı.

Ancak FRIC yokluğunun asıl etkisinin Macaristan’ın Hungaroring pistinde görülmesi bekleniyor.

Nico Rosberg “Buradaki virajların yapısı, aracı daha çok etkileyebilir.”

“Körbler ya da tümseklerle alakalı bir durum söz konusu değil. Viraj süresi ve hızı etkiliyor. Ve burada oldukça fazla  yüksek hızlı viraj var.” dedi.

Jenson Button “FRIC olmadan araçların burada nasıl olduğunu görmek ilginç olacak çünkü burası tümsekli bir pist ve FRIC yokken bu önemli bir sorun olabilir.”

“FRIC büyük ölçüde sürüş kalitesine yardımcı oluyordu bu yüzden o olmadan çalışmaya alışanların faydasına olabilir.”

“Bizim sistemimiz iyiydi ancak diğerleri biz başka şeyler üzerinde çalışırken bu sistem üzerinde daha fazla çalışmış olabilirler.”

“Biz sistem olmadan sürmeye alıştık. Son 3 senedir sistemi bir takıp bir çıkarıyorduk. Bu yüzden aracın nasıl olduğunu biliyoruz.” dedi.

Monisha Kaltenborn “Dikkatli olmak lazım çünkü piste özgü durum olabilir. Onun olmamasının daha çok etkili olduğu pistler olacak. Bazılarında ise sorun olmayacak.”

“Onun olmamasının etkili olacağı pistler geliyor. FRIC olsaydı o pistlerde fark daha büyük olacaktı. Ancak şimdi fark azalabilir.”

“Pistlerde neler olacağını bekleyip göreceğiz. Burada neler olacağını göreceğiz. Bu yüzden temkinliyim.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir