Hamilton: “Eski Galibiyetlerim Yine Kazanmamı Garantilemiyor”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Macaristan’da daha önce 4 defa kazanmış olmasının bu sene de kazanacağını garanti etmediğini söyledi.

Hamilton, daha önce 4 defa kazanmayı başardığı Macaristan’a en büyük favori olarak gidiyor.

Hamilton “Diğer yarışlardan daha önemli bir yarış değil. Her yarışa diğerleri kadar ciddi yaklaşıyorum. Bu yarış kazanmam için bir fırsat.”

“Ben kovalıyorum. İlk yarıştan beri geride olan benim. Bu mücadeleden keyif alıyorum. Bu hafta sonu puan farkını kapatabilirsem yaz tatilinden önce, 2. yarıdan önce olumlu bir şey olur.” dedi.

2007, 2009, 2012 ve 2013’te Macaristan’da kazanan Hamilton bu sene de kazanırsa, Michael Schumacher’i geçerek bu pistte en çok kazanmış isim olacak.

Hamilton “Son senelerde işlerin burada nasıl iyi gittiğini gerçekten söyleyemem. Burası harika bir pist. Gerçekten sürerken keyif alıyorum. Belki sürüş stilime bazı pistlerden daha çok uyuyordur.  Belki şansımla alakalıdır. Bakalım bu hafta sonu ne olacak.”

“Bildiğiniz gibi bu sene pek şanslı değilim. Yine önde olursam bu şansımla alakalı değil, sürüş stilimle alakalı olacak.” dedi.

Hamilton ayrıca sıralamalarda fren sorunu nedeniyle kaza yaptığı Almanya GP’yi geride bıraktığını söyledi.

Hamilton “Her zamandan daha çok zorlayacağım. Pazar günü yeni frenlerim vardı ve her zaman olduğu gibi zorladım. Bu hafta sonu da aynısını yapmayı planlıyorum.”

“Yarış pilotu olarak takımınıza % 100 güvenmeniz lazım. Ben orada cumartesi sorun yaşasam da ertesi gün aracımda % 100 güven içerisindeydim.”

“Aracınızda özellikle güvenlik açısından şüphe içerisinde olamazsınız. Aksi takdirde çok yavaş kalırsınız. Bu yüzden burada % 100 zorlayacağım.” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: “Eski Galibiyetlerim Yine Kazanmamı Garantilemiyor”” için 4 yanıt

  1. Pazar günü yağmur yağarsa her türlü sonuç mümkün.

  2. hamilton burda geçen sene redbull/vettel’i kendine yaklaştırmadan kazandı. schumacher için spa neyse hungaroring de hamilton için o. burda çok hızlı.

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Bana göre bu haftanın favorisi Hamilton’dur. Sıralamalarda olabildiğince zorlayıp hata yapmasını sağlamalıyız ve yarış içinde galibiyet getirecek bir strateji uygulamalıyız. Pist geçişe pek müsait değil aynı araçla yarışınca o yüzden akıllı davranmak gerek.

    1. zaten rosberg sıralamalarda eskisi gibi kasmıyor gözle bile görülüyor ki ros sıralama performansı çok yüksek bir pilot. biliyorki ham stresten 2 sıralamadan birinde hata yapıyor.ros sadece geçişe imkan vermeyen pistlerde ve cadde pistlerinde kasacaktır.öcellikle bu pistlerde antrenman turlarında zorlayacak ve ham ın önünde kalarak yine onu sıralamalarda hataya zorlamak isteyecek.ros un bu sezonki şampiyonluk savaşındaki stratejisi sürüşünede yansımış durumda.ve şu ana kadar başarılı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir