Massa'dan F60'ın Dayanıklığına "8 Puan"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Mugello’da yaptığı testlerin ardından yeni F60 hakkında olumlu düşüncelere sahip oldu.

Geçen seneki şampiyonayı sadece 1 puan farkla kaybeden Brezilyalı sürücü kötü hava koşullarına rağmen Mugello’da 2 gün çalıştı.

Son günde yaşanan teknik soruna rağmen Massa yeni aracın performansından cesaretlendiğini söyledi.

Massa "Sondan bir önceki turda araç bir anda sinirlendi ancak şüphesiz gayet olumlu not aldı."

"Mugello’yu seçmek doğru bir karardı ve 4 günde yaklaşık 1700 km yol kat ettik. Eskiden her 250 km’den sonra bir sorun yaşarken genel olarak hiç sorun yaşamadık."

"Dayanıklılık bakımından son anı dikkate alırsak 8’i hak ediyor. Performans bakımından rakiplerimiz ile karşılaşmayı beklemeliyiz ancak doğru yoldayız ve daha şimdiden iyi tur zamanları elde ediyoruz."

"Mevcut koşullarda en iyi seviyesinde olmasa da oluksuz lastikler iyi çalışıyorlar." dedi.

Dünkü sorun hakkında konuşan Massa "Diferansiyeldeki bir kırık nedeniyle hidrolik sorunu oldu. Bu kesinlikle KERS ya da motor gibi bazı önemli bileşenlerde olmasından daha iyi." dedi.

Massa ayrıcayeni kurallar ile aracı sürmenin daha zevkli olduğunu söyledi.

Massa "Bana göre evet. Tüm aerodinamik yüklü aracı geride bıraktık ve kart ya da sürüşü daha zor bir araca sahibiz, hatalar daha fazla olacaktır ve sürücü yeteneğine daha fazla ihtiyaç var."

"Direksiyon üzerinde çok fazla tuş olduğu ve zorlanacağımız hikayeleri beni biraz güldürüyor: Onlar her zaman varlardı, biz aptal değiliz, şu anda sadece 2 tane fazla var." dedi.


Yorumlar

  1. oğulcan eriş avatarı
    oğulcan eriş

    massa zaten ii pilot

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Ön kanatlar yere daha yakın ve düz olduğu için süspansiyon ayarları daha kolay anlaşılıyor bence…

  3. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Ön kanatlar çok daha büyük olduğu için yere yakın gözüküyorlar viraj dönerken. Süspansiyonla alakası yok bu durumun. VE ayrıca istatistik yapmanız da çok saçma. Oran-orantı falan komik yani… Ferrari her zamanki gibi önde yarışacaktır bu kesin.

  4. levent karadol avatarı
    levent karadol

    zaten testlerin amacı problemleri ortaya çıkartmak ve onları çözmek değilmi nedenleri biliniyorsa hiç sorun değil bence bu sene sezon içi testlerin yasağından dolayı herkes dayanıklılık sorunuyla karşılasa bilir çünkü problemlerin çözümü sadece deneme yanılma yoluyla giderilmeye çalışılacak ayrıca arkadaşlar her pist araçları karektiristik özelliklerinden dolayı farklı şekilde yorar örneğin monzada motor çok üst devirlerde çalıştığı için daha fazla zorlana bilirken monako da ise daha çok yük şanzumana ve debriyaj biner ben sizin yaptığınız km / dayanıklılık hesabınıza katılmıyorum

  5. 10 da 2, yok 5 yarışta 3 sorun vs. vs. bunlar hakkında bu bilgilerle yorum yapmak yersiz yani

  6. sezon öncesi sorun yaşamak aslında takımların avantajı, potansiyel sorunların yarışlarda ortaya çıkmasından iyidir, tabi en önemlisi sorunlara kalıcı çözümler üretebilmek… Motorun aşırı ısınması veya çok ciddi bir mekanik aksamın problemi olmadığı sürece, demek istediğim büyük kronik tasarımsal problemler olmadığı sürece, ufak tefek problemler o takımın zayıf olduğunu göstermez, aksine o problemler o takımı güçlendirir, tabi problemi çözebildikleri takdirde … 😉

  7. gurcan hezer avatarı

    ..;) ortalama pistler 300 km civarı tabi monaco 260 km Monza 305 …
    Antremanlarda farklı motorlar kullanıyorlar ama sıralama turlarında yarış motorları takılmakta ,pist uzuklarıda 3,5 – km dersek 5-6 tur sadece sıralamalrda atıldığı için 320 civarı olur tabi ort rakamalra bunlar…

  8. Gürcan matematikten sınıfta kaldın otur sıfır 🙂 Yarış ~305 km, sıralamada 1 zaman turu atmak için çıkıp girsen zaten 320 km eder, daha bunun cumartesi antrenmanları var, nereden baksan 15-20 tur, sıralamada da o kadar tur atıyorlar, 450 km den aşağısı kurtarmaz, pist uzunluğuna göre değişir tabi, Belçikada turlamakla Monakoda turlamak aynı olmaz 🙂

  9. gurcan hezer avatarı

    Raikkonenin de problem yaşadığı haberleri vardı ki ön kanatta yaşanan problemde mekanik olarak isimlendirilebir,yarış mesafesine gelince de antreman turlarınıda katarsak yarış hafta sonuna (aynı araçlar olduğu için)yaklaşık 320 km dir….

  10. burak bocek avatarı

    1700 kmde tek mekanik sorun var yarış mesafesi 305kmdir

  11. gurcan hezer avatarı

    1700km de 2 kere dayanıklılık problemi yaşanıyorsa ,bir yarışın ortalama 320 km olduğunu varsayarsak ,yaklaşık 5 yarışta 2 sorun demektir ki bu da 16 yarışta 6 kere problem yaşıyanacağı anlamına gelir ama geçen seneden daha iyi bir dayanıklılık yakalamış olurlar ….

  12. burak bocek avatarı

    Demekki o son problem olmasa %100 dayanıklılık olucaktı bu test için.Sezonda ise matamatiksel olarak 3 problem yapıyor çok değil ama en aza indirgemek lazım.Geçen sene çokça başımızı yaktı ancak takım artık bu konular üzerinde daha çok duruyor.Hatta kış testleri başladığında yeni paketten çok dayanıklılık için sürüş yaptılar.Lastikleri iyi kullanmayıda başarırsak herşey çok umut verici.

  13. gurcan hezer avatarı

    Demek ki 10 yarışın 2 sinde olası bi problem bekleniyor……

  14. süspansiyonu yumuşatmış olmalılar, daha önce bir aracı hiç bu kadar yatmış bir durumda gördüğümü hatırlamıyorum, ön kanadın iki ucu arasındaki yükseklik farkına bakıldığında bu anlaşılıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir