Horner, Negatif Yaklaşım Nedeniyle Medyayı Suçladı

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Formula 1 medyasının sporun güzelliklerinin reklamını yapmaktansa hep olumsuz yönlerine bakarak kötü reklam yaptığını düşünüyor.

Horner, gittikleri her yarışta basın mensuplarının sürekli olarak aynı soruları tekrarlamasına sert bir şekilde cevap verdi.

Bu sene Rusya GP ilk defa takvime giriyor. Bunun dışında 2016’da Azerbaycan GP takvime girecek.

Rusya’da yaşanan olaylar ve son olarak Malezya uçağının düşürülmesi nedeniyle yarışın geleceğiyle ilgili olumsuz haberler çıkıyor. Bunun dışında Azerbaycan, Avrupa ülkelerinde insan hakları ihlalleriyle biliniyor.

Bu iki devlet hakkında soru sorulması üzerine Horner “Sadece olumsuzluklar üzerine odaklanıyoruz. Biz şampiyonaya katılmak için anlaşma yaptığımızda organizatörlere ve FIA’ya güveniyoruz. Onlar bunun gereksiz olduğunu söylememesi halinde o yarışlara katılacağız.”

“Tüm medya mensupları da, büyük çoğunluğunuz da orada olacak. Niçin? Çünkü ya spora tutkulusunuzdur ya da hayatınızı bu spor sayesinde sürdürüyorsunuzdur.”

“Formula 1’i siyasete karıştırmak yanlış bir şey.”

“Sürücüler hakkında, son yarışlarda bizim sürücülerimiz ve Ferrari sürücüleri arasında geçen görsel yarışlar hakkında konuşmalıyız.”

“Lewis Hamilton’un harika bir şekilde yükselişinden konuşmalıyız.”

“Bunun yerine hep olumsuzluklara odaklanıyoruz. Bizim burada oturup o tür soruları cevaplamamız sıkıcı oluyor.”

“Bu yüzden pazar günü yarışta neler olacağına dair ya da yarın sıralamalarda neler olacağına dair sorular sorsanız nasıl olur? Bu tür soruları lütfen Bay Todt ya da Bay Ecclestone’a sorun, takımlara değil.” dedi.

Force India’nın takım patronu Vijay Mallya “Takımlar sosyal ya da politik konular hakkında yorum yapmamalı.”

“Formula 1’in nerede olup nerede olmayacağına FIA mükemmel bir şekilde karar veriyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir