Red Bull, Renault'nun KERS Sistemini Kullanacak

yazar:

kategori:

Renault ve Red Bull Racing, bu sene aynı Kinetik Enerji Dönüşüm Sistemi’ni kullnacaklarını açıkladılar.

Kendi sistemini geliştirme konusunda çalışmalar yapan Red Bull Racing şimdiye kadar çok büyük gelişme kaydedebilmiş değildi. Geçen yılın ortalarında çalıştıkları bataryaların fazla ısınması fabrikalarında küçük çapta bir yangın alarmı verilmesine neden olmuştu. Takım, şu anda Renault’nun motor tedariği anlaşmasına ek olarak KERS ünitesini kullanmayı amaçlıyor.

Formula 1 ‘in resmi sitesinde Fransız üretici tarafından yapılan açıklamada, “Takım KERS sistemini bu sezon başka bir takıma da tedarik edecektir.” deniliyor.

Red Bull Racing’den Christian Horner da, sistemin gelişimi için Renault’nun KERS’i ilk kullandığı andan itibaren elde edecekleri verileri beklediklerini söylüyor.

Takımlar KERS’in gelişimi ile ilgili farklı noktalarda olsalar da, Renault sistemin 2009 yılında yarışları geliştireceğinden şüpheli.

“Eğer tüm takımlar KERS’i kullanırsa, aynı yolla, aynı yerde, aynı zamanda kullanacaklar ve bir avantaj olmayacak. Diğer bir yandan, sistemi kullanmamak da başka bir büyük handikap olacak.”

Ayrıca Renault KERS’in geliştirilmesinin sporun dışındaki endüstriyle bir ilişkisi olmadığını da düşünüyor.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Zaten o konuda kimse yorum yapamaz 🙂 Bir tür lanetde olabilir 😉

  2. nimet mi görücez artık yarışlarda.herkes aynı şeyi söyleyince bende umut kalmadı doğrusu.belki bmw şaşırtır diyorum oda kers o araç için hafif kalır o yüzden.

  3. burak bocek avatarı

    evet aynı kers alınıcaksa zaten hemen hemen aynı seviyede olucak ve diğer takımlarında çok büyük bir üstünlükleri olmadıgını düşünürsek kersin etkisi onu kullanmayan araçta daha çok olabilir.Toyota bu bakımdan biraz zorlanabilir.Bu yıl işler aero yeniliklerde ve lastiklerin kullanımında biraz daha önemli gibi

  4. Kers=ekstra maliyet

    bir getiriside olsa bari

  5. Ertan Akkaş avatarı

    Magnetti Marelli'nin nimetinden bir sürü takım yararlanacak gibi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir