FIA, Yeni Güvenlik Aracı Kuralını Duyurdu

yazar:

kategori:

FIA, geçtiğimiz sene boyunca başarıyla test edilen yeni güvenlik aracı kuralının 2009’da yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Takımlar ve pilotlar 2008 sezonunda güvenlik aracı sorunu konusunda çözüm bulmak için sıkı çalıştılar. Takımların bunu istemelerinin nedeni ise güvenlik aracı periyotlarında daha fazla zarar görmemek istemeleriydi.

FIA, pilotların kaza anında ve olay yerinde pilotların hızlı gitmelerini engelleyecek bir sistemin olması halinde kuralın değişebileceğini söylemişti.

Geçen sene Standart Elektronik Kontrol Ünitesi sayesinde bir çok yarış zamanı yeni önerilen kural test edildi. Test edilen sistemde pilota maksimum pite dönüş süresi veriliyordu.

Bu testler başarılı oldu ve FIA bu sene için yeni kuralı onayladı.

Charlie Whiting "2007’de tanıtılan kural kötüydü ve 2006 kurallarına geri döndük. Tek fark ise pite dönüşte minimum süre olacak."

"Güvenlik aracı piste girdiğinde mesajlar araçlara gönderilecek ve elektronik kontrol ünitesi güvenlik aracı moduna geçecek. Mesaj araca gider gitmez ECU aracın yerini belirleyecek ve pite dönüş için minimum süreyi pilota bildirecek. Pilotlar buna saygı göstermek zorunda kalacaklar ve bilgi onların ekranında görüntülenecek."

"Eğer geçen seneyi hatırlarsanız pit yolunu kapatmamızın nedeni sürücülerin çok hızlı bir şekilde pite dönme çabalarıydı. Artık bu gitti ve ekranınızın size gösterdiğinden daha kısa sürede pite gelemeyeceksiniz." dedi.

Geçen sene uygulanan kural yüzünden bir çok pilot ceza almıştı.


Yorumlar

  1. Benim belirttiğim de o pilotlara ve mekanikerlere telaş yaptırmak ve ortaya kaza ve benzeri durumların çıkmasını arttırma gibi bir durumu var şu anki kuralın

  2. avukat kamuran:) o kendi cevap verebiliyor kasma kendini bu 5:)

  3. erman yiğit avatarı

    mc laren nickli şahsiyet. her haberin altında tartışma çıkartmayı ne kadar çok seviyorsun. probleminmi var senin? adam ister hamilton der ister rozberg der ister raikkonen der seni bağlamaz bu 1 kaldıki kimse hamilton raikkonen demedi sen atladın bu da 2. o mesajda FeRRaRi TR nickli kişinin ne demek istediği anlaşılıyor. tamamen kuralları yorumluyor

  4. yok arkadaşım senin ilk yorumunda ne demek istediğin açık.ama farkettiysen ben sadece o cümlenin yanlışlıgından bahsettim.en son cevap tamamen diğer arkadaşa.
    Rosberg i neden söylüyoruz . Orada oda çarptığı için hamilton %100 hatalı diyemeyiz.Pilotlar o telaş içerisindeyken kurallarla karmakarısı k hale gelmiş sistemde sorun yaşadıklarını gösteriyor. Daha önceki yorumdada söyledim sistem değişmeli SC kendi şanslı birincisini yaratmamalı.

  5. Mc Laren sen kendin diyorsun Rosberg'i… Burada bahsettiğim olaydan neden hemen hamilton sonucunu çıkardın? Neden rosberg üzerinden gitmedin? Ben bunu örnek olarak verdim. Sadece o bariz gözüken bir hataydı. Pitlerden çıkarken diğer araçlar da pite girerken de çoğu kez çarpışma riski gördük. Sen sadece demek McLaren tarafından olaylara baktığından hemen onu anlıyorsun ki. Bu tartışmalara seninle zaten girmeyeceğim ve dediğimin arkasındayım. SC değiştiğinden beri bu mekanik ve insan hataları daha çok arttı.

    Senna guven daha anlaşılır bir dil kullanırsan ve en azından adam gibi nick i yazabilme yeteneğin varsa o şekilde konuşman daha iyi.

  6. Şener SALİH Tarih: 27.01.2009 22:50:48

    Yahu illa bir yenilik peşindeler bence hiç gerek yok eskisi iyiydi pit sürekli açık istediğin zaman gir istediğin zaman çık ….

    Bu kadar ya.

  7. ya tmm Mc Laren uzatmaya gerek yok ya .. türkiyedeki bu ferrari taraftarlarının diğer taraftarları azınlık bırakması zaten bizim gibi mcl arencilerin haksız olmasına yeterli bile.. üstelik fia nın da ne kadar ferrari taraftarı olduğunu da unutmamak gerekir.. bu yüzden ferrari her zaman haklıdır.. boşver tartışmaya değmez..onlar istediklerini düşünüp kendilerine avutmaya devam etsinler en azından massa göz yaşlarını zar zor da olsa tuttu diye..

  8. bence bu durumda yine bazı pilotlar karlı çıkabilir.

  9. senin yaptıgın ne peki. eminim orda kubica ya çarpsaydı suandakinin yarısı kadar bile konusulmazdı. neden çünkü rai şampiyonluga oynarken bu olay yüzünden 3 oldu kaldı.Ayrıca o yarışta rai zaten 1.ydi kesin kazanırdı. vs.vs.
    gibi tipik bir F. taraftar cümlesi kuralım.
    Ama rosberg de neden çarptı bunu sorgulamaya gerek yok çünkü birisi ferrari ye çarpmıştı imkansızzz buna nasıl cüret edilir! başka birisi sutile dalarken normal ama tersi imkansız. peki neden orada kırmızı ışıkk var ondan:)
    biz sizi bu şekilde tanıyoruz ve seviyoruz devam

  10. hamiltona laf sokun diye bir şey yazmasına gerek yok. hamilton zaten insanların gözüne soktu kırmızıda nasıl üste çıkılır diye. hadi o rai'nin üstüne çıktı da sen neye üste çıkmaya çalışıyorsun pek anlaşılmıyor..

    ayrıca insanların nickiyle akıl seviyeni belli edercesine dalga geçmeye kalkma. saygılı ol.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yahu illa bir yenilik peşindeler bence hiç gerek yok eskisi iyiydi pit sürekli açık istediğin zaman gir istediğin zaman çık ….

  12. senna guven avatarı

    bu haberin neresinde hamiltona laf sokun yazıyor ferraritrt?

  13. "çıkış kapalı iken acele eden ve birbirinin üstüne çıkan çok gördüm bilmem anlatabildim mi" sözüyle herkes aynı şeyi anladı.Burada olayları birilerinin üzerine yıkmaktansa kuralların mantıksızlığı düzeltilmeli.Benim demek istediğim kime yararı zararı olursa olsun herkese eşit bir sc periyodu olmalı.sc çıktığınla haydi sil baştan demek istemiyoruz hiç birimiz.

  14. Pitlerde pitstop biterken ihlal gerekçelerini görmedin mi ben mi farklı şey gördüm. İlla hamilton gibi üstüne çıkmak mı gerekir? Veya acele ile yapılan pitstoplarda yapılan hataların mı olmasını istiyorsun. Kimse anlamadıyı kendi adına söylersen sevinirim. Ben anlamadım dersen güzelce anlatırım bende.

    Benim yazımda zarar gören takım Ferrari dir veya başka takımdır demedim sadece bu sistemin eski sistemden daha kötü olduğunu belirttim

  15. mesela kaza 2. sektörde olmuştur, pilotta 3. sektördedir yani kaza onun arkasında olmuştur, bu durumda pite girmek isterse yine zaman sınırlaması ile karşı karşıya kalması saçma olmazmı, bu konuyu düzenlemişlermi acaba

  16. yok kimse anlamadı.
    çok derken kaç kişi çıktı ki.Geçen seneki kurallardan zarar görmeyen takım hangisiydi birde onu hatıylayalım

  17. Vallahi ben eski sistemde pite yetişeceğim diye kaza yapan görmedim ama…….

    Geçen sene pit yolu açıldığında ve çıkış kapalı iken acele eden ve birbirinin üstüne çıkan çok gördüm bilmem anlatabildim mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir