Zetsche: “Ecclestone Niçin Her Şeyi Tek Başına Yapıyor?”

yazar:

kategori:

Mercedes’in yönetim kurulu başkanı Dieter Zetsche, seyirci açısından çok zayıf geçen Almanya GP’nin ardından Bernie Ecclestone’a dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Almanya GP’de, Mercedes’in sezonu domine etmesine ve Sebastian Vettel gibi bir çok Alman sürücü olmasına rağmen tribünlerde büyük eksiklikler vardı. Yarışa 50 bin civarı seyirci katıldığı açıklandı.

Zetsche, Ecclestone’in sporu pazarlama stratejisinin yanlış olduğunu söyledi.

Zetsche Hangi şirkette patron her zaman her şeyi tek başına yapabilir? Bana göre Formula 1’in pazarlamasını yeni medyadaki profestoneller devralmalı.”

“Pazarlama konusunda, özellikle dijital platformda çok büyük potansiyel var. Formula 1’in liderliğine bakmaksızın bu alanda değişiklikler yapmamız lazım.” dedi.

Zetsche, kendilerinin Daimler grubunda uyguladıkları gibi çeşitli departmanlarda sorumlulukların farklı kişilere verilmesi gerektiğini söyledi.

Zetsche ayrıca Ecclestone’un takımlara gelir dağıtma yöntemini de eleştirdi ve haksızlık olduğunu söyledi.

Zetsche “Bazen sporda kalmaya değip değmediğini soruyorsunuz. Performansımızı geliştirmeyi başardık ve bu konuda bazı dengesizlikler var. Mercedes her ne pahasına olursa olsun yarışma taraftarı değil. Ekonomik olarak etkili olmalı.” dedi.

Zetsche son olarak takımın Alman sürücüleri Nico Rosberg’e daha çok odaklanması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Zetsche “Tüm dünyada araba satıyoruz. Evet, Alman takımız ancak illa ki Alman sürücünün kazanması gerekmiyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir