2014 Macaristan GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Yine Rosberg’in!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Macaristan GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes’ten Nico Rosberg’in olurken onu Red Bull’dan Sebastian Vettel takip etti.

Rosberg, yağmurun ilk başta etkisini gösterdiği son seansta, 1.22.715 elde ederek en hızlı isim oldu ve art arda 3. kez pole pozisyonunu kazanarak yaz tatili öncesindeki son yarış öncesinde büyük avantaj elde etti.

Red Bull ile son 4 senenin şampiyonu olan Sebastian Vettel, pole pozisyonunun 0.5 sn gerisinde 2. olarak bu seneki en iyi sıralama sonucunu elde etti.

Son 3 yarışta art arda podyuma çıkan Williams pilotu Valtteri Bottas, araçlarının çok güçlü olmasının beklenmediği Hungaroring’de 3. olmayı başarırken onu Red Bull’dan Daniel Ricciardo takip etti.

Ferrari pilotu Fernando Alonso Macaristan sıralamalarında 5. olurken onu Williams pilotu Felipe Massa ve McLaren’den Jenson Button takip etti. İlk 10’u tamamlayan isimler Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne ve Force India’dan Nico Hulkenberg’le birlikte kaza yapan McLaren sürücüsü Kevin Magnussen oldular.

Son seansa kalmayı başaran Magnussen, yağmurun hafif başladığı ilk dakikalarda Rosberg’in ardından piste çıkan ilk isim oldu. Rosberg’in yağmur nedeniyle ilk virajda pist dışına çıkmasının ardından Magnussen de aracını durduramadı ancak o, Rosberg kadar şanslı değildi. Bariyerlere vuran Magnussen’in seansı erken bitti.

Toro Rosso’dan Daniil Kvyat 11. sırada kalarak son seansı kıl payı kaçırırken onu Sutil, Perez, Gutierrez, Grosjean takip ettiler.

Macaristan’da ilk seansta sürprizler de yaşandı. İspanya’dan beri pole pozisyonu kazanamayan ve kötü sıralamalar geçiren Mercedes pilotu Lewis Hamilton’u kötü şansı yine bırakmadı. Hamilton ilk seansın daha ilk dakikalarında, fren sisteminde yaşanan sorun nedeniyle aracından dumanlar çıkmasıyla karşılaştı ve seansı erken kapattı. Benzer bir şekilde sorun yaşayarak tur atamayan bir diğer isim Lotus’tan Pastor Maldonado oldu.

Bir diğer sürpriz ise Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’den geldi. Raikkonen’in bu hafta sonunun sert lastiklerle attığı turun yeterli olacağını düşünen Ferrari, Fin sürücüsüne yumuşak lastiklerle tur attırmadı. Raikkonen 17. sırada kalarak ilk seansta büyük bir şok yaşadı.

 

Pos  Driver             Team/Car              Time       Gap
 1.  Nico Rosberg       Mercedes              1m22.715s
 2.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault      1m23.201s  +0.486s
 3.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes     1m23.354s  +0.639s
 4.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault      1m23.391s  +0.676s
 5.  Fernando Alonso    Ferrari               1m23.909s  +1.194s
 6.  Felipe Massa       Williams-Mercedes     1m24.223s  +1.508s
 7.  Jenson Button      McLaren-Mercedes      1m24.294s  +1.579s
 8.  Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault    1m24.720s  +2.005s
 9.  Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes  1m24.775s  +2.060s
10.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes
Q3 cut-off time:                       1m24.647s
11.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault    1m24.706s  +1.396s**
12.  Adrian Sutil       Sauber-Ferrari        1m25.136s  +1.826s
13.  Sergio Perez       Force India-Mercedes  1m25.211s  +1.901s
14.  Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari        1m25.260s  +1.950s
15.  Romain Grosjean    Lotus-Renault         1m25.337s  +2.027s
16.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari      1m27.419s  +4.109s
Q2 cut-off time:                       1m26.728s
17.  Kimi Raikkonen     Ferrari               1m26.792s  +1.851s***
18.  Kamui Kobayashi    Caterham-Renault      1m27.139s  +2.198s
19.  Max Chilton        Marussia-Ferrari      1m27.819s  +2.878s
20.  Marcus Ericsson    Caterham-Renault      1m28.643s  +3.702s
21.  Lewis Hamilton     Mercedes
22.  Pastor Maldonado   Lotus-Renault

 


Yorumlar

“2014 Macaristan GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Yine Rosberg’in!” için 98 yanıt

  1. Massa Almanya Gp’sinde kaza yaptığı hasarlı taban ile yarışıyor diye bir mesaj gördüm . Doğruluk payı nedir ?

  2. Bora Vardar avatarı

    Vallahi ne yalan söyleyeyim Hamilton’ı günahım kadar sevmem ama bu kadar da olmaz ya.Arabaya uzaktan bakışı filan, hani şansız ters giden bişeyler olduğunda söveriz ya eminim orada onu bile yapamamıştır.Bu kadar hayal kırıklığı iyi değil.Psikolojik olarakta zorlanıyor adam.’05 kimi ‘yle aşık atıcak düzeyde şanszlık.
    Neticede yüreye dur Bottas!

  3. Yusuf Hitay avatarı

    mekanik arıza durumu 4-1. bu şans ile hamilton’ın şampiyon olması için kırk fırın ekmek yemesi lazım.

    yine yükselicektir ama bu pist geçiş için monaco’dan sonraki en zor pist denebilir(evet singapur dahil, küçük kardeş rusya da geliyor bakalım).

    insana hayatta rosberg şansı gerek.

  4. Hamilton ne çekiyorsa hala kafasından çekiyor aracta bi arıza oluyo hemen serzenişlere başlıyo yarışta pite alıyorlar hemen Rosbergi soruyo takımı sorguluyo bence bunlar takımın motıvasyonunu dusuren seyler aynı hatayı Alonsoda 2007de yapmıstı ama orda Mclarenınde adıl olmayan bı yaklasımı vardı bıraz o konuda farklılık var ama Mercedesın bunu yapacağını sanmıyorum(taraf tutacağını)Hamilton yeteneklı bı pılot ama mental olarak hala kedını gelıstıremedı her harükalda Rosbergten hızlı bi pilot bence ama gereksız dusunceler ve konusmalar ona daha fazla zarar veriyor bunun farkına varması lazım yapması gereken sadece sürmek zaten en kotu3.luk gelıyor!!!

  5. Uzun süre sonra ilk kez sıralama turlarını takip ettim. Gördüğüm kadarıyla sıralama pek değişmemiş.

    Genel bir analiz yapmak gerekirse Hamilton Schumacher’in 2012 yılında yaşadığı sorunların benzerini yaşıyor. O zaman benim aklıma komplo iddiaları gelmişti, fakat objektif baktığında bunun şanssızlıktan başka birşey olmadığını görmüştüm. Bugün Hamilton’a olan şey de bana kalırsa şanssızlık. 3 antrenman seansında hızlı olup sıralama turlarında sorun yaşıyorsa bunun başka bir açıklaması olamaz. Yıllardır olduğu gibi şanssızlığı performansını gölgeliyor. Kazandığı başarılar Hamilton’ın tam olarak yeteneğini göstermiyor. Şuan belki de Vettel’den daha fazla galibiyete sahipti. Keza Alonso’da öyle.

    Rosberg ise Hamilton’ın yaşadığı sorunlardan faydalanıp maksimumu alıyor ve hatasız sürüyor. Rosberg ilk seans sıkıntı yaşayabilirdi, ama Hamilton mücadele dışında kalınca çıktı ve kafa rahatlığıyla pole’ü aldı. Keza Rosberg kalsa Hamilton alırdı. İkili arasında büyük bir psikolojik savaş var. Yarın Hamilton elinden geleni yapacaktır, ancak unutmayalım ki Hamilton’ın şuan için yarın için kaybedebileceği hiçbirşey yok. Ola ki yarın yağmur yağacaksa veya tahminler varsa Hamilton yağmur ayarlarını gözden geçirip pitten başlama ihtimalini gözden geçirecektir. Yarın agresif bir Hamilton olacak. Temaslar ile karşılaşabilir diye düşünüyorum. İyi bir strateji ile ilk 10 hatta ilk 5-6’da olacaktır.

    Vettel harika bir iş çıkarttı. En başından beri ne kadar kötü söz söylense de Vettel’in büyük bir yeteneğe sahip olduğundan emindim bugün gösterdiği performans şampiyona yakışırdı. Ricciardo griddeki en iyi pilotlardan bir tanesi ve Vettel burada onu mağlup etti. Ama Vettel’in sorunu zaten yarışlar. Şuana kadar Ricciardo’yu sıralama turlarında mağlup etse de yarışlarda gerisinde kaldı. Tabi ki Red Bull’un bazen anlaması güç stratejileri yüzünden gerilere düştü.

    Dikkatimi en çok çeken şey Massa-Bottas arasındaki fark oldu. Massa normal şartlar altında Bottas’tan 1 saniye yavaş olamaz. Ericsson bile takım arkadşaından bu kadar yavaş değil. Massa daha geçen sene Alonso ile yakın dereceler yapabiliyordu. Avusturya’da pole’ü aldı. Bu sezon başında da gösterdiği performansları düşünürsek büyük ihtimalle hafta sonunun başından bu yana birşeyler ters gidiyor onun için. Yeni şasi kullandığını duymuştuk. Sorun bu olabilir.

    Alonso’yu tartışmaya gerek yok. Klasik sırasında.. Button iyiydi, ikinci seansın son bölümüyle birlikte çıkışa geçti. Magnussen çaylak hatası yaptı.Hata yapmasa muhtemelen Button’la benzer sırada olurdu.

    Ferrari’nin beceriksizliği burada da devam etti. Raikkonen dünden bu yana güçlüydü. Sorun yaşadığı belli ancak bugün ilk 10 içerisinde rahatlıkla yer alırdı. Yarın maksimum ve muhtemelen puan mücadelesi verebilir. Tahminen yarışın ilk bölümünde Force India veya Toro Rosso’ların arkasına takılıp trafikte kalacak. Hamilton’ın yardımıyla belki o karambolden kurtulur. Kurtulamazsa puan bile zor.. Raikkonen gibi şampiyon pilotu bu halde görmek üzücü. Ferrari’nin kısa vadede birşeyler yapması lazım. Mattiacci’nin farkını henüz göremedik.

    Sauber FRIC yasağıyla birlikte hızlanmış, Toro Rosso gerilemiş, Force India çok az da olsa gerilemiş. Lotus yerinde sayıyor. Ama burada daha iyiler. Marussia güçlü ve Tabi ki Kobayashi burada güçlü.

    Öte yandan Ericsson’ın Formula 1’de işi yok. Paralı bir pilot. Seneye gridde olamayacaktır.

    Son olarak hakeden kazansın diyelim. Umarım Hamilton’ın yaşadığı aksilikler son bulur ve ikili arasında tekerlek tekerleğe mücadele sonucu şampiyon belli olur.

    1. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Massa geçen yarışta kaza yaptığı zemin ile yarışıyormuş. O sektörlerde ona 0.2 0.3 saniye civarı kaybettirmiş. Farkın sebebi bu.

      1. Birşeylerin ters gittiği belliydi. Williams’ın bu sorunu yarıştan önce çözmesi gerekiyordu.. Massa için olası bir podyum daha kaçmış oldu böylece

        1. bahadır sezgin avatarı
          bahadır sezgin

          Bir de galiba sadece Bottas yeni parçaları kullanıyormuş. Fakat tam emin değilim bu bilgi hakkında.

  6. Alonso bu takımı bıraksın.İyi araç yapsalar bile bu strateji ile şampiyon olamazlar.İmkanı yok.

  7. Aslinda hamiltonun sanssizligi ve komplo yok seklinde yazi ve yorum yapan arkadaslar bile mercedesin bir komploya sahne oldugunu anlamis…

  8. bir de unutmadan, f1’in içine sızmış gp2 araçları içerisinde sürekli pole sahibi olan ve tek puan kazanan pilot olan bianchi de iyice göz doldurmaya başladı. bir tebrik de ona. bugün eledği ismin bir ferrari pilotu olduğunu bilmiyordu büyük ihtimalle; ama adeta ferrari’ye yapılmış kocaman bir kur gibi oldu farkında olmadan. yakışır mı, bence artık yakışmaya başladı. ferrari’nin aradığı pilot bianchi olabilir.

    ha, bianchi’ye yazık olur; orası ayrı 🙂

  9. az da olsa ıslanan pistte öldürücü bir tur atarak poleyi adeta ümüğünden tutan rosberg’e tebrikler.

    hafta sonu boyunca aracını daha iyi ayarlayıp kusursuz sürerek çok güzel bir sıralama seansı geçiren bottas’a tebrikler.

    son haftalarda kendine gelip sazı eline almaya başlayan vettel’e tebrikler.

    aracın çıkacağı max. nokta olan ve 5 numaralı cebe ismini altın harflerle yazdıran alonso’ya tebrikler.

    piste düşen 2 damla yağmurla yine kıçını başını kaybeden ve q2 derecesine göre daha iyi bir tur atamayan (sanırım) tek pilot olan, ve fakat yine de 6. sırayı alarak önlerden kopmayan massa’ya tebrikler 🙂 6 sene önce bu arkadaşa itfaiye ile anlaşıp evinin önünü ıslatması ve burda ıslak antrenman yapmasını tavsiye etmiştim, tavsiyemin hala arkasındayım 🙂

    günah keçisi domenicali’nin gidişinden sonra takımın başına getirilen “kurtarıcı mattiaci” önderliğindeki “yüce” ferrari takımın yaptığı ultra-angut süper strateji nedeniyle tebrikler.

    2015 aracının ayarlarının kime uyacağı ile, daha 3 günlük adı sanı bilinmez mattiaci’yi “gelmesi daha iyi” ilan etmekle uğraş içinde olan raikkonen’e de tarifeli şehirler arası otobüs hızıyla attığı tur için tebrikler.

    massa’nın “genç pilotlar yarışı daha ilk tur ilk virajda kazanmaya çalışıyorlar, sakin olmalılar” sözünün tükrüğü kurumamışken, rosberg’in durumu sezip dışarı çıkarak kurtardığı anda bahse konu pilotun ilk virajda bodoslama bariyerlere dalarak massa’nın sözünü kanıtlaması nedeniyle tebrikler. ha, derseniz ki “arkasından massa geliyordu, massa’yı aynalarında görmüş olması magnussen’in konsantrasyonunu bozdu, o yüzden uçtu hede hödö…” ona da eyvallah 🙂 hayır, diyecek kapasitede insanlar var burada, ondan şimdiden yazayım dedim ki sürpriz olmasın.

    monaco ile birlikte sezonun en keyfsiz 2 yarışından biri. ama ne diyoruz, formula1’siz bir hafta sonundan iyidir yine de. yarışa renk katacak ve de heyecan getirecek pilotun hamilton olacağı belli; yine de beklentileri hockenheim’daki gibi yüksek tutanlar için koca bir hüzün olması kuvvetle muhtemeldir bu saçma sapan pistte. yağmurlu da olabilir, o durumda konuştuğumuz zilyon tane düşünce çöp olabilir. herkese iyi eğlenceler, hungaroring’de ne kadar olursa işte..

  10. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Massa’nın yavaş kalmasının sebebinin aracın tabanı olduğu söyleniyor. Almanya GP’sinde yeni tabanı kullanmaya başlamış ve yarışta ne olduğunu gördük. Hasarlı tabanı kullanmış Massa.

    1. hasarlı taban mı ? nası yani ?

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Öyleymiş. Birdahaki yarışta yeni taban gelicekmiş. Pat Symonds söyledi bunu. Sektörlerde 0.2 0.3 saniye kaybettiriyormuş bu tabanın hasarlı olması.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          hasar alan taban tamir edilmiştir.fia güvenlik diye bir ölçek koymuş.yarıştan ve seanslardan evvel araçlar didik didik denetleniyor.kimsenin hasarlı tabanla seansa katılmasına izin verilmez.o bilgi yanlış.massa açıkça yavaş isterse tüm update massa da denensin.

            1. Burak Karaküdük avatarı
              Burak Karaküdük

              hasarı onarmışlar belli ki,eski parça başka bir şey hasarlı eski parça bambaşka bir şey.yeni güncelleme bottasa 0.2sn katsa bile takım arkadaşından 0.9sn geri kalmasını açıklayamaz.aracı biraz dengesiz evet ama son 10a kalan pilotlardan sadece rb ve mercedes pilotlarının araçları gerçek manada dengeliydi zaten.en fazla alonsoyu geçerdi yeni bir tabanı olsaydı bana göre.

  11. Sıradan bir sıralama turuydu Lewisin başına gelenlere alıştık artık ama ben bunu takımın bilerek yaptığını düşünmüyorum böyle bir şeyi hiçbir takım yapmaz aksine önlemeye çalışır.

    Ferrari yine hata yaptı maalesef her zaman diyorum ummadık taş baş yarar.
    Alonso elinden geleni yaptı ve aldı yine beşinci sırayı bu 33 oldu.

    Nico hata yapmadan yoluna devam ediyor ama onunda başına Lewisin başına gelenler gelebilir. Motor pisti değil demek saçma olur burası motorun iyi bir çekişe dengeli bir güç eğrisine ihtiyaç var burada Monaco da olduğu gibi.

    Vettel elinden geleni yaptı aynı şekilde Ricciardo da bakalım yarın nasıl bir yarış çıkartacağız burada yakıtta ve yazılımda iyileştirmeler var.

    STR Renault iyi işler yapıyor ama Kvyat’a ne olduysa bol bol hata yapmaya başladı umarım yarın her iki pilotla puan alabiliriz.

    Lotus Renault maalesef hiç iyiye gitmiyor bahaneleri Renault ama objektif birisi bu kadar sorunun pilotun üçteker üzerine kalmasının virajda ön den arkadan kopmanın motordan olmadığını gayet iyi bilir.

    McLaren’de gelişim var Magnussene yazık oldu ama Button maksimumu aldı diye düşünüyorum.

    Williams harika işler yapıyor sorunları paketlerinin genel olarak Df seviyesinin düşük olması ama bunuda yavaş yavaş halletmeye başladılar Pat Symonds işini bilir.

    Force India geride kalmaya başladı ama Monza’da ve bu tür pistlerde önlerde olacaklardır paketleri bu tür pistlere uygun.

    Sauber’in sorunu çok büyük şasi ve aerodinamik olarak bu seneyi test olarak geçirdiklerini düşünüyorum.

    Marussia ve Caterham aynı tas aynı hamam heyecansız ama yaptıkları işe saygı duyuyorum umarım bir gün başarının ucundan tutarlar ve bir daha bırakmazlar.

  12. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Spa2000 sen nasıl bir beddua ettin arkadaş, adamın iki yakası bir araya gelmiyor. Hamiltonun şansızlığından daha çok Rosberg şanslı demek daha mantıklı, en azından şu ana kadar. 2012’de Schumi 49 puan toplamıştı ve Rosberg 93 puan. Dikkatli gözlerle F1’i takip etmeyenler hemen Rosbergin Schumiyi mahvettiklerini düşünüyorlardı oysaki şeytan detaylarda gizliydi. Schuminin sadece Malezya ve Monakoda kaybettiği puan 43 Rosbergin sezon sonunda Schumiye attığı fark 44 puan, diğer yarış dışı kalmalarını saymıyorum bile. Benzer bir tablo 2011’de de vardı. Şu anda Hamilton Schuminin yaşadıklarının benzerlerini yaşıyor. Umarım yarın iyi bir sonuç alır. 2012’de hatası yokken kaybettiği şampiyonluk gibi olmaz.

    1. Çok haklısınız sözde Schumi’yi yendi ama adamın başına gelmeyen kalmamıştı.DRS’si bile açık kalmıştı. mekanikerlerin kanadı zorlayarak üstüne çıkacak derecede yaptıkları hareketler hala aklımdadır.

  13. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Sıralamaların son kısmı yağmurun gelmesiyle heyecanlı bir hale geldi. Rosbeg ilk zaman turuna başlayan pilot olarak en dezavantajlı isimdi çünkü önünde referans alabileceği bir pilot yoktu. Nitekim ilk virajda yüreğim ağzıma geldi. Bariyerlere çarpacak sandım neyseki Mercedes’in mekanik tutuşu bunu önledi. Ama arkadan gelen çaylak Magnussen’e yazık oldu. Bence o çocuk podyumu hak ediyor. Bunları gören pilotlarda haliyle ilk viraja daha sakin girdiler. Son turlarda ise Mercedes yine sakin ve panik yapmadan polü aldı. Güzel bir seanstı. Rakibimizin elenmesine hiç üzülmedim sağlık anlamında başına bir iş gelmediği için. Yarın onu çok zor bir yarış bekliyor. Pek sakin kalabilen bir pilot değil. Yine de yarış bu belli olmaz. Her şey olabilir. Mercedes’in mekanik sorun çıkartmasına müsait hava koşulları var. Umarım yarışta böyle bir şey olmaz.

  14. Şunu da söylemek lazım, Marussia ve Bianchi gerçekten iyi iş çıkartıyor… Hamilton ve Raikkonen konusunda komplo teorileri kuranları görmek işe saşırtıcı değil… Böyle bir şeyin olma ihtimalinin imkansıza yakın olduğunu anlatmak ile vakit kaybetmemek gerek fazla, özellikle bazı taraftarlara bunu anlatacağına, bir deve al, hendeği kaz, sonra git o deveyi hendekten atlatmaya kalk, başarılı olma ihtimalin daha yüksek

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Adamlar 2013’den bu yana hazırlanacak. O kadar harcama yatırım yapacak. Sonra 1 aracını sabote edecek. Bunu yapmaları için ancak gerizekalı olmaları lazım. Ama dediğin gibi bunu anlayabilecek insan sayısı çok azdır. Atari oyunu sanıyorlar sanırım gerçek hayatı 🙂

  15. Marussia ve Caterham pilotlarının turlarının yumuşak lastik turları olduğunu zannetmiştim bu yüzden seansın sonuna kadar yapılan hamleyi doğru karşıladım. Sonra bir anda 1 saniye gelişti. Eğer o turlar sert ile atıldıysa nasıl böyle bir risk altına girdiler anlamak mümkün değil. Raikkonen’e gelirsek ilk turu normaldi fakat 2. turunda hata yaptı muhtemelen, yapmaması lazımdı. Artık hatasız sürmeli, çok fazla hata yapıyor.

    Hamilton’a yazık oldu. Burada yükselmesi zor olacaktır. İlk 10’a giremeyiz demiş sanırım ama o kadar da değil, burada ilk 10’a giremeyecek isim Raikkonen olur heralde.

    1. bende onu soracaktım sert ile turları atıp en sonda yumuşakla mı geliştirdiler turlarını

      1. hayır yumuşak-yumuşak yaptılar… o kadar gelişmelerinin sebebi hem pistin daha iyi hale gelmesi, hemde Marussia-Bianchi ikilisinin iyi performansı… Maalesef Marussia’da sertler ile çıkıp zaman turu atacak bir araç yok 😀

        1. Ben de öyle biliyordum ama 1 sn gelişmesi kafamı karıştırdı. Anormal bir durum bu, antrenman sıralama arasındaki farka alışkınız ama 10 dk. içerisindeki bu fark sadece yol tutuşun artması ile açıklanabilir mi bilmiyorum. Bianchi ilk turunda kötü bir tur atmış olmalı.

          1. 1 sn gelişmeleri benimde kafamı karıştırdı o yüzden sordum

          2. o da bir diğer etken muhtemelen, Bianchi’nin ilk turu Kobayashi’den yavaştı, en sonda kendisinin iyi turunu attıysa tabi…

  16. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Mercedes mekanikerlerini tebrik ederim. Harikaydınız çocuklar. Ağlamalar burdan duyuldu.

  17. iki hamur arasındaki farkı nasıl düşünemezlerde böyle bir karar alırlar anlamıyorum ferrari pit duvarını anlamak imkansız alo elinden gelenin en iyisini yaptı vettel tam polü aldı derken yarım saniye ile rosberg noktayı koydu ham sezonun ilk yarısını bitirmek için can atıyodur ikinci yarıda ham yeni bir sayfa açıp rosbergi yeneceğini düşünüyorum sezonun ilk yarısı için puan farkını en aşağıda tutmak ham için ilk hedef olmalı.Ferrari gelecek sene en hızlı aracı falanda yapamaz masal okumasınlar bize

  18. ben sıralamalarda yağmur yağar dedim. onun için polu alansoya verdim yağdı ama yeterince değil

  19. Klasik türk milleti komplo teorilerinde üstümüze yok .

  20. Açıkçası Kimi’yi piste yollamaları lazımdı bir kez daha… Son zaman turlarında Bianchi 1 saniyeden fazla hızlandı, ki önceki zaman turunu da yine yumuşak lastiklerle atmıştı, aynı hamurla bu kadar hızlanmasını kimse beklemiyordu muhtemelen. Ama sen Ferrari’sin kafanı çalıştırsana biraz… bir de şu var bu ilk kez yaşanmıyor, kaç kere aynı riski aldılar geçtiğimiz yarışlarda lastik saklayacağız diye… Hatta bu sene bir kaç kere Alonso ile alıp, Raikkonen ile almadılar, bu sefer Raikkonen ile de aldılar ellerinde kaldı… Doğruya doğru 0,7 saniye takım arkadaşından yavaş kalmış adamı yollasana bir daha piste, farkı düşürsün biraz daha 🙂

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Resime bakınca direk bu aklıma geldi 😀

  21. Rosberg bekleneni yaptı.

    Vettel iyi bir iş çıkardı.

    Hamilton şanssızdı. Verdiği tepki üzücü.

    Ferrari beceriksizlik abidesi.

  22. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Hamilton agresifliğinin ceremesini çekiyor yoksa ilk defa olan bir durum değil McLaren zamanında da az yolda kalmadı.

    Hamilton bu sefer podyuma kadar yükselemez yağmur ve kaza dışında,puan alır ama fark epeyce açılır,Rosberg ise Button’dan sonra piyangodan şampiyon olarak adını tarihe yazdırır.

    1. haklısın, hamilton bu sezonun ilk yarışında formasyon turunda gereğinden fazla agresif olduğu için yarış dışı kalmıştı.. az evvelki macaristan gpsinin sıralamasında da,yine ısınma turunda çok agresif olduğu için yarış dışı kaldı..aklı ve mantığı uçurumdan atar bu yorumun..bari adın akıl ve mantık olmayaydı

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Formasyon turun veya güvenlik aracı ardında da motorlar arıza verebiliyor zira bu motorlar cuma gününden beri kullanılan araçlar,o anlık agresiflikten bahsedilmiyor yani,bütün antremanlarda en hızlıydı demekki Rosberg’den fazla zorlamış,hatta bir önceki motoru ile geldiyse eğer kaçınılmaz son olurdu. Vettel’de bir kaç kere güvenlik aracından sonra motor ile ilgili sorun yaşadı,yani bu o anlık zorlama ile alakalı değil.

        1. rosbergin motorlarını ondan daha fazla zorlamadığını nerden biliyorsun? elinde mercedesten aldığın datalar varsa paylaş, görelim biz de ikna olalım…yok, hamilton antremanlarda daha hızlıydı demek ki motorunu daha çok zorlamış diyorsan, kurtul derim bir an önce o akıldan da mantıktan da:)))
          bi ara da garibim raikonen için, çok zorladığı için mclarende motor patlatıyor diyorlardı senin benzerlerin

          1. Akıl ve Mantık avatarı
            Akıl ve Mantık

            Haklısın,Hamilton aracı stabil halde iken bu hale geldi,Rosberg ne zaman zorladı aracı?Arkasında baskı yapanlar olduğunda frenler ile ilgili sorun yaşadığında,yani savunma yaptığında bunun dışında herhangi bir aksiyonu olmadı yolda kalan sürekli agresif pilotajı olan pilotlarda oldu,Rai,Vettel ve Hamliton şu an da gridde olanlar düşünüldüğünde.

            Oradaki yorumun sadece bu yarış için değildi,sende hiç bir telemetri verisi veyahut başka veri olmadan konuşma o zaman,bana söylediğin kadar olmadığının ispatını da yapmak sana düşer,akıl bu yüzden insana bahşedilmiş,mantık ise onun için biraz çaba göstereceksin.

          2. yeterince dalga geçmişsin mehmed, daha da rezil etme arkadaşı 🙂

  23. OtonomAktor avatarı

    şaşırıyorum ya rai ye. şanssız ham e. nasıl bu hale getiriyorlar bu adamları. rai nin kendi suçu da var gerçi ama yine de bu ferrarinin büyük sorumsuzluğunu ört bas edemez. gerçekten aptalsınız ferrari yönetimi. eski parlak ferrarinin tırnağı olamazsınız. siz sadece ferrari adını kullanan şarlatanlarsınız.

    ham e de yazık oldu o aracın yanışını izlerken ki fotosu gerçekten tarihi anlardan biri olabilir. üzüldüm açıkçası.

  24. neyse yorumlarımı hep silebilirsiniz. tabi bulursanız. sitede üç beş dengesizle ortamı gerginleştirmeye prim tanıyın. kalın sağlıcakla.

  25. bu arada bottas sıralamalarda massayı tokatlamaya devam ediyor kim ne derse desin 2009 dan sonra massa eski massa değil

  26. Hamilton’a komplo diyenler kafayı yemişssinz sadece onu söyleyim.Mantık ta mı yok sizde Mercedes Rosberg’i şampiyon yapmak istese sezonun ortasında mı başlar bunu.Kaldı ki Merso sahibi de biz alman takımıyız ama şampiyonun alman olması gerekmiyor diye adamlar şampiyon olsun da isterse amerikalı olsun bu.

    1. komplo var mı yok mu, bence bu tartışılabilir..ama olaya komplo diyenler kafayı felan yememişlerdir..güçlü bir ihtimali dile getiriyorlar..bu arada, yarışları izliyor musun acaba? sezonun ilk yarışını izledin mi mesela:)

  27. Hamiltonla Raikkonene yazık oldu.Hamiltonunki normal değil artık,Raikkonen konusunda da ben anladım bir sürpriz olabileceğini Ferrari pit ekibi mi anlayamıyor demicem evet ANLAMIYOLAR. En azından %100 emin değilsen piste çıkarman lazımdı varsın Q3’te bir eksik tur atsın ama Q1’de elenmesin.
    Red Bulların iyi olacağını beklyoduk zaten,Ricciardoyla yakınlardı gün boyunca ama Vettel iyi iş çıkardı bugün.Bakalım neler olacak yağmur gelsin de tam zevki çıksın bari yarın

  28. kimi yi izleyecez diye bakıyoruz bakıyoruz ama ferrari takımıda bakıyor aval aval bakıyor.millet görüyor adam sınırda çıkıp tur atmalı ama adamlar bakıyor.herkes tur atarak eleniyor ama ferrari tur attırmadan pilotunu eliyor trajikomik

  29. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Açıkcası Hamilton’un başına gelen olaylar bence tesadüf değil.İster istemez insan kuşkulanıyor.Sürekli olaylar Hamilton’u buluyor.Gelelim Ferrari’ye neden aynı hatalarda ısrar ediyoruz.Sıralamaları izlerken Serhan Acar da dedi.Raikkonen emin misiniz diye takıma sormuş.Burda Raikkonen’e suç bulamıyorum ama daha iyi bir tur da atabilirdi hata bulunacaksa tek hatasıydı.Ayrıca Bottas’a da tebrikler iyi işler çıkartıyor.Alonso da elinden gelenin yine en iyisini yaptı…

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Elbette eminler. Elbette.

  30. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Mercedes’in komplo kurduğuna inanmıyorum.Zaten yarışların çoğunu izlemedim o yüzden ancak sezon sonuna doğru bu olaylar benzerlik gösterir ya da dozu artarsa o zaman bir şey derim.O kadar para ödenmiş ve güçlü bir kadro kurulmuş.Kimse bindiği dalı kesmez kanımca.F1 de olmayan şeyler değil skandallar ama bana şu an için boş geliyor.Ve Rosbergi rahat polüne rağmen tebrik ediyorum.

    Red Bull bana göre Mercedese en yakın takım.Williams pilotları istikrarlı değil yani Massa aracın hakkını veremediğinden tek pilotla savaşıyorlar.

    Ferrari ise bu kadar güzel bir fırsat varken yine saçma bir karar ile bizleri yanıltmadı.Öyle bir takım haline geldi ki aptallıkları artık bizi şaşırtmıyor.Asıl skandal ve komplo varsa burda vardır herhalde 😀 Şaka bir yana bizim takım iyi niyetli skandallar yapıyor.Adamlar işten anlamadıkları için tamamen saf temiz duygularla angarya işlere karışıyorlar yoksa sabote olduğuna inanmıyorum 😀 Bi takımdakilerin sabote etmek için beyne,stratejiye ihtiyacı var ama malesef Ferrari de bu noksan.

    Yarın umarım Maceristan standartlarının üzerinde bir yarış olur.Gönlüm Lewisin şampiyonluğundan yana.2.kupasını kaldırmayı çoktan haketti.Rosberg alırsa da üzülmem ama umarım yarın farklı bir kazanan görürüz.

  31. Rosberg’i tebrik ederim hata yapmadan Pol’u almayı başardı. Değişken şartlarda Raikkonen ve Ferrari skandal derecede komikti. Hamilton’ın şans faktörü kariyeri boyunca değişken olmuştur yine dibi görmeye devam ediyor yarın da işi çok zor

  32. Ben komplo ya inanmıyorum bazı pilotlar aşırı sanslı olabiliyor.
    Bugün hamilton ın basına gelenler hatta daha fazlası sayı itibariyle schumacher in de basına gelmisti hemde 3 yıl boyunca problemler hep schumi de çıkıyordu rosberg de tank gibi gidiyordu.
    Ama surası da bir gerçekki rosberg iyi bir pilot bu hafta sonuda özellikle bize biraz ısık tutacak 3.antrenmalarda kafa kafa ya bir hıza sahipdi gecen yılda burada çok hızlıydı aslında q3 de kendi kendini yaktı diğerlerinde hep en hızlıydı.
    Özellikle q3 ün ilk turunda ıslak zeminde en önde olmasına rağmen o kayganlıkda hızına göre aracı kurtarması
    gayet iyiydi nitekim arkasındaki magnussen kötü tuzağa düstü hatta durumu görüp dahada yavas gelen pilotlar bile biraz sallandılar.Son turunda attığı zamanda öldürücü bir zamandı ayrıca.
    Son sektörde finish düzlüğüne gelirken virajdan nasıl çıktı öyle hayvani bir abanmayla:) motor sanki yerinden çıkacaktı çok sertti.

  33. sebastian vettel avatarı
    sebastian vettel

    mercedeste çok ilginç şeyler oluyor bence.Bundan önceki iki yarış ama hangileri olduğunu tam olarak hatırlayamadım mercedes araçları birbiriyle kıyasıya mücadeleye girdiklerinde iki araçtan birinde arıza oluştu bunlar sırasıyla önce hamilton sonra da rosbergin araçlarında gerçekleşti.Bence takım sahipleri de bunun farkında ve dikkat ederseniz rosbergde de olduktan sonra son iki yarıştır araçlar startı birbirinden uzak kalacak şekılde alıyorlar.çünkü ilk iki sıradan başladıklarında aralarında rekabet oluyor ve biri eleniyor iddiaa ediyorum sırf bu yüzden birbirinden uzak olacak şekılde yarışa başlamaları için ilginç ve haksız olacak şeyler yapıyorlar ve sanırım günah keçisi hamiltonu seçtiler.tabi tatıle girdikten sonra diğer takımlar gelişim sağlarlarsa sezonun gerisi için mercedese baskı oluştururlarsa mercedes daha çok SOS verir.

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai nin altındaki hatta üstündeki pilotlar bile zaman turu atmaya çıkarken rai den haberi olmayan beyinsiz ferrari de beyin olmadığı için düşünme kapasitesi yok o yüzden naptıklarını bilmiyorlar neyse onu geçtim fakat alonsoya gelince 2. seanstayken 1. seansa kalma olasılıgı %99 ken bile piste cıkartıp %1 lik risk icin alonsoyu tura başlatıyolar sonra ferrari santanderin fabrika takımı modunda deyince suçlu olan biziz. Herşey açık ve net ortada işte alonso öndeyken ilk pite alonso giriyor rai öndeyken yine alonso diyoruz suclu oluyoruz varmı boyle birşey.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Bu beyinsizlik değil düpedüz kasıttır. Ben zaten Raikkonen büyük hata yaptı demiştim daha sezon başlamadan. Böyle bir hatayı amatör yarışlarda bile yapmazlar.

      1. Formula1 iceman avatarı
        Formula1 iceman

        Bianchi son turunda 2. sektörü dönerken aklıma bir anda bu iki lastik hamuru arasında 1.5 saniye yok mu. O zaman Raikkonen elenecek ne yapıyor bunlar dememe kalmadı Raikkonen elendi.Ferrari pit duvarı harbi çuvallamaya devam ediyor.

  35. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Hamilton’a aynı şansızlıkları McLaren’de yarıştığı zamanda yaşadı ama bir Allahın kulu çıkıp da komplo demedi.
    Bunlar şans işidir arkadaş.Adamda şans yok.Söz konusu şampiyonluk mücadelesi olduğu zaman mı iş komploya döndü?

    Önce kendi yazdıklarınıza kendiniz inanın boş yorumlardan kaçının. 🙂

    1. hamilton mclarende iken,2007 yılında..son yarışta,brezilya idi sanırım..yaşadığı olay için komplo demiştim..hala öyle diyorum..çünkü hamilton o sene pilotlar şampiyonluğunu mclarene getirseydi casusluk davası çok daha kötü bir hal alabilirdi..bence mclaren ve dolayısı ile lewis o sene bir antlaşma çerçevesinde pilotlar şampiyonluğundan feragat etti..bahsettiğim o son yarıştı hamiltonun neden vites sorunu yaşadığı, ve o vites sorununun nasıl olup yarış içerisinde, hamilton şampiyonluğu alamayacağı bir pozisyona düştükten sonra düzeldiği konusunda hiç bir açıklama yapılmadı

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Demekki neymiş?

    Force India Ferrari’den daha büyük bir takımmış.

    Hulkenberg neden piste çıktı Q1’de? Çünkü olur da Bianchi ya da Kobayashi yumuşaklarla çok iyi bir tur atarsa, sıralamanın bu kadar önemli olduğu bir pistte elenebiliriz, kabus olur diye.

    Ferrari ne yaptı? Kimi’nin de hatası var iyi bir tur atamadı. Halbuki antrenmanlarda Alonso ile aynı tempoyu tutturmuştu. Ancak o vakitten sonra onun bir önemi yok.

    Ben hayatımda bu kadar ahmak adamın bir takımda toplandığını görmedim. Bianchi tek turda hızlı pilot. Arkadaş böyle bir saçmalık olur mu? Ama buna adam kayırmaktan başka bir isim bulamıyorum. Yok arkadaş. Bu kadar zekasız olunamaz. Hiçbir takım böyle bir hata yapmaz. Bunda kasıt yoksa da eğer, Ferrari artık Formula 1’de yarışmasın bu kadar aptallıkla. Rezillik.

    Heee. Eğer kasıt varsa ve Kimi buna ses çıkarmazsa defolsun gitsin. Yarışmasın. Sen Massa değilsin. Sen Kimi Raikkonen’sin. Kendini böyle ezdireceksen, böyle saçmalıklara göz yumacaksan F1’de yarışma.

  37. Açık ve net!
    Hamilton sabote ediliyor! Hakkını yiyorlar adamın yazık vallahi yazık.

  38. kimi = 1.antr. 2.antr. 3.antr. = siralama = aciklama ne is ??

  39. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Hamilton’a komplo kuruluyormuşmuşmuşmuş. ahahahahahah alemsiniz arkadaşlar. :)))

  40. Yarista yanmadigi icin sansli hamilton.Yarin gene ugrasip duracak.

  41. Almanyada Frenler burda motor spada neyi planlıyorlar acaba ?

  42. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    RAI – ALO için

  43. ne sıralamaydı be heyecanlıydı testlerde ferrari iyi görunuyordu sıralamaya geldi mi kotuler kimiye de yazık oldu ferrari gelişmeli daha cok guncelleme sart

  44. hamiltonu bilmem ama kimi raikonen ve ferari başarısızlığa daha imza atmıştır. ferrari skandal kararlarla bu sene Q2 ye ikinci kez kalamıyor pilotları !!

  45. Almanlar,Rosberg şampiyon olsun,Hamilton’da son sıradan başlayıp zaten sıkıcı olan F1’e biraz heyecan getirsin diye Hamilton’a kıyıyorlar anlaşılan…Bu kadar tesadüfte biraz fazla Hamilton’da…

  46. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Ben bir de Raikönen eski reflekslerini kaybetti dediğimde kızıyordunuz.
    Ne oldu Marussia ile Jules Bianchi nasıl da eledi Raiko’yu.Boş yorum yazmam ben dostlarım yazmam!

    2015 biter bitmez Jules oturmalı o koltuğa.

    Raikönen-Button tarzı pilotların devri bitti artık anlayın bunları.Yok raç yapıma uygun değil,yok araç 2015’de bana uyumlu olacak bunlar hikaye arkadaşım. 🙂

    1. Rai nin beceriksizliği yada yeteneksizliği değil bu durum Ferrari pit ekibinin beceriksizliği,Rai yi piste gönderip tur attırmamaları..Yoksa çok rahat ilk 10 na girerdi.

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Sadece 1 yarış üzerinden konuşmuyorum ve yahut 1 sıralama üzerinden konuşmuyorum.Olay sezon başından bu yana böyle.
        Alonso’da şampiyon? Raikönen’de.
        Bir kez olsun çıkıp da araç benim yapıma uygun demedi Alonso.Ne verdiyseler onunla geçindi.
        Eğer çıkıp bahane üretirse bir pilot izleyici bunu yargılar.
        Koskoca Ferrari neredeyse bir araçla şampiyonada ilerliyor?Hani nerede şampiyon sürücü farkı.
        Boşa konuşmuyorum Raikönen-Button tarzı pilotların devri bitti.Emeklilik zamanı gelen pilotlar bunlar.

        1. iyi de hocam, ferraride, alonso takıma geldiğinden beri araç hep alonsoun stili dikkate alınarak tasarlanıyor..kendisi için yapılan bir araçta iken neden araç bana uymuyor desin ki alonso..belli ki raikonen araçla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyor..aradaki bunca fark raikonenin kötü olmasıyla açıklanamaz..raikonen bahsettiğimiz..evvelki yarışlarını izlememiş olsak neyse

          1. evvelki yarışları izlediysen alonsonun ferrariye gelene kadar kaç tane takım değiştirdiğini bilirsin.o 2009 renault aracına bile bu araç stilime uymuyor demedi. çıktı elinden geleni yaptı.birde alonso doğduğundan beridir burada yarışmıyor değilmi .2010 da geldiğinde bu araç bana uymuyor dediğini hatırlamıyorum. bunlar hikaye dostum. pilotsan ,araç sana uymuyorsa sen araca uyup maximumu alacaksın.
            2004 veya 2005 hatırlamıyorum alonsonun ingilterede TC arızalanınca bu araç bana uymuyor deyip yarışı bırakmadı. bir kaç tur içinde diğer TC li araçlarla benzer turlar attı.
            yine çok değil 2010 malezya yarışında formasyon turunda debriyaj arızası yüzünden vitesleri doğaçlama değiştirerek yarışmıştı hemde arızalı olmayan ve aynı aracı kullanan massadan kopmayarak .ne zamana kadar taaki o araçla buttona atak yaparak motoru bitene kadar.

            1. Ah işte hep o hatalar götürüyor şampiyonlukları. Orda sakince yarışı bitirse şampiyondu. 2012 Kanada’da pite girse şampiyondu. 2013 Japonya’da Raikkonen ile temas yaşamasa şampiyondu.

            2. jules bianchi fan club avatarı
              jules bianchi fan club

              Katılıyorum çok güzel bir açıklama yapmışsınız.

        2. Onur Gentas avatarı

          Düpedüz lafı çevirmişsin. İlk yaptığın yorum direkt olarak dün ki sıralama turlarıyla ilgili. Bianchi nasıl eledi ama rai’ yi demişsin daha rai’nin neden elendiğini bilmeden. Şimdide çıkmışsın ben bir sıralama turları üzerinden konuşmadım diyorsun.

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Heh bir de şimdi siz mi türediniz. Jules Bianchi kimdir arkadaşım? Sakin ol.

      Bari sen yapma. Bu pilotlar sen burada gelip milleti tahrik etmeye çalış diye yarışmıyorlar.

      Devirleri bitmişmiş. Daha geçen sene hiçkimse Kimi’ye sallayamıyordu. F1’e dönüp herkesin çenesini kapattığı için.

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Bir zamanlar Rai’de acemiydi.Tak diye McLaren’Ler de,Ferrari’ler de yarışmaya başlamadı.
        Sauber’de kendini kanıtladı ve çok iyi bir sürücü oldu.
        Aynı şekilde Jules Bianchi’de kalitesini Marussia’da gösterdi.Çok iyi bir sürücüyüm imajını gösterdi izleyiciye.
        Jules Bianchi kim midir? Geleceğin şampiyonluk adayı pilotlarından biridir.

        Amacım insanları tahrik etmekte değil.Ne görüyorsam onu söylüyorum.

    3. Çocuk musun? Olabilirsin tabi, suç değil ama Rai’yi sen geçen sene dahil olmak üzere hiç izlemedin herhalde. Geçen sene Lotus’la her yarış birinciliğe oynarken çıtınız çıkmıyordu. Sadece geçen sene Raikkonen’de hala iş vardı bu sene bir anda bitti. Biraz akıl mantık içeren yorum atın.

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Aynı çöküşe zamanında Jacque Villenneuve’de girdi.
        Juan Pablo Montoya’da girdi o azımanan 1 yıl insandan çok şeyleri alır.
        Yeni araçlara uyum sağlayamadı ve refleksleri eskisi gibi değil ben bunu savunuyorum arkadaşım bunun çocukla ne ilgisi olabilir?

        1. jules bianchi fan club avatarı
          jules bianchi fan club

          AAynı çöküşe zamanında Jacque Villenneuve’de girdi.
          Juan Pablo Montoya’da girdi o azımsanan 1 yıl insandan çok şeyleri alır.
          Yeni araçlara uyum sağlayamadı ve refleksleri eskisi gibi değil ben bunu savunuyorum arkadaşım bunun çocukla ne ilgisi olabilir?

  47. diyecek bir söz yok. Mercedes böyle istiyor.

  48. ForzaFerrari avatarı

    Mercedes ekibini tebtik ediyorum. Önceden bu düşüncem sadece bir komplo teorisiydi ama artık eminim. Mercedes çok güzel manipule etmeye başladı yarışları. Hamiltona ciddi komplo kuruluyor. A1 ve Hockhenimdeki spinler birbirinin fotokopisi. Burda motorun ilk tur yanması. Mercedes kirli oyunlar oynuyor hamilton üzerinde

  49. hamiye ve kimiye yazık oldu

  50. Hamiltona motordan bi 10 sira daha gelir ohhh kebap

    1. Adam ucuncu motorunu kullaniyordu.

  51. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yarış yarın Vettel’in göreceksiniz ve üzüleceksiniz.

    1. Hayal kurmak guzeldir.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        bizim hayallerin gerçekleşme ihtimali var olmayanlar düşünsün 😀

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      İkinci silverstone’u yaşatmayın bizlere :(:(:(:(:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir