Raikkonen “Takım Piste Çıkmaya Gerek Olmadığını Söyledi”

yazar:

kategori:

Macaristan GP sıralamalarında ilk seansta elenen Kimi Raikkonen, takımın tekrar piste çıkmaya gerek olmadığını söylemesi üzerine garajda kaldıklarını söyledi.

Raikkonen, sıralamaların ilk seansında 17. sırada kalarak elendi. Lewis Hamilton ve Pastor Maldonado’nun yaşadığı sorunların ardından ilk seansta elenmek istemeyen sürücülerin sadece Caterham ve Marussia sürücülerini geçmesi gerekiyordu. Buna güvenen Ferrari, Raikkonen’e yumuşak lastiklerle tur attırmadı. Marussia’dan Jules Bianchi’nin yumuşak lastiklerle derecesini geliştirmesi üzerine Raikkonen 17. sırada kalarak ilk seansta elendi.

Raikkonen “Açıkçası bir kere daha piste çıkmayı planlıyorduk ancak takım ardından piste çıkmasak da olacağını söyledi. 3 defa emin olup olmadıklarını sordum ve sonuç bu.”

“Dün ve bu sabah sert lastiklerle sürüş biraz daha zordu. Direkt yol tutuşu bulmak zordu. Yumuşak lastikler ise tüm hafta sonu boyunca iyiydi. ” dedi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=NVrWxvZMGds


Yorumlar

“Raikkonen “Takım Piste Çıkmaya Gerek Olmadığını Söyledi”” için 41 yanıt

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hiç boşuna birbirinizi yemeyin bugün Ferrari stratejistleri bir kez daha sınıfta kaldı. 20 dk seansta 2 tur attırırsan adama böyle olur.

    Kimi’nin zerre suçu yok. Geçen yarışta Alo’yu pite almayarak muhtmel podyumunu veya en kötü 4. lüğünden ettiler.

    Ferrari ye cin fikirli insanlar lazım. Bu camiada bir tek temiz insan olduğunu düşünmüyorum. Hepsi öyle yada böyle bir alaverenin içinde bulunmuşlardır zaman içinde. Briatore kurtarır ancak bu takımı diyorum.

    Alo yarın max 5-6 cı bitirir. Rai de 8-10 gibi bilmiyorum. 10 paun alıp otururlar yerlerine.

    1. takımın komple bir revizyona ihtiyacı var. sadece domenicali yi yollamak işe yaramamış gozukuyor.

      1. takım içinde o kadar çok italyan varki vede burunları o kadar yükseklerdeki bunun en büyük nedenide la montezemelo nun italyan milliyetçiliği.ne kadar zeki olduklarınıda işlerini ne kadar iyi yaptıklarınıda görüyoruz.hepsini topla bir adam anca eder.adam diyorki benim istediğim ön tarafı iyi bir araba ön taraf iyi olsun ama yok yok.zor değil ama adamların kıçı kalkmış alayını kovamayan la montezemelo milliyetçiliğinin kurbanı oldu bile domenicali gitti mattiacci geldi.bir italyan gidiyor bir italyan geliyor.bu ferrari hiç puan almasa 100 milyon dolar kazanıyor.diğer takımlar wiliams-force india gibi hzlı takımların günahı ne şampiyonda olsalar bu kadar para kazanamıyorlar.ben böyle adaletin amk.iyice nefret etmeye başladım bu ferrariden santander defteride ayrı hikaye oraya daha hiç girmedim bile ah kimi ah sendede var haltmı var bu ferraide

  2. Bu duruma söyleyeceğim birşey yok, saçma bir hata yapılmaması gereken çok amatör bir hata, gel gelelimki Ferrari’de bunlar oluyor, ben ne duruyorsun çıksana diyorum ekran başında takım çok rahat ilginç!

    Yapacak birşeyde yok yarışta puan almaya çalışacağızda iş stratejiye kalacağı için pek umut yok o konudada.11 12 falan bitirir büyük ihtimal.Force indiaların arkasında debelenip durur.

  3. Ferrari akıl tutulması yasıyor bence!!!

  4. Ferrari yi kimler yönetiyor..???Şaka gibi…bir de hala rai yi performans olarak ve refleksleri yavaşladı gibi söylemlerle suçlayabiliyoruz….Vay arkadaş ferrari ye bak..sene ye yine bu tempoda devam ederleeerrr…

  5. Bu nasıl yönetici kadrosu.Ferrari’nin adını lekeliyorlar.Sonuçta Raikkonen’de Ferrari pilotu ve bu durum doğruysa derhal stratejist ismin kovulması gerekir.Aynısını geçen yarışta Alonso için de yaptılar.

  6. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Okumadan yorum yapıp komik duruma düşenler mevcut,adam ikaz etmiş tekrar çıkalım diye,ayrıca Alonso belki temiz tur attı,Rai daha iyisini yapabileceğini antremanlarda göstermişti,tamamen takımın yine saçmalama sınırlarını zorlamasıdır.

    Bu sene Rosberg’in şampiyonluğa gittiği bir sene bu yüzden ona buna o süper,bu berbat demeden önce işlerin rayına oturmasını bekleyin,bakın geçen hafta bir yasaklama geldi yeniden bir alışma evresi olacaktır. Sizler bile başka araca binince pedallar ayarlarına alışma evresi geçiriyorsunuz tutmuş üzerinde bir çok değişiklikler yapılan araca ilk saniyede pilotların alışmasını bekliyorsunuz. Bir çok değişken var, sabredin biraz, Kimi sezon öncesi ameliyatta geçirdi bu yüzden fazla tepki gösteriyorsunuz.

  7. q1 den sonra kapatıyorum artık.o kadar kabak tadı vermeye başladı ki.

    ARTIK GÖZ GÖRE GÖRE YA.BU 1 DEĞİL 2 DEĞİL 3 DEĞİL .

    gelin şimdi de hede hödö diyin. o kadar unutkanız ki . adam 5 yarış sonra diyecekki niye rai 17 olurken takım arkadaşı q3 e kalıyor. sonra başlıycaksın anlatmaya şöyle oldu böyle oldu diye.ama nafile. sonuçta q1 de elenmiş diyecekler yine rai ye kesecekler faturayı.gerçekten insafsızlık , dikkatsizlik artık ne derseniz deyin bu şey fazla oluyor.

    1. hede hödöye gerek yok, takım arkadaşıyla aynı araca, aynı lastiklere ve aynı tur sayısına sahipti, biri diğerinden 0,7 saniye yavaş tur atıp eleniyor… Evet tamam takımın büyük bir hatası var tekrar piste çıkartmayarak Kimi’yi, ama Kimi’nin hiç mi suçu yok ? Alonso’yu yumuşaklarla piste çıkardılarda Kimi’yi mi çıkarmadılar ? Ben oldukça üzgünüm Kimi elendi diye, keşke devam etseydi de öyle yenilseydi Alonso’ya, öyle yada böyle olacak olan buydu çünkü…

      1. yarış işleri oyle program gibi aynı olmaz

        bir çok değişken var

      2. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Alonso temiz bir tur atmıştır,Kimi ise trafiğe kalmış olabilir Maldonado ve Hamilton yolda kalınca takım işgüzarlık yapıp tekrar yollamamış,ikaz etmesine rağmen yollamamışlar,bırakın ben gideceğim mi diyecek,lastiğini takacak,ısıtmaları çıkartacak hadi ben çıktım diye trip atıp pitten çıkacak falan.Geçen yarış Kimi lastikler bitti dendiğinde pistte kal diye telsizden konuşuyorlardı,artık bu durumun kasıtlı olduğunu düşünmeye başladım. Aşınmış lastikle kötü turlar attırdılar kaç kere öngörüyü geçtim verilere de bakmıyorlar,yavaşladığını görmemenin başka açıklaması yok zira.

        1. ya evet Ferrari Raikkonen’i Q1’de elensin diye aldı, o yüzden o kadar fazla para veriyor, Ferrari bir hata yapmıştır evet, yaptıkları hata pistin o kadar hızlı gelişeceğini öngörememek. Burada Kimi’nin attığı kötü turu da konuşmamız lazım. Takım burada Kimi’yi düşünüyor, diyor ki bize bir set daha temiz yumuşak lastik lazım ki Kimi Q2 ve Q3 te daha iyi turlar atabilsin, Q3 e kalabilirse tabi… Buradan komplo teorisi çıkartmak çok üstün(!) zekaların bir başka ürünü… Geçen o bahsettiğiniz yarışta da Raikkonen’i erken pite alsalar bu sefer bir sonraki stintte lastik sorunu yaşayacaktı… Benzer bir problemi geçen yarış Alonso yaşadı, Sauber yediği turu geri alıyordu, Alonso’ya da komplo mu düzenliyorlar bunlar ? Adamların elllerinde belirli veriler var bir takım planları var doğru yada yanlış bunu yapıyorlar… Bizim için TV’nin başında her şey olup bittikten sonra yorum yapmak kolay tabi… Bianchi son turunda 0.2 saniye az gelişse yada Kimi Alonso’dan 0.5 saniye fark yemiş olsa şuan bunları değil, Kimi’nin Q1 de nasıl bir set lastik koruduğunu konuşabilirdik.

          1. kimse bugünkü q1 de nasıl lastik korudu diye kimse hakkında konuşmazdı emin ol.

        2. Trafiğe filan gerek yok, pistin yol tutuşu ilk çıkıldığı zamanla, sektörün son dakikasında eşit miydi? Eşit olsa rai zaten elenmezdi. Alonso 0.7 sn daha iyi olmayı sadece pilotajla değil, daha sonrada da tur attığı için başardı. Yoksa ilk süreler eşitti yanlış hatırlamıyorsam.

          1. Kimi ilk turunu seansın bitimine 12 dakika 30 saniye varken atmış, derecesi 1:26.945, Alonso’nun ilk turu 1:44 lü, lastik ısıtma turu belli ki, ilk düzgün hızlı turunu da 9 dakika 38 saniye varken bitirmiş, sonuç 1:26.087. Peki kimi en hızlı turunu ne zaman bitirmiş ? Dakikası dakikasına, saniyesi saniyesine veriyorum; seansın bitimine 9 dakika 28 saniye varken, derecesi de 1:26.792… Yani Kimi hızlı turunu Alonso ile aynı zamanda, hatta daha spesifik olmak gerekirse 10 saniye sonra bitirmiş… Yani senin söylediğin ‘Alonso 0.7 sn daha iyi olmayı sadece pilotajla değil, daha sonrada da tur attığı için başardı. Yoksa ilk süreler eşitti yanlış hatırlamıyorsam.’ olayı yanlış, evet yani tamamen yanlış hatırlıyorsun…

  8. Ferari pit duvarinin ne dedigi ve ne karar verdigi umrumda degil, Q1 de takim arkadasindan 0,7 sn yemissen elen zaten!!!

    Pit duvarina guvenemeyecegini 10 yarista ogrenemedinmi? Ben kor cahil adam olarak senin ne zaman piste cikman gerektigini goruyorum sen garajda goremiyorsan kim ne yapsin. Griddeki en yasli ve tecrubeli 2 pilottan birisin, bir suru pilot hem siralamada hem yarista inisiyatif aliyor sen ne yapiyorsun? Birak abi..

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Bende buna benzer bişi yazacaktım ama emin olamadım aynı lastik mi vardı diye?

      1. Evet ikisi de medium ile atti Q1 i, Hayir madem derecen yavas kaldi devam et ikinci tura, olmadi yeni bir medium tak bida at, medium yarın istenmeyen lastik olacak zaten belli, bitse nolur. Bunu kac pilot yaptı ust uste turlar attilar, medium lastikler kamyon lastigi gibi zaten..

    2. OtonomAktor avatarı

      aynen katılıyorum. tüm raikkonenci arkadaşlarda bunu görmeli. aynı şey niye alonun başına gelmiyor. niye tek tur atıp garaja giriyor alo hiç bir sıkıntı olmuyor da hep rai ye oluyor. biraz özeleştiri lazım.

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Adam 3 kere sordum diyor daha ne yapsın? motoru kendi mi çalıştırsın lastikleri kendi mi taksın? 3 kere sordum demek bırakın çıkayım demek zaten ama Ferrari pit duvarı adamı çıkarmamış. Düz mantıkta tavan yapmışsın tebrikler.

      1. Rai muhendisine deseydi calistirin araci bir tur daha aticam diye kimse bisey diyemezdi abicim, muhendisler kadar pilotun da lafi gecer. Ha takim patronu cikmayacaksin der anlarim ama Marco nun zaten henuz bunu diyecek kapasitesi yok. Diger muhendislerde karisamaz..

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Ben bu kesin ifadeleri anlayamıyorum sanki F1 pilotluğu yapmışsınız daha önce 🙂 Kendi deyiminizle kör ve cahil olmanıza rağmen bu derece hakimseniz olaya bir şey diyemem tabi ama dediğim gibi çok düz mantıksınız. Marco yeni geldi zaten pilota mühendislerde karışmıyor. Güzelmiş.

          1. Aynen oyle, 600 kisi calisip 2 arac yapiyorlar ve o 2 pilotun agzina bakiyorlar, bazi konularda pilotlarin muhendislerden daha fazla soz hakki vardir. Marco olayini da zaten herkes biliyor, adamin hic bir bilgisi yok, ogrenme asamasinda ve takima karisacak strateji uretecek kapasitesi su an yok. Ogreniyor adam daha..

            Hersey bir yana Rai 3. antremanlarda softlarla 1,24,8 atti, 1,5 sn fark koysan 1,26,3 yaparsin. Rai ne atti Q1 de? 1,26,8! yani yarim saniye yavas. Demekki turun temiz degildi, neden bir tur daha atmaz insan. Ve bunu bir pilot inisiyatif alarak atar, Kimi gibi bir pilota kolay kolay hayir cekemezsin..

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Bakın teoride size katılabilirim ama biz orada değiliz sadece burada çıkan haberler üzerinden yorumlar yapabiliyoruz bazı şeyler bizim bilmediğimiz gibi olabilir. Kesin konuşmamak lazım diye o yüzden diyorum. İyi günler.

      2. OtonomAktor avatarı

        alo da tek tur rai de tek tur attı. rai 0.7 saniye daha yavaş ve sınırdaydı. bu da pit ekibinin suçu tabi evet.

        1. Rai 3. antremanlarda softlarla 1,24,8 atti, 1,5 sn fark koysan 1,26,3 yaparsin. Rai ne atti Q1 de? 1,26,8! yani yarim saniye yavas. Demekki turu temiz degildi.. Buradaki asil sorun Kimi gibi bir pilotun isi takima birakmayarak inisiyatif alip bir tur daha atmamasi. Temiz bir set lastikle o dereceyi yapabilirdi..

        2. İkişer tur attılar çünkü tek tur lastik ısıtma için yeterli olmuyordu. İlk turlarda birbirlerine yakın turlar attılar. İkincisinde Alonso gelişerek 1.26.1 civarı tur attı. Raikkonen ise çok çok az bir miktar iyileşebildi. Ya hata yaptı ya da o arada başına bir şey geldi. Mediumlarda kendini rahat hissetmiyor olabilir ama attığı tur çok kötüydü.

    4. 0.7 sn fark yediğinde aynı zaman diliminde mi tur attılar? Tam hatırlamıyorum o yüzden soruyorum. Benim hatırladığım rai ve alonso turları hemen hemen denkti. Sonra alonso pist hızlandıktan sonra tur attı ve iyileşti.

  9. Allah Belanı versin Ferrari daha ne denir ki sana

  10. Ferrari yönetimi sene başından bu yana sürdürdüğü politikasını iyice ayyuka çıkarmıştır. Bundan sonra kimse gelip de ‘ Alonso Rai’yi ezip geçiyor yeeaaaaa ‘ triplerine girmesin.

  11. Raikkonen’in yumruğunu masaya vurma zamanı geldide geçiyor.

  12. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Komik bir durum. Önünde o kadar teknolojin var. Kafadan nasılsa kalırız diye adamı piste çıkartmıyorsun.

  13. ben şunu cidden anlayamıyorum

    sen Rai yılların F1 sürücüsüsün niye insiyatif almıyorsun

    herşeyi takımdan bekleme

    sen kendin karar vermelisin vermesini bilmelisin

    garajda kokpitte oturduğun yerde sana ekran veriyorlar hiç mi göremiyorsun farkına varamıyorsun

    yani böyle durumlarda ağırlığını koymalısın

    bu mesele aslında Rai için geçerli değil diğer tüm pilotlar içinde geçerli

    elbette takımın suçu var ama sende de suç var Rai.

    1. adam soylemis ya 3 DEFA cikalim diye yok demisler . istersen insin lastik battaniyelerini taksin cikarsin lastikleri degitirsin kanat ayari yapsin pit duvarina otursun verileri incelesin.

      1. benim anladığım kadarı ile 3 kere srmak farklı bir şeydir

        sen bağıracaksın gerekirse çıkmak istiyorum diyeceksin

        insiyatif burada devreye giriyor anlatabildimmiyim

        demek istediğim bu yani

        takıma 300 defada sorsa 3 milyon defada sorsan takım sana emir verir kolaylıkla otur oturduğun yerde der

        sonuçta kendisi sürüyor takım değil

        sanki bir otoriter zayıflılığı var Rai’nin bilmiyorum belki başka bir sıkıntısı var.

  14. elendikten onra kimi saga sola bakti birilerini arar gibi.bakalim ferrari den ne gibi bir aciklama gelecek??

  15. 3 defa sorduysan günah senden gitmiş 🙂

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai beyinsizlerin icinde kendimi yeni lastikler takıp araca binip sürsün yapabileceği fazla birşey yok rai nin ferrari tek pilot yarıştırıyor sonra rai geride kalınca suçlu rai oluyor geçen haftaki konuda dedigim gibi pistteki en kötü strateji uygulanan pilot raikkonen diye buna caterham gibi takımlarda dahil.

  17. bir an gelse gözün dönse sözleşmeyi fesh edip seneye mclaren koltuğuna oturduğunu görsem inan ölsem gam yememm o andan sonra

    1. sözleşmesi zaten opsiyonlu diye biliyorum.yani 2015 için sözleşmesi garanti değil isterse imza atmayabilir tabi ferrari takımı kontrat maddelerini her takımdan daha fazla gizliyor eminde değilim açıkcası ama ben öyle biliyorum
      bende mclaren honda takımında yarışmasını isterim ama mclaren bu konuda ne düşünür emin değiliz hatta jübilesini mclaren de yapmasınıda çok isterim hatta birde şampiyonluk.nede olsa herşey ilk önce hayal etmekle başlar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir