Hamilton Yangın Nedeniyle Sıralamaların İlk Seansında Elendi

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’ın sıralamadaki kötü şansı, sezonun 11. sıralama seansı olan Macaristan’da da devam etti.

İspanya’dan beri pole pozisyonu kazanamayan ve bir çok hafta sonu sorun yaşayarak geriden yarışa başlayan Hamilton için Macaristan’da da durum farklı olmadı.

Hamilton’un aracı, sıralamaların birinci seansında yakıt sızıntısı nedeniyle alev aldı ve Hamilton seansı erken kapattı.

Hamilton “Artık kötü şansın da ötesine geçtik. Daha iyi iş çıkarmalıyız.”

“Hızlı turumda bu yaşandı. 2. turuma başlayacaktım ancak ardından frenlerde bir şeyler oldu.”

“Fren sisteminde bir sorun oldu. Bazı sistemleri yeniden başlatmak zorunda kaldım ancak ardından motor öldü.”

“Pit girişinin yakınındaydım bu yüzden pite dönebileceğimi düşündüm ancak ardından aynaya baktığımda yangın çıktığını farkettim.”

“Yangın çıkmıştı ancak ben hala pite dönmeye çalışıyordum. Bir şeyler yapabileceğimi düşünüyordum.”

“Ardından bana durmamı söylediler. Çok kötüydü.” dedi.

Hamilton’un son 6 sıralama seansı:

Monaco: Nico Rosberg’in pist dışına çıkması nedeniyle hızlı turunda yavaşladı ve 2. oldu.

Kanada: Son hızlı turunda hata yaparak 2. oldu.

Avusturya: Son seansta spin atarak 9. oldu.

Britanya: Hata yaparak son hızlı turunu bıraktı ve 6. oldu.

Almanya: Fren diski sorunu nedeniyle kaza yaptı ve 20. oldu.

Macaristan: Yakıt sızıntısı nedeniyle yangın çıktı.

 

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Qualifying Day - Budapest, Hungary


Yorumlar

“Hamilton Yangın Nedeniyle Sıralamaların İlk Seansında Elendi” için 23 yanıt

  1. Burda 2006 da Alonsonun yarısta yaptığını gormustuk kaldıki suan Hamıltonda daha baskın bı arac var her bakımdan bu kadar nıye feveran ediyor anlamıyorum…İlk turda bı karmasa olup on sıralara tırmanması olası eğerki bu ilk turlarda daha cabuk yapabilirse podyum ve galibiyet neden olmasın!!!

  2. 2008 sezonunu felipe’nin motorunun patlaması, SC kumpası, fren arızası, benzin pompası arızası, ilk 2 yarıştaki felipe’nin hataları ve son turun son sektöründe glock’un yerini kaybetmesiyle 1 puan farkla kazanan hamilton; takım arkadaşına göre daha hızlı olduğu, aracının ise diğerlerine göre jet gibi uçtuğu 2014 sezonunda bu sefer kendisini bulan motor patlaması, fren arızası ve kendi hataları vs. gibi nedenlerle ellerinin içindeki şampiyonayı adeta rosberg’e uzatıyor. isteyerek yapmıyor elbette, ama kısmetin önüne de geçilemiyor demek ki. neyse o. komploydu şanstı şuydu buydu sebebi uzaklarda aramayın boşuna.

    1. son yarışta glock’un yerini kaybetmesiyle kısmına takıldım.

      malezya’yı massa kazanınca da hamilton 10 puan geriye düştü. aynı mantıkla örnek vermek gerekirse.

      massa’ya raikkonen’in yardım etmesi, belçikada 30 saniye geriden gelirken bedavadan aldığı 1.lik, genel olarak daha hızlı araca sahip olması, ve lewis’in kendi hatasıdır ama, kazanacağı yarışta pitte kimi’ye çarparak 10 puan kaybetmesi, massa’nın önünden kimi’yi de alarak ona birkaç puan daha hediye etmesiyle şampiyonluğu son yarışa taşımıştır.

      mercedes’de komplo olduğunu ben de düşünmüyorum, takım senelik 30 milyon verdiği adamı bunun için almaz. ama sezonun ilerleyen kısımlarında göreceğiz.

      1. neyine takıldın ki, evet, glock yerini kaybedince hamilton 1 puan daha kazandı, öyle olmadı mı yoksa?? ayrıca malezya’da massa YD oldu. belçika’da bedavadan diye tabir ettiğin 1.lik için massa’yı küçümsemek yerine çakallığı nedeniyle raikkonen’i de zıvanadan çıkarıp kendisiyle birlikte yakan hamilton’da arayabilirsin suçu.

        ayrıca yazımın en önemli kısmını kaçırmışsın sanırım, 2008’de hamilton’un araç arızası/takım salaklığı nedeniyle kaybettiği puanları bir yazabilir misin rica etsem? bir toplayalım, massa’nınkilerin 4’te biri filan ediyor mu acaba..

        neyse, uzun lafın kısası ben de işte o kadar sorunlu bir sezonda 1 puan farkla şampiyon olabilmesine rağmen, şimdi altındaki f-16 muadili araca rağmen bir türlü sazı eline alamamış olmasını kastediyorum zaten Royal. yapacak bir şey yok, bu kesinlikle mercedes’in bir komplosu değil, bu kesinlikle hamilton’un beceriksizliği de değil. olmayınca olmuyor, kısmet denen bir gerçek var. ve bu herkes için geçerli. buydu söylemek istediğim.

        1. sana güzel bir cevap veririm de şuan teldeyim. Tüm yorumun dengesiz açıklamalardan ibaret.

  3. @cem bey bahsettiğiniz grafik bu.

    1. teşekkürler bu yarışnkiler mi bu eski olan mı

      1. Perşembe günü paylaşılmış yeni olması lazım.

  4. Hamilton talihsiz aksilikler yasıyor ancak su da bir gerçek son 6 yarısın 3 ünde kendi hatalarıyla geride kaldı 6 da 3 de azımsanacak bir rakam değil böyle bir araçta sampiyonluğa oynayan bir pilot için.Daha fazla bireysel hata yapıyor takım arkadasına göre üstüne birde araçtan kaynaklanan hatalar olunca fark açılıyor haliyle.
    Hamilton ancak bireysel istikrarla sansının dönmesini bekleyerek sampiyonaya ortak olabilir.
    Söyle bir avantajı var son sıradanda kalksa mekanik arıza ve ya kendi hatasıyla bu durumu tersine çevirecek en azından kendisini podyuma atabilecek bir araca sahip böyle bir arac olmasa coktan sampiyona dısında kalırdı basladığı yerleri düsünürsek.Bu yüzden önce istikrarlı olacak takım arkadasını bu noktada yakalayacak sonrada herzaman papaz pilav yemez keser döner sap döner diyerek bekleyecek sezon uzun.

    1. öyle bir aracı olmasa zaten nico da her yarışı kazanamazdı. araç kötü olsaydı durum nico aleyhine olurdu. aracı gridin gerisinden farklı bir ligde, ancak sonlardan kalkıp podyuma çıkmak ne kadar kolay rosberg eğer şanssızlık yaşar da geriden kalkarsa görüp ona göre değerlendirebiliriz.

  5. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Komplo deyip kendinizi rezil etmeyin arkadaşlar.Aynı şansızlıkları McLaren’de de yaşıyordu bu adam.

    1. rosberg power avatarı
      rosberg power

      Şans her zaman daha hazır olanın yanındadır. Garajın öteki tarafında işler yolunda gitmiyorsa, pilot ve mekaniker ilişkilerinin incelenmesi gerekir.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Rosberg power her attığın yorumla güldürüyorsun ciddden 🙂 HAM takımı arkasına alma ve takım üyeleriyle anlaşabilme açısından belkide en iyi pilot. 2007 ye bakman yeterli hatta Çin GP yarış dışı kaldıktan sonra tüm mekanikerlerle teker teker kucaklaşması en büyük örneği zaten ALO istenmeyen adam olmuştu.

        1. rosberg power avatarı
          rosberg power

          Gülmeye devam et. Gülerken avatarına da bakmanı öneririm. Daha da çok gülersin.

          1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            Avatarımda ROS F1 de değilekn taraftarı olduğu pilotun resmi var. Güldüm 🙂

            1. rosberg power avatarı
              rosberg power

              Ros, Kimi’yi değilde Mercedes’in taraftarı olmasın 😀 Sana yanlış bilgi vermişler sanırım 😀

              1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                Mercedesi tutsa Fin şapkası niye taksın babası için taksa RAİ pol aldığında niye sevinsin? Bu arada bunların hepsi aynı anda oluyor 🙂 Belki ROS u fazla tanımadan taraftarı olmuşsundur tanıtırım ben sana sen sor sorularını 🙂

              2. rosberg power avatarı
                rosberg power

                Çok saçma yere uzatıyorsun cidden. O kadar saçmasın ki kendi pilotunla alakalı yorum yapacağına tutmuş benim bilgimi sorguluyorsun ama seni biraz bilgilendireyim, cahil olmak ayıp değil. Nico’nun taktığı McLaren Mercedes şapkasıdır. Babası Fin’li olduğu için de fin bayraklı olanı seçmesi gayet doğal. İkincisi de Mercedes’in yetiştirdiği bir pilot tabiki McLaren Mercedes polüne sevinecek. Ben sana bir ödev vereyim sen onu araştır gel aynı araç ve lastikle 0.7 sn nasıl yavaş kalırsın ondan sonra devam edelim.

              3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                Üslubuma son derece dikkat ederim aynısını karşıdan da beklerim. Son mesajında karakterini belli ettin hiç bir şekilde yorumuna yorum atmam sende aynı özeni gösterirsen sevinirim.

    2. kimse bi laf söylememişken ortamı geren kışkırtıcı bir yorumuna daha tanık oluyoruz

      1. ForzaFerrari avatarı

        Yeni trollerden çok ciddiye almayın

  6. onu bulabilirseniz koyar mısınız yorumun devamı çıkmamış

  7. arkadaşlar hamilton kaçıncı motorunu kullanıyor rosberg kaçıncı motor ? . Sİte ilk 4 yarış ardından bi grafik vardı herkesin sistemlerini kaçında olduğunu gösteriyordu artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir