Whiting "KERS Tehlikeli Olmayacak"

yazar:

kategori:

FIA, 2009’da kullanılmaya başlanacak olan Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi için alınan güvenlik önlemlerinden oldukça memnun.

Spora yeni girecek olan KERS sistemi ile güvenlik endişeleri de ortaya çıktı. Daha önce BMW Sauber mekanikerine pist üzerinde araçtan elektirik şoku geçmişti.

Ancak FIA Yarış Direktörü Charlia Whiting yapılan çalışmalar sonucunda çok riskin minimum seviyeye çekildiğini söyledi.

Whiting "Teknik Grup ile birlikte BMW’de KERS Güvenlik Çalışma Grubu kurduk."

"Bir kaç kez bir araya geldiler ve bazılarının kurallara geçtiği önlem listeleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan bazı önlemler ise pistlerde ve yarışlara anlaşılır şekilde dağıtılacak."

"Takımlar kendi güvenlikleri için çok büyük sorumluluk alıyorlar. Bunun yanında pistteki güvenlik görevlilerin bozulan bir arabaya nasıl yaklaşacaklarına da bakıyorlar. Tüm araçlarda KERS’in durumunu gösteren işaretler olacak. Sunacağımız belgeler ile güvenlik görevlileri eğitilecekler."

"Bunun yanında pistte çalışanlara parçaların nasıl alınması gerektiği açıklanacak ve bunlar renk kodları ile belirlenecekler. Eğer yüksek voltaj var ise onları nasıl kaldırmaları gerektiğini bilmeliler. Bunun yanında binlerce volta dayanıklı eldivenler giyecekler." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir