Michael: "Takımların Performansını Tahmin Etmek için Erken"

yazar:

kategori:

Williams takımının teknik şefi Sam Michael,  Algarve’de umut veren ilk testlerin ardından araçlarının rekabetçiliği konusunda yorum yapabilmek için henüz erken olduğunu söylüyor.

2009 araçları içerisinde Algarve’de en hızlı zamanı kaydeden Williams,  McLaren-Mercedes, Toyota ve Renault’yu geride bırakmayı başarmıştı. Ancak Michael gerçek performanslarını öğrenmek çin son teste kadar beklemek gerekeceğini düşünüyor.

“FW31 ile ilgili ilk izlenim iyi ve dayanıklıklık açısından da tatmin edici. Ancak performans açısından bakarsak, takımların nerede olduğunu söylemek için henüz çok erken.”

“Jerez’deki testlerde daha fazla bilgimiz olacak ama şimdiye kadar yaptıklarımız nerede olduğumuz söylemek için çok erken. Şu andan itibaren ilk yarışa kadar herkesin oluksuz lastikler konusunda yaptıkları çok önemli.”

Genel performans ile ilgili tedbirli olsa da Michael, geçen yıl testlerde ‘b-spec’ versiyon ile çıkmanın yeni kuralların getirdiği farklılıkları anlamalarını kolaylaştırdığına inanıyor.

“BMW ile birlikte, geniş ön kanat ve dar arka kanat kullanmamız muhtemelen fayda sağladı. Birçok takım bunu yapmadı ama bunun gibi şeyleri yapmak çok fazla zaman almaz.”


Yorumlar

  1. adam haklı daha çok erken

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    En iyi test yarıştır ve Avustralyada kim nerede göreceğiz belkide Malezya da ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir