2014 Macaristan GP – Olağanüstü Yarışı Ricciardo Kazandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Macaristan GP’yi Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı.

Yaz tatili öncesinde son yarış olan Macaristan GP bir çok olaya sahne oldu. Yağmur altında başlayan ve güvenlik aracı ile sıralamaların tamamen değiştiği heyecanlı Macaristan GP’de  kazanan isim Red Bull’dan Daniel Ricciardo oldu.

Özellikle son 5 turda yaşanan büyük mücadeleden daha yeni lastiklere sahip olan Ricciardo; Hamilton ve Alonso’yu geçerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve bu seneki 2. zaferini kazandı.

Ferrari pilotu Fernando Alonso 5. sıradan başladığı yarışta son bölüme lider girmesine rağmen liderliğini koruyamadı. Buna rağmen Alonso özellikle son bölümde yumuşak lastiklerle çok uzun süre pistte kalmasına rağmen Mercedes’ten Hamilton’u arkasında tutmayı başararak 2. oldu ve bu sene ikinci kez podyuma çıktı.

Yarışa pit alanından başlayan ve ilk turunda ıslak pistte bir de spin atarak daha da zaman kaybeden Lewis Hamilton, ilk pitlere kadar 13. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Son bölümde sert lastiklerle uzun süre pistte kalan Hamilton, önündeki Alonso’yu geçemedi ancak son anda takım arkadaşına geçilmekten kurtularak 3. oldu ve podyumu tamamlayan isim oldu.

İlk pitlere kadar lider giden şampiyona lideri Nico Rosberg, Marcus Ericsson’un kazası nedeniyle güvenlik aracının piste girmesinin ardından bir tur pite geç girince oldukça pozisyon kaybederek geriye düştü. Geriye düştükten sonra uzun süre Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne’nin arkasında kalan Rosberg, son pitlerin ardından uçuşa geçti. Yarışın bitişinde öndeki grubu yakalayan Rosberg, geçmeyi başaramadı ve 4. sırada kaldı. Rosberg bu sene tamamladığı yarışlarda ilk defa podyum dışında kalmış oldu.

Williams pilotu Felipe Massa, sakin bir yarış geçirdi. İlk pitlerde avantaj sağlayarak yükselmeyi başaran Massa, 5. olarak 3 yarış sonra ilk yarışını tamamladı ve güçlü puanlar kazandı.

Ferrari ile sıkıntılı bir dönem geçiren ve dün sıralamalardaki stratejik hata nedeniyle bugün 16. sıradan başlayan Kimi Raikkonen, iyi bir yükselişle yarışı 6. sırada tamamladı.

Mercedes pilotlarıyla mücadele eden Red Bull pilotu Sebastian Vettel, son virajda aracının kontrolünü kaybedip spin attıktan sonra kaza yapmadan kurtarmayı başardı. Ancak bu hatasının ardından büyük zaman kaybeden Vettel, takım arkadaşının kazandığı yarışta ancak 7. olabildi.

İlk güvenlik aracından sonra en büyük kaybeden isimlerden birisi Williams pilotu Valtteri Bottas oldu. Rosberg gibi pite bir tur geç giren Bottas, 2. sırada girdiği pitten 13. sırada çıktı. Bottas yarışı 8. sırada tamamladı.

Güvenlik aracından sonra 2. sıraya kadar yükselip arkasındaki hızlı pilotları arkasında tutmayı başaran Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne, damalı bayrağı 9. sırada görürken son puan McLaren’den Jenson Button’un oldu. McLaren takımı, güvenlik aracının pite girmesinin ardından yağmur lastikleriyle devam etme kumarı oynadı. Ancak ıslak başlayan yarışın kuru zeminde devam etmesi ve yağmurun bir daha gelmemesiyle McLaren sürücüleri güç kaybetmeye başladılar ve gerilediler. Takımın dünkü kazasından sonra pitten başlayan çaylak sürücüsü Kevin Magnussen 12. olabildi.

Bu sene puan kazanamayan Sauber takımı, Adrian Sutil ile ilk puanını kazanmaya çok yaklaşsa da 11. sırada kalarak bunu bir kez daha başaramadı.

12. sıradaki Magnussen’i Pastor Maldonado,  Daniil Kvyat, Jules Bianchi ve Max Chilton takip ettiler.

Islak pistte kaza yaparak güvenlik aracına sebep olan Marcus Ericsson’un ardından güvenlik aracı esnasında Romain Grosjean da kaza yaptı. Yarışın ilerleyen bölümlerinde ise son virajda kontrolünü kaybeden Force India pilotu Sergio Perez kaza yapınca bir kez daha güvenlik aracı piste girdi.

Yağmurlu başlayan ve iki kez güvenlik aracının girmesiyle büyük karmaşanın yaşandığı, lastik stratejilerinin karmakarışık olduğu yarış, Macaristan standartlarına göre oldukça keyifli geçti.

Ricciardo 2. kez kazanırken Alonso 2. kez podyuma çıktı. Rosberg ise takım arkadaşının gerisinde kalınca puan farkı azaldı ve yaz tatili öncesinde 11’e düştü. Takımlar şampiyonasında ise Ferrari Williams’ı geçerek tekrar 3. sıraya yükseldi.

Sezonun 12. yarışı olan Belçika GP, 4 haftalık aranın ardından 26 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

 

Poz  Pilot              Takım                        Süre
 1.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault      1sa53dk05.058s
 2.  Fernando Alonso    Ferrari                      +5.2s
 3.  Lewis Hamilton     Mercedes                     +5.8s
 4.  Nico Rosberg       Mercedes                     +6.3s
 5.  Felipe Massa       Williams-Mercedes           +29.8s
 6.  Kimi Raikkonen     Ferrari                     +31.4s
 7.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault            +40.9s
 8.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes           +41.3s
 9.  Jean-Eric Vergne   Toro Rosso-Renault          +58.5s
10.  Jenson Button      McLaren-Mercedes          +1m07.2s
11.  Adrian Sutil       Sauber-Ferrari            +1m08.1s
12.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes          +1m18.4s
13.  Pastor Maldonado   Lotus-Renault             +1m24.0s
14.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault          -1 lap
15.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari            -1 lap
16.  Max Chilton        Marussia-Ferrari            -1 lap

Yarış Dışı:

     Esteban Gutierrez  Sauber-Ferrari             33 laps
     Kamui Kobayashi    Caterham-Renault           25 laps
     Sergio Perez       Force India-Mercedes       23 laps
     Nico Hulkenberg    Force India-Mercedes       15 laps
     Romain Grosjean    Lotus-Renault              11 laps
     Marcus Ericsson    Caterham-Renault            8 laps

Yorumlar

“2014 Macaristan GP – Olağanüstü Yarışı Ricciardo Kazandı!” için 159 yanıt

  1. Uğur Serhan GAZİOĞLU avatarı
    Uğur Serhan GAZİOĞLU

    Macaristan Gp nin bu kadar zevkli, bu kadar seyrine doyulmaz olacağı 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

  2. kadir mercimek avatarı
    kadir mercimek

    Mercedesin rosberge yoğunlaşma ve lewisin aracını sabote etme düşüncesini değiştirmesi bence daha mantıklı olur.pilotlarımız eşit diyorlar.son 4 yarışta gördük eşitliği.son yarış tescilledi hatta takımın rosbergi ne kadar kolladığını. antremanların 3 seansında da rosbergden hızlıydı hamilton.sıralamaya dahha başlayamadan aracında yangın çıktı.adam önce frenler gitti,sonra araç alew aldı diyor.f1 araçları basit yol arabası değildir.araç sıralama için piste çıktığında o yakıt sızıntısı fark edilmeliydi.belkide fark edildi.Yarışla ilgili en basitinden şunu söyleyim.rosberg 2.nci pite girdikten 3-4 tur sonra hamiltonla farkı 24 + saniyeydi.o an hamiltonu pite alsalar hamilton rosbergin önünde dönerdi piste.trafiğede takılmazdı.fark onu gösteriyor.yaklaşık 1-2 saniye hızlı araçla hem ricardoyu hem alonsoyu yakalar ve geçerdi.alonso pite girse bile geçerdi.mercedes takımı rosberg yüzünden,’rosberg hamiltonun önünde bitirsinde ne olursa olsun’ düşüncesiyle hamiltonun yarışı kaybetmesine neden oldu.bu yarışın kaybedilmesinin tek nedeni mercedes takımıdır.nokta.

  3. Ricciardo Redbulun stratejisi biraz güvenlik araci zamanlaması ama daha çok gayretiyle yarışı kazandı tebrikler. Nedense halen bu pilotu Üst sinif pilotlar arasına koyamiyorum ancak Robert Kubica tarzı bir pilot olduğu da açık. Yarislara renk katıyor.
    Mersedes Rosberge verdiği dikkati Hamiltona nedense veremiyor. Ben Hamiltonu 1. likten ettiklerini düşünüyorum. Geçen yarista da ayni hatayı yaptılar. Hamilton yumusaklarla birkac tur daha atsaydi ve son bölüme de yumuşaklarla çıksaydi yarisin sonlarına doğru performans kaybı olsa da bu galibiyet için yeterdi diye düşünüyorum. Tabi son bölümde pitten ciktiktan sonraki 10 turda Alonsoyu geçmek şartıyla. Sertlerle neredeyse Alonsonun temposunu tutturan Hamilton Alonsoyu geçerdi diye düşünüyorum.
    Herneyse şu olsaydı bu olsaydı dersek herkesin gonlundeki pilot kazanır:)
    Umarım Mersedes genel bir kesimde oluşan Rosbergi kollama işini yapmiyordur. Yapiyorsa da tez zamanda bırakır ve adil bir yaris olur. Aksi takdirde Hamiltonun kazanma şansı cok zor ki bu de F1 icin hic hoş degil.

  4. Onur Gentas avatarı

    Eğer ki bir yarışın içinde alonso varsa hamilton varsa o yarış hafızalara kazınacak kadar güzel ve heyecanlı geçiyor. Bizim böyle yarışlara ihtiyacımız var. Kim beklerdi macaristanın böyle güzel geçeceğini.

  5. RENO nun yaklastıgı falan yk bu pıst dar adımlı vıtes isteyen pist COK bılenlere duyurulur

  6. Engin Sanane avatarı

    Hamilton’a 2 yaristir Mercedes sabotaj yapiyor ama iste Allahin sopasi yok, ilk safety carda Nico’yu gec pite alip yarisi kaybettirdiler! Pitlaneden cikip, poledan baslayan Nico’nun ønunde yarisi bitiren Hamilton resmen takim arkadasini kucuk dusurdu hatta Nico yol vermesini isteyerek daha da bir kepaze oldu. Bu yarisin galibi en iyi surusu gerceklestiren Hamilton’dir. Sonra da daha yavas arabaya ragmen køpekbaliklarina karsi cok iyi bir savunma ve pit stratejisiyle Alonso. Ricciardo da Vettel’in “surus yeteneklerine” baya bir gønderme yapmis oldu!
    .

  7. yagmur her zaman ki suprizini yapti.ricardoya tebrikler.rosberg in yol istemesi cok garipti gercekten.biride aglamasa gececem diye arkadas.

  8. Nomercy (Krv12) avatarı
    Nomercy (Krv12)

    Hamiltonun Rosbergden daha hızlı olduğunu,Vettelin 4 şampiyonluğuna rağmen bunu gerçekte bana göre hak etmediğini anlamak için bu yarışı izlemeye gerek yoktu.Hamilton ve Alonso Vettelden daha çok hak ediyorlar şampiyon olmayı ama işde kader Hamiltonun 1 Alonsonun sadece 2 kupası var…Tebrikler Ricardo ,ben dahil büyük bir çoğunluğun Ricardonun kazanmasına sempati ile baktığını ve hoş karşıladığımızı düşünüyorum.

    1. ←Simply The Best avatarı
      ←Simply The Best

      Vettel neden 4 şampiyonluğu hakketmiyormuş(!) düşüncelerinizi bizle de paylaşsanız en azından bilemediğimiz bir şey varsa aydınlığa kavuşmuş olur. Bu seneki performansını kastediyorsan, evet biraz sıkıntı yaşıyor tutturduğu çıtaya göre ama Ricciardonun kazandığı iki yarışı hiç kuşkusuz Vettel de kazanabilirdi, şans ve strateji faktörü çok önemliydi bu yarışlarda. Kabul edelim ki Vettel bu sene kötü bir performans gösteriyor, ki bence değil, bu onun daha önce kazandığı şampiyonlukları hakketmediği anlamına gelmez. Şampiyonluğu kazanan herkes hakketmiştir, bunun tartışılacak bir yanı yoktur.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Ya onu bunu bırakında Vettel 4 kez şampiyon olurken araç ile oluyor diyordunuz şimdi bu araçla Hamilton şampiyon olamazsa görün gırgırı şamatayı 😀

  9. ayrıca hamilton tek turda rosbergden üstün ve bu yüzden verilerin saklanmasını istiyor ama AH ODA NE mercedes onada karşı çıkıyor NEYMİŞ ” TAKIM İÇİNMIŞ” zaten garanti takımlar şampiyonası rosberg verilere bakarak nerede hızlanacağını görmesi için desenize şuna

  10. Schumi ve Hakkinen’den sonra onların ayarında pilor gelir mi diyorduk, Alonso ve Raikkonen geldi. Şimdi de Alo ve Rai ayarında pilot gelir mi diyordum. Ricciardo geldi ve inanın Alo ve Kimi’nin altın çağı olan 2005 senesinden daha kontrollü kullanıyor aracı ve inanılmaz ataklar yapıyor enteresan bu kadarını hiç beklemiyordum. Yeni Schumi bence Ricciardo olacak.

    Yarış bu seneki formula 1 için iyi ama sadece bu seneki. Yoksa ne görsel olarak ne de ses olarak 2008 e kadar olan Formula 1 e yaklaşabilir. Hele ki 2005′ in yanından geçemez.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      +1. Aklımdakileri aynen yazıya dökmüşsünüz. Ama HAM ı da eklemek lazım o listeye.

    2. Engin Sanane avatarı

      Tabi bu ayar seviyesi Hamilton’in altinda bir ayar seviyesi cunku benim son 10 yilda gørdugum en iyi pilot Hamilton.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Son 10 yıl dersen işin içine MSC girer. RAİ ve ALO dan üstün görebilirsin o kişisel görüşündür ama MSC ile kıyaslayamazsın.

    3. alonso ve raiden sonra gelen yetenekler içinde bence hamilton da var fakat şu hulkenberg çok göz ardı ediliyor. Bence iyi bi araçla şampiyon kumaşını gösterebilirdi. Ricardoda gerçekten çok harika bi pilot bu kadar dengeli bir sürüşü görmemiştim alonso ve rai dışında, (hamilton ayrı bi stili var). Bence kyvat ve jules bianchi de gelecekte yeteneğiyle fark yaratabilecek pilotlar arasında. Magnuesseni daha tam olarak anlayamadım. mclarenden kaynaklanan bi durum

    4. Hamilton çok iyi bir atak pilotu su anda alonso ile birlikte açık ara başı çekiyorlar.
      Heyecan veren bir pilot hamilton sürüs stili agresif bir pilot olması insanı cezbediyor.
      Rosberg den pilotaj noktasında daha iyi bir pilot orası da kesin.
      Ancak büyük sampiyon özelliklerini alonso kadar tasımayan bir pilot hamilton.
      Son 6 yarıs la ilgili bir istatistik paylaşılmıştı hos hepimizin bildiği 6 yarısta 3 yarıs yarıs öncesi kisisel hata yaptı hamilton diğer 3 problem araç kaynaklı.Ancak sampiyonluğa oynayan açık ara bu kadar hızlı bir araçta 6 da 3 hata ciddi bir oran ve üst seviyede bu imkanlarda kabul edilemeycek bir durum.Aslında hamilton tüm mekanik problemlere rağmen gene rosberg in önünde kalırdı.
      Ancak yeteneklerini ortaya koyacak potansiyelin tam anlamıyla yansıtacak kadar istikrarlı olamadı özellikle sıralamalarda ve yarıs içindede bazı kosullarda kalbinin yanına aklını koyamadı.Bu da onun için ciddi bir eksiklik.
      Ben kisisel olarak sezon bası hamilton ın her ne olursa olsun rosberg i açık ara mağlup edeceğini düsünüyordum çünkü ciddi bir yetenek farkı var fakat rosbergin istikrarı hamilton ın duygusal yapısı ile birlikte yaptığı hatalar rosberg i yarısın içerisinde tuttu.
      Benim düsüncem ikinci yarı hamilton mental olarak güçlü olursa her ne olursa olsun mekanik bir spor bugün sende yarın onda hersey olur eğer gerçekten mental olarak kendisini hazırlar bireysel hatalar yapmazsa sampiyon olacaktır bu potansiyele sahip ama istikrarda bir meziyettir güçlü bir silahtır artık hataya yer olmadığı gerçeğiyle yüzlesmeli hamilton çünkü önde baslayan genel itibariyle önde bitiriyor.

  11. Hamilton telsizden bu lastiklerin 30 tur gideceğini sanmıyorum demesine rağmen hamiltonu pite almayan “taraflı ” mercedese selamlar. Eğer orada soft taksaları hadi onuda geçtim meduimlarla rosbergle birlikte pite gelseydi yine geçerdi ve 1. olurdu . AYrıca yol ver diyen mercedes ekibi ve yarışın ardından yüzlerindeki hüzünde dikkat çekici

    1. Telemetri senin önündeydi sanırım 🙂 keşke onu dedikten sonra senin dediğin gibi bi pite alsalardı bakalım kaçıncı bitiriyordu yarışı. Lastikler sınırsız değil, yakıt kullanımı ve lastik durumu orantılı olarak zorlayabilecekleri şekilde pit yapıyorlar. Eğer Hami pite gelseydi tahminen massanın rainin arkasında filan bitirebilirdi 🙂

  12. yarışdan zevk almayan tek kişi benim sanırım pit sırasında oluşan kargaşa biraz heyecan kattı onun dışında hiçbirşey yoktu, ve şu riccardoyuda bir türlü sevemedim niyeyse gülüşü pek samimi gelmiyor bana malezyada yavaş bir williams varken “Çekin şu si……min Williams’ını önümden” gibi bir söze başvurmuştu ondan beri onun samimiyetini sorgulamaya başladım keşke yarışı Hamilton kazansaydı. Hamiltonu’da çok sevmem ama Button gibi son sıradan gelip yarış kazanan pilotlar listesine adını yazdırmasını isterdim son yarışlarda yaşadığı sıkıntıların ardından özellikle.

  13. vay be ne yarıştı ama. 2006 macaristan ile birlikte en keyifli macar yarışıydı bana göre. keşke yarış hiç bitmese dedim, bunu bir hungaroring yarışı için dedim 🙂

  14. Onur Gentas avatarı

    Rosberg hamiltonın arkasına gelmeden önce takımın hamiltona yol ver demesi bunlar ne yapmaya çalışıyor dedirtti bana. Hamilton yarışı mevcut lastiklerle bitirecek rosberg lastikleri değiştirip hızlı turlarla yarış sonuna kadar yetişip hamiltonı geçecekti. Hamilton yol vermeyerek akıllılık etti ve önemli puanlar kazandı. Bunu ben tahmin ediyorken takım tahmin edemiyor sanırım.

    Alonso süperdi. Gerçekten önlerde olması yarışa ayrı bir heyecan getiriyor. Hamiltondan önce onu tebrik ediyorum.

    Kimi bugün iyiydi umarım performansını yükseltir ve onuda önlerde görürüz.

    Ricciardo iyi kumaş ve gelecekte F1’e damga vuracak pilotlardan biri olacak. Tebrikler Ricci.

  15. Geçen yarışlarda Vettel-Alonso çekişmesinde Vettel ağlıyor diyenler Rosberge ne diyecekler bakalım?

  16. Yusuf Hitay avatarı

    herkes renault güncellemesi diyor da, bu pistte neredeyse düzlük yok. almanya’da bir değişiklik olmadığını kendileri itiraf etmişlerdi. arada büyük bir boşluk var ama bu motorla spa’da ve monza’da patates olmaları çok olası.

    kabaca düşünürek bugün güç sıralaması mercedes-redbull-ferrari-williams~mclaren şeklindeydi. aynı araçlarla spa’ya gidilse mercedes-williams-force india~ferrari~redbull~mclaren şeklinde olabilir.

    takvimin en iyi pistini 4 hafta beklemekten daha fazla hüzünlendiren bir şey yok.

    1. Ferrari Motoru Renault motorundan güçlü mü? Yada bu gün Vergne’nin Rosbergi geçmesi ve Drs ile atak yapamaması Vettel’in Drs’si açık Lewis ile mücadelesi burada ki herkes azda olsa gelişimi görmüş en büyük testimiz Spa ve Monza geçmiş yıllarda da patates olurlar dendi geçiş manyağı yapacağız dendi ama 2011-2013 de gördük. Yıl 2014 yeni motorlar 4 hafta ara gidelim bakalım ne ile karşılaşacağız.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        dünkü hız ölçüm değerlerinde yine bir 10 km’lik hız farkı vardı. bu pist için gayet iyi bir fark.

        vergne’in rosberg’i nasıl geçtiğini görmüş olmanız lazım. bir mclaren onu çizginin dışında itmeye zorladı ve vergne açık kapıdan geçti gitti, düzlükte değildi zaten geçiş. bu pist için geçememesi anormal değil, ancak atak yapamamasını rosberg’in silik performansına bağlıyorum.

        hamilton’ın olayı başka, bence yağmur ayarı vardı onun aracında. düzlükte drs ile bile hiç yaklaşamadı ferrari’ye. vergne’i düzlükte değil de çekiş kısmında zorlayarak geçti.

        renault’da gelişme var, ancak hala mercedes seviyesinde değiller. düzlüklerin bol olduğu avusturya ve kanada’da yarış içinde çok ciddi fark yediler(kanadayı kazanmalarına rağmen). williams’ın son üç yarıştır redbull’u mağlup etmesinin sebebi de bu zaten.

        ferrari ile renault arasında pek fark yok gibi artık, sıralamada sadece mercedes motorlu araçların yerini değiştirdim. mercedes ve diğerleri şeklinde ayırdım. mclaren üvey evlat olduğu için o da sağda kaldı.

        mercedes takımının durumu ayrı, onlar paket olarak da en iyiler bence. hatta düzlük avantajlarından biraz feragat edip daha fazla kanat açısı bile kullanıyor olabilirler. tıpkı mclaren’ın 2010’da f-kanal avantajı sayesinde yaptığı gibi.

        4 hafta gerçekten uzun bir ara, bir şeyler değişecekse bu arada değişir geçen yıl olduğu gibi.

        ben v8 motorlar döneminde monza’da zayıf kalacaklarını asla düşünmedim. aksine hep bu durumun abartıldığını söyledim. ama bu yıl gerçekten motordan kaynaklı bir fark var.

        şu an ki durumlar için düşünürsek, gelecek iki yarışta paramı mercedes motorlu araçlara yatırırdım. daha çok dumansız durumlardaki hallerine.

        1. Mercedes pilotları ile arada 1-2 km bir fark vardı ama Williams pilotları ile 10 km hız farkı vardı bu da Mercedes motorunun gücünden çok Williams’ın kullanmış olduğu genel ayarlarla ilgili olduğunu düşünüyorum Mercedes’in fabrika takımlarından düzlükte hızlılar. STR ile Red Bull arasında 15-20 km/h farkı oluyordu her zaman aynı motoru kullanan aynı vites kutusunu kullanan takım için be genel ayarlarla ilgili.

          Geçiş start finiş düzlüğünden sonra çekişin önemli olduğu yerde oldu Rosberg de pasif kaldı kesinlikle haklısınız. Lewis Alonso’nun arkasında 320 km/h gördü ve buna karşılık Alonso sadece 301 Km/h da kaldı keşke Ricciardo Alonso’yu düzlükte kaç km/h ile geçtiğini öğrenebilsek.

          Kesinlikle dediğiniz gibi gelişim sağlandı Mercedese yaklaşıyoruz ama İtalyan takımdan kötü değiliz. Kanada’da kötü değildik en azından beklenen den kötü değildik Avusturya Kanada kadar uzun değildi ama maalesef orada o kadar kötü olmamızın nedeni tek motor değildi Ricciardo ön lastikleri çalıştıramamaktan şikayet etti en azından Kanada da ki performansımız olsa yeterdi. Almanya için bir bahanem yok yazılımın çalışmaması iyi olmadı bizim için. Macaristan’da Almanya da çalışmayan yazılımı geliştirilip çalışması TOTAL ‘in yakıtta gelişim elde etmesi umut vericiydi burada sezon başında ki performansımız olsaydı bu gün Ricciardo Alonso ve Lewisi geçemezdi.

          Maalesef Mercedes motorlu araçlar ve şasiler çok güçlü Downforce seviyeleri çok düşük Monza ve bu tür pistlerde iyi olacaklardır ama Williams Pat Symonds’un güncellemeleri ile Df seviyesinde de iyi duruma geldi. McLaren bu seneyi zaten test olarak kullanıyor gibi. Mercedes motoru kullanan takımlar 8 viteste elde ettikleri hızı Mercedes 7 viteste elde ediyor ve 8 vitesi daha hiç kullanmadılar bakalım Monzada kullanacaklar mı bunu çok merak ediyorum. Yıllardır maalesef V8 de bir çok kişi zayıf düşündü ama asla olmadı.

          Şuan ki durum için bende paramı Mercedese yatırırdım halen güç olarak 40-50 bg öndeler ama elbette kapanacaktır bu fark. Ferrari motorunun 18 kg daha ağır olduğu ve Turbonun daha küçük olduğu söyleniyor bu bakımdan maalesef geride kaldılar.

          Açıklama için Teşekkür ederim İyi bayramlar.

          1. Yusuf Hitay avatarı

            dikkat edersen üst sıralardaki tüm kişiler neredeyse mercedes motoru kullanıyor. redbull senelerdir zaten düşük yüksek hızlarda, araç ve vites karakteristiği gereği. onlar zaten genelde ayrı alemde oluyor ama geçen haftaya kadar renault’ya devamlı serzenişte bulunmaları durumu ortaya koyuyor bana kalırsa. bence de hala bir fark olduğundan bahsetmek yanlış olmaz. williams’ın bir haftada gerilemesinin tek sebebi pistin yapısı. bu şartlar altında 4 hafta sonra da tekrar öne geçeceklerini düşünmekteyim. ama dediğim gibi bu pist motor performansı açısında tam anlamıyla bir kıstas sayılmaz. 4 hafta sonra da benzer şeyler olacağını düşünmekteyim, çünkü büyük takımlar gelecek seneye yoğunlaşmak isteyecektir. size de iyi bayramlar, ben teşekkür ederim. seviyeli tartışma gibisi yok.

  17. DRS açık raikkonen drs siz massa dan yavaştı. ferrari düzlük hızı bariz yavaş.rai ne kadar rahat hissederse ivmesi de artarak iyileşektir.

    tebrikler RIC , yarışı haketti.

  18. MyN1Fernando avatarı

    Mercedes’in ve Rosberg’in takım emri istemesi cidden komikti 😀 Adam pitten başlamış sen polden.19 sıra tırmanmış ve sert lastik takılmış.Lastik avantajın da var ve buna rağmen yaklaşamıyorsun.E bu adam zaten şampiyonluk rakibin ama yer versin diyorsun 😀 Cidden komedi. Ben Hamilton’ın yerinde olsam ağır şeyler söylerdim Mercedes’e

    1. Kesinlikle takım emri çok adaletsiz olurdu Rosbergin bunu istemeside bi o kadar saçmalık malesef bu tabloları hemen hemen her pilotdan zaman içinde görüyoruz.Rosberg farkı kapattığı anda yarıs bitti yani geçme sansı yoktu yarıs boyunca aralarında hic mücadelede olmadı zaten bu yüzden takım emri gereksizdi.

  19. Macaristanda alışılanın aksine bir yarıştı..inanılmaz tat verdi..güvenlik aracı ve konumu Rosberg ve arkasındaki üç sürücüyü geriye düşürdü..şansızlıktı.. yarış o an karıştı ve arkadakiler ön tarafa yaklaştı..cumartesi şansızlığından sonra yağmur ve güvenlik aracı zamanlaması Hamilton şansıydı..
    Lotus yine yokoldu..Torro Rosso Vergne ile heyecan kattı..Mclaren lastik kumarından sonra ortada görünmedi..Williams vasattı..
    Redbull muhtemelen motordan biraz daha randıman almaya başladı ve güncellemelerinin sezon boyunca süreceğini, bu anlamda suanki grid içerisinde otomobili en iyi geliştiren takım olduğunu bir kez daha gösterdi..Ricci büyük bir iş başarmaya devam ediyor..son dört yılın şampiyonunu itibarsızlaştırdı deyim yerindeyse..bu ciddi bir durum ve Ricci herkesi yanılttı..Ferrari eğer var ise, Vettel projeksiyonunu bir daha düşünsün..
    Mercedes Rosberg şansızlığını bir tarafa bırakacak olursak süspanyon değişikliğinden hiç etkilenmediğini gösteriyor..Gümüş okların cephesinde değişen bişe yok..bana göre Hamilton Rosbergten hep daha iyiydi..bugün tescilledi..bana göre Hamilton şampiyon olacak..
    Gelelim Kırmızılaraaa..güncelleme olmamasına karşın aracın pist/set-up paketi oldukça iyi göründü..Kiminin cumartesi saçma bir kararla Q1 de elenmesinin ardından takım bugün stratejide çuvallamadı..ancak araç hala dördüncü en hızlı araç!!ne denebilir ki bu durum için..Fernando harikasın..tek kelimeyle..geçtiğimiz yarışlarda dahi hala cebinde bişeleri tuttuğunu,galibiyetin kokusunu aldında neler yapabildini bir kez daha gösterdi..yüzü hiç gülmedi podyumda yadırgamıyoruz..çünkü bugünkü sürüşü yarışı galibiyeti alan bir pilotun sürüşüydü..buna rağmen alamadık yarışı..strateji ve eksik pitle dahi bu kadar..malesef durum bu..ikincilik belki küçük bi moral..Kimide iyiydi bugün..özlediğimiz İcemani gösterecek yakınlarda sanırım bize Kimi..aslında dünkü felaketten sonra bir iki sıra daha kazandırabilseydik çok daha mutlu hissedecektik..bu adamlara iyi bir araba vermek vermek boynumuzun borcu çünkü..
    Spa-Monzaya kadar dört haftalık tatile giriyor F1..sonra motor pistleri gelio..hiç gelmesemi acaba!!

  20. İyi bir yarıştı, Rosberg ve Mclarenler şanssız idiler. Ricciardo ya tebrikler. Ferrari’ye de yazıklar olsun diyorum, ikinciliğe marussia’nın 9.unculuğa sevindiği kadar sevindiler. Yuh yani takımın düştüğü noktaya.

    1. Benimde başından beri anlatmak istediğim nokta bu.Ferrari neden hedefleri bu kadar düşürüyor.Bu adamlarda gerçekten zeka yok.Raikkonen’in 6.lığına bile seviniyorlar.Sen Ferrari’sin 1.likten başka hiçbir sonuca sevinmemen lazım.

  21. Bazı şeyler pek oturmuyor biz her konuda keskinlesen kusur arayan bir millet olduk malesef.
    Hele birini sevmiyorsak objektif olmak ne mümkün.
    Rosberg konusunda en çok eleştiri getirilen nokta benimde elestirdiğim ilk pitlerin ardından set lastiklerde rosberg in çok yavas kalması pes pese geçilmesi bir çok arkadas vergne örneğini vermis ancak bu çok normal değil.Söyleki ilk setler üçüncü setler rosbergin çok çok hızlı olduğu setler ve bütün hafta sonu gene çok hızlı bir pilot var o takılan set de bu kadar yavas kalıyorsa elbetteki burada baska neden ler aramak gerekir biraz teknik yorum ihtiyacı doğuyor burda çünkü genel olarak oldukça hızlı bir pilot o set lastikler bir anda inanılmaz yavaslıyor burada bir problem olduğunu düsünüyorum sanırım bir açıklama yapılacakdır.Biraz genel bakmak gerekiyor diye düsünüyorum akıllarımızı cebimize koymadan.Onun dısında bir hatası yoktu güvenlik aracı en büyük sanssızlığı oldu pit yolunu kaçırdı hepden geriledi ve özellikle sorun yasadığı set lastikler tam bu sürece denk geldi bana göre bu sartlarda yapabileceği bir sey yoktu tek sansı hamilton ın yarısı kazanmaması oldu bence fark fazla kapanmadı rosberg adına.

  22. Öncelikle Ricciardo ve Alonso’ya tebrikler.
    İlk SC bölümünde şans Ricciardo ‘nun yüzüne gülmüştü öndekiler piti bir tur kaçırınca hesapta olmayan bir liderlik yakaladı, son bölümde de yeni lastiklerle usta pilotları geçip çok değerli bir galibiyet aldı. Bunda Renault güncellemelerinin de olumlu yansıması inkar edilemez
    Alonso ise yine insanüstü bir çabayla önemli bir podyum yakaladı. Hamilton Ricciardo ‘ya geçilmese muhtemelen kazanacaktı.
    Hamilton ilk tur spininden sağ salim kurtulunca bu stratejinin gerektirdiği yerde bitirdi. Çok da büyütmemek lazım. Vergne’ i geçişi haricinde farklı bir şey görmedim bugün.
    Rosberg’in hesapları şaşınca sıradan bir pilot haline geliveriyor. Boşlukta hızlı olmak elit bir pilot olmak için yeterli değil. Vergne ‘in arkasında inanılmaz zaman kaybetti. Burada kalmasa yarışı kazanabilirdi.
    Vettel Ricciardo’ ya yine kaybetti bugün. Ancak şansı onun yarısı kadar yaver gitmiyor. Hesapta olmayan spin kötü bir stratejiye itti Onu. Yine de Hamilton’a savunması, spinden müthiş kurtarması ve Bottas ‘ı arkasında tutması Onun ne kadar özel bir pilot olduğunun kanıtıydı adeta. Anlayana.
    Raikkonen bugün fena değildi. Massa’ nın arkasında kalması şanssızlık oldu. Vettel’e yaptığı sert savunma harikaydı.
    Mclaren pit ekibinin yağmur lastikleri ile devam etmesi de günün en büyük saçmalığıydı kuşkusuz.

    1. Rosberg’in Vergne’i geçememesi yarışın dönüm noktası zaten. Rosberg pite girdikten sonraki tur Hamilton hemen gerçi aynı araba ile Vergne’i. pilotlar arasındaki kalite farkından kastım bu zaten. Rosberg resmen Toro Rosso ile aynı performansı tuttabildi arkasında olduğu süre boyunca. dediğiniz gibi önü boşken her turu sıralama turu gibi atıp fark kapatmak elit pilotluk göstergesi değil. yeri geldiğinde risk alıp sıra kazanmak gerek. Rosberg’in böyle bir yeteneğinin olmadığını bu yarışta gördük.

      1. Rosberg iyi bir pilot. Özellikle tek turda.
        Ancak savaşarak kazanabilecek bir pilot değil. Kazanması için tüm uygun koşulların sağlanmış olması gerekiyor. SC girene kadar bir kaç turda 10 saniye fark yaptı. Sonra işler sarpa sarınca 12tur Vergne ‘in arka tamponunu izledi.
        Zaten o kadar iyi olsaydı Bahreyn’de sıfır set yumuşak lastiklerle, kullanılmış mediumları olan Hamilton’ı rahat geçerdi.
        Ama nerdeee

  23. sezon başından beri rosberg’in aslında iyi bir pilot olduğunu savunmama rağmen bugün yapılan yarışta alonso ve hamilton ile arasındaki bariz yetenek farkını açıkça gördüm. bu sene şampiyon olursa şansı sayesinde başka bir şeyden ötürü değil. sıradan bir orta sıra pilotu olduğu konusunda hemfikirim. sanırım bu mercedes aracını ondan daha iyi kullanabilecek en az 4-5 pilot vardır şu an yarışmakta olan. ricciardo alonso ve hamilton yeteneğin ne olduğunu gösterdiler. vet, ros ve bot ilk sc periyodunun kurbanı oldular. bottas ayrıca ilk pitstop sırasında aşırı zaman kaybetti pitte iki kişiye geçildi gibi gördüm. çok keyifli bir yarıştı. macaristan gibi heyecansız tren gibi yarışların olduğu bir pistte gerçekten çok güzel bir yarış izledik. alonsonun kazanmasını çok istedim ama olmadı. rai biraz toparlanmış gibi geldi. rosberg yerine mercedeste rai ve alo olsa neler yaşanır çok merak ediyorum 🙂

  24. en komiğide vettel büyük şampiyon o duvara çarpmadı pilotajını konuşturdu diyenler 😀 yahu büyük pilot olsa düz yolda spin atmazdı ondan başka kimse atmadı 😀 aracın arkasını kaptırmadı .

    1. Onlara anlam veremedim zaten.Islak pist dışına çıkıyor fakat yine Vettel büyük pilot oluyor.

    2. Yarışı bir kez daha izle bence başka orada spin var mı yok mu?

    3. Kanada ‘da kaza yapan ve Ona doğru uçarak gelen Massa’ dan kurtarması, Silverstone da Alonso ile çok sert mücadelesindeki hamleleri ve bugün spininden sonraki kontrası… Hepsi mi tesadüf.
      Peki pit radyolarını dinler misin? Pist hakkında tehlike içeren durumların neredeyse tüm raporlarını neden Vettel veriyor sence?
      Spini ıslak körpten dolayı attı farkındasın değil mi?
      Son olarak, bir soru : “kaza ile yarış dışı kalmama” rekoru kimde bilir misin?

    4. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Perez’de aynı yerde spin attı,izleseydiniz keşke yarışı(!) Ayrıca yine pit duvarının azizliğine uğradı Vettel ve olası bir galibiyetten oldu.

      Rosberg amma sızlandı,sanki geçecek kadar yakındın da yol vermesi kaldı,çok değişkenli bir yarış oldu,Riccardo doğru zamanda doğru yerde idi.

      1. Vettel’in bu yarışı alması imkansızdı.Fakat tekrar söyleyim spin atması kendi suçu.Perez ve kendisi dışında kimse spin atmadı orda.Fazla zorladılar ve olan oldu.

        1. Vettel ‘in yarışı kazanabilmesi için ilk SC periyodunda pite girebilmesi gerekiyordu. Ancak ilk 4 pilotun pite girme şansları yoktu. (Ros-Bot-Vet-Alo)
          Bu sebeple Vettel’in kazanma şansı yoktu.
          Spin atıp, mecburen uzun bir Medium stratejisinden sonra da şansı tamamen bitti

  25. Alonso şanslı diyenler neye dayanarak söylüyor bunu anlamadım? Gerçi onları F1 izleyicisi olarak düşünmek bile saçmalık.

  26. Rosberg geçmek için gerçekten ağladı durdu. Hamilton orada yer verseydi en sonda da geçilecekti muhtemelen. En akıllıca hareketi yaptı. Ki hoş geçecek kadar da hiç yaklaşamadı. Adam durup geç mi deseydi 😀

  27. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Ricciardo’ya tebrikler. Safety Car’ın ilk turun da pite girmesi ona galibiyeti getirdi. Red bull Ric’de iyi iş çıkardı ama Vettel’in stratejilerin de kötüydüler. Vettel daha iyi bir nokta da bitirebilirdi. McLaren epic fail bir işe imza attı. Button’la podyum da veya podyum’a yakın bir nokta da bitirebilirlerdi yarışı ama tekrar intermediate lastiği takarak her şey’i batırdılar. Risk alıp bundan kazançlı çıkmak istediler ama tutmadı.

    Alonso yapabileceği her şey’i yaptı. Sayesinde hop oturup hop kalktık 😀 . Ricciardo Hamilton’ı geçmese galibiyette alabilirdi ama canı sağolsun. Bu aracı o noktaya taşıyıp galibiyet kovalaması bile büyük bir iş. Umarım hak ettiği araca bir an önce kavuşur. Raikkonen’de iyi yarıştı. Önünden baya bir araç çekildi ama olsun. Yine de tebrik ederim kendisini.

  28. Zamanında Mclaren Hamilton’u Alonso’ya karşı kayırmıştı.Şimdi ise mercedes Hamilton’a karşı yapıyor. Etme bulma dünyası

    1. Öyle bir kayırma durumu olsa Hamiltonın yarış dönemimin 2.yarısı Alonsodan daha fazla puan toplaması gerekirdi ki öyle birşey olmadı.

      Ayrıca Alonsonun aracında 1 kere sorun oldu Hamiltonda 1 kere yarış dışı kaldı.Kayırma filan gibi bir durum yoktu Alonso fanlarının kendi aralarında uydurduğu sonrada inanmaya başladığı bir argümandan ibaret

      F1 dünyasına daha yakın kişilere göre ise Alonsonun Hamiltonın aracına sabotaj yapılmasının istediğine dair kitaplar mevcut napak inanak mı bizde ?

      1. yok ansiklopedi mevcut, Brittannica

  29. son gelen haberlere göre rosberg hala yol istiyormuş.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      😀

  30. Mercedes, Hamilton’a bu kadar kötülük yapıp muhtemel bir 1.cilikten edip (Lastik stratejisi+pit) aynı zamanda nerdeyse en büyük rakibi Rosberg’e geçilmesine sebeb olacaktı..Artık Mercedes Rosberg’in şampiyon olmasını istediğini o kadar belli ediyor ki,Hamilton pek yapabileceği bir şey yok….

  31. Alonso kadar şanslı başka bir pilot yok gridde.

  32. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Harika bir yarıştı. ALO, RİC ve HAM a tebrikler.

    Gelelim ROS a. Adam savaşmak istiyordu savaştı sonuç ortada. Hele VER ni geçememesi azami süratta 20 km fark olan bir araçla rezillikti. Sonra bir de HAM dan yol istiyor vallahi güzelmiş bundan bir tanede ben alayım dedim izlerken. Bu güne kadar ROS şampiyon olsun istiyordum çünkü 2008 MAS gibi sadece bir kere bu şansı yakalayabilecek ama kararımı değiştirdim kesinlikle hak etmiyor.

    Williams ın ne yaptığını hiç anlayamadım. McLaren kumar oynadı tutmadı.

    RAi bitirebileceği en iyi yerde bitirdi Spa nın kralından Spa da bir şeyler bekliyorum artık.

  33. bu arada nerede bitirdiği çok önemli değil, Raikkonen’in yarış performansı oldukça iyiydi, Livetiming’ten takip edenler bilir 😀 Massa’yı geçememesi normal, malum düzlük hızı

  34. Bora Vardar avatarı

    İzmir trafiği gibi ya işin içine bir damla yağmur girince tepetaklak oluyor herşey. En azından 1 ay yetmese bile 2-3 haftalık zevki bıraktı damaklarda.Ric SC nin de yardımıyla da olsa hakederek geldi kazandı. Alo rezil lastiklerle klasik bi şekilde maksimumu aldı.Ham yine hasarlı kanatla 19 sıra yükseldi.podyumdakilere tebrikler son 10 turu yerimize oturtmadan izlettiler.Şans uzun aradan sonra ros a ilk defa küstü. Williams lar beklenildiği gibi podyumdan uzaktılar.Mclaren ne akla hizmet iki aracında da yağmur lastikleriyle devam etti ilginç.Hadi button seviyor böyle havaları kumarı oyna ama mag ı niye ateşe atıyorsun. Vet o spini atmasaydı kuşkusuz herşey değişirdi ama yinede birazda şansın yardımıyla az hasarla atlattı.gro nun kazasının sebebini anlayamadım.s.acar’ın dediği doğruysa pitle ham ın muhabetleri komedi olmuş.Pit demişken rosbergin yaptığına kimse kusura bakmasın ama resmen ağlamak denir.Pek tabiki bu kadar fark varken yol vermicek ki ayrıca şampiyonada çekiştiği en yakın rakibi niçin versin? bottas ros a amator bir şekilde geçildi ilk virajda ki rai de ham de mersoya karşı savunmayı gösterdiler ki alo kitabını yazdı artık.
    Özetle güzel haftasonuydu iyi eğlendik.

  35. Birde şunu söyleyeceğim, Renault son yaptığı güncelleme ile şuanda Mercedese yaklaşmış durumda.Ricardo ile Rosberg arasında 70 puan var, farklı şeyler düşünmüyor değilim 🙂

  36. Hak eden 2 pilot ilk 2 de Alonso belki daha fazla hak etti ama o lastiklerle de daha fazla bir şey yapamazdı.

    Rosberg, Bottas ve Vettel ilk güvenlik aracı girdiğinde piti kaçırınca yarışları bitti.
    Vettel spinde gerçekten çok şanslıydı sonra sert lastiklere geçince yarışı iyice bitti.

    Hamilton son turda Rosberg e sert bi mesaj verdi 😀 Rosberg in açıklamalarını bekliyorum artık 😀

    Şu 1 aylık arada umarım diğer takımlar doğru düzgün işler yaparda artık 4 5 pilot yarışı kazanmak için zorlar.

  37. hailton la savaşmak isteyen bi pilot vardı dün galiba?(bkz.ROSBERG)

    1. en son yol isterken görülmüş.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Telsizden ağlarken desek daha doğru olur. 😀

      2. ahahaha 😀

    2. Aynen öyle yol isteyen savaşçı, biberonunu içsin önce rosberg

  38. SC belki daha erken girse Alonso yarışı alabilirdi.Çok saçma bir şekilde geç girdi.

  39. ya söyleyecek çok şey var yarışla alakalı, ama bir yerden başlamak gerekirse, ben yanlış görmediysem eğer Alonso hem Rosberg hem Vettel’i bugün pist üzerinde geçti, benzer stratejideyken… yanlış mı gördüm ? 😀 çok olay oldu yarışta, çok fenaydı…

    Bu arada ilk SC sayesinde aldığı avantajı çok iyi kullandı Ricciardo, SC yüzünden sıra kaybeden ilk 4 lü’den Alonso’nun sadece podyum yapması hem sonraki stratejinin hemde Alonso’nun eseri bir nevi 😀 Alonso’nun lastikler 35 turluktu, çünkü kullanılmış softları taktılar 2. pitstopta

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Evet SC çıkarken ilk düzlükte Vettel’i geçti Alonso sonra ki turlarda Rosberg’i geçti ilk sektör içinde sanırım sonra da Vergne’i avladı 😀 .

      1. videolarını bulmak lazım, bende öyle hatırlıyorum ama öyle bir yarış oldu ki kendimden şüphe ettim artık 😀

        1. Vergne’i geçmeye çalışırken hata yaptı Rosberg sanırım ilk virajda, orada da Alonso fırsatçılık yaptı ve hemen ardından son virajda Vergne’i avladı. Son viraj olduğundan Vergne bir hata yapmış olabilir, onu göstermediler. Düzlükte önde olduğunu gösterdiler ve Vettel Hamilton kapışmasını gösterirken uzaktan Alonso’nun son virajda Vergne’in önüne geçtiğini gördüm.

  40. Mehmet Aydın avatarı
    Mehmet Aydın

    Rosberg ile Alonso’nun bana göre farkı yok.İkisi de orta seviye ve şanslı pilotlar.

  41. FRIC hiç etkilememiş diyenler de sebepleriyle açıklarsa mutlu olurum.Neye dayanarak bunu söylüyorlar.Ellerinde veri mi var onu anlamıyorum.

    1. Rosberg SC girene kadar farkla öndeydi, dün pol’ü yarım saniye farkla falan aldı, daha detay verelim mi ? daha ne kadar veriye ihtiyacın var ? 😀 bir etkisi tabiki vardır, ama Mercedes’in avantajı hala orada

      1. Bu pistte etkisi yok demek imkansız.Mercedes hala önde fakat Red bull ile farkı 0.4 sn civarı.Vettel ve Hamilton savaşırken bunu görebiliriz.Bu da FRIC yasağı etki etmiş demektir.Çünkü bu pistte aero ve çekiş önemli.

      2. Bu pistte etkisi yok demek imkansız.Mercedes hala önde fakat Red bull ile farkı 0.4 sn civarı.Vettel ve Hamilton savaşırken bunu görebiliriz.Bu da FRIC yasağı etki etmiş demektir.Çünkü bu pistte aero ve çekiş önemli.

        1. bugünki yarışa çok bakmamak gerek, çok normal bir gün değildi, yağmur, bir çok SC, farklı stratejiler falan… ama yani sen öyle inanmak istiyorsan inanabilirsin 🙂

          1. Bugünkü yarışın değişken şartlardan dolayı olduğunu biliyorum fakat süspansiyon bu pistte kesinlikle etki ederdi.Hiç yoktan 0.2 sn getirisi vardır.

  42. yarış mükemmel ötesiydi alonso ham riccardo yarışın kahramanlarıydı özellikle alonsonun rosbergin vergnin arkasına takılmasıyla birlikte açmış olduğu fark gerçekten önemliydi alonso bu yarışı bu ferrariyle alsaydı offf be!!! 😀 ham yanılmıyorsam vergni geçişi vardı gerçekten çok güzel bir geçişti buttonun bir ara liderliğe yükselmesi yağmur lastikleriyle softlu riccardoyla yarışması yarışın en güzel anlarından biriydi bence 🙂 vettelinde ham karşı yaptığı savunmayı çok beğendim aracı çok güzel konumlandırdı virajlara rai bugün daha iyiydi bottasın güvenlik aracı girince kaybetmesi gerçekten yazık oldu bayağı sıra kaybettiler yarışın en güzel anlarından birisi ham rosberg vettel ve vergne arasındaki mücadeleydi gerçekten çok zevk aldım hamilton harika yarıştı ona ayrıca tebrikler vergnide unutmamak lazım iyiydi bugün keşke ferrari rekabetçi bir araç yapsada alonsoyu mercedeslerle yarışırken görebilsek 🙂

  43. Yusuf Hitay avatarı

    ne yarıştı ama!

    güvenlik aracı altında rosberg magnussen’in gerisindeydi ve 1-2 tur sonra onu güvenlik aracı içerdeyken geçti sanki. hiçkimsenin dikkatini çekmemiş. ben mi yanlış gördüm acaba?

    hamilton’da yağmur ayarı vardı muhtemelen. düzlükte çok çok yavaştı. ayrıca, alonso 30 küsür tur gitti galiba yumuşak lastiklerle. hamilton’da aynı lastiği seçseydi ve aynı şekilde koruyabilseydi en azından 2. olurdu. sert lastikler tam bir felaket, williams’lar bir ara pistin en kötü turlarını atıyordu. yine de pit yolundan başlayıp pole’deki takım arkadaşını mağlup etmek müthiş bir iş. hele son turdaki sert savunması tam da ikili arasındaki sertliğin yansımasıydı. geçmek istiyorsan buyur bariyerler dedi.

    benzer lastiklerde iken vergne’i o kadar tur geçemeyen rosberg’in de müthiş sıçışını gördük. 1 saniye altına düşürmeden bir de yol istiyor. yok verseydi hamilton, belki de pozisyonu kaybedecekti.

    hamilton vergne’i gerçekten müthiş geçti, hatta lastikler toprağı sildi süpürdü.

    vettel yine kayıplarda. hem güvenlik aracı ile hem kendi hatasıyla dibe vurdu.

    mclaren’in kumarı tam şamarlıktı. bari bi araçla deneyin yahu? pite girip tekrar yağmur lastiği takmak nedir? iki araçla da son sıraya düştüler.

    maldonado yine formundaydı, ekürisi grosjean ise güvenlik aracı altında kaza yaparak kendini aştı.

    ricciardo’nun yarış kazanması ne güzel şey. sen hep kazan güzel insan.

    alonso, ricciardo ve hamilton yine yarışlara renk katmaya devam ediyor.

    1. sc çıktıktan sonraki turda geçmişti hemen 🙂 ben de dikkat ettim de serhan acar göremedi o an sanırım.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        güvenlik aracı girdikten 2 tur sonra, pitler tamamlandı, rosberg beşinciydi. sonra bir baktım magnussen bir sıra geride, pite de girmedi ama nerede geçildi anlayamadım. güvenlik aracı geri çağrılmadan da 4. sıradaydı rosberg. belki pist dışında taşmış olabilir diye düşündüm.

  44. ForzaFerrari avatarı

    Yarış başlamadan zevkli yarış olacağa benziyordu. Mc laren ler ilk güvenlik aracından sonra pite gelmeyerek kumar oynadılar. Diğerleri kuru zemine devam ederken button geçiş lastiğinde kaldı. Yağmur serpiştirse button rahat kazanabilirdi bugün. Rosberg çok pasif kaldı. Vergenin arkasında takılıp kalması liderlikten hatta podyumdan etti. Redbull iyi stratejinin karşılığını aldı. Hamilton mucize gerçekleştirdi. Yarışı da alabilirdi ancak bana göre strateji hatası yaptılar. Sanırım hamiltonun hiç kullanılmamış 1 yeni set soft lastikleri vardı. Fazladan pit yaptırabiirlerdi ancak medyum taktılar. Bi de rosberge yol ver diyorlar. Dün yazdım burda rosberg kayrılıyor diye bi kaç troll gülüyordu. Eğer bugün hamilton yol verseydi rosberge. Rosberge yarış sonunda mutlaka kaybedecekti. Ayrıca yarış sonrası hamiltona telsizden bağlanan mühendisin konuşması herşeyi ortaya koyuyor. Hamiltonun şampiyon olması istenmiyor. İlerde hamiltonun başına gelen her sorunda komplo kurulduğu teorisini daha da güçlendirecek. Alonsoya ve Raikkonene tebrikler bugün daha iyisini yapamazdık. Dün alonsonun hem kuru hem de yağmurda guclu olabılırız düşüncesi bugün kendini doğruladı. Tebrikler Alonso

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Öncelikle Alonso’ya o lastiklerlen o kadar tur gidebildiği ve sonuna kadar direnip 2. olduğu için tebrikler. Ferrari bence yine ufakda olsa strateji hataları yaptı.

    RBR Sc yi iyi değerlendirdi. Ricciardo ya ayrıca güzel geçişleri için tebrikler. Tabi Alonso’nun da geçişlerini unutmayalım. O da bir çok güzel geçiş yaptı bugün.

    RAI’nin elinden geleni yaptığına inanıyorum. Araç önden çok fazla kayıyor. Aradan bayağı çıkan oldu başlangıç noktasına göre ama 6. lık ferrari adına yinede iyi puanlar demek. Takımlarda tekrar 3.lüğe çıktılar.

    Vettel’in kötü pilot olduğunu düşünmüyorum, ama süper pilotta değil. Araca alışamadı yeni kurallar ile. Tabi şimdi elinde tuttuğu şampyonluk ünvanını kaybetmenin de bir moral bozukluğu var vs.vs..

    Rosberg in bittiği gündür bugün. Gerçi SC ler sayesinde Lewis o kadar öne gelebildi ama ne olursa olsun yenilmemeliydi. Öyle ya Hem Ric hem Alo Rosberg’in arkasında oldukları halde Lewis’i yendiler, sen hepsinden öndeyken yenildin. Yazık.. Ric şampiyon olursa şaşırmayın 🙂

    Massa ne iş yapar hiç bilmiyorum, yarışlardan önce hala ilişkiye giriyorsa ondandır diye düşünüyorum artık.

    SC altında kaza yapan Gro’ya da tebrikler. lan bunlarda hızlı araç olsa yine karıştırırlar ön sıraları. Allah halimize acıdı da yavaş araçları oldu 🙂

    Herkese bayramı mübarek olsun, 1 ay nasıl geçecek bakalım. 😉

    1. Massa napsın dostum başka . Adamda eski parçaları var bottasdan 1 saniye yavaş parça bunlar . Güncellemede sadece bottasda . Üstüne 2 kere sert taktı ve 5. oldu başka ne yapsın

    2. harbiden Massa daha ne yapsaydı bu yarış? 🙂

    3. bahadır sezgin avatarı
      bahadır sezgin

      Bu yarışta Massa’nın daha ne yapmasını bekliyorsun sen? Williamsın kötü olduğu bir pistte eski tabanı ve parçalarıyla güncellemesiz aracıyla adam 5. oldu. Daha n’apsın?

    4. boş konuşan bir alonso taraftarı daha. hepsi böylee… bazıları tarafsız yaklaşıyor onlara lafım yok

    5. harbiden massa ne yapsınn….

  46. Alonso’ya tebrikler, o lastikle 32 tur atmak yetenek ister üstelik savunma yaparak. Ricciardo Hamilton’u geçemese muhtemelen Alonso alırdı.. Raikkonen’e tebrikler sezon başından beri sanırım en iyi performansıydı, 10 sıra kazandı daha iyisi için daha iyi bir araç şart. Viraj giriş çıkışları daha derli toplu duruyor ama Ferrari bu, Spa’da bi bakarsınız Marussia’dan beter olur 🙂 Bakıp göreceğiz.

  47. Aman Allah’ım bu nasıl bir yarıştır..
    Ricciardo ve Hamilton hayranlık uyandırdı
    Alonso’nun da mücadelesiyle büyük takdir edilmesi gerekiyor. O aracı podyuma taşımak çok zor bir iş.

    Hamilton & Rosberg ‘e gelince HAM’ın yol vermesini gerektirecek hiçbir sebep yoktu. Ben de olsam vermezdim. Sen Pole’den baslayacaksin ; ben pitten baslayacağım , yarısta arkama düseceksin ve 10 turda 1 kere DRS’de yaklaşabildin diye yol vericem he ? Geçiniz. Hamilton show izledik bugün.

    Ricciardo bu spora damga vuracak belli oldu. Williams’lar bekleneni veremedi .

    Kendi açımdan bakacak olursam Raikkonen antrenmanlarda belli ettiği gelişmeyi yarışa yansıttı hatta “Ferrari Q1 hatasını yapmamalıydı” derken adeta “ilk defa bir haftasonu bu kadar iyiyken yarışımı bitirdiniz” der gibiydi.

    Anlasilan o ki Ferrari doğru yolda ama yine bugün gördüğüm bir tablo canımı acıttı.
    MASSA önde RAIKKONEN arkadayken Massa’nın Drs’siz max.hızına Raikkonen DRS ile ulaşamadı.
    ROS & RAI & MAS aynı anda Drs leri açıldı RAI’nin önündeki araba uzadı Arkasındaki araba onu geçti. Ferrari’nin ciddi bir güç problemi var en azından Raikkonen’in aracı hâlâ tam değil bu belli. Ama yine de keşke 17.başlamasaydı demekten alamıyorum kendimi. Q3 e kalabilir miydi ? Ya da en kotü 10.bile başlasa SC periyotunda nereye geleceğini neler yapabileceğini görebilseydik keşke.
    Ferrari’deysen yarisinin %70 i savunmayla geçer.
    Alonso’nin ve Raikkonen’in savunmaları muazzamdı Raikkonen’in Vettel’e , Alonso’nun Hamilton’a yaptıgı savunmalar. E biraz pistin geçiş zorluğunun etkisi de vardı tabii.

    Sonuç olarak mükemmel bir yarıştı. 4 haftalık arada iyi çalışılıp dönüşünde podyumlar istiyoruz RAI ve ALO’dan
    En azından Belçika yarışı yaklaşıyor.
    Hiç olmazsa Raikkonen’e Belçika’da bi rekabetçilik sağlayında bi yarış kazanalım.

    Please Ferrari 🙁

  48. Mobilde üye girişi yapma yeri nerden? Ben mi göremiyorum yoksa cidden mobilde üye girişi yapma yeri kayıplarda mı?

    1. video galerinin sağ üst köşesinde

    2. kısa süre içerisinde gelecek. dün akşam denemesini yaptım oldu ama bu sefer de pc görünümünde kayboldu 🙂

  49. alonsoya tebrikler elinden gelenin en ıyısını yaptı 30 turdan fazla gıttı yumusaklarla keskede kazansaydı ama olmadı ric iyi taktık ıle yarısı kazandı acaba 2. kez guvenlık aracı olmasaydı nasıl olurdu oda ayrı suprız olurdu

  50. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Herkes soft takarken geçiş lastiklerini taktıran dahiye,
    diazın kornerleri kesmesini 2. defa kim görmezden gelene,
    Maldanado nun virajda son bir kasıtlı hareketle çarpışmayı garantilemesine ne demeli.

    Ya da 14 sn farkla giderken lastiklerini değiştirip Mp4-4 ün rekoruna ortak olmaya çalışan Merc i durdurduğu için Ricci yi tebrik etmeli.

    1. Alonso nerde şu virajları kesmiş söyle bakalım.Gerçi suçu olsa ceza alırdı.Demek ki avantaj sağlayamamış.

  51. alonso iyiydi, iyi strateji pilotla birleşince iyi sonuç aldılar. zaten adam dün ne demişti: rekabetçi olacağız. bu adam böyle dediği zaman birşeyler biliyor demektir.

    vettel son yarışlarda üstünlüğü ele alacaktı yahu, ne oldu? son yarışta zaten ricciardo 15. liğe düşmüştü önündeki massa-magnussen kazasından sonra, ancak o sayede ric’in önünde bitirebilmişti. spin atmasaydı da geride bitirecekti.

    de ben şunu anlayamadım;

    hamilton ve rosberg pistteler, hamilton rosberg’in 1 pit önünde. 20 saniye civarı.

    ikisi de pite giriyor 3-4 tur farkla, rosberg’e yumuşak, hamilton’a haftasonunun herkesin eleştirdiği, gridde bugün neredeyse kimsenin kullanmadığı (max 5 kişidir) lastikler takılıyor.

    hamilton hem yavaş kalıyor, hem rosberg’e yer vermesi isteniyor, hem de rosberg hamilton’ın 1 pitlik avantajını kapatıp üstüne son turlarda atak yapacak hale geliyor.

    eğer rosberg ile aynı lastikler takılsaydı, büyük ihtimalle yarışı kazanacaktı. rosberg’e yer vermemekle de çok iyi yaptı, yer verse son turlarda 3. değil, ros arkasında 4. idi. zaten alonso’nun hamilton’ı arkasında 10 tur tutabilmesi 2 lastik arasındaki farkın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor, alonso’nunkiler daha eski olmasına rağmen.

    dün bile mercedes’in komplo kurduğunu falan düşünmemiştim, ancak bu olay beni de düşündürmeye başladı.

    1. Aynen Mercedes Toto Wolf vasıtasıyla Rosbergi şampiyon yapmaya çalışıyor.

      Bu sezon Hamiltonın başına gelenler Rosberge filan gelse 100 puan filan çakardı herhalde

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Monaco’dan sonra bir iddiam vardı. Hamilton 2016 sonuna kadar Mercedes’te kalacak ama 2016’dan sonra devam etmeyecek diye. Mercedes bu yıl şampiyon oldu. Seneye farklar kapanırsa Rosberg gibi bir pilot fark yaratıp şampiyon olamaz.

      Ama Herşey Hamilton’ın elinde. Hamilton son 5 cumartesi sorun yaşadı ama fark hala 11 puan.

      Hamilton zihnini arada boşaltır ve tam konsantre olursa Rosberg’i rahat geçer. Rosberg’in tek avantajı Mercedes’in tam desteğini daha doğrusu Toto Wolff denilen adamın desteğini alması.

      1. hiç bir şey tesadüf değil. rosberg nerden geldi ? Toto nerden ?

        Lewis’in yapacağı şey Lauda ve Paddy ile ilişkilerini sıcak tutması ve Toto ile de dalaşmaması. politik olacak. sonrası zaten malum. çil yavrusu gibi dağıtır rosbergi. ama bunlar olur mu ? bence olmaz. Lewis kimsenin kuyusu kazmak istemiyor. dürüst yarışmak istiyor. bir nevi karakter meselesi.

  52. MyN1Fernando avatarı

    What a race !

    Gerçekten inanılmazdı.Formula 1 gerçekten harika bir spor bunu tekrar hatırladım bu yarışta 🙂 Yeni yeni şeyler türeteceklerine yağmur ihtimali az olan pistleri yağmur mevsimine denk getirsinler böyle heyecanlı yarışlar izleyelim.

    Yarışa gelirse Alonso yine harika sürdü.Hamilton RedBull’a direnebilseydi muhtemelen Alonso kazanacaktı ama nasip değilmiş.Ricciardo fazla göze batmadı ama o da yarışın hep gizli lideri konumundaydı.Hamilton yine harika bir iş çıkardı ona da kocaman tebrikler.Şimdi 4 hafta nasıl bekleriz bilmiyorum ama 4 hafta sonra SPA’da yine böyle bir yarış olur umarım 🙂

  53. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    McLaren kadar salak bir takım zor gelir Formula 1’e. Ahmak herifler gidip pist kurur kurumaz yağmur gelir diye yağmur lastiğine devam ettiler ve sonuç malum. Beter olun.

    Hamilton’ın pit yolundan başlayıp ilk turda spin atıp 3.olması büyük başarı. Rosberg’in önünde bitirmesi ona moral olmuştur. Hepimiz farkın açılacağını düşünürken Hamilton’ın fark kapatması çok iyi oldu.

    Rosberg efendi telsizden ağlayıp durdu. Madem çok hızlısın, madem kendini Hamilton’dan iyi görüyorsun telsizden sürekli yol versin yol versin diye ağlamayacaksın. Gelip geçeceksin.

    Başta Hamilton olmak üzere Ricciardo ve Alonso’yu tebrik ederim.

    1. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Belki Button’da birincilik mücadelesi veriyor olabilirdi adamı harcadılar bir kez daha yağmur lastiği takıp.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Button’ın temposu da iyiydi. Ama McLaren’in kuş beyinli bir kenar yönetimi olduğu için bunlar yağmurun ortasında kuru zemin, kuru zeminde de yağmur lastiği takar alıştık artık bunlara. Araç hızlı olsun olmasın. McLaren kendi yarışının içine etmekte 1 numara.

        1. jules bianchi fan club avatarı
          jules bianchi fan club

          Button’a cidden üzüldüm ama…

  54. En hızlı 4. araç ve P2…

    Biz senden razıyız Ferrari gerekeni yapmalı artık.Seni kırmızılar içinde şampiyon görmek istiyoruz

  55. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    2006 ve 2014 Macaristan GP’Lerini asla unutmam.

  56. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Podyumdakiler yarışın adamlarıydı ama sanırım en iyisi Alonso’nun stratejisiydi.Çünkü SC girdikten 1 tur sonra içeri giren Rosberg-Vettel-Alonso-Bottas Hepsi 4 sıra kaybetti. Eğer Alonso da diğer 3’ü gibi 1 pit stop daha fazla yapsa büyük ihtimalle 5. bitirirdi.

    Ricciardo mükemmel.Stratejisiyle birlikte ilk 2’yi garantilemişti aslında zaten ama Hamilton’u geçişi ona yarışı kazandırdı çok büyük bir yeteneğe sahip pilot . Vettel Perez’in hatasının aynısını yaptı. Birkaç yıldır ilk defa böyle bir hata yaparken gördüm onu ama hatasını güzel bir refleksle düzelterek Perez gibi yarış dışı kalmak yerine 6-7 saniye civarı bir kayıp yaşadı.Vettel’in az önce de yazdığım gibi pit duvarının stratejide çuvallaması nedeniyle podyum şansı pek kalmamıştı Bottas ve Rosberg ile birlikte.Aslında Alonso da öyleydi ama eksik pit stopla böyle bir pozisyonda kaldı.30 tur gitmiştir heralde.Yarıştan sonra sol lastiğine bir baktım yanakları çıkacaktı eğer bir kaç tur daha olsa yarış.

    Ben Vettel’in çarpışını gördüğümde kesin yarış dışı olmuştur dedim ama iyi izlerseniz mükemmel toparlamış arabayı akıbeti Perez gibi olmamış.Tabi bu hatasının önüne geçemez.

    Macaristan standartlarına göre gördüğüm en iyi yarışlardan biriydi.Bir de 2006’daydı sanırım yağmurlu bi yarış vardı onu hatırlıyorum.

  57. Ha rosberg niye fiyasko derseniz bilmem kaç tur vergne’nin arkasında kaldı geçemedi. Rosberg harici herkes tokatladı geçti.. Orda kaybettiği zamanlara yansın..

  58. OtonomAktor avatarı

    çok iyi yarıştı podyumakiler çok iyiydi. raikkonen kendine gelmiş gibiydi eskiye nazaran. bu keyifli yarışı izleten tüm pilotlara ve serhan acar a teşekkürler.

  59. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Williams bugün ne yaptı anlayabilen var mı?

    1. sert lastiklerle enteresan şeyler yaptılar :))

  60. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Tebrikler Rİc. İçimden dedimki Ham ve ALonso’yu geçip yarışı kazanırsa bu çocuğum kumaşı sağlam ve öylede oldu. Gerçekten yetenekli bir pilot.

    Rosberg’e gelirsek. Bu yarışta SC’nin çok zamansız girmesiyle birlikte pit yapamadı ve sıra kaybetti. Daha sonrasındaysa iyi bir sürüş ortaya koyamadı. Beğenmedim ama yapacak bir şey yok. Kabullenmek gerekir ki rakibimiz daha hızlı.

    Yalnız şunu da söylemeden edemeyeceğim. Hamilton çok doğru zamanda çok doğru yerdeydi ve SC olmasa muhtemelen podyum göremeyecekti ama yarış bu işte ne olacağı elli olmuyor. Ham ve taraftarlarına tebrikler.

    Alonso’ya da bir parantez açmak lazım. Helal olsun ne yaptı etti bırakmadı yerini. DRS olmasa yarışı bile alabilirdi 🙂

  61. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tamam Hamilton kaliteli iş çıkardı ama aynı şanssızlıklar Rosberg’in başına gelse hemen hemen aynı sonuçlar çıkacaktı. Ek olarak Rosberg’in bu gün geriye düşmesi şanssızlıktı. Hani o kadar konuşuldu Hamilton şanssız diye, bu sefer şans Hamilton’a güldü.

    Hamilton’un sürekli telsizden şikayetleri de hoş gelmiyor artık bana.

    ALO yine kaliteli sürüşle iyi bir podyum kazandı. RIC son 2 haftadır girdiği mücadelerdeki başarısı ile de hıznın tesadüf olmadığını gösterdi. RAI’de günün iyi isimlerindendi.

    Williams’ın nasıl bir stratejiyle anlamak zordu. BOT yanlış güvenlik aracı zamanlasıyla harika startını hebaa etmiş oldu. Ancak herkesin softlarla 25-30 turları gördüğü bir ortamda iki stint mediumları kullanmak Williams’ın bu konuda zayıf olduğunu gösteriyor.

  62. Lastik stratejisi Hamiltonu galibiyetten etti.

    Müthiş yaristi, eglendik

  63. Hamilton yumuşak hamuru taksa daha iyi olacaktı

  64. BurakBilgin avatarı

    Ah be Ric’i çok severim ama keşke şu yarışı Alonso kazanaydı. Adam lastiklerin suyunu çıkarttı be helal olsun. Kimi de bugün fena değildi umarım 2.yarı daha iyi olur. Ricciardo harika bir pilot, Hamilton çok iyi toparladı. Yarışın ilk 10 ve son 20 turunu izledim ama Rosberg bence şanssızlık yaşamıştır bu yarış, yoksa çok iyi pilot olduğunu düşünüyorum.

    1. evet çok şanssızdı. frenleri bitti,disk kırıldı, aracı yandı ve üstüne yanlış strateji uyguladılar. yazık oldu rosberge.

  65. Muhteşem bir yarıştı son yıllarda izlediğim en heyecanlı yarıştı. Ricciardo-Alonso-Lewis harikaydılar Vettel dünya şampiyonu olduğunu ve kalitesini gösterdi ıslak kerpler resen arabanın akasını kaybettirdi ve o duvara çarpmaması tecrübe isteyen bir iştir. Vergne iyi işler yaptı özelliklide Mercedeslere arşı mücadelesi Rosbergi geçmesi.

    Renault yazılımı sonunda %100 kullandı diye düşünüyorum özelliklede TOTAL’ın yakıttaki gelişimi işe yaradı. Şimdi Spa ve Monza’ya gidiyoruz 4 hafta sonra orası bizim için gerçek bir test ve konumumuz gösterecek.

    Rabbim oruç tutan arkadaşlarımın dostlarımın oruçlarını kabul etsin şimdiden tüm büyüklerimin küçüklerimin Ramazan bayramı mübarek olsun iyi bayramlar iyi tatiller sağlıcakla kalın.

  66. Yağmurlu start, iki kez güvenlik aracı ve bol bol yarışdışı. Hungaroring genelde sıkıcı yarışlara sahne olurdu, ancak bu kez böyle olmadı. Hatta tam tersi de mümkün, geçişlere izin vermeyen pist yüzünden de heyecan olduğu söylenebilir. Gelen geçseydi zevki kalmazdı 🙂

    Pit alanından kalkıp, üzerine spin atıp peşinden podyuma çıkmak da bol şans, iyi sürüş ve iyi araç işi. Üçü de Hamilton’da vardı ve podyuma çıktı. Günün şanssızı Rosberg aslında. Güvenlik aracından yararlanamadı. Red Bull Ricciardo’yu pite aldığında kazanacağını anlamıştım. İbretlik strateji yapıyorlar, Mercedes Rosberg için sonradan uyandı ama iş işten geçmişti.

    Günün kazananı aslında Hamilton, Ricciardo ve Alonso Mercedes’lerin ortada olmadığı, Williams’ların yavaş kaldığı yarışı pistin de yardımıyla 1-2 bitirdiler. E bunu da yapsınlar artık, rakipleri yok ortada.

    Her yarış yağmur yağsın, her yarış böyle olsun 🙂 Şimdi analiz zamanı.

    1. Bunu da yapsınlar demişsin de Rosberg nerdeydi peki? Gayette pist üstünde geçtiler Rosberg’i.Rakipleri de yok demişsin de Ferrari 1 saniye daha yavaş Mercedes’ten.

      1. İkinci paragraf, 3,4,5 ve 6. cümlelerde sorduğun şeyden bahsetmişim.

        1. Bu bahane mi sence? Yarışın değişken şartta olduğunu biliyorum fakat Alonso ve Ricciardo’nun başarısını küçümseyemezsin.

          1. Bu bahane evet, çünkü şans içeriyor. Rosberg ve Vettel bu yüzden geriye düştüler. Elbette dediğin gibi öndekiler de iyi iş çıkardı, ama dediğim gibi de rakipleri ortada yoktu.

            1. Nasıl şans içeriyor? Aynı şeyleri Alonso’da yaşadı.Çünkü o da Rosberg ile aynı turda pite girdi.Bence burda eleştirilmesi gereken Rosberg.Kaç tur Vergne’i geçemedi.

  67. alonso 2012 deki gibi formunun zirvesinde 32 tur soft la pistte kalmk yetenek ister mercedes ise 2 saniye hızlı araçla yeni lastikle alonsoyu geçemedi ferrarinin motoru iyi olsa alonso hepsine toz attırır seneye daha iyi olur dye bekliyorum alonso gerçek bir şampiyon aracın ne kadar iyi olursa olsun pilotun iyi olması gerkir vellet i gördük çaylak birine geçiliyo

  68. Alonso hak etmişti almasını da gerçekten çok istiyordum, Ricardo Hamiltonu mükemmel şekilde geçmese Alonso yarışı alırdı ama olmadı nasip değilmiş.

    Kimi sonunda kendine geldi mükemmel bir yarış çıkardı viraj girişleri viraj çıkışları lastik koruması sonunda bugun gerçek Kimi’yi izledim.Süper bir yarış çıkardı, Ferrari.yede helal olsun stratejide çok iyiydi ilginç şekildede hızlıydı takım.

    Çok güzel bir yarıştı yarışın içine girdim çıktım çok iyiydi…

  69. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Macaristan GP’sine göre oldukça zevkli bir yarıştı.Son 20 turu ayakta izledim 😀 Riccardo’ya tebrikler.Hamilton müthiş bir iş yaptı ve gerçekten şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor.Alonso biraz da pistin yapısının yardımıyla çok iyi bir yarış çıkardı.Rosberg de Hamilton ‘ un arkasında takılıp kalınca bütün şansını öldürdü.Bi nevi kendi ayağına sıktı.Son olarak Raikkonen de biraz daha iyi gözüktü.Saınırım bu sezonun en iyi sonucuydu.Massa’yı geçebilse daha iyi olabilirdi ama Williams da top speed de en iyisiyken Kİmi de tam tersine en kötüsüydü.Umarım 1 aylık yaz tatili arasında Raikkonen’in istediği gibi bir araç olurda Spa’da 5. galibiyetini alır..

  70. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Vettel arabayı nasıl toparladı öyle helal olsun.

  71. Yarış gerçekten çok keyifliydi . Podyumdaki herkese tebrikler . Fanı olduğum Massayada tebrikler . Ayrıca Massaya güncellemeleri takmayıp Monacodaki parçalarla yarıştıran williamsın bugün Massaya güncellemeleri yapmadıkları için çok pişman olduklarını düşünüyorum . Massa 0.9 sn yavaş araba ile bottası geçtiğine göre alkışlamak lazım .

    1. 0.9 saniye nedi harda olcdun.?

  72. Ricciardo ya helal olsun büyük is yaptı bileğinin hakkıyla yarısı kazandı.
    Günün diğer adamı süphesiz Alonsoydu bu senenin zayıf ferrarisiyle podyumun ikinci sırasını gördü üstelik mükemmel savunma yaptı pilotajına söylenecek laf yok.
    Bu iki isimden sonra bir tebrikte hamiltona aracını limitlerde hatasız sürdü.Pitden baslaması farklı strateji ile yarısması rosberg e göre stratejisinin daha iyi netice vermesi ve güvenlik aracı ve yarısın hemen basında attığı spin de lastiğini duvara vurduğu spinde hiç bir sey olmaması gibi bugün genel olarak sans yanındaydı ayrıca tabiki hamiltonın pilotajı da onu yukarlara tasıdı.
    En büyük eleştirisi ise tabiki Rosberg e özellikle ilk pitlerden sonra yarısı kaybetti.O kadar yavas kaldıki o lastiklerde 4-5 kisiye birden geçildi pes pese bir türlü temposunu bulamadı orada yarıs bitti rosberg için.
    Bilemiyorum lastiklerde mi problem yasadı belki… diğer lastiklerde gayet hızlıydı çünkü güvenlik aracı ve çok yavas kaldığı set lastikler yarısı kaybetmesine neden oldu.
    Vettel i elestirmiyeceğim bir hata yaptı ve gerilere düstü ancak her pilot hata yapabilir.Onun dısında performans anlamında gayet iyiydi hamilton a karsı gayet iyi savunmalar yaptı aslında vettel de iki yarıstır performans anlamında bir yükselme var daha agresif bugünde fena değildi.İkinci yarı daha rekabetçi olabilir.

  73. Main Eventer avatarı

    Hamilton’un Taktiği Çok İyidi Alonso’ya Savunma İçin Tebrikler Riccardo’ya Eforu İçin Tebrikler Rosberg’e Son Bölümde Uçtuğu İçin Tebrikler

  74. Bence yeni sistemler getirmek yerine FIA pistlere yağmur sistemini konusunu görüşmeye başlasın.
    Havanın çok çok sıcak olduğu yarışlar dışında bütün yarışlarda açsınlar yağmuru ohh mis gibi yarış izleyelim.

    Hamilton’a Ricciardo ve Alonso’ya tebrikler. Bugünün kahramanları onlar kesinlikle. Vettel de gereksiz bi yerde güzel bi spin attıktan sonra araca hasar vermeden kurtarmayı başardı. Keke Rosberg’in spinini hatırlattı bana daha bugün izlemiştim. 😀

  75. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Süper bir yer yarıştı. Sabaha kadar devam etse izlerdim. 😀 Bir yandan Massa’nın hasarlı tabanı, eski parçaları ile Bottas’ı geçmesi de hoşuma gitmedi değil. 🙂

    1. yaw hangi hasarlı taban ? 😀

      1. bahadır sezgin avatarı
        bahadır sezgin

        Ha hasarlı ha eski taban 😀 Yanlış yazmışım. 😛

  76. Günün Kazananı Hamilton… Puan farkını kapatması mucize…

    Günün en iyileri Riccardo ve Alonso… ALO’nun 35 tur yumuşak lastiklerle gitmesi inanılmazdı. Riccardo’nun kazanacağı ilk güvenlik aracından sonra belli oldu aslında…

    Günün fiyaskosu rosberg…

    Günün hareketi vettelden.. Spini duvara çarpmadan son anda toplaması inanılmazdı…

  77. Mercedes, Hamilton’a bu kadar kötülük yapıp muhtemel bir 1.cilikten edip (Lastik stratejisi+pit) aynı zamanda nerdeyse en büyük rakibi Rosberg’e geçilmesine sebeb olacaktı..Artık Mercedes Rosberg’in şampiyon olmasını istediğini o kadar belli ediyor ki,Hamilton pek yapabileceği bir şey yok….

    1. Yol vermesini istediler.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Yol vermiş olsaydı Hamilton podyuma çıkamazdı. Rosberg madem hızlıydı gelip geçecekti.

  78. bu yarış kimlerin büyük pilot olduğundan, kimlerin pilot olmadığını gösterdi. umarım Mercedes görmüştür diyecektim ki, adamlar yıkılmış bir haldeydi. çok üzüldüm hamilton’la konuşan mühendis arkadaşa.

  79. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Yok böyle bir yarış.Maceristan ortalamasının epey üzerinde tabi bunda yağmurun etkisi fazla.Hiç beklemediğim bir sonuç.Başından sonuna atraksiyon dolu harika bir yarış gerçekten.İlk 3 sıraya tebriklerimizi yolluyoruz.

    Şampiyonluk yolunda çok önemli +3 puan kapattı Lewis.Sen git pitten başla,spin at ve kanadını kır ama yine de Rosberg’in önünde bitir.Düşünüyorum da bunca şanssızlık ve hataları olmasa durum çok farklı olabilirdi.Bu şekilde devam etmesini diliyorum.

    Yarıştan evvel farklı bir kazanan dileğim de gerçekleşmiş oldu.Daniel gerçekten bu sezon muazzam iş başarıyor.Her ne kadar galibiyeti elimizden alsa da tebrikleri hakediyor.

    Alonso ise yine yapabileceğinin en iyisini yaptı.Son turlarda taşın suyunu sıktı adeta.Yarışın son turlarını ayakta izledik.Bir ara oturur gibi oldum dedim ki tampon yaparlar bizimki de götürür ama olmadı.Alonso yarış kazanınca burda pek çok kişinin suratı kas katı kesilebiliyor o yüzden aslında Alonso burdakilere iyilik yaptı.Kendisini tebrik ediyoruz.

    Bu yarışı anlat anlat bitmez.Bir şekilde tekrarını izleyip indirmeyi düşünüyorum daha sonra f1 arşivime atarım.Evet süper bir yarıştı gerçekten tebrikler herkese

  80. Takimi tebrik ediyorum.Tur bindirecekleri arabalara yarisi verdiler.Rosberg tam bir fiyasko.Hamilton cabaliyor.Adam pitten gelip yarisi kazanacakti.

    1. Yavaş bir araca geçilmek nasıl? Üstelik 1.5 saniye yavaş Ferrari’ye.

  81. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Çok isterdim Alonso kazansın fakat güler yüzlü eleman Daniel kazandı.
    Kim kazanırsa kazansın hak eden kişi olacaktı.Herkes çok rekabetçiydi bütün pilotlar hızlıydı.Rosberg son 5 turda uçtu resmen uçtu ama podyum için yetmedi.

    Macaristan GP şartlarının baya baya baya baya üstünde bir yarış oldu.Bu sezon izlediğim en güzel yarış oldu.
    Ayrıca Button’ın Honda’sı ile kazandığı 2006 yarışından sonra en güzel Macaristan yarışı olsa gerek bu.

  82. drs ,kers… ne yaparsan yap bir yağmur değil 😀 Tebrikler ric şu macaristanı nisan mayısa alsalar bari yağmur ihtimali artar.

  83. Ricciardo Hamilton’ı geçtikten sonra yarışı kazanacağı belli olmuştu.Alonso’dan 2 saniye daha hızlıydı.Ricciardo,Alonso ve Hamilton’a tebrikler.Alonso yine en iyisini yaptı fakat araç yapamayan Ferrari utansın 1.liğin gittiğine.

  84. karma karışık bir yarış oldu. pit stop stratejileri nasıl oldu anlayamadım.
    tebrikler ricciardoya.

  85. dur bi dk dur şimdi.. biri birşey demişti..

    1. şöyle deneyelim.

      1. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Mehmet: Spin atmasa Vettel birinci olurdu. :DDDDD

      2. Start-finish duzlugunde spin atan dunya sampiyonu olur mu?
        Korkudan olmus diyorlar.

      3. jules bianchi fan club avatarı
        jules bianchi fan club

        Mehmet: Pardon kuzenim yazmış. :D:D:D:D

        İyi espiri çıktı bize ya. 😀

  86. vw-tdi-power avatarı

    Çok eğlenceli bir yarıştı ama lanet olsun dona dona izledim hiçbir şey anlamadım -.-

    Ricciardo gerçekten harika bir yarış çıkardı. Hamilton gayet güzel yükseliş gösterdi ama Alonso konusunda bence o şikanı kesme işi Ham adına kötü oldu. Rosberg’e iyi oldu savaşmak istiyordu, savaştı sonuç ortada. Alonso harika iş çıkardı, Vet aracı çok iyi topladı ama yine kendisini yok etti yarışta. Williams yapabileceğini yaptı gibi gene hesap hataları. Rai iyiydi bu yarışta takdir ettim.

    Tatil öncesi harika bir yarış oldu. Beklemesi zor olacak 🙁

  87. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Müthiş müthiş…

  88. merc hamilton’ı zaferden etti bir kez daha, alonso iyiydi, vettel çoksüper pilot. grosjean güvenlik aracı varken kaza yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir