Ricciardo: “Güvenlik Aracı Sayesinde Kazanmadım”

Daniel Ricciardo, Macaristan yarışını güvenlik aracı sayesinde kazanmadığını söyledi.

Yarışın ilk bölümünde ön bölümün gerisinde olan Ricciardo, Marcus Ericsson’un kazasının ardından güvenlik aracı piste girince hemen pite geldi. Ön bölümdeki sürücülerin pite girememesinin ardından avantajlı oldu ve ilk sıraya yükseldi.

Son bölüme girerken pite girip yeni lastiklere geçen Ricciardo, son 5 tur içerisinde hızlanarak önündeki Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’yu geçerek bu sene 2. yarışını kazandı.

Ricciardo “Gerçekten ilk yarıştaki kadar iyi hissediyorum.”

“Güvenlik aracı ilk başta bizim lehimize oldu ancak ikincisinde olmadı. En sonunda mücadele etmek zorunda kaldım.”

“Hızlı bir şekilde Hamilton’u geçmem gerektiğini biliyordum. DRS vardı ve tek şansım orası olabilirdi. Bu yüzden şansımı değerlendirdim ve işe yaradı. İşe yaramak zorundaydı!”

“Bu gece bu zaferi kutlayacağım ve eğleneceğim. Başardıklarımın üstüne katmaya çalışacağım ve Spa için sabırsızlanıyorum. Takımda çok iyi bir şekilde yerleştim ve iki galibiyet kazanmış olmam olağan üstü.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Güvenlik Aracı Sayesinde Kazanmadım”” için 8 yanıt

  1. ilk guvenlık aracından en cok yararı olan sensın zaten oglum

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Yarar değil risk alıp yumşak lastiği taktı ödekilerin hiç biri takmadı eğer rosberg ve vettel de hemen girip yumşak taksaydı podyum değişik olurdu kumar ters işledi mercedes ve redbull için.

      1. Aynı yarışı mı izledik Mehmet, herkes girip yumuşak taktı mclaren hariç 🙂 Sadece güvenlik aracı belirtildiğinde ön sıradakiler pit girişini geçmişti ve ilk girenler riccardio button vs. idi. İlk 3’lü tamamen ericson sayesinde podyuma çıktı 🙂

  2. Rosberg Vergneyi gecemedigi icin Vettel Drs aciyordu.Aradan cekilince Hamilton bir turda ikisinide gecti.Ilki gibi sansina bir galibiyet.Ama adam Vetteli minibus soforu gibi gosteriyor.

  3. Yusuf Hitay avatarı

    başlık biraz hatalı olmuş. ilkinde yaradı ikincisinde yaramadı demiş. ki o ilk güvenlik aracı ilk üçe girmesi bile zor olan ricciardo’ya galibiyeti getirdi.

    1. Katılıyorum başlıkta bir hata olmalı

  4. Tabiki güvenlik aracı olmasa 10 sn önde olan rosberg elini kolunu sallaya sallaya kazanırdı açık bir fark vardı daha sonra oldukca yavas kaldığı set lastikde kaybedeceği zaman bile onu pek sarsmazdı.Bu açıdan güvenlik aracı olmasa kazanamazdı ancak güvenlik aracının girmesini fırsat bilerek akıllı bir strateji ile pite alınması takım basarısıdır daha sonrada hatasız sürüsüyle yarısı kazanmasıda ric in basarısıdır iyi sürmüs ve sartları değerlendirmistir yarısı sonuna kadar haketmistir.

  5. Güvenlik aracı sayesinde kazandın.Çünkü o sırada Massa ile farkı açtın ve Massa Alonso’yu 4-5 tur tuttu.Bırak da 2. güvenlik aracı da sizin lehinize olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir