Hamilton Takım Emrini Duyunda Şok Olmuş!

yazar:

kategori: ,

Lewis Hamilton Mercedes Formula 1 takımının kendisinden takım arkadaşına yol vermesini istediğinde şok olduğunu açıkladı.

Hamilton pit alanından başlamıştı ve ilk turda spin atmıştı, ancak iki güvenlik aracı periyodundan da yararlanarak iki pit stop stratejisi kullandı ve üçüncü sırada bitirdi.

Rosberg polden başlamıştı, ancak ilk güvenlik aracından sonra geriye düşmüştü, üç pit stop stratejisindeydi ve yeni bir set yumuşak lastik için pite girmesi gerekiyordu. Orta sert lastiklerle takım arkadaşını yakalamıştı.

İngiliz pilota Rosberg’e yol vermesi söylendi ve Hamilton şöyle cevap verdi: “Beni geçmesine izin vermeyeceğim, yeterince yakın olduğunda geçiş yapabilir.”

Hamilton şampiyona liderini sekiz tur boyunca arkasında tuttu ve Rosberg nihayet son pit stopunu yaptı.

Rosberg yarışın bitişinden hemen önce Hamilton’ı yakaladı, ancak geçmeyi başaramadı.

Hamilton: “Elbette onunla aynı yarış yaptığımın farkındaydım, benden bir kez daha fazla pit stop yapmıştı, ancak bu onunla aynı yarışta olmadığım anlamına gelmiyor.”

“Onun geçmesine izin verseydim farkı açabilirdi ve önüme geçebilirdi. Takım bunu yapmamı istediğinde çok, çok büyük şok yaşadım.”

“Geçiş yapmak için yeterince yakın değild, ve Fernando veya Daniel’e kaybetmek pahasına ayağımı gazdan çekmeyecektim, bu biraz garipti.”

2008 dünya şampiyonu bir diğer sıralama hayal kırıklığının ardından üst sıralara çıkmanın zor olduğunu, ancak arkada başladıktan sonra tekrar podyuma çıkmasından dolayı tatmin olduğunu söyledi.

“Bu hasar sınırlamaydı. Elimden geldiği kadar zorluyordum ve üstlerde bitirmeye çalışıyordum. Son iki yarışta olduğu gibi sorunlar yaşadığımda hissettiğim acıyı size anlatamam.”

“Bunu hazmetmesi çok zor, ve ertesi gün gelip savaşıyorsunuz. Oralardan gelmek tatmin edici ve hala savaşın içinde olmak cesaret verici.”


Yorumlar

“Hamilton Takım Emrini Duyunda Şok Olmuş!” için 89 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Aşırı yetenekli, mağdur, küçük emrah, yeteneksiz fabrikatör çocuğuna karşı. Bence bu filmin sonu küçük emrah bu şehri terk eyler.

  2. mclaren engin avatarı
    mclaren engin

    Koyu bir mclaren taraftari olarak bugun hamilton un kazanmasini cani gonulden istedim ama mercedes pit duvati yarisi rosberg in kazanmasi icin elinden geleni yapti 1 hamilton u 3 bir pit stop yaptirmayarak oysa rosberg pite girip ciktan sora bile en az dort tur daha iyi turlar atti pite alsalardi yarisi kesin kaxanirdi 2 takim emri rosberg in aglamasi cok dramatik ti yazik bari hamilton kenara cekip yol verseydi go hamilton go hamiltin

  3. Pit stoplarda mekanikerler lastik değisiminden sonra iç tarafta mandal gibi birsey var onu çeviriyorlar nedir çevirdikleri?

    1. ön kanat ayarı yapıyorlardır. bir kademe düşürüp veya kaldırıyorlardır.

      1. Evet olabilir rosberg in ilk pitinde hamilton da olduğu gibi pit stop zamanı biraz uzun sürdü o ara mekaniker sol tarafın mandalını çevirdi tam sağ tarafın mandalına elini attı ki rosberg sabırsızlık yapıp hareket etti mekaniker anca elini çekti çeviremedi mandalı.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    birçok kişi f1 le ilgili cok farklı eleştiriler yapıyor fakat herkesin gördüğü gibi f1 i ne kadar batırsalar bile f1 den daha iyisi yoktur insanın yaşancına zevk katıyor gerçekten.

    1. +1
      Kesinlikle F1 olmasa ne yapardık hiç bilmiyorum.

  5. Lewis bugün harikaydı ancak güvenlik aracının erittiği farklar ve değiştirdiği koşullar yarış koşuluysa Nico’nun da Vergne’i geçememesi de bir o kadar bir sorun belirtisiydi. Lastikler normal değildi kesinlikle. Belki de piste tekrar yağmur gelir düşüncesiyle ellerindeki en yıpranmış yumuşakları takmışlardır. Hafif bir yağmur gelir sonra tekrar kurur gibisinden malum ihtimal yüksekti ve yağmur gelse bile kalıcı olmayacaktı. Tabi benimki saçma olma ihtimali yüksek olmakla birlikte Nico’nun Vergne’i geçememesinin bir sebebi olduğuna eminim…

  6. Bundan sonra Alonso ve Ricciardo’dan sonra Hamilton’da destekleyeceğim pilotlar arasında.Her ne kadar abartılı bulsam da takım Rosberg’i kayırıyor gibi gelmeye başladı.Özellikle de bugünkü telsiz konuşması sonrasında.

  7. Geçen sene bu tablonun tersi bir durum vardı takımın gözdesi hamilton dı geçen yılki gereksiz takım emrini hatırlatırım orada rosberg e yanlış yapılmıstı yarısın basında sampiyona rekabetinde olmayan iki berbat araca sahip mercedes orada tercihini belirtmisti aynı durum bugünde yasanıyor.
    Bu yüzden bu is tek taraflı değil bakarsınız ikinci yarı isler hamilton lehine döner kim bilebilir ancak surası bir gerçekki iki pilotada zaman içinde bu konuda haksızlık yapıldı.
    Bu günü de pek abartmaya gerek yok klasik bir yarıstı güvenlik aracı girmese rosberg kazanırdı.Tüm hafta boyunca hızı ortada olan rosberg ikinci set lastiklerde fazla fazla yavas kaldı diğer setlerde bu kadar hızlı olan bi pilot bugüne kadarda artık pist üstü hızını ispatlamıs bir pilot o set lastikde o araçla bu kadar yavas kalıyorsa elbet bunun bi nedeni vardır biraz mantık.Vergne e 6-7 tur rosberg yaklasamadı bile bırakın geçmeyi açık bir sekilde çok çok yavastı bu normal değildi.Rosberg bu kadar yavas olsa diğer lastiklerde de bu nu görürdük ki rosberg sezon basından beri hızını net bir sekilde ispatlamıs bir pilot ayrıca aynı yarısta diğer lastiklerde aynı lastik tiplerini kullanan pilotlara karsıda oldukça hızlıydı bunları görmek gerekir.Ama takım emrine her kosulda karsıyım.
    Bunun adı formula 1 hiç bir zaman tek taraflı problem olmaz herkes belli dönemlerde bazı sıkıntılar yasar.

    1. Geçen sene takımın gözdesi olmak bişey ifade etmiyordu Onlarda şampiyon olamayacaklarını iyi biliyorlardı yorumun başını okudum gerisini okumaya bile gerek duymadım kusura bakma. Bu sene ile geçen sene arasında dağlar hendekler ovalar kadar fark varişin ucunda Şampiyonluk var !

      1. Ben herseye insan temelli bakarım sartlar beni ilgilendirmez yanlıs yanlısdır.
        Bununla birlikte herkesin yorumuna bakıs açısınada katılmasam dahi saygı duyarım.

        1. Bende saygı duyarım yaptığım yorumda bi saygısızlık göremedim

          1. estağfurullah ben öyle bir sey söylemek istemedim.

    2. Engin Sanane avatarı

      o ilk yarista Nico Lewis’i Lewis de Nico’yu 2ser kez gectiler. Son turlarda yakit tasarrufunda oldugu icin Lewis, øndekileri de yakalama ihtimali olmadigindan, olasi bir podyum savasi ve araclardan birinin yakit yuzunden DQ olmasini engelleme adina Ross Brawn atak yapmamasi istedi Nico’dan. Nico’ya orada bu takim emri verilmeseydi Nico saldiracak belki de Lewis ona karsilik verecek ve yakiti bitip DQ olacakti. Takim Lewis’i kayirmak icin degil, her iki aracinda eve dønebilmesi icin bu karari vermisti. Bu yazdiklarin %100 gerceklerdir.

  8. Onur Gentas avatarı

    Mercedesin hamilton stratejisi gene yanlıştı.40. Turda ve 55. Turda yumuşak lastik taksalar lewis bu yarışı kazanır veya riccinin arkasında 2. bitirirdi. O yavaş lastiklerle 30 tur attırdılar adama. Pitten sonra lewis rosbergin 4 saniye önündeydi. Yumuşaklarla bu farkı daha da açacaktı ve önündekilerede yaklaşacaktı. Takım tuhaf işler yapmaya devam ediyor.

      1. Aynen kardes.Yapabilecekleri en kotu pit di.
        5-6 tur daha attirip tekrar yumusaklarla gidebilirdi temposu gayet iyiydi.(en ideali buydu bence .Yarisi kazanabilirdi.icine ettiler sratejinin )
        Yada Ros gibi yumusak -yumusak gitse rahat Alonsoyu rahat gecerdi ki en sona dogru Rosberg baskisi olmazdi.
        Kisacasi isin ozu Mercedesin agir yani Rosberg sampiyon olsun istiyr.
        Lauda amca urasiyor ama d.sak yok okadar.
        Ben inaniyorum ki bu yaris son yarisa kadar surecek ve Son yaris Hamiltona yine biseyler yaptirip sampiyonlugu Rosberge verecekler .ama Allah buuktur.O goruyor.
        Bu arada Rosbergle Hamiltonu kiyaslayanlar var onlara bisey demiyorum .:)

    1. adam 39.turda pite girmiş ve 2 pit yapmış.ana rakibi 3 pit yapmış. ve adam 3.bitiriyor rakibi 4.bitiriyor hangi strateji yanlış acaba.tam tersi olsaydı o zamanda yav niye hamilton 3 pit yapıyorda rosberg 2 pit yaptı denirdi

      1. Muhtemelen Mercedes Hamilton’ın lastikleri sonuna kadar muhafaza edemeyeceğini düşündü ki yanlış bi düşünce değildi ama bugün yağmurdan dolayı bütün pilotlar gideceğinden fazla tur gitti lastiklerle ve çoğunda yumuşak hamur vardı ve yumuşak ile sert arasında 1sn fark olduğunu da hatırlatırım. Şöyle olabilirdi Hamilton yumuşaklar ile daha uzun kalıp daha geç pit stop ile sert kullanmadan yumuşaklarla devam etse arkadaşında dediği gibi kazanma ihtimali %80 falandı

        1. yani 1 pit fazla yapacak nerden baksan 20 saniye buna rağmen süper bir hızla 3 pit yapmış ricciardoyu geçecekti öylemi.enteresan.bence bu şartlarda hiç kimse ricciardoyu geçemezdi.bu arada ricciardoda harika bir iş yaptı.

          1. Onur Gentas avatarı

            Arkadaş zaten ya birinci olurdu yada ikinci olurdu dedim. Yazdığımı okumuyormusun?

          2. Nomercy (Krv12) avatarı
            Nomercy (Krv12)

            Hamiltonun1 pit fazladan yapmasını değil,zaten iyi turlar attığını ve 2. pite biraz geç girip yumuşak lastikle devam etmesinin daha iyi olacağından bahsediyorlar okudugum kadarıyla ki katılıyorum bende.

            1. Aynen arkadaş anlamamakta direniyor

              1. Nomercy (Krv12) avatarı
                Nomercy (Krv12)

                Direnmiyordurda Ramazanın son saatleri artık bazen olur böyle durumlar iftardan sonra kendine gelir Jet man 🙂

              2. yok 2.olabileceğine itirazım yok ama yarışı kazanırdı olayı biraz abartı oluyor yumuşak lastiklerle uçuşa geçen ricciardonunda gerektiğinde (ki gerekmezdi) ham ona o stratejiye rağmen yetişemezdi.ortaya koyacak kadarda hızı olduğunuda tahmin ediyorum

      2. Pilotaj farki kardesim pilotajj !!

      3. Onur Gentas avatarı

        Pit stoptan sonra lewis rosbergin 4 saniye önündeydi. Eğer bundan sonra rosbergle aynı stratejiyi uygulasalar ne olurdu sizce? 30 tur yavaş lastikle tur attırınca yarıs sonunda rosberg her tur 3 saniye fark kapadı.

        1. kapadıda ne yaptı hadi ham ı alo yu geçti diyelim ric i geçebilirmiydi imkansız.ham da aynı stratejiyi yapsa duruma düşer ric i geçemezdi.

          1. Onur Gentas avatarı

            Tamam bende kesin geçerdi demedim zaten. Ama bir sıra daha kazanmış olurdu en azından. Ayrıca son turlarda rosbergden baskı yemezdi.

      4. Nomercy (Krv12) avatarı
        Nomercy (Krv12)

        Aracın yeterince hızlıysa ve sende iyi günündeysen bir fazla pit stop yapıp rakibini geride bırakabilirsin.2004 Magny Coursda Schumayer 4 Alonso 3 pit stop yapmıştı kazanan Shumi olmuştu.

        1. Onur Gentas avatarı

          40. Turdan sonra 2 pitle alonsoyu geçerdi, ricci ile 15 saniye fark vardı 30 turda bu fark kapanırmıydı onu bilemiyorum ama imkansız diyemeyiz. Hee bu yazdıklarım normal şartlar altında olacak şeylerdir.

    2. mclaren engin avatarı
      mclaren engin

      Bende bu konuyu kim dile getirecek diye butun yorumlara bakiyordum bende sana katiliyiorum evet nico dan 2 tur sonra pite girse yarisi da kesin kszanirdi

  9. rosbergin şampiyon olacagının farkında ham ondan boyle üzgün ama zamanında 2007 de olanların tam tersi kendisine oluyor takdiri ilahi belki

    1. yav git allah aşkına 2007 de olanlar diyorsun . Hamilton çaylak senesinde alonsoyu tokatladığı yetmemiş gibi alonsonun çirkefliklerini görmüyorsunuz tabi . 2007 macaristan sıralama turlarını hatırlayın bakalım ondan sonra kim alonsoya yakın davranabilir takımda ? 2007de alonsonun mclaren hakkında söylediklerine ne demeli ? casusluk skandalı ve alonsonun lafları na ne demeli ?

      1. Hamilton Alonso’yu tokatlamış derken biraz daha düşünün isterseniz.Şu tokatlamaktan kastınız ne gerçi onu da anlayamadım.Casusluk skandalı bile burda savunuluyorsa diyecek hiçbir şey yok.Orda doğruları hep Alonso yapmıştır.Ne yapsaydı göz göre göre emekle çalınan takımlar şampiyonluğunu mu hazmetseydi?

        1. takımını satan adamdan takımın onu beklemesini beklemek bence çok yanlış olurdu. ama diyeceğim o ondan sonra alonso kendini çok geliştirdi bence ferraride ve şu an saf hız olarak hamınbiraz gerisinde olsada diğer özellikleri daha üstün olduğu için hamiltondan daha iyi bir pilot ama 2007 farklı

          1. Kesinlikle katılmam bu yoruma.Alonso Mclaren’deyken Hamilton Alonso’dan sürüş anlamında çok şey öğrendi.Son 2 yıla bakarsak sürüş tarzları birbirine baya benziyor.Tabi Hamilton daha agresif ve bu yüzden yarış dışı kalma ihtimali daha fazla.Alonso takımın kendine soğuk davranması yüzünden bu işe karıştı.Gerçi doğruları söyleyerek en güzeli yaptı.Haksız kazanç hiçbir zaman doğru değildir.

      2. mclaren engin avatarı
        mclaren engin

        Macaristan a gerek Brezilya 2007 son yaris sahtekar alonso hamilton u pist disina itisi hala gozumun onunde

  10. hamilton bugün -yarışın başındaki spine ve biraz hasarlanmış kanadına rağmen- süper bir sürüş yaptı. hele vergne’i pistin en olmadık yerlerinden birinde dışardan geçişi harikaydı, sezonun en kritik ve en gözükara ataklarından önde gideniydi diyebilirim.

    o sert lastikleri ayağına kim taktırdı bilmiyorum. ama vergne’den anında kurtulmasına bakarsak, yumuşak lastikleri takmş olsaydı rahatça galibiyet alabilirdi bugün. mercedes yanlış bir strateji uyguladı hamilton’a.

    takım emrini dinlememiş olması da gayet yerindeydi. şampiyonada en yakın rakibinin stratejisinin çalışması için yerini vermek de ne ola ki? ayrıca rosberg’de hamilton’u geçecek bir ışık filan da hiç gözükmedi bugün.

    ve fakat, şunu da eklemek lazımdır:

    Hamilton: “Elbette onunla aynı yarış yaptığımın farkındaydım, benden bir kez daha fazla pit stop yapmıştı, ancak bu onunla aynı yarışta olmadığım anlamına gelmiyor.”

    demiş. sonuna kadar haklıdır.

    ama keşke (sanırım bahreyn ya da ispanya yarışıydı) takım rosberg’e “ham seninle aynı stratejide değil, 1 pit fazla yapacak, yol ver” dediğinde de aynı tepkiyi gösterebilseydin be hamilton…

  11. Hamilton zamaninda yol verseydi belki Rosberg yarisi kazanacakti, Mercedes TAKIM olarak bunu dusunmus olabilir, ne dersiniz?

    1. evet öyle düşündüler muhtemelen ama yinede ricciardo kazanırdı sanırım

    2. 🙂 Mercedes istese Hamilton yarışı kazanabilirdi.Hamilton kazanmasın diye ellerinden geleni yapıyor Mercedes…

    3. Şampiyonluktaki rakibime yol vericem puan farkı dahada artacak oldu Lewis’de bunu yer.

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Alakası yok. Hamilton gerçek bir savunma yapmadı bile. Çünkü Rosberg yaklaşamadı. Aksine Rosberg’e yer vermiş olsaydı Rosberg farkı açacak ve Hamilton’ı pitlerden sonra rahat geçecekti. Hamilton yer vermeyerek 3.lüğü garantilemiş oldu.

  12. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    işte şampiyon ruhu, işte pilot, Aslanım benim be, sabotajlara rağmen bunları yeneceğiz. Toto’nun yarış sonrası demeçlerinde suratı asıktı, merecedes safını belli etmiş. Hamilton şampiyon olup mclaren’e geçer umarım. Yoksa bu takıma daha fazla dayanılmaz.

    Sabotajlarda devam etmez umarım.

    1. Tek istediğim bu benimde şampiyonluktan sonra Mclaren’e geri geçmesi ondan sonra Rosberg defalarca şampiyon olsun beni ilgilendirmez

      1. rosberg şampiyon olsun hariç ikinizede katılıyorum

  13. takım emri gerçekten saçmaydı.rosberginde onu takım emri ile değil atakla geçebilirse geçmesi gerekirdi ancak ; ros un ham dan 1 pit fazla yaptığını ve son turdada ham ı geçecekken ham ın onu pist dışına itelediğinide dikkate almak lazım.hemen bahreyn aklıma geldi nedense ham aynı şeyi ordada yapmıştı.herkesin nalıncı keseri hep ham lehine yontmuş ama yaptığı yanlışlardan hiç bahsetmemişler.ayrıca ne rosbergi nede başka bir pilotu tek bir yarışa göre değerlendirmek yanlış olur sıkıntısı neyse açıklamasını beklemek gerek ne diyecek bakalım.

    1. Onur Gentas avatarı

      Rosbergde hamiltonı geçenlerde kalkışta pist dışına iterek vettele geçilmesine sebep olmadımı?bugün rosberg aynı durumda olsa hamiltona o da yol vermezdi bunu sizde biliyorsunuz.

      1. evet dediğin oldu ama bunlar gerçekten yarışçı ruhuna yakışmayan hareketler ikiside temiz değil.seni geçecek adamı pist dışına itmek fia bu olaylara el atmak istemiyor sanırım.özellikle şampiyonluk için çekişen 2 sürücü arasındaki olaylara.ama bana göre bunun bir yaptırımı olmalı hiç etik değil

        1. Onur Gentas avatarı

          Ozaman neden lewisin bahreyn olayından bahsederken rosbergden bahsetmiyorsunuz? Neden sadece lewis yapıyormuş gibi bir izlenim oluşmasını sağlamaya çalışıyorsunuz? Doğru olup olmadığı tartışılır. Bunu çoğu pilot yapmıştır ve yapmaya devam ediyor. Geçenlerde alonso vettel rekabetindede neler yaşandı. Arkadaki pilot iyiyse geçecek okadar.

          1. zaten pist dışına itme olayını ilk ham yaptı ros a bahreynde yani bel altına ilk vuran ham dı.

  14. ForzaFerrari avatarı

    Gerçekten gülünç bir durum. Hamilton çok haklı stratejilerinin farklı olması onların pist üstünde rakip olmadığı anlamına gelmez. Keza yazmıştım diğer konuda hamılton yol verseydı bugun podyumda kendısı degıl rosberg olurdu. Hiç utanmadan sıkılmadan bunu Hamiltona söyleyebiliyorlarsa burda başka birşey var demektir o da rosbergin takım içinde desteklenmesi. Bu hamiltonun cumartesi başına gelenelerin neden hamiltona denk geldiğini de açıklıyor olabilir. Laudanın wolfu sıkıstırması mercedesin hamıltondan özur dılemesı puzzle nin parçalarını birleştirdiğimde hoş bir resim çıkmıyor ortaya. Zaten en iyi takımsınız bırakın gerçekten kim hakediyorsa o şampiyon olsun.

  15. Hamilton yanlış hatırlamıyorsam tam olarak güvenlik aracı sayesinde yükselmedi. Güvenlik aracı girene kadar 13. sıraya kadar yükselmişti. pitlerden sonra yine 13. sıradaydı diye hatırlıyorum. yanlış mı hatırlıyorum acaba?

    1. Çok doğru hatırlıyorsun Kimi’yi geçmişti o an sonra SC girdi.

    2. Yusuf Hitay avatarı

      doğru hatırlıyorsun. bir ara ortalık tam durulmuşken 11. sıradaydı. ama beyefendilere sorsan güvenlik aracı sayesinde geçmiş rosberg’i. ayrıca arkada geçtiği araç sayısının haddi hesabı yok ama biz hiçbirini göremedik. o ara viraj dönen bottası, tümsekten geçen vettel’i falan gösteriyordu reji. her tur ikişer ikişer geçiş yaptı ama biz hiçbirini göremedik. böylesine bir olayı daha önce yaşadığımı hatırlamıyorum.

  16. Mercedes yönetimi ekran başında bu spora gönül vermiş olan insanları kandırmaya çalışıyor en başta da kendi pilotlarını açık açık aralarında 1.5-2 saniye olan pilota yol istemek ne demek? Hızlıysa gelir geçer bu olmamalı ve diğer pilotlarına stratejiden bahsediyorlar her ne olursa olsun şampiyonada ki iki rakip bir birine yol vermesi için takım takım emri uygulamamalı.

    Lewis takımın sözünü dinlemeyerek en doğru olanı yaptı tıpkı Vettel’in Malezya’da takımın sözünü dinlemediği gibi. Hızlı olan gelir geçer hızlı olan önde kalma mücadelesi verir bu böyledir bunları yapmak sporun doğasına aykırıdır.

  17. Aglak Britney önce Vergne’yi geçemedi sonra Lewisi ahh canım hani sen savaşacaktın pistte takım arkadaşınla tühh Toto abinle iyi konuş Spa’da yine Lewisin başına bişey getirsin oldumu 😀

    1. Dido spada geçiş yapmak için o kadar çok yer var ki sorun yok lewisi bu sefer pitten değil hollandadan başlatsalar gene belçikaya gelir nicoyu geçer ;):)

      1. Doğru söylüyorsun şimdi onlar düşünsün 😀

      2. Allah iyiliğini versin çok pis güldürdün beni:)) hollandadan ha :)))

      3. kahkaha attım 😀

        1. Koltuktan dustum 😀

      4. öyle gençlik rahat olun Lewis paşaya güvenimiz tam:)

  18. Rosberg’in geçemediği Toro Rosso pilotu Vergne’i ne geçti be ? Rosberg otursun nasıl geçemediğini düşünsün ondan sonra sıra istesin telsizden seslerini duyduk şampiyonluk mücadelesi veren pilota yakışmayan sesler ! Ayrıca bu sene Hamilton’ın önünde giden pilotlar 2. kez şikanı yarıyor 3. ne zaman olacak merak ediyorum Ayrıca bu şikan yarmaların zamanlaması manidar !

    1. güzel bir noktaya değinmişsin..şikanı geçmek serbest ise, o zaman tüm pilotlar düz geçsinler..arkadaki pilota savunma yaparken şikanı düz geçmeye ceza vermiyorlar..ama arkadaki pilot,aynı sebeple-dönemedim şikanı dese- şikanı düz geçip öndekini avlarsa yerini geri ver diyorlar..bu çok mantıksız-saçma bir şey..malesef hamiltonun aleyhine gelişti..bi kaç defa da hamilton savuma yaparken şikanı düz geçse de, görsek fianın nasıl tahammül edeceğini

    2. Onur Gentas avatarı

      Şunu kabul edelim: alonso şikan kesmese bile lewis onu geçemezdi. Alonso hem iyi yer tutuyor hem de lewisin lastikleri çok yavaştı. Lewis bu sonuca yatıp kalkıp dua etmeli. Fark gene 30 puana çıkabilirdi rahatlıkla.

      1. kahin değilsek, asla bilemeyiz..ama, alonsonun savunma yaparken zorladığı için şikanı kaçırdığını bilmek için kahin olmaya gerek yok..Alonso harika bir pilot, hem çok iyi yer tutuyor, hem iyi geçiş yapıyor…her anlamda komple bir pilot..ki, bugünkü muhteşem başarısı da bu özelliklerinin eseri..ama, alonsonun lastikleri hamiltonunkilerden çok daha eskiydi-ki hamilton aradaki farkı kapayıp dibine kadar geldi-, ayrıca, hamiltonu da yabana atma..en iyi geçiş yapan bir kaç pilottan iyi..yani, alonso şikanı kesmeseydi, bir ihtimal geçilebilirdi

        1. en iyi geçiş yapan bir kaç pilottan biri, olacaktı

        2. Onur Gentas avatarı

          Bende hamiltonı destekliyorum. Alonsonun lastikleri eskiydi ama hamiltonınkiler kadar yavas değildi. Massa neden 22 turda orta lastikleri çıkardı sanıyorsunuz.

          1. Massa yine de orta sertler ile devam etti ama.

      2. Yinede bu olay Hamilton’ı germişti podyumdan önce Alonso ile arasında konuşma bile geçmedi Oldukça soğuklardı

        1. Sonuç olarak Hamilton bugün tarih yazabilirdi olmadı

        2. Onur Gentas avatarı

          Birbirlerine şampanyalı kutladılar diye gördüm ben.

          1. Podyumdan önce odada konuşmadılar

  19. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Bizim için çok güzel bir haber.
    Devamlı meydana gelen arızalar + takım emri.
    Ron bir ara arayıp podyum için Lewis i tebrik etse fena olmaz.

    1. Aynen 🙂

    2. ağzın normal balda yemesin anzer balı yesin. İnş.

  20. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Çok hızlıydı geçseydi o zaman. Adam geçmek için arkasına bile gelemedi. Savaşarak gelmemiş. Rosberg başlasaydı pitten nerede bitirirdi sence? Ben söyleyeyim. 8-9.olur yerine otururdu.

    Vergne’i bile geçemedi 10 tur boyunca. Hamilton ise en zor yerlerden birinde dışarıdan gelip geçti. Pole’den başlayıp 4.bitirdi. Hamilton ise pitten başlayıp 3.oldu. Sizin için kabullenmesi zor bir durum ama olsun. İftardan sonra bol soda lütfen. 😉

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yorumum rosberg power nickli zâta.

  21. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Neden sok oluyor sanki savasarak 3. oldu adam. Tamamiyle SC sayesinde gelen bir pozisyon. Ilk turdada caylak gibi spin atmasi cabasi. Ikinci pilot durumunda suan ama anlamak istemiyor sanirim 🙂

    1. Yusuf Hitay avatarı

      güvenlik aracı sayesinde pozisyon değil zaman farkı eridi. iki güvenlik aracından sonra da rosberg öndeydi, neden geçildi o kadar araca? üstün yeteneklerini bu piste getirmeyi mi unuttu?

    2. yeğen sen bunları takma kafana oku ilkokulu bitir büyük adam ol. hadi bakiim 😉

    3. Pole’den başlayıp da 4.olmak heralde o da güvenlik aracı sayesindedir demi? 10 küsür tur Vergne’in arkasında kalıp geçememesi filan ha?

    4. ham girmeden 13. idi girdikten sonrada 13. idi nerenle izliyorsun çocuk ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir