Rosberg, Takım Emri İstemediğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Macaristan yarışı esnasında Mercedes’ten Lewis Hamilton’a yol vermesi isteğinde bulunmadığını söyledi.

Rosberg son pitlerden önce takım arkadaşı Hamilton’u takip ediyordu. Rosberg pite bir kere daha gireceği için takım Hamilton’a telsizden Rosberg’i tutmamasını söyledi. Ancak Hamilton bu talimata uymadı.

Rosberg “Ben öyle bir şey istemedim. Takım bana onun yol vereceğini söyledi.”

“Hepsi bu. Ardından ne oldu bilmiyorum. Bunu görüşmemiz lazım. Bunu takım içerisinde konuşacağız. Şu anda bu konu hakkında konuşmamın bir anlamı yok.”

“Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bunu takımla konuşmamız daha iyi.”

“Tabi ki takımla oturacağım. Lewis de orada olacak. Her şeyi konuşacağız ve her zaman olduğu gibi bugünden ne kadar ders çıkaracağımıza bakacağız.” dedi.

Rosberg ayrıca yeni lastiklerle takım arkadaşını yakalamasının ardından son turundan memnun kalmadığını söyledi.

Rosberg “En sonunda onları yakaladım ancak ne yazık ki yeterli olmadı.”

“Benim için en sinir bozucu olan bu. Şansım vardı ancak onu değerlendiremedim.”

“Bunu yapamadığım için hayal kırıklığı yaşadım. Ancak tabi ki olumlu şeyler de var ancak ben şu anda onları göremiyorum çünkü hala son turda kaldım.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, Takım Emri İstemediğini Söylüyor” için 42 yanıt

  1. bence bu yarışta mercedes hamiltona değil rosberge yanlış strateji uygulamıştır bu hamiltonın stratejisine bakılınca çok açık..çünkü rosberg de ham gibi 3 pit değil 2 pit yapmalı ve 2.pitinde sert hamur takılmalıydı.böylece hem ham ın önündeki pozisyonun u korur hemde 2.lik şansı olurdu.hani hamiltona yanlış strateji yapıldığını iddia edenler var ya baksınlar bakalım kime yanlış strateji yapılmış.özellikle rosbergin 2.pitine girdiği 32.tura bakarsanız rosbergin 3 hamiltonın 5 gittiğini göreceksiniz.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Ah ROS ah. Bunlara hiç bir şey anlatamazsın hepsinin beyni yıkanmış gibi. Gerçekleri görmekten herkes aciz. Soruyorum size ya ilk turda ki o spin duvarda noktalansaydı bugün ne konuşacaktınız? Geçiş yapmadan yarışı kazanacaktı nerdeyse. Ha pardon lastikleri tamamen biten toro rosso’yu geçti.

    Son turu kafana takma. Alonso olmasa zaten oralara gelme şansı yoktu. Takım yanlış stratejiyle yarışımızı mahvetti.

  3. Ya polden hamilton baslasaydi.

    1. Bir sey değismezdi meseleye birebir rosberg in yasadıkları gözüyle bakarsak güvenlik aracının ardından o da gerileyecekti rosberg in yasadığı bariz problem ondada olacaktı performans kaybı yasayacaktı.O problemin öncesinde ve ardından rosberg de üstüne düseni yaptı ilk bölüm ve son bölümde ama ilk pit sonrası pit girisini kaçırması ve aracın asırı yavas kalması rosbergin yarısını bitirdi.
      Sezon basından bu yana izliyoruz hamilton rosbergin önünde bir pilot yetenek anlamında ama arada dağlar da yok.Rosbergin hamilton ın önünde gayet iyi isler yaptığını pist üzerinde gayet hızlı bir pilot olduğunu defalarca gördük.
      Geçen yılı hatırlayalım her iki sürücüde yok olmuslardı Hamilton veya rosberg in akılda kalan doğru düzgün yarısı yok hamilton ın doğru düzgün geçisi yok yani araç çok çok büyük faktör bu islerde bir problem yasadığınızda pist üzerinde ağırlık koymanız çok zor rosberg de ilk pitlerin ardından bunu yasadı kim olsa farketmez geçen sene ki örnekde olduğu gibi.Yarıs genelinde rosberg yavas kalsaydı o zaman aracın hakkını veremiyor derdik ama net bir sorun ve yavas kalan bir aracın ardından aracı kesinlikle üst limitlerde süren bir pilot gördük daha önceki yarıslarda olduğu gibi bu yüzden söyle olsaydı böyle olsaydı demek doğru bir analiz olmaz.

      1. Vergne’in arkasında tam 12 tur atak bile yapamadan götürdü yarışı. Ben Rosberg’in üst düzey bir pilot olduğunu düşünürdüm ancak bu yarış bana olmadığını gösterdi. Hulkenberg veya Bottas onun aracına sahip olsa Hamilton ile çok daha fazla mücadele edebilirler kanısındayım. Toro Rosso arkasında 12 tur takılmak ne demek bunun hiçbir açıklaması yok. ROS pite girdikten sonra Hamilton anında geçti Vergne’i.

        1. Değerli dostum bir pilot aynı yarısta birinci pite kadar çok hızlı ise ikinci pitinden sonra gene çok hızlıysa yarısın genelinde hızlı ancak ilk pit stop sonrası açık bir sekilde araç yavas ise ve senin tabirinle vergne 12 tur yaklasamamıssa orada bir sorun olduğunu konusmaya bile gerek yok sanırım.Eğer rosberg yarıs genelinde yavas kalsa arac hızı yavas olsa o zaman rosberg bu yarıs aracın limitlerine ulasamadı çok yavas kaldı diyebiliriz ancak net bir sekilde hızlı olan rosberg takımında açıkladığı üzere fren sistemlerindeki arızanın etkisi ile yavaslamıstır bu yüzden bu kosullarda tabiki sorunun olduğu yerde performans beklemek sorun yasayan bir pilotu sorun yasamayan bir pilotla kıyaslamak son derece yanlıştır.Hersey bu kadar ortada iken
          siyaha beyaz deme gayreti nerden gelmektedir bu da çok manidardır.Rosberg hamilton kadar yetenekli olmaya bilir ancak hızına kimsenin laf söyleyemeyeceği kadar bugüne kadar bunu kanıtlamış bir pilot rosberg.Öyle bir araçta orta sıra takımı bir araca yaklasamıyorsa bırak atak yapmayı bunun açık bir sorun olduğunu anlamak için büyük olmaya gerek yok sanırım.
          2.pitlere bakalım uçan tam anlamıyla aracın limitlerine ulaşmış bir pilot görüyoruz ve pesinden gelen rahat ataklar ve yüksek hız.ilk pitde de yeni lastikler vardı oysaki ama araçta bariz bir sekilde hız yoktu aynı lastikler birinde 1,28 ler le dönüyor ilk pitler sonrası diğerinde 1,26 1,25 lerde dönüyor sorunun ne olduğuda izah edilmisken bunu çok bilinmeyenli denklem haline getirmenin anlamı yoktur.

          1. Onur Gentas avatarı

            Yanlış bilgilendirme.rosberg dün ilk pite kadar hızlıydı. 2. Pite kadar yavaştı. 3. Pite kadar gene yavaştı. 3. Pitten sonra hızlımıydı bilemiyorum çünkü önündekilerin lastikleri zaten bitmişti.

            1. Rosberg in açık bir sekilde yavas olduğu bölüm ilk pitlerin ardından olan bölüm.
              Son bölümde rakiplerin lastikleri mevzu bahis değil burada anlatılmak istenen ilk pitlerin ardından özellikle ilk pitlerin ardından ortada inanılmaz yavas bir araç vardı atılan tur zamanlarına bakarsanız bunu görürsünüz son bölümde atılan tur zamanlarına bakın aracın limitlerde olduğunu görürsünüz ilk bölüm gibi ben aracın performans kaybına isaret ediyorum herhalde rosberg onlarca tur ilk bölümün ardından araç kullanmayı unutmadı sonrada tekrar hatırlayıp aracı limitlere çıkarmadı… Takım zaten sorunla ilgili gerekli açıklamayı yapmıs hiç yapmasa bunu çözmek bu kadar zor olmamalı.Ayrıca enteresan bir durum var neden bu kadar mesele haline getirilmeye çalısılıyor bu konu bu da garip.Rosberg bugüne kadar hız anlamında ne kadar hızlı bir pilot olduğunu gösterdi.Siz efendim rosberg in problemlerini görmeyip hamilton bak hemen geçti rosberg yaklasamadı bile derseniz bu komik olur.hamilton ın hemen geçtiğini aynı sekilde hiç problem yasamayan rosberg pilotaj noktasında onlarca tur geçemese bu elestirilir bu anlasılır adam yaklasamıyor bile araç kaynaklı bir sorun olduğu net ortada bu neyin kavgası anlamıs da değilim.

              1. Onur Gentas avatarı

                Vergne’in arkasında atılan turlarda gelecek tur zamanlarını baz alamazsınız. Geçebilse zaten daha hızlı gidebilirdi. Ayrıca sadece o bölümde de yavaş değildi. Yumuşak lastikle orta sert hamura sahip hamiltonı geçemiyorsa o kısımda da yavaştır. Siz rosbergin yarışını nedense 3 e bölüyorsunuz. 3 pit stop yapan bir pilotun yarışı 4 bölümdür. Bana göre ilk bölümde hızlı, orta iki bölümde yavaş, son kısımda da hızlı diyebilirim.

              2. Onur Gentas avatarı

                Buarada ben vergne i geçememesine takılmıyorum. Araçta dediğiniz gibi sorun olabilir. Ama rosberg o kısımdan sonra pite girdi ve gene yavaş çıktı.

              3. Seviyeli sohbetiniz için tesekkürler iyi bayramlar.

              4. Onur Gentas avatarı

                Ben teşekkür ederim. Size ve ailenize hayırlı bayramlar.

            2. Vergne kaç tur yaklasamadı rosberg? mesele vergne geçmemesi değildiki sizin tabirinizle geçse önü bos olacak hızlı tur atacak araçta performans vardı demek istiyorsunuz.Ancak bu doğru değil çünkü 7-8 tur vergne yaklasamadı araçta performans yoktu önce yaklasacak kadar hızlı olacakki geçtikten sonra farkı açsın öyle bir performans yoktu.Sanki vergne in arkasında hemen dibinde 10 tur geçis yapmaya çalısan hızlı bir aracın koltuğunda oturuyor gibi yorum yapmıssınız geçse potansiyeli gösterip farkı açardı diye.Ancak vergne e yaklasacak hızı bile açık bir sekilde yoktu hatta orada 3 pilot vettel hamilton vergne hepsinden açık bir sekilde yavastı.
              Demissinizki yumusak hamurlarla sert hamurlu hamiltonı geçemedi Rosberg bir pit fazladan yaptı kaç sn geriden geldi hamilton ı ne zaman yakaladı rosberg is isten geçtikten sonra son turda son bölümde yapacağı bir sey yoktu.Aradaki farkı kapatma hızına bakarsanız rosbergin aractan maksimumu çıkardığını görürdünüz buradada bir problem yok.Dediğim gibi pilotlar aynı yarısın içinde araç kullanmayı bir anda unutup bir sonraki bölümde bir anda hatırlayıp birinde iyi birinde tam tersi bu kadar kötü olmazlar.Ne yani ilk pitlerin ardından rosberg araç kullanmayı mı unuttu böyle komedi olurmu açık bir sekilde zaten takım izah etmis ortada bir sorun var diğer bölümlerde limitleri bulan sezon genelinde gayet hızlı olan rosberg doğal olarak yavas kalmıs bunda anlamayacak veya birseyler arayacak ne var bu herkesin zaman içinde yasadığı kosullara bağlı dalgalanmalar değilmi yüz tane örnek veririz her pilot için.Benki açın bakın hamilton ın hakkını sonuna kadar fazlasıyla veren bir kisiyim.Ama göstere göstere problem yasayan ve yasamayan birini aynı tutup performans karsılastırması yapılmasını böyle bir haksızlığıda uygun bulmam gerçek f1 severlerede yakıstırmam.

              1. Onur Gentas avatarı

                Bakın biz sizinle anlaşamıyoruz. Siz rosbergin yarışını 3 e böldüğünüz sürecede anlaşamayacağız. Ben lewisi geçemedi derken son kısımdan bahsetmiyorum. Orada zaten zamanı kalmamıştı. 3. Bölümden bahsediyorum. Biryere varamayacağımız ve sizin gibi uzun uzun yorum yazma alışkanlığım olmadığı içinde burada bırakalım.

            3. Ben size karsı değilim burada maksadını asan yorumlar yapılıyor.
              Efendim kaç tur vergne i geçemedi hamilton hemen geçti seklinde rosbergin problem yasadığı gerçeğini es geçerek rosberg i değersizlestirmeye çalısan sığ düsünceli arkadaslar benim kastettiğim.Ayrıca rosberg hiç problem yasamasa her pilot zaman zaman kötü yarıslar çıkarabilir.
              Bir değerlendirme yapmak için genele bakmak sa en doğru yoldur.
              Hamiltonla Rosberg arasında deminki sığ düsüncede olduğu gibi gerçekti o kadar büyük fark olsa.Hamilton kaç yarıs doğru düzgün atak yapamadığı rosberg i bu açık pilotaj farkıyla kevgire çevirirdi sonuç olarak araç önemli ama hersey araçtada bitmiyor rosberg le arasında o kadar büyük fark olsaydı bunu net bir sekilde pist üzerinde görürdük yarım tur bile dayanamazdı.Kaldıki rosberg in pist üzerinde gayet hızlı ve istikrarlı bir pilot olduğu da ortada iken.
              Benim görüsüm hamilton daha yetenekli biraz daha hızlı bir pilot atak pilotu hamilton rosberg se hamilton kadar değil ancak o da hızlı bir pilot aralarında böyle bir fark var aynı zamanda hamilton 6 yarısın 3 ünde kendi hatalarıyla ilk bölüme biraz sıkıntılı damga vurmustur istikrar babında.Rosberg ise daha kısıtlı yeteneklerine paralel istikrarı ile ilk bölümde sampiyonaya tutunmus hamilton a rakip olmustur.
              Birini sevmemek onun emeklerini de zayi etmeyi gerektirmez benim dünya görüsüm kim olursa olsun haksızlığı sevmiyorum.

              1. Onur Gentas avatarı

                Bakın ben rosbergin çıkardığı işi hiçbir zaman küçümsemem. Hırslı ve başarılı bir pilot. Hamiltonın 4 yarış üst üste kazandığı dönemde ispanyadan sonra rosberg de mutlaka yarışlar kazanacaktır diye yorum yazmıştım ki benim beklentilerimin bile üzerine çıktı rosberg.

                Dün rosbergin neden yavaş kaldığını bilmiyorum muhtemelen dediğiniz gibi sıkıntı yaşadı araçla ilgili. Ben sadece yavaş kaldığı bölümleri belirttim yoksa düşüncelerinize saygı duyuyorum.

  4. Ulen çakalın en önde gideninin en ağlak en sütoğlanı bebesi, nereye yol istemedin? Telsizde hüngür hüngür ağlıyordun. Vettel’e ağlak bebe düye kızıyorduk filan ama meğersem esas ağlak senmişsin. Hem ağlak hem sütoğlanı. MSC’yi hariç tutarsa bu Alamanlarda bir ağlaklık var genetik olarak.

    Vergne’nin arkasında DRS’ye rağmen 7-8 tur takılırsan ve sen pite girer girmez Hamilton aynı araçla alakasız bir yerde DRS’siz geçiyorsa; polden başlayan olmana rağmen takım arkadaşın pitten gelip seni geçiyorsa velev ki geçişin zor olduğu bir pistte geçiyorsa, ortaya yağmur faktörü de girse güvenlik aracı da girse strateji farkı da girse her ne olursa olsun senin pilot değil ağlak sütoğlanı bir ÇÖP olduğunu göstermiş olursun.

    Redbull’a Vettel-Webber ayrımcılığında kızıyorduk ama en azından onlar beceremeseler de gizli saklı yapmaya çalışıyorlardı. Mercedes ise bunu alenen yapıyor. Alaman takımda Alaman şampuan olsun istiyorlar.

    Şimdi bas yürü git sütünü iç.

  5. Sezonun ikinci yarısında kan gövdeyi götürecek.

  6. Rosberg’in bugün yapabileceği pek bir şeyi yoktu, güvenlik aracı görüldüğü üzere her zaman pozitif etki yapmıyor. Başka bir pist olsa yine bu kadar geriye düştükten sonra geri dönebilirdi ama Macaristan’da işler o kadar kolay olmuyor. Şanssızlıktan başka bir şey değil belki Ricciardo kadar agresif olabilse daha iyi bir sonuç alabilirdi ama olmadı. Dua etsin Lewis’te Medium lastik vardi Soft olsa yarışı kazanmıştı.

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İkinci virajda Hamiltonun Rosbergi dışarı kadar ittiğini kimse söylemiyor 😀 Şampiyon Rosberg herkes hızlı araçla şampiyon olamaz Vettel gibi Hamilton bir şarkıcı pilot falan değil

    1. Duzlukte spin atan dunya sampiyonu.Patinaj kontrolu olmayonca isler zor oluyo tabii.

  8. Valla hic aglamasin hamilton un onun icin yavaslamasi sacmalik olurdu ayrica adam yaklasirsa gecebilir dedi ki rosberg yakinina bile gelemedi

  9. OtonomAktor avatarı

    açıkca yaklaşamadı ham e. adam senin için yavaşlıcak hali yok. bence rosberg çakallık yapmaya çalıştı ham in yavaşlamasını istedi daha sonra kendisine avantaj olması için. çok kurnaz şekilde oynuyor bu oyunu. iyi ki ham yol vermedi. son turda yetişmesi zaten bu konuda haklı olduğunu gösterdi ham in.

  10. Alanso armutu yolu kapamasa hamiltonun 1. Bile olma şansı vardı.

  11. Main Eventer avatarı

    Napıyor bu yerimi versin bana diye ağlayan kimdi Rosberg efendi .

  12. Ben bu sene şuana kadar Hamilton’dan Rosbergin gösterdiği hırsı azmi ve istikrarı göremedim.Hamiltona indireceği 1 yada 2 darbede Hamilton nakavt olur, indireceğinide düşünüyorum.

    1. umuyorum desen daha iyi olur. Umudun mantığın önüne geçtiği basit bir yorum. İstikrar göremedim diyor. 24 > 3 ve kaçan galibiyet budur istikrar. 4 mekanik arıza + 1 hile puan farkı sadece 11.

      Biri pitten başlayıp 3. olmuş, diğeri polden başlayıp 4. olmuş hem de hamilton a yumuşaklar takılsa kazanabilecek. Sen de burda kendi kendine gelin güvey ol. Ama durum kimi yenildi birine laf sokmam lazım hamilton a sokayım ise durumun ciddi. Nakavt hamilton olacak derken kendin olursun maazallah.

      1. Önünde hiç mücadele etmeden 5 araç yarış dışı kaldı, 2 kez güvenlik aracı girdi..Sonuca bu kadar aldanmayın.

        1. orası öyle de o araçlar pistte olsaydı lewis çerex niyetine yiyecekti. Rainin geride kalma ihtimali vardı. Takım arkadaşını son sıradan değil pitten başlayıp geçti, vergne konusunda da iyi bir ders verdi. Arkasındaki yine mercedes ama aynaya baktıkça ön kanadı görünce bu hamilton sanırım demiştir garibim 🙂

      2. Hee evet kimi yenildi yine alonsocuguna hey allahim ya sen ne ayaksin anlamadim hala. alonsomu, hamiltonmu,yoksa gizliden gizliden Raikkonen hayranligimi

    2. Onur Gentas avatarı

      Siz bu son 2 yarıştır hala lewisin hırsını göremediyseniz ben birşey demiyorum. Hamilton bundan daha fazla odaklanıp çalışamam diyor belli ki elinden gelen herşeyi yapıyor. Kimi için en ufak sorunda demediğiniz kalmıyor ama hamiltonın yaşadığı bunca soruna rağmen böyle yorum yapabiliyorsunuz.

      1. dostum lewis kadar bizde burda çalışıyoruz sanırım 🙂 umarım sene sonu hep beraber seviniriz. pek sanmasamda.

        1. Onur Gentas avatarı

          Bu yarışta fark açılsa bende umutsuzluğa kapılırdım fakat ben lewise ve yapabileceklerine inanıyorum. Adamı doğru strateji ve sorunsuz araçla yarıştır her pilota kafa tutabilir şuanda.

          1. ondan benimde şüphem yok. alonso ile beraber tartışmasız en iyiler. ama mercedes’in yaptıkları beni umutsuzluğa sevk etti. umarım yanılırım.

            bu arada tüm TRF1 ailesinin ve tüm yorumcularında Ramazan bayramlarını kutlarım. bugüne kadar sürçi lisan ettikse affola.

            1. Onur Gentas avatarı

              Size ve tüm değerli trf1 yönetim ve üyelerine iyi bayramlar diliyorum bende.

  13. şu almanlar milliyetçiliğin tavan yapan insanları

    rosberg ise bir zavallı 2.olabilecek kadar kapasitesi var gerisi yok

    en hızlı araçla bile.

  14. takım hamilton’a yol ver dediği sırada hamilton yavaşlasa 1,5-2 saniye zaman kaybedecekti. o yüzden “nico için yavaşlayamam, ama yaklaşabilirse de onu tutmam” gibi bi şey dedi. ted kravits yarıştan sonra nico’nun hamilton’ın arkasında kaybettiği zaman olmasa 2. olabileceğini söyledi. gerçi 2 tur daha olsa yine 2. olurdu.

  15. Şampiyona daki rakibi ilk turlar olsa anlarım.15 tur kalmış yer ver diyorlar utanmasa senin şampiyon olmanı istemiyoruz kenara çek diyecekler

    Mercedes tamamen saçmalaya başladı.Ayrıca Rosberg i tumadı ki Hamilton yaklaşamadı Rosberg

    1. Direk katılıyorum.Adamlar 1 puan fazla kazanmak için yardırırken Hamilton ne diye yol verecekmiş. Mücadele bu herşeyde mücadele ediyorlar orada kim olsa o yolu vermez ki arkasında daha DRS açmamış adam için niye yol istersiniz zaten anlamadım, alabiliyorsa ayağının altında gaz var bassın yapabiliyorsa kendi alsın. Bu saatten sonra bu tür mesajlar emirler gerizekalı ve taraf tutan bir beyinden geliyor olmalı.

  16. Yav he he desek yeter mi? Kaç kere ağladın lan yol vermiyor diye.

  17. çünkü hala son turda kaldım.

    😀 tamam sen hep orda kal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir