Massa, Hatalı Lastik Stratejisine Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams takımının lastik stratejisi konusunda hata yapmasına rağmen Macaristan’da elde ettiği beşinciliğin ardından mutlu olduğunu söyledi.

Son pitler öncesinde Williams takımı sürücülerini, rakiplerinin yumuşak lastiklerle piste çıktığı dönemde orta sert hamurlarla piste çıkardı. Massa o lastiklerle 2. sıraya kadar yükseldi ancak istediği kadar uzun süre pistte kalamadı.

Massa “Yarış başında yumuşak lastiklerle, orta sert lastiklere göre çok daha iyiydim. Takıma opsiyon lastiğinin daha iyi olabileceğini dahi söyledim ancak daha çok tur vardı ve opsiyon lastiklerinin son ana kadar dayanmamasından endişe duyduk. Ama ana lastiklerle de uzun süre tur atmak zor oldu. Gerçekten zordu.”

“Sonunda yarış tamamlamak ve iyi puanlar kazanmak rahatlattı ancak kesinlikle yeterli değildi. Red Bull ve Ferrari ile mücadele edebileceğimiz bir araca sahip değildik. Aracımız çok rekabetçi değildi, özellikle de orta sert lastiklerde çok yavaştık.”

“Yine de kolay bir yarış değildi. Bazı riskler almamız gereken bir yarıştı. Lastikler konusunda mükemmel bir iş çıkarmadık ancak McLaren gibi başka takımların da hata yaptığını gördük. Bu kadar zor koşullarda iyi puanlar kazandık. Bu olumlu bir şey.” dedi.


Yorumlar

“Massa, Hatalı Lastik Stratejisine Rağmen Mutlu” için 5 yanıt

  1. şu pavlov ne mübarek bir insan.
    fakat, zil sesi ile köpek davranışını izleyeceğine, massa kelimesi ile buradaki bazı üyelerin davranışlarını izlese de aynı sonuca ulaşırmış, yazık olmuş mama gelecek diye bekleyen köpeğe 🙂

    takımın, aracında eski parçaları ve eski tabanı kullanmayı “tercih ettiği” massa ayağındaki o sert lastiklere rağmen aracın alacağı en iyi puanı aldı bugün. 2,5 ay öncesinin aracı ile dengesiz ve arka tarafta yere basma sorunu kuru zeminde bile mevcut iken, dünkü ıslak ve aldatıcı koşullarda maçı idare edişi ve sorunlardan uzak kalarak aldığı 5.lik olabileceğin en iyisiydi. ikinci SC periyodunda sert lastik yerine yumuşağı seçmiş olsalar idi muhakkak ki pistte sürünen williams görmeyecektik ancak büyük ihtimalle açıkça daha hızlı olan ilk 4 pilotla mücadele edemezdi gibi. hatta daha hızlı olduğu açıkça belli olan raikkonen’i arkasında tutabilmesi de gayet başarılıydı ki bu da aracın yüksek düzlük hızı sayesinde oldu. normal şartlarda bugün 4. hızlı araç olan williams’ın yeri esasen 7. ve 8. sıralar iken böyle bir araçla massa’nın bitirdiği pozisyon williams’a felipe’den hediye olsun. takmayı “tercih etmedikleri” yeni taban ve güncellemelerle de mangal yapsınlar yaz tatilinde.

    yeni parçaları kullanmaya devam eden bottas, ilk SC periyoduna şanssız yakalandı. fakat 2. SC periyodunda aynı anda lastik alarak durumları eşitlendiği eski araçlı massa’dan yarış sonunda 12 saniye yemesini bir düşünmeli. tabi kendisi değil, takım onun adına düşünür zaten. ayrıca, aynı lastiklerle yarım saat rosberg’i arkasında tutan toro rosso’lu vergne’i bir kenara not ederek, bottas’ın yepyeni lastikleri ve o düzlük hızına rağmen hem magnussen hem de rosberg’e kısa süre içinde geçildiği de gözden kaçmadı.

    sezonun 2. yarısı williams’a uyan yarışlarla başlayacak. massa üzerindeki kötü şansı döndürüp, kazmaların gazabından uzak yarışlar çıkardığında hak ettiği yere gelecektir.

    1. bottas’ın magnussen ve rosberg tarafından geçilmesi, ilk SC’nin ardından yarış tekrar başlayıp, herkeste yeni yumuşak lastikler takılı iken yapılan geçişlerdi, yarışın sonlarındaki rosberg’in bottas’ı geçişi lastik farkından dolayı önemsizdi.

  2. massa bitmiş bir pilottur.

  3. OtonomAktor avatarı

    massa kötü seçimlere ve stratejiye rağmen iyi götürdü bugün hakkını yememek lazım. alabileceği maksimum puanları aldı yanlış tercihlere rağmen. tebrikler.

  4. Şu araçta maldonadoyu cok merak ediyorum?Şans ışte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir