Raikkonen: “Daha Fazlasını Hak Etmiştim”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 16. sıradan başlayıp 6. olduğu Macaristan’dan tam olarak mutlu ayrılmadığını söyledi.

Raikkonen bu senenin en güçlü yarışlarından birisini çıkararak 6. oldu ve en iyi sonucunu elde etti. Raikkonen yarışın son bölümünde Felipe Massa’yı takip etti ancak geçmeyi başaramadı.

Raikkonen “Altıncılık gerçekten bana bir şey vermiyor. Biraz daha fazlasını hak ettik ancak dün yaşananların ardından bunu başaramadık.”

“Burada yarışları kazanmaya çalışmak için varım. Tamam, iyi puanlar kazandık ancak asla istediğimize yakın sonuçlar değil. Araç tüm hafta sonu iyiydi ancak zor bir yarıştı ve başladığımız yerden daha iyi sonuç almak mümkün değildi.”

“Tabi ki bugünkü yarış daha eğlenceliydi. Araç biraz daha iyi hissettiriyor bu yüzden yarışlar biraz daha kolay oluyor ve keyif alıyoruz. Eğlenceli bir yarıştı. Zordu ancak eğlenceliydi. Ancak büyük pencereden baktığımızda tek bir sonuç bir şeyi değiştirmiyor.”

“İyi puanlar kazanmak iyi ancak bu durum, bu sene bazı yarışlardan daha iyi sonuçlar almamız gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Ancak her zaman bir şeyler oldu.”

“Mutluyum ancak genel olarak işlerin ilerleyişi karşısında hayal kırıklığı yaşadık. Aynı şeylerin tekrarlanmamasını sağlamalıyız. İyileşme işaretleri vardı ve araç sene başına göre çok daha iyiydi ancak bu normal.”

“Dünkü hatanın ardından bu tip bir pistte geçiş yapmak zordu. Bunun yanında düzlük hızımız biraz geride. Başta DRS’ye rağmen Sauber’i geçmekte zorlandım. Zordu ancak bir kaç sıra kazanmayı başardık.”

“Williams’tan hızlıydık ancak geçemedik. Çok uzun süre takip ettiğimiz için lastikler de bitti. Bir kaç defa yaklaşabildim ancak geçmek imkansızdı.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Daha Fazlasını Hak Etmiştim”” için 29 yanıt

  1. motivasyon denen bişey var.kimi iyi bir araç alsın ve bir iki yarış kazansın o zaman herkes görecek saf hızı ve şampiyonu

    1. şöyle yorumlar bana, ‘zeki ama çalışmıyor, çalışsa yapar’ klişesini hatırlatıyor… Kimse kusura bakmasın ama potansiyeli olup bunu bir takım bahanelerle kullanmayan insan benim gözümde zeki değil, en büyük aptallardan biridir…

      Kimi’nin motivasyonu var mıdır yok mudur tartışmasına girmek istemiyorum ama, şu düştüğü durumdan (11-0 ?) çıkmak bence en büyük motivasyon kaynağı olmalı kendisi için…

  2. Temposu attığı turlar iyiydi, en iyi yarışıydı bu sezonki tempo olarak muhtemelen. Dün sıralamalarda elenince yarışta da tertemiz softları kullandı gıcır gıcır, önünde ki bir çok pilot sorun yaşadı falan, ama yani 6. 5. 4. 14. lük değil, yani sonuç değil de gösterdiği performans önemli bence… bir sonraki pist favori pisti, belki takım arkadaşını bu sefer geçer 😀

  3. @kimi_raikko_forza bazen yanlış anlanabiliyor.kusura bakmayın o zaman

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      @raicgn Aynen internet ortamında oluyor böyle hiç sorun değil.

  4. kötü bir haftasonu değildi.geçişleri güzeldi.sıralamalardaki hata daha önlerde bitirmesine engel oldu.sezonun 2.yarısında çok daha iyi olursa ferrari haricinde farklı kapılarıda açılabilir.f1 de kalmak istiyorsa ama umarım kalır onun pistte yarışıyor olması bile benim için heyecan anlamında yeterli.dahada toparlanacak umarım.hala griddeki en iyi 3 pilot arasında sorunsuz bir aracı olduğunda doğru strateji uygulandığında bunun sinyalleri geliyor.

  5. Strong_Union avatarı

    “Dünkü hatanın ardından bu tip bir pistte geçiş yapmak zordu. Bunun yanında düzlük hızımız biraz geride. Başta DRS’ye rağmen Sauber’i geçmekte zorlandım. Zordu ancak bir kaç sıra kazanmayı başardık.”

    “Williams’tan hızlıydık ancak geçemedik. Çok uzun süre takip ettiğimiz için lastikler de bitti. Bir kaç defa yaklaşabildim ancak geçmek imkansızdı.” dedi.

    Çok doğru söylüyor. 5.lik garantiydi. Ayrıca o kadar istikrarlı turlar atmasaydı 16. başladığı yarışta 6. olamazdı boşuna adama sallamayın. Bi kerede rainin önündeki araçlar arıza yaşasında o sorunsuz bi sürüş gerçekleştirsin şanssızlıklardan başını alamadı ki. 2 Force india kaldı spin atan vettelde rainin önünde döndü başkada hatırlamıyorum yolda kalan. Geçiş yapmanın çok güç olduğu bir pistte heleki burda strateji çok önemli ve onuda başardı rai. bence 5.liği haketti massadan da daha hızlıydı ama düzlükte çok yavaştı ferrari. Daha yukarlardan başlasa ne olur diye merak eden arkadaşlar bence garanti 5. olurdu diğerlerini geçemezdi fakat hemen arkalarında olabilirdi.

  6. Bu arada bu harika pilot bu sporu terkettiğinde tek favorim Ricci’dir bugünden açıklıyorum. Saf hıza ve yeteneğe sahip, aşırı derecede sakin (bugün serhan acarında söylediği gibi elinde çay kafede oturuyor hissiyatı veren sakinliği), bu sakinliğin tam tersi bir sürüş stili, tam zamanında hamleler ve orjinal geçişler..Tek kelimeyle yeni jenerasyonun yıldızı.

    1. Kesinlikle katılıyorum. Ric gerçekten yetenekli, her yarış biraz daha kanıtlıyor bu gerçeği..

  7. Tebrikler Kimi başlangıç yerine göre gerçekten iyi bir sonuç ve bu sezon ilk kez araçtan istediği hissi aldı ve bildiğimiz Kimiyi bize izletti biraz daha düzlük hızı olsa 5. bitirecekti neyse en azından doğru ayarları buldu ve gelecek için umut verdi

  8. Raikkonen bence kendisinin bu yilki en iyi yarisini çikardi,eski Raikkoneni hatirlatti,Vettele geçildi derken,harika bir geri donus yapti ve yerini aldi,bugunki formunu devam ettirirse çok iyi yarislar çikaracaktir,keske hiç ralliye gitmeseydi,Mclareni paraya tercih etseydi,hem Kimi gibi bir pilotu iki yil daha fazla izlemis olurduk hem de bazi yeteneklerini kaybetmemis olurdu…

  9. önünde olabilecek 5 araç yarış dışı kaldı biri de spin attı. Sonuca bu kadar aldanmayın.

    1. tamamdır hocam , ben arkadaşlara söylerim

    2. OtonomAktor avatarı

      liderden 30 saniye geride bitirdi sanırım. 16. başladığını göz önüne alırsak normal oradan başlayan için bu kadar geride kalmak. yarışta oldukça istikrarlı turlar attı. bugün sezonun geride kalan kısmına göre oldukça iyi olduğunu söylemek mümkün.

    3. Zamanında Sumi kadar değerli görülüp koltuğunu aldı ve aldığı yıl şampiyon oldu dolayısıyla yerini haketti diye bukadar gıcıksın demi 😀 olur olur üzülme Şumi fosil oldu Raikkonen’de 1-2 seneye olacak geride kalmış şeyler için bukadar kin beslememelisin 🙂

    4. bu hazimsizlik nereden geliyor ?? ne yapmasi gerek sizin gibileri tatmin etmesi icin ??

    5. Bence sende aldanmamalisin pilotunun ikinci olduğuna

    6. Sen ne uyuz birisin be royal.

    7. Katılıyorum.
      İlk güvenlik aracından 1-2 tur önce silik lastiklere geçmeliydi. Pist kurumaya başlamıştı ayrıca kaybedecek bişeyi de yok. Aynı Button ın yaptığı gibi. Zar attı olmadı, en azından denedi. Öndekileri geçecek hızın yoksa strateji geliştirmesi gerekiyor Ferrrarinin. Raikkoneni taraftarıyım ama bu yarıştaki en önemli olayı Vettele pit çıkışında geçilmemesi oldu. Gerisi züürt tesellisi.

  10. düzlük hızı çok az daha iyi olsaydı farklı şeyler olabilirdi.

    massa drs siz rai drs li iken rai nin daha yavaş olduğunu gördüğümde gerçekten hayal kırıklığı yaşadım.

  11. u duruma ne yazıkki üzülmekten başka yapacağımız birşey yok Kimi.Iyi olansa Almanya’dan itibaren iyi bir ivme yakalamış olmamız, ilk defa Kimi’nin kendi gibi sürdüğünü gördüm bu yarista ve attığı stintler çok iyiydi, özellikle lastik konusunda sıkıntı yaşamaması diğer yarışlara oranla yavaş yavaş araba pilot paketinin oturduğunu gösteriyor.Eminimki bunun dahasıda var aynı şekilde devam edelim, bu kadar kötü sonuçlardan sonra mükemmel şekilde geri dönebilecek bir pilot varsa oda sensin.

    Ferrari’nin dayanıklılığı da muazzam bir parantez açalım.

  12. Raikkonen bile 6.lığa sevinmiyosa araç harbiden düzelmiş gibi duruyor 😀

    1. tek yarışlık 😛 ama en azından Raikkonen’in istediği kıvama geldiyse biraz iyi haber

    2. raikkonen bile mi , gülelim mi?

      1. Evet Raikkonen bile. Bugüne kadar pek birşey yaptığını göremediğimiz için.

        1. Öncelikle hayırlı olsun o zaman 2014 girişliyiz f1 e anlaşılan. güzel spordur heyecanlı falan.

          1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
            Kimi_Raikko_Forza

            2014 te F1 e başlamak suç mu? Kınıyorum seni abisi gence eleştireceğine yol göstermelisin.

            1. Ben bir elestiri goremiyorum.hayirli olsun demek sucmu, orda soyleneni anlamamissin anlasilan

              1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                Yanlış anlama yok tamamen espiriden ibaretti söylediklerim. Siz yanlış anlamışsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir