Coulthard: "Alonso 2008'in En İyisiydi"

yazar:

kategori:

2008 yılının ardından F1 yarış pilotluğu kariyerine veda eden David Coulthard, Renault pilotu Fernando Alonso’nun 2008 yılının en iyi pilotu olduğuna inanıyor.

İspanyol pilot, pilotlar klasmanını şampiyon Hamilton’ın 37 puan gerisinde beşinci sırada tamamladı ancak Coulthard’a göre Alonso sezonun en etkileyici pilotuydu.

Diario AS’a konuşan Coulthard, "Daha önceki röportajlarımda da söylediğim gibi, aracı iyi olmasa da Fernando 2008’in en iyi pilotuydu. Çalışmaya devam etti ve nihayetinde sezon sonunda iki galibiyete ulaşmayı başardı" dedi.

Öte yandan Coulthard kendi kariyeri hakkında da yorumda bulundu ve Formula 1’deki en önemli başarısı sorulduğunda Coulthard, "Bana göre en önemli olan, hataya yer bırakmayan Monako’yu iki kez kazanmaktı" yorumunu yaptı.


Yorumlar

  1. Alonso'da romatizma varmış.

  2. Konu dışına çıkmak istemem ama 2009'a geldik şurada 2 ay kalmış melbourne biz hala 2008 tartışması yapıyoruz.
    Her sene kim iyi kim kötü tartışması yapıyoruz.
    Bir sonuç çıkıyor mu? hayır.
    Lewis bunu yapmış alonso şunu yapmış beriki şuna çarpmış vs vs.
    Bunları bırakalımda seneye kim yeni kurallara adapte olacak kim sivrilecek kim takım arkadaşına fark koyacak kim önümüzdeki sezona daha hazır olacak tartışması yapalım.
    2008 de alonso en iyi olmuş olabilir.
    Bunu benim yada bir alonso taraftarının söylemesi neyi değiştirir?
    2005 yılında da aynı şeyi raikkonen için söyledik.
    Bir şey değiştimi?
    Alonso taraftarları kabul etti mi?
    Şimdi gelmişler aynısını mclaren taraftarına kabul ettirmeye çalışıyorlar.
    Bir sonuç çıkmıyor.
    Çünkü; Bu psikolojik bir şey sevdiği şeyi korumak gibi bir şey sen bana alonsonun raikkonenden daha iyi olduğunu kabul ettiremezsin bende sana vs vs
    Bırakalım bunları bu sene brezilya gp ile bitti kimisi hamiltonu tebrik etti kimisi eleştirdi neye yarar?
    Coulthard alonso en iyi diyince madalyamı vericekler.
    Alonso taraftarlarıda sanki dünyalar onların olmş gibi seviniyor.
    alonso en iyi ise seneye daha eşit şartlarda kendini gösterir alonso taraftarlarının kendini yormasına gerek yok.
    Artık bu gibi şeylere bazı arkadaşlarında yorum yazmadığını görüyorum en iyisini yapıyorlar buraya sadece bu tartıştığımız şeyin bizi hiç bir yere götürmeyeceği neyse çok konuştum.
    Cümlelerimde bozukluklar olabilir. Kusura bakmayın.

  3. veyis çok emin konuşmusun bence konuşmaaa çok emin görelim bakalım dönüşlereee ne olacak kim ne yapıyor belli değil

  4. veyis keleş avatarı

    2009 avustralya'ya kadar bence de en komple pilot alonsodur. ama artık karşınızda rüştünü ispatlamış, o müthiş baskıyı üzerinden atmış ve hala gözü kara olan bir hamilton var. 2009 ile birlikte, zaten en hızlı olan hamilton'un en komple pilota dönüşmesini izleyeceğiz..

  5. Sinan Şahin avatarı

    bence ilk üç: alonso-vettel-kubica. lewis ve massa bunlardan sonra geliyor.

  6. bi arkadaş Lewis için "alonso muydu pit çıkışında önündekine arkadan vuran" diye bi laf etmiş.bazılarıda Lewis in hatalarını,cezalarını saymış.ama o kdr ceza alıp geriye düşmesine rağmen şampiyonluğu aldığını unutuyorsunuz galiba.dua edin Lewis o kdr ceza aldı.yoksa son 1 veya 2 yarış formaliteden öteye gitmeyecekti.şampiyon çoktan belli olmuş olacaktı.ayrıca şunu tekrar eklemek istiyorum.alonso çok iyi bir pilot ama geçen senenin en iyisi değildi bnce.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    iyi yi geçtimde şampiyona da 5.olan bir pilot nasıl ''en'' iyi olabilir ki? en iyiler Lewis ve Felipe'ydi. Bu ikisi arasında en iyi hangisi ona karar vermek zor aslında

  8. elif çivici avatarı

    ya harbiden arkadaslar hava durumu filan biraz abartmıssınınzhani 🙂 ama sunda hemfikirim alonso komple bir pilot az deil 2 de sampiyonlugu var.tamam mc cilere söylüyorum.hamilton da gayaet iyi bir pilot ve mclaren in kaç yıldır koruması ve destegi altında oldugunu da biliyoruz.ama cogu pilot onun gibi iyi hazırlanamadı ve destek bulamadı.alonso nun hayatını okuyun.babasının ona zor sponsor bulduğunu öğreniriz.yani biraz da sans yani hamilton un işi kim ilk yılında mvlaren e geldi.alonso minardide basladı.0 puanla kapattı.biraz insaf.hala aynı karsılastırmayı yapmayın aynı takımdaydılar, ama durumları farklıydı..
    …..

  9. oo en iiyisi yarası olan gocunur:)))
    FERNANDO ALONSO RENAULT F1 TEAM NELSONNNN

  10. alonso gidip pist çıkışında bekleyen arabaya vurmadı hangi yarıştı hatırlamıyorum alonso nun aracının arkasına çıkan ben değildim redbulmuydu tororosa mıydı geçmek için şikanı kesen kimdi hıznı düşürmek istemeyip raikoneni geçmek isteyen kimdi bırakın alla yaw 2008 yılında bir hemıltının hatasına aldığı cezalara bakın birde alonsonun alonso sezona nasıl bir araba ile başladı nasıl bitirdi gördük hepsini son anda şampiyonluğuda gidiyordu övdüğünüz adamın nasıl panik yaptığını gördük vettel geçtikten sonraa kontra vermeye başladı asla alonso kadar kaliteli dikkatli süremez alonso saygılarımla ona kaldıysanız altındaki arabaya göre yarış kazandı oda yağmurlu bir havada 1 hata ileee

  11. kazaları arkadan çarpmaları bütün pilotlar yaptı.bir hata yaptıysa cezasınıda çekti bu ona ekstra bir avantaj hçbir zaman sağlamadı.
    ayrıca altındaki araçın seviyesini neye göre ölçebiliriz. mesela piqe ile heikki arasında fark varmı.2 . pilotlar 1 pilotlardan yavaşlar hamilton kötüyse alonso iyi nasıl olabilir mesela.
    daha iyi sonuç mümkün değil mükemmeli arıyorsak ayrı tabi.
    diğer hangi pilota bakarsak bakalım hatası var.ama zirve mücadelesi yapanlardan bahsediyorum.podyumda olmaması hatalı sayılmasına yetecek birisi olmalı.

  12. bana göre de onu 1 numaradan düşürmek için bahreynde arkadan çarpması, kanada da pitte vurması, son yarışta okadar riske girmesi yeter. evet genç ve süper bir pilot ama altındaki ile geçen sene daha iyi sonuçlar elde edebilirdi ve şampiyon olmuş olması onu 1 numara yapmaz benim için.

  13. pardon ama yağmurdaki kusursuz sürüşü geçtiği araçların sayısı yeterli hamiltonu 1 numara yapmak için.

  14. geçen senenin en iyisi için birkaç isim verebilirim ancak lewsi kesinlikle bunlar arasında değil şampiyon olmasına rağmen

  15. Alonso gerçekten çok iyi bi pilot ama geçen senenin en iyisi değildi.Alonso cu arkadaşlar bnce biraz fazla abartıyolar.Lewis ile massa şampiyonluk için çekişti,vettel bile yarış kazandı,kubica inanılmaz bi yükseliş gösterdi ve Alonso için geçen senenin en iyisi diyosunuz.takımları işe karıştırmadığınızda Lewis geçen senenin en iyisi. ayrıca "Mc Laren" arkadaşa katılıyorum.

  16. bide gerçekten bizler her lewis yada mc laren haberine atlayıp kin kusmuyoruz. sizde ki bu öfke niye? sizin bu davranışlarınız bana şu atasözünü hatırlatıyo "yarası olan gocunur".

  17. yağmurun yağacağını değil tabiki ama alonso dan yağmurlu yarışlarda ilk damlaların hangi virajlara düştüğü konusunda çok bilgiler aldık. yoksa adam havaya bakıp yağmur yağacak demiyordu eminim. ayrıca şu f1 in kara yılı dediğimiz 2007 yılını baz alarak bişeyleri kanıtlamaya çalışmak çaresizlikten başka bişi değildir. o yıl neler yaşandığı herkes biliyo. aslnda mc laren ci arkadaşlarım bilinç altınızda bunları sizde bilmektesiniz ama sesli sölemek işinize gelmiyo.bide bize komik diyosunz. asıl siz bu inkarlarınızla komik duruma düşüyosunuz. bari hiç konuşmayın.

  18. Bu Alonsocular daha ne kadar komik duruma düşecekler çok merak ediyorum. Yağmuru bile takımlar ondan öğreniyormuş, ne Alonsoymuş arkadaş, biraz daha ileri gidip adama olağanüstü yetenekler ekleyeceksiniz. Yarışı yayınlayan FOM Alonsonun telsiz konuşmalarını yayınlıyor diye takımlar Alonsodan öğrenmiyorlar hava durumunu. Her pilot takımıyla telsizle konuşuyor zaten. Bazılarınınki yayına veriliyor bazılarınınki verilmiyor. İngilterede yağmur yağacağını göremedi herhalde bu müthiş insan Alonso aynı lastiklerle yarışa devam etti 🙂 Belçikada da ne yaptığını anlayan varsa beri gelsin. 10 tur boyunca mühendisiyle yağmur muhabbeti yaptı, Massadan 35 sn geride, Bourdaisin 10 sn önündeyken gitti son turda pite girdi, 7. sıradaki Heidfelde elindeki podyumu verdi. Hava durumunu mühendisiyle bir 10 tur daha konuşması lazımdı herhalde doğru kararı verebilmesi için 🙂

  19. mehmet bilir avatarı

    ya anlamıyorum bu alonso haberlerinr nedense cok yorum yasılıo. özellikle mclaren fanları ne oluyor size alonsonun bi haberini görür görmez hemen eleştiriyonuz…. bi konuya deyinecm dionuski bisim hamılton alonsoyu yendi alla alla hangi dünyada oldu oo puanlar eşitt:)) alemsinis yaa.2. baskıdn bahsediyonuz alonso 2007 baskıyı nasıl atlattı takım içinde huzursuz nerdeyse kimseyle konuşmuo ve o son ana kadar şanp. kovaladı.3.de hava tahmini olayı. coğu zaman yarıslarda alonsodan duyuyors basi virajlara yağmur düşeceğini. en basitinden örnk brasil .spa.serhan acar bile söyledi yani. alonso yarışı okuyo.birde sizi anlamıyorum hamılton alonso olayı kapandı ama siz hala ne sacmadirki sataşmalar deva mediyor biz renault taraftararı hamılton veya mclaren haberlerini altına pek yorum yasmıors ve sizin gibide sataşmıyorus lütfen artık bırakn alonso nefretinizi atın ok. herkeze ii geceler

  20. yarış esnasında alonso kadar konuşan ve her zaman bilgi veren varmı yokkk saygılarımlaa

  21. bu tip fanatikliği aşmış insanlar yüzünden alonso yeteneksiz gibi konuşmak zorunda kalıyoruz. yazık!

  22. 🙂 çok komik. alonso hava durumunu mu sunmaya başlamış da biz göremedik 😀

  23. ''tüm takımlar yağmurun yağacağını alonsodan öğreniyorlar''kusura bakma birader ama bu kadarda saçma konuşulmaz ki ya!bir diğeride silverstone da lewis yarış boyunca spin attı demiş.tamamen sallama!!o yarışı ben dün gibi hatırlıyorum ve lewis starttan finishe kadar sadece bir kere virajı dönerken çizgiyi kaçırıp çok az pistin dışına çıktı o kadar.yarış boyunca hiç spin falan atmadı.sürekli spin atan massaydı.yalan yanlış şeyler yazmayın!

  24. yuhh be artık. garajda araçların ayarlarını değiştirdiler evet.
    Alonso salak mı? kendi ayarlarını yapmıyormuydu zaten anlayamadı mı bunu.Anlasaydı bilseydi konuşmazmıydı. abartmayın biraz "biraz"

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    id1984 _ riske girmem orası ayrı ama bu 2 yarış kazandığını değiştirmez… ben ondan söyledim…

  26. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    monaco yada canada da neişin var senin mersedes garajındamısın sen araç ayarlarının ne boyutta oldugunu sende bende bilemeyiz bunu ben inandıgım şeyi anlattım

  27. Hala dennis hamiltonu kayrdı muhabbetini yapiyorsun ilk yarıştan son yarışa bi bak bakim ne zman kayırma olmuşş..özellikle melbourneye özellikle monacoya özellikle canadayaa(pol pozisyonundan başlayarak kendi hatasıyla 8. sıraya kadar geriliyo ve sonrasında hamiltonun 10 puan gerisine düşüyoo) bumu kayrılmak..

  28. düzeltme ''2 sene üst üste'' olacak.

  29. Bir çaylağa yenilmenin verdiği baskıdan bahsediyorum..2 sen üstüste şampiyon olmuşsun ve çaylağüa yenilmek üzeresin bunun gibi baskı olabilirmi???

  30. tifosi_sercan arkadaşım sen şampiyonluğa oynuyosun 1 puan bile çok kıymetli riske girermisn..:)

  31. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    arkadasım senin bahsttiğin alonso şumii gibi bir efsaneyle basacıkmış sen hangi baskıdan sözediyosun 2007 diyosun denis levise gösterdigi ilgiyi alonsoya gösterseydi zaten şampıyondu

  32. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    risk aldı veya almadı ama bu adam 2 yarış kazandı 2008 de. sezon başındaki reno ya bakarsak gerçekten ii bir sonuç.. şu an griddeki en komple pilot bana görede…

  33. Fernando Alonso yu baskı altında görmek isterizz(zaten gördük 2007 de)..o zman neler yapacak çok merak ediyorum..2008 de Alonso şampiyonluğa oynasaydı size soruyorum o kadar riske girebilirmiydii…yok efendim yağmuru önceden bilebiliyormuş.Alonsonun kaybedecek bişeyi olmadığı içn her türlü riske girer ama mclaren veya ferari plotlarının boyle bi lüksü yok çünkü kaybedecek çoookk şeyi varrr..Bunlarıda düşünmek lazımmm…

  34. burak bocek avatarı

    O kadarada abartmayın nasıl yağmur yağıcağını alonsodan öğreniyorlar.bu kadar parayı boşuna veriyorlar o zaman.sadece 1 yarış telsiz konuşmasında alonso tahminen yağmuru tutturmuş diye diğer takımlar ondan alıyor haberi anlamına gelmez.Bu adamlar helikopter kaldırıyor buluttaki nem değerini ölçmek için.Herkes ayrı taktik yapar.

  35. kimin aracı alonsoda olmuş olsaydı o kesin şampiyonluğunu ilan etmişti 1 2 yarş öncesii

  36. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    arkadaslar bunun coulthardının demesine gerek yok cünkü bunun renocu veya alonsocu olmakla alakası yok en kısadan ingilterede levis rekabetci bi aracla herkese tur bindirirken bile spinlerle yarıs tamamladı tabi kimide massada aslında hepsi, alonso aslında kim oldugunu orda herkese gosterdi

  37. evet kesinlikle öyle fernando alonso arabası 2 yarıdan sonra hızlandı sezona ilk 5 içinde başlasaydı daha farklı olurdu ama o geçmişte kaldı yağmurun yağacanı tüm takımlar alonsodan öğreniyor buda onun kalitesini gösterir saygılar fuji ve singapur unutulmazdı FERNANDO ALONSO RENAULT F1

  38. MagicAlonso avatarı

    aşikar olan bir gerçeği söylemiş coulthard.Umarım bu sene reno yarım saniyede yavaş olsa rekabetçi bir araç verbilsin el nano ya gerisini zaten o yerine getirir ve tamamlar

  39. burak bocek avatarı

    Couldhard bana göre çok doğru konuşmuş kesinlikle katılıyorum.Pek çok farklı kişi tarafından zaten söylenen birşey.Bana görede öyle özellikle bu yıl onuda ayrı bir dikkatle izleyeceğim.Başarılı olmasını umuyorum

  40. Komedy Ya 😀 evren neden cocuklar gibi seviniyorsun :S

  41. Coulthard dedi diye mi?

  42. evren ayaoku avatarı

    alonso alonso alonso anlyın artık en ii si ooooooooooooooooo.bu yıl alonso nun aldığı kacıncı cı övgü bu bi düşünün.dünyanın 1 numarası yarıştığı sürece alonso olacak.çünkü en ii o.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir