Singapur, Pist Değişikliklerini Doğruladı

yazar:

kategori:

Singapur GP yetkilileri, bu seneki yarış öncesinde pistte değişiklikler yapılacağını doğruladı.

Geçen seneki etkinliğin, büyük beğeni toplamasına rağmen yetkililer, 2009 yarışının daha da iyi hale gelmesi için çalışmalarına ara vermeden devam etti.

FIA ve takımlarla görüş alışverişinin ardından geçiş şansının arttırılması için 1.,13. ve 14. virajlarda değişikliğe gidilecek. 7. virajdaki tümsekler de oradan geçme şansını arttırmak için düzleştirilecek.

Geçen sene tümseklerle ilgili eleştirilerin ardından pist yüzeyi çalışmaları da 5., 6. ve 7. virajlarda yapılacak. Ayrıca pit yolu çıkışı ve girişi, geçen sene gündeme gelen sorunları engellemek için yeniden düzenlenecek.

Singapur’un teknik ve yarış sorumlusu Michael McDonough: "Pist ve etkinlik, dünya çapında beklentileri aşmışken, şimdi daha iyi hale getireceğini bildiğimiz şeyler her zaman vardır"

"Ana değişiklikler, araçların pite girişi ve çıkışında güvenliğin arttırılması için pit girişi ve çıkışına yapılacakken küçük değişiklikler, geçiş imkânını arttırmak amacıyla 1., 13. ve 14. virajlarda olacak.

Pistteki ilk viraj, daha keskin olacak, böylece viraj daha yavaş bir hale gelecek. Bu şekilde ilk virajdaki frenlemede değişiklik olacak. Ayrıca pilotların çok geniş bir çizgi tutmalarını engellemek için de virajın girişine bordürler yerleştirilecek.

İlk viraj yavaşlatılırken Anderson Köprüsü’den sonraki 13. viraj daha hzılı hale gelecek ve böylelikle, Esplanade’de hız artacak, 14 virajda daha sert frenleme için frenleme alanı yaratılmış olacak.

Geçen sene pilotlar için en büyük endişe kaynaklarından biri pit yolu girişi ve çıkışıydı. Buraların tasarımı ile araçlar, pite girerken ve çıkarken yarış çizgisinde yer almak zorunda kalıyordu. 2009 için tasarımda pit girişi daha uygun hale getirilecekken pit çıkışı 2. viraja aktarılacak.

Bir başka değişiklik, seyirciler için olan tesislerin gelişimine yardımcı olması amacıyla 22. virajdaki kaçış alanında olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir