Rossi "Yakın Zamanda WRC Olmayacak"

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, yakın gelecekte MotoGP’de kalmak istediğini ve kısa vadede WRC planlarının olmadığını söyledi.

Efsanevi motor sürücüsünün her zaman 4 tekerlekli araçlara ilgisi büyük oldu ve bir kaç kez WRC yarışlarına resmi olarak katıldı. 2008 Britanya Rallisi’nde Rossi Stobart Ford ile 12. olmuştu.

Rossi, MotoGP’den emekli olduktan sonra muhtemelen durağının ralli pistleri olacağını ancak henüz erken olduğunu söyledi.

Rossi "Küçüklüğümden bu yana her zaman ralli yapmayı sevdim. Bu benim en iyi tutkularımdan birisi ve zamanım olduğumda bunu yapmak harika."

"Her zaman keyif aldım ve motorları bıraktığımda, kendimi geliştirme fırsatı bulduğumda daha fazlasını yapacağım. Ancak yakın zamanda olmayacak çünkü bir kaç sene daha motorda yarışmak istiyorum." dedi.

Rossi ayrıca daha önceden şansı olmasına rağmen MotoGP’yi Formula 1’e tercih ettiğini söyledi.

Rossi "2006’da motorda kalma kararı verdim ve hala bazı şüphelerim var ancak Mugello’da kırmızı araca binmek ve Ferrari ile çalışmak harikaydı."

"Daha önce söylediğim gibi şansım vardı ve ben motorda kalmaya karar verdim. Karar verildi ve başka bir fırsat olacağını düşünmüyorum." dedi.

Bu arada daha önce çıkan haberlerde Valentino Rossi’nin 2009 senesinde Dünya Superbike Şampiyonası’nın bir yarışına katılabileceği haberleri çıkmıştı.

Ancak Yamaha, zamanında rekabetçi bir motor üretemeyeceğini açıkladı ve Rossi bu planından dönmek zorunda kaldı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir