Mercedes: “Hamilton’u Cezalandırmayacağız”

yazar:

kategori:

Mercedes’in takım patronu Toto Wolff, Macaristan GP’de takım emirlerine uymayarak takım arkadaşı Nico Rosberg’in geçmesine müsade etmeyen Lewis Hamilton’un ceza alması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Hamilton’un Rosberg’e yol vermemesi ile takımın daha iyi sonuç almasını engelleyen Hamilton’un bu nedenle kapalı kapılar ardında ceza alabileceği iddia edildi.

Der Spiegel’e konuşan Wolff  “Öyle bir şey olmayacak. Hepimiz olgunuz. Sadece sıradaki yarışta daha iyi iş çıkarmalıyız.” dedi.

Bunun yerine Wolff, takımın stratejisini yeniden masaya yatırmaları gerektiğini çünkü her iki sürücünün de şampiyonluk mücadelesi verdiğini söyledi.

Red Bull’dan Christian Horner ise Hamilton’un haklı olduğunu düşünüyor.

Horner “LEwis’i anlayabilirsiniz. Nico ile mücadele ediyor. Nico’ya izin verseydi, hızlı stratejisi ile baskı altına girecekti. Lewis açısından bunu reddetmesi anlaşılabilir bir durum.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes: “Hamilton’u Cezalandırmayacağız”” için 9 yanıt

  1. onu bunu bilmem de Redbull strateji konusunda gridin en iyisi.

    cezalandırma konusuna gelirsek. zaten iki yarışın sıralamalarında cezalandırdınız. yine yaparsınız. martin de button sevdası vardı, toto da rosberg.

    1. Sonu martin gibi olabilir yani toto’nun dikkat etsin kendine 😀

      1. olmaz. çünkü mercedes te RON gibi biri yok. gerçi gridde onun gibisi yok orasıda ayrı konu 🙂

  2. Ceza gerektirecek hiç birşey yapmadı Lewis.

  3. Horner,in yorum yapmasi komik olmus.

  4. hamilton’un 2007’de edindiği tecrübelerden istifade etme vakti geldi.

  5. Bende ilk basta dusundum cezalandirirlar mi diye,evet açiktan direkt cezalandirmayacaklar ama bence kesinlikle sampiyonda yapmayacaklar,daha once Rosbergi sampiyon yapalim Rosberge daha fazla yardim edelim dusuncesi varken,Hamilton sampiyon olabiliyorsada olsun anlayisindayken Mercedes,takim emrini dinlememesiyle Hamiltonun sansi çok azaldi bence,bundan sonra her turlu onceligi Rosberge taniyacaklardir,ve Hamiltonun aracinda zaten onceki yarislardada olan problemler artarak devam edebilir,hiçbir patron emrini dinlemeyen çalisanina musamaha gostermez…

    1. Aynen katılıyorum tüm ibre rosbergi gösteriyor artık

      1. mclaren engin avatarı
        mclaren engin

        Eğer böyle bir durum ortaya çıkarsa mercedes fanları dahi f1 fanları mercedesten nefret edecektir başta ben bıraksınlar kim iyiyse o şampiyon olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir