Lauda: "2009 Araçları Biçerdövere Benziyor"

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonlarından Niki Lauda, 2009’da yarışacak Formula 1 araçlarının görüntüleriyle dalga geçenler kervanına katıldı.

Şimdiye kadar 2009’da yarışacak takımlardan 6 tanesi, yeni kurallar çerçevgesinde hazırladıkları araçlarını tanıttı.

Ama aerodinamik ayrıntıların kaldırılması, bunun yanında ön ve arka kanatlardaki uyumsuzluk, estetik açısından eleştiriler aldı.

Alman dergi Kicker’e konuşan Lauda: "Özellikle Renault’ta olmak üzere kocaman ön bölümleri ile komibe biçer dövere benziyorlar"

59 yaşındaki Lauda ayrıca şimdiye kadar tanıtılan araçlar arasında en güzelinin, 2008’de Lewis Hamilton’un şampiyon olmasıyla "1" numarayı taşıma hakkını elde eden MP4-24 olduğunu belirtti.

Lauda: "Yine de hemen hemen bir yarış aracına benzeyen sadece McLaren-Mercedes"


Yorumlar

  1. En güzeli rena deseydi ne yapardın.Araç güzel mi güzel . EN güzel kavramı herkese göre farklı sonuçta,orayı önemsemeyelim.

  2. En güzeli Mclaren demesi garibime gitti.Pist üstünde hiçte güzel durmuyor araç bunu yarışlar başlayınca daha net görebilecegiz.

  3. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Bu araçları maymunlar bile kullanabilir demişti bir zaman,jaguar ile ervine ın döndüğü virajı dönememiş 13 saniye daha yavaş tur atmıştı ancak sonunda maymun olduğunuda itiraf etmişti,biraz az konuşmak gerek.

  4. valla daha nevinin tasarımını görmeden bişt diyemem en güzel araba hangisiyse

  5. gurcan hezer avatarı

    Eski ferrari pilotundan steril şekilde net ve doğru bir açıklama..
    Tabiki önemli olan hız ama bi renonun çıkıp en hızlı turla beraber (pole dahil) yarışı almasıyla ,Mclarenin alması seyir zevki açısından uçurum niteliğinde bir tablo çıkarır ortaya…
    Aslında takımların da bi yaptırımı YOK neticede bu teknik kurallar zaten ahenksiz bir görünüm sunmaya zorlarken Mclareni bir kere daha tebrik ediyorum.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mosley gibi bir şahıs F1 dünyasının başında olduğuna göre bunlar bence çok normal.İlk yarışın ilk virajında neler olacak çok merak ediyorum.

  7. Kar küremek için de birebir…

  8. Biçerdöver'ler daha karizmatik 🙂 Şu ön ve arka kanadı duruşuna bakınsanıza 🙂

  9. Ben McLaren'in ve Toyota'nın arabalarına bayıldım ikisi de güzel gözüküyor. Renk olarak da Williams derim.

  10. veyis keleş avatarı

    görünüşün hiçbir önemi yok. f1 estetik değil, teknik bir spor. hem sadece silik lastiklerin dahi geri gelmesi, beni fazlasıyla memnun etti..

  11. doğru söze yorum yapmaya bile gerek yok harbi harbi bilidğin biçer döver bu araçlar okadar büyük ön kanatlara neden geçiliyor anlamak ımkansız bol bol kaza ıcınse ztn kersle berabaer bol bol mangal partisi görücez şovu arttrmak ıstyrlar sanırım

  12. lauda yine konusmussn be senden nefret ediyorum:))no lauda no lewis

  13. nerde eski o arabalarr vay bee

  14. recep ivedik avatarı

    zuhahahahhahahahahhahahahahahha

  15. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    şahsen katılıyorum ve gerçekten biçerdöver e benziyolar,göz zevki diye bişey kalmadı yazık ettiller güzelim formula araçlarına,ama mercedes konusuna katılmıyorum orada birde ferrari var ama her ne olursa olsun izlerken geçmiş senelerdeki gibi izleyemeyecegim,bişey daha ben şunada inanıyorm bu takoz airodinamik görünümde fazla sürmez ,tekrar eskiye dönecekler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir