Basın: " Tartışmalı Difüzörler Yasal"

yazar:

kategori:

Williams ve Toyota, 2009 için yaptıkları difizör tasarımlarının yasal olduğuna inanıyor ve Motorsport Aktuell’e göre FIA, bu parçalara müdahale etmeyecek gibi görünüyor.

Williams ve Toyota’nın tasarımlarının yasallığı ile ilgili olarak geçen hafta bazı rakip takımların endişesi haber konsu olmuştu.

Bununla birlikte Motorsport Aktuell, iki takımın kullandığı difizörlerin kurallara uygun olduğunu ifade etti.

Formula 1’in resmi sitesinde Williams’ın tasarımı "aşırı yenilikçi", Toyota’nınki ise "çok ilgi çekici" olarak tanımlanıyor ve bu iki takımın, difizörün yüksekliğini arttırmak için arka çarpışma (kaza) yapısının akıllıca şekillendirildiği belirtiliyor.

İnanılan o ki Toyota V8 2.4 litrelik motorlarını kullanan bu iki takımın da, 2009 kuralları çerçevesinde FIA’dan ayrı ayrı onay aldılar.

FIA henüz bu tasarımların yasal olduğunu açıklamadı ve rakip takımlar, resmi prostestoda bulunmak için gelecek ay sonlarında yapılacak Avustralya GP’de araçların inceleme altına alınmasını beklemek zorunda kalacaklar.


Yorumlar

  1. Arkadaşım bunun yılla ne alakası var Ferrari de 60 yılı devirdi ama egzoz bacaları uzundu. Takımlar kural açıklarından en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyorlar bunun açıklaması bu. Kesinlikle yasal olmayan bir parça kullanamaz hükmü fazla abartı kaçıyor bence çünkü kimin ne yaptığını kimse bilmiyor. Renault bir sene kütle amortisör sistemini kullandı ama kimse farketmedi. O yüzden F1'de kesin hükümle konuşmak çok zor, takımlar için 0.1 saniye çok önemli bir avantaj ve bunu kazanabilmek içi en ufak detayı atlamak istemiyorlar. Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış, göz göre göre kimse yasal olmayan parça kullanmaz ama mutlaka bir yolunu bulurlar.

  2. burak bocek avatarı

    Valla Ferrari için bizde öyle dedik ama tutmadı hehe:) Şaka bir yana o zaman çok akıllıca bir iş çıkartmış bu iki takım ve her zaman olduğu gibi rakipler örnek alıp aynısını yapma şansı bulabilirler bana göre.Eğer gerçekten bir perfonmans artışı sağlıyorsa ve ciddi bir faydası varsa tabiki herkes kullanmalı

  3. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    arkadaslar bırkere toyota neyse ama 30 yılı asmıs bır formula takımı olan williams ın bır hata yapacagını dusunmuyorum kesınlıkle yasal olmayan bır parca kullanmaz

  4. evet kesinlikle diğer takımlarda değiştirecektirr

  5. demekki bütün difözrler değişecek diğer takımlar enayimi onlarda izin alıp değiştrrr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir