Rosberg, Güvenlik Aracının Zamanlamasını Sorguluyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Macaristan GP’sindeki güvenlik aracının zamanlamasını sorguluyor ve gelen güvenlik aracının galibiyete mal olduğunu düşünüyor.

Alman pilot, 8. turda Ericsson’un kazasının ardından güvenlik aracı girene dek, yarışın lideriydi. Ancak güvenlik aracı girdiği anda, öndeki 4 pilot o anda pistte doğru yerde değildi ve pite arkadaki gruba göre 1 tur geç girdiler. Bunun sonucu olarak da gerilere düştüler.

Yarışı 4. sırada bitiren Rosberg, zamanlamanın yanlış olduğunu ve bunun olası bir galibiyete mal olduğunu söylüyor.

Rosberg, “Güvenlik aracını yanlış zamanda içeri yolladılar ve yarış hakemlerinin verdiği karar yanlıştı.”

“Pistte saplanıp kaldım. Çok kötüydü. Yavaş gitmem gerektiğinin farkındaydım çünkü güvenlik aracı pistteydi.”

“Çok yavaştım ve önce pit yapmayı başaranlar beni geçti. Bunun olmaması gerekiyordu. Yarışın lideri bendim.”

“Kaçan galibiyeti ana sebebi buydu. Pistte çok mücadele etmek zorunda kaldım.” dedi.

Aynı zamanda Rosberg, son turda takım arkadaşını yakalamasının ardından geçiş denemesi yapmadığı için kendine kızgın.

“Son tur için pişmanım. Belki de küçük de olsa bir şansım olabilirdi. Bazen çok çok yakındık fakat denemedim. Bunu kullanabilirdim. Bazı yerlerde belki 30 cm kadar yakındık. Bunu yapmayı başaramadım, ya da hiç denemedim. Kendime kızdığım nokta bu.”


Yorumlar

“Rosberg, Güvenlik Aracının Zamanlamasını Sorguluyor” için 16 yanıt

  1. Güvenlik aracının zamanlaması çok manidar, Pararlel Hamilt… ehem Lewis Hamilton un oyunu bunlar…. =)

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yanlış hatyırlamıyorsam sen 4 Alo 8 çıktı pitten, sen dahil bir çok kişiyi geçti ve sonunda galibiyet mücadelesi veriyordu. Altında öyle bir araçlan kalkıpda Sc yi suçlamak neyin nesi. Aracının yaptığı arıza 2 tur. Ondan sonra uçuyordun zaten önün boşken.

  3. Bu konuda bir kural var mı? Pit yolunu geçince SC yazdıysa ve pitin sonundan SC çıktıysa yapacak pek birşey yok.

  4. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    evlilik yaramamış buna ,aklı gitmiş 😀

  5. Cidden bunlar Rosberg’in düşünceleri mi ?

    1. Evet yarış sonundaki röportajında’da sürekli güvenlik aracından şikayet ediyordu.

  6. Almanya’da açık ara lider giderken girmeyen güvenlik aracını neden sorgulamıyorsun?

  7. Aslında adam haklı. Fia geçen yarışta bekledi bu yarışta bekledi yani kaza olur olmaz eskiden kameraya yansımadan SC yazısını görürdük ama şu anda önce güvenlik aracı olmadan kurtarılıp kurtarılamayacağına bakılıyor ve işte bu arada geçen sürede Rosberg’in dediği durum oluşuyor. Almanya’da da öyle keza pistte tehlikeli bir araç varsa anında girmeli güvenlik aracı. Analiz edildikten sonra değil.
    Bazıları Vergne’yi geçememesinden dem vurmuş, o olay düşünüldüğü kadar basit bir olay değil bence. Lastikler çalışmamıştır yağmurun piste geri gelme ihtimali vardı yakında gelirse son kısımlarda tekrar kuruyan piste temiz latik saklayalım düşüncesinde olmuş olabilirler çünkü sonuçta Rosberg’in atakları da yabana atılmaz ama dediğiniz gibi kendisinden 2 saniye yavaş bir aracı geçememesinin bir izahı yok. he belki de bir sebepten dolayı bir ara motorun performansını düşürmek zorunda kalmıştır? olamaz mı? Riccardo bile düşürdü sonra tekrar yükseltti gücünü….

    1. ERS sisteminde mi ne sorun olmuş o yüzden geçememiş Vergne’i. Yoksa siz inanıyor musunuz düzlükte Mercedes, Toro Rosso’ya yetişemeyecek. Ericson olsa bile geçerdi, bırakın Rosberg’i. 🙂

    2. Ve birde burada yorum yapanlar hala yarış boyunca bütün araçlar tam güçte gidiyor zannediyor. Kaç kere yol verme gibi geçişleri izledik, tasarruf modunda veya lastik saklaması gerektiği için.

  8. Almanyada yolun ortasında duran araç için SC girmemesine neden sesin çıkmadı onuda sorgulasaydın ya.ilahi adalet denir buna Nico’can ilahi adalet.

  9. sen altindaki mercedes ile bir toro rosso yu gecemediysen bence cikipta hicbir aciklama yapmana gerek yok birde hamilton dan yol istemek cok manidar di. uzulme almanya da senin icin girmemiste guvenlik araci galiba sana danistilar o zaman.

  10. Yusuf Hitay avatarı

    bir önceki yarışta girmeyen güvenlik aracı da galibiyet getirmişti sana.

  11. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Bence azami sürat açısından 20 km, tur başına hız açısından 2 saniye hızlı olduğu bir pilotu 10 tur nasıl geçemedin onu sorgulamalısın. Yanlış şeyleri sorguluyorsun ROS.

  12. ilginç bir haber..2003ten beri izliyorum bu sporu..”güvenlik aracı girmeden önce bana danışsın” minvalinde söylenen bir pilotu hatırlamıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir