Ecclestone: “Briatore’ye İhtiyacımız Yok”

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, 2015 için planlanan güvenlik aracından sonra gridden start fikrinin kaldırılacağını ve bunun dışında Formula 1’de şovun arttırılması için Flavio Briatore’nin görevlendirilmediğini söyledi.

Formula 1’de yaşanan izleyici düşüşünden sonra Macaristan’da Ecclestone takım patronları ile bir araya geldi. Çıkan haberlerde Flavio Briatore’nin şovun arttırılması konusunda görevlendirildiği iddia edildi ancak Ecclestone bu haberleri yalanladı.

Ecclestone “Flavio’ya ihtiyacımız yok. Bunu kendimiz de yapabiliriz.” dedi.

Auto Motor und Sport, bu konuda Christian Horner, Toto Wolff, Luca Di Montezemolo ve Vijay Mallya’nın başını çektiği ekip bu konuda çalışmalar yapacak.

Ecclestone, radikal değişikliklerden ziyade kurallarda ince ayarlar yapmak gerektiğini söyledi. Ecclestone ayrıca oldukça heyecanlı geçen Macaristan GP’nin, Formula 1’de büyük sorun olmadığını kanıtladığını söyledi.

Ecclestone “Son yıllardaki gibi aptalca ve gereksiz kurallar koymamalıyız. Ben sürücülerin şampiyon olmasını istiyorum, mühendislerin değil.”

“Şimdiye kadar hakemleri, her ufak şeyi cezalandırmamaları konusunda uyardık. Sürekli olarak neyi yapıp neyi yapmayacaklarını soran sürücüler değil, yarışan sürücüler istiyorum.” dedi.

Ecclestone ayrıca gelecek sene güvenlik aracından sonra gridden startın kaldırılması konusunda anlaştıklarını söyledi.


Yorumlar

“Ecclestone: “Briatore’ye İhtiyacımız Yok”” için 4 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    güvenlik aracı ardından start olayının kalkması iyi olmuş. o nasıl bir fikirdi öyle allasen?

  2. 2009’dan beri sürücüler değil mühendislerin ürettiği araçlar şampiyo n oluyor zaten.

  3. Yağmur yüzünden Macaristan eğlenceli hale geldi. Yağmurlu başlayıp sonu kuruyan yarışların ben kötü geçtiğini pek hatırlamıyorum her zaman farklı stratejiler çıkıyor ayrıca bu yarışta mercedesler şansızdı yoksa gene yarışın galibi değişmicekti.

    Güvenlik aracından sonraki start fikrinin yapılmıcak olması iyi oldu.

  4. *********** (spä2000) avatarı
    *********** (spä2000)

    Bir McLaren fanı olarak Briatore nin işin şova dönüşebilmesi için görevlendirilmesini sonuna kadar desteklerim.
    Yedi haltlar bir yana adam başarı abidesi.

    ————
    1 Ecclestone “Son yıllardaki gibi aptalca ve gereksiz kurallar koymamalıyız. Ben sürücülerin şampiyon olmasını istiyorum, mühendislerin değil.”

    2 “Şimdiye kadar hakemleri, her ufak şeyi cezalandırmamaları konusunda uyardık. Sürekli olarak neyi yapıp neyi yapmayacaklarını soran sürücüler değil, yarışan sürücüler istiyorum.” dedi.

    Harika 2 madde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir