Rosberg: “Hamilton ile Aramızdaki Savaşın Şiddeti Değişmeyecek”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, bu yıl Lewis Hamilton ile girdikleri şampiyonluk savaşının yıl sonuna dek süreceğini ve Macaristan’ın ardından yaklaşımını değiştirmeyeceğini söyledi.

Macaristan GP’sinde farklı stratejiler ile yarışan Hamilton ve Rosberg, arka arkaya geldiklerinde Lewis Hamilton rakibine yol vermemiş, ya da Rosberg yeteri kadar yaklaşamamıştı.

Bu olayın ardından ikili arasındaki mücadelenin şiddetinin artacağı tahmin ediliyor. Ancak Rosberg, yarışlara yaklaşımında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Rosberg, “Kesinlikle aramızdaki mücadelenin dozu hala çok yüksek. Fakat bu normal çünkü şampiyonluk için savaşıyoruz. İkimiz de her yarışı kazanmak istiyoruz. Bu mücadele de yıl sonuna kadar böyle devam edecek. Sadece maksimumumuzu piste vererek saygı çerçevesinde yarışmalıyız. Ben şu an başka bir şey düşünmüyorum.” dedi.

Rosberg, yaz arası için de fazla heyecanlı olmadığını açıkladı.

“Açıkcası pek heyecanlı değilim. Bu kadar ara belki sıkıcı olabilir. Sıradaki yarışa kadar biraz süre geçecek. Fakat ben 1 hafta sonra yeni yarış da olsa hazırım.”

Ayrıca Rosberg, Macaristan’da Hamilton’un yerinde olsa yol verip vermeyeceği sorulduğunda, “Üzgünüm fakat konuşmamız gereken şey sanırım bu değil. Vereceğim cevap sadece teorik veya varsayımsal olur. Bu yüzden bu önemli değil.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton ile Aramızdaki Savaşın Şiddeti Değişmeyecek”” için 2 yanıt

  1. tur taklit etmese savaşın şiddeti baya değişir.

    rosberg’in durumunu şuna benzetiyorum; bir ressam resim yaparken ben her çizgisini, her hareketini taklit etsem, yaptığım resim neredeyse orjinali kadar güzel olur. ama bu benim o resmi yapabilecek yetenekte olduğum anlamına gelir mi? hayır. bu sadece iyi taklit ediyorum demek olur.

    nico da böyle. yaptığı şey hamilton’ın turlarını inceleyip -ki iyice eşelediğini kendi söyledi- bunu taklit etmek. 10. virajın bilmem neresinde şöyle mi fren yapmış. tamam.

    hamilton’ın hiç zorlamadığı, hepsini son tura bıraktığı bu yüzden de hata yaptığı avusturya sıralamalarında gördük. tek sektörde 0.4 daha hızlı zaman. mercedes’in bu politikası eşitlikle değil, alman sürücülerini şampiyonluk savaşına dahil etmekle alakalı.

  2. Vettel olsa selektör yapardı yol ver bana diye Rosberg neden cevap veremedin ben de olsam aynını yapardım desene ama diyemiyor işte iyi laf sokmuşlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir