Toyota: "Bahreyn'e Verilen Paraya Değer"

yazar:

kategori:

Gelecek hafta Jerez’de yapılacak testler için hava tahminleri henüz belirlenmemiş olsa da Toyota teknik şefi Pascal Vasselon, rakip takımların Bahreyn’de test yapmayacak olmakla hata ettiğini düşünüyor.

Toyota takımı diğer takımların aksine, gelecek hafta Bahreyn’de yapılacak testlerde Ferrari ve BMW-Sauber ile birlikte olacak.

Portimao’daki yağmurun ardından sıcak bir havanın beklendiği Bahreyn’de, Vasselon sıcak havada testler gerçekleştiemenin değerli olacağını düşünüyor.

“Bizim için Bahreyn’de test yapmak için verdiğimiz paraya değer. Avrupa’da, kışın lastiklerin çalışması bakımından tamamen uygunsuz koşullarda zaman harcama riskiniz var ve bu elde edeceğiniz her türlü ayarda şüpheye düşmenize neden olabiliyor çünkü lastikler şu anda doğru çalışmıyor.”

“Lastiler ve set-up paramatreleri arasındaki tüm bu ilişkiler bazen yanlış olabiliyor. Bu da hazırlık testleri için bize pahalıya mal olabilir.”

“Bizim için Bahreyn’de test yapmak ortak bir karardı. Bu, verdiğiniz paraya değer.”

Vasselon’un bu sözlerine rağmen rakip takımlardan bazıları Bahreyn’de testlere daha fazla para harcamak konusunda emin değiller.

Williams teknik şefi Sam Michael, “Test için Bahreyn’e gitmedik çünkü Avrupa’da kalmakla oraya gitmek arasındaki maliyet 300.000 poundun üstünde ve bu maliyetleri azaltma bakımından hiç faydalı değil.”

“Çoğu zaman, şubat ve mart ayları arasında hava çok kötü olmuyor. Ocak ayı doğal olarak en kötüsü bu yüzden bununla başa çıkabiliriz. Genel gelişim evresini etkilemiyor sadece ayarlar konusunda etkisi oluyor.”


Yorumlar

  1. Japonya da araç satışlarında düşüş yaşayan gruplar arasında.Bu yüzden Toyota'nın sonunun Honda'ya benzemesini istemeyiz.Bu nedenle yine de fazla har vurup harman savurmasalar iyi olur.(HONDA'YI ÖZLEDİK…)

  2. Kriz toyota yı vurmamış iyi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir