FIA, "Rekabet Gerektirmeyen" Kurallar Peşinde

yazar:

kategori:

Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) salı günü toplandı ve sporun yönetim kurulu FIA tarafından yazılmış, gelecek maliyet kısıntıları reformunu açıkladı.

Daha önceki görüşmeler sonrasında maliyetlerin düşürülmesi ile ilgili tedbirler kurallara dönüştürülmüştü ama 2010 için FIA, daha sağlam bir gelecek için teknik kuralları çarpıcı bir şekilde düzenlemeye niyetli.

The Financial Times, Formula 1’deki iki ve hatta Honda potansiyeli ile üç boş yerin olması, otomobil üreticilerinin sıkıntıları ve boşlukları doldurmada yeni girişlerin eksikliği ile FIA’nın alarma geçtiğini yazdı.

Motorların dondurulması ve devirlerindeki ayarlamaların yapılmasının ardından FOTA, kısa zaman içinde FIA’nın açıklayacağı teknik kuralların "rekabet gerektirmeyen" diğer alanlarında tanımlamalar yapmaya zorlanıyor.

Sözde "rekabet gerektirmeme" durumu, parçaların standart hale getirilmesi anlamına geliyor; böylelikle de sıcak rekabetin içinde küçük performans kazançları sağlamak için büyük miktarda paralar gerekmeyecek.

FIA, vites kutularının, tekerleklerin, frenlerin ve süspansiyonların buna uygun olduğunu öne sürüyor.

Bu teknik değişikliklerde Flavio Briatore ve Ron Dennis gibi kilit isimlerin aynı fikirlerde olmaması ile FOTA, bütünlüğü konusunda bu durumda yeni görevinde testten geçmiş olacak.

Briatore: "2012 itibari ile bütçelerde %60 azalmalar mümkün. Biz, taraftarlar için olan bir spor istiyoruz, mühendisler için değil"

Dennis: "F1, motorların ve bir çok parçanın standart hale gelmek zorunda olduğu bir kuralcı formül olmamalıdır."


Yorumlar

  1. kaan kaanhan avatarı

    tamam motoru dondurdularda.. abartıyorlar artık, o kadar da gelişme alanı olsun. iyce tadı tuzu kaçacak bu işin.

  2. geçenlerde de demiştim. yakında masraf çok olmasın diye ucuza çalışan pilotları klonlayıp standart olarak yarıştıracaklar 🙂

  3. Briatore " boş "
    Dennis: "F1, motorların ve bir çok parçanın standart hale gelmek zorunda olduğu bir kuralcı formül olmamalıdır."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir