F1 2014: Martini’siz Williams?


Yorumlar

“F1 2014: Martini’siz Williams?” için 11 yanıt

  1. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Şimdi aklıma geldi de Force İndia arka kanadındaki smirnoff var mı oyunda 😀

  2. Murat Aksoy avatarı

    Martini=öksürük şurubu.

  3. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Şimdi canım bunu okuyunca Martini istedi. İyi mi?

  4. Merak etmeyin oyun çıktımı forumlar onada yama yaparlar sıkıntı yok :))

  5. Eren Donmez avatarı

    codemasters’ın pegi lisansı ile ilgili bir şeymiş. kırmızı çizgiler dahi yok, berbat. tüm williams sürme hevesim kaçtı yahuu.

  6. Williams’ı gördükçe 3 zeytinli Martini’mi içmeden duramıyordum. İyi oldu oyunda gördükçe alkolik olurdum kesin!

  7. Murat Aksoy avatarı

    90’lı yıllarda dünya ve mecburen! Formula 1 tütün ürünlerine karşı başlattığı savaşın bir benzerini şimdi de alkole karşı veriyor. Tabiki insanların her ikisini de kullanma özgürlüğü var ama zararları bakımından çok değil 10-20 yıl sonra reçete ile satılan yasaklı maddeler arasına girebilir. En azından tütün ürünleri girmeli de zaten. Kaldı ki ülkemizde alkole erişim AB üyesi ülkelerdekinden çok daha kolay mesela Fransa gibi özgürlüklere verdiği önemle, yetiştirdiği entellektüel fikirleri ve farklılıklar bakımından en kabulcü yasalara sahip bir ülkede akşam 10dan sonra alkol satışı yasak sadece restoranda bulunabilir. Işın tuhaf yanı avrupa kültüründe akşam 5’ten sonra açık market bulmak ta imkansız olduğu için alkol satışı aseta 17:00den sonra yasak!

    1. Merak etme biz de de yasak 10’dan sonra ama ben bu düşüncelere karşıyım. Kime ne benim içeceğim alkolden kişilere yasak getireceğine eğitim verilmeli alkolün zararları düzgün biçimde anlatılmalı. TV’de çıkan sigara içen insanlarla ilgili videolar ne derece etkili oluyor sizde ama bana sadece komik geliyor. Demek istediğim yasaklar ve insanlara diretilen her türlü şeye karşıyım. Bilinçlenmesi ve kişinin kendini geliştirmesi sağlanmalı öncelikli olarak.
      Yasağın nedenini anlamak çokta zor değil. Alkol reklamı olduğu için bazı ülkelere satışında sorun çıkmakla birlikte eleştirmenlerin hepsi yerden yere oyunu çocuklar da oynuyor vs. vs. vs. diyerek….

      1. Bence yanlış düşünüyorsun sigara ve alkol tüketenler ülke ekonomisine sağlık problemleri nedeniyle ekstra yük getiriyorlar bunun parası o ülkede yaşayan diğer insanlar tarafından karşılanıyor. Bazıları da ağzıyla içmiyor ve çevredeki diğer insanlara zarar veriyor. Özgürlük; başka insanların özgürlük alanına tecavüz etmemek demektir her istediğini yapmak demek değildir.

      2. Onur Gentas avatarı

        Katılıyorum Crasher. Sen ülkede eğitime hiç önem verme, bireyleri bilinçlendirme sonra televizyona koyacağın kamu spotları ve yasaklarla insanların sigara ve alkol tüketimini engellemeye çalış. Sigara içmenin çoğu cahil insanca erkekliğini gösterme aracı olarak kullanılan bir ülkede yasak koysan kaç yazar. Keza alkolde aynı şekilde, alkolü 1-2 kadeh kullansa keyif alacak fakat adam mutlaka sarhoş olmak zorunda hissediyor kendini.

      3. Murat Aksoy avatarı

        Crasher ben de özgürlüklerden yanayım. 9 yıl sigara içtim 7 yıl önce bıraktım, pinot ile uzun yıllar önce Strasbourg’ un en ünlü restaurant’ında tanıştım. Kısacası insanlara 24 saat eğitim veremezsin ve dış etkenler çok fazla mesela algı yinetimi, yıllarca Ferrari aracının üzerinde barkod ile yarıştı bunun ne anlama geldiğini biliyirsunuz sanırım. Sigara reklamı Formuka 1’de yasak değilken seri Monaco, Almanya gibi yasaklı ülkelere gittiğinde Ferrari’nin arka kanadındaki Marlboro yazısı bafkod işareti olarak değiştirilirdi aynı şekilde McLaren araçlarında West yazısı kalkar ama kırmızı çizgisi kalır üstüne de Pilotlarının adı yazardı. Şimdi Ferrari veya McLaren hayranı gençlerin buna özenmesini hangi eğitimle sağlayacaksınız? 1999 yılında henüz Türkiye’de West sigarası satılmıyorken Ayvalık limanında gümrükten Yunanistan’dan gelen West sigarası alırdım kırmızı uzun paketten karton karton. Tadı dandik olduğu halde onu içerdim çünkü Mclaren’in arka kanadında görmüştüm, karizmatikti ve ben daha 18 yaşındaydım. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Hollanda’da kadın dernekleri halka açık havuzlarda üstsüz yüzmek ve güneşlenmek için mahkemeye başvurdu sebep olarak ta kadın-erkek eşitliğinin engellendiğini öne sürdüler çünkü erkeklerde havuza ustüstsüz giriyormuş! Işte bütün mesele bu yani özgürlük dendiğinde kim neyi anlıyor? Sırf siyasi otoritenin yaptığı her işe karşı çıkmış olmak için haklı bir (alkol ve sigaradan bahsediyorum belki 50 yıl sonra tüm AB’de yasak olacak) düzenlemeye “özgürlüklerden” dem vuararak karşı çıkmak kendi toplumunun geleceğine sıkılan bir kurşundur. Eğitim ise apayrı bir konu ama siz çocuğun eline kibrit verip te sonra kibritle oynama oğlum yangın çıkar derseniz çok komik olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir