Boullier Sürücü Pazarında Beklemede

yazar:

kategori:

Eric Boullier McLaren’ın 2015 sürücü kadrosu için bekleyeceğini açıklamasının ardından Jenson Button ve Kevin Magnussen üzerindeki baskılar artıyor.

McLaren’ın Valtteri Bottas ve Fernando Alonso ile ilgilendiği açık şekilde söyleniyor, ancak Boullier sürücü pazarı için beklemenin uygun olacağına inanıyor.

“Eğer pazarda açıkta herhangi bir sürücü olursa uygun olup olmadığı için ilgileneceğiz. Stratejimiz beklemek, ancak bu sürücülerimizi kesinlikle değiştireceğimiz anlamına da gelmiyor.”

“Bekleyeceğiz ve pazarda neler olduğunu anlamaya çalışacağım. Sadece bu yıl için değil, gelecek yıllarda da böyle olacak. Plan McLaren’ı uzun vadede tepeye geri döndürmek ve üç, dört veya beş yıl içinde neler yapacağımızı bilmemiz gerekiyor.”

Boullier 2009 şampiyonu Button’ın iyi işler çıkardığını söylüyor.

“İyi bir iş çıkarıyor, sürücülerimizden her zaman %100 performans vermelerini isteriz. Herkesin mücadele etmesini isteriz ve istediğiniz performansı elde edemediğinizde bunu kabul etmeniz zordur ve sinirleriniz bozulur. Ancak bu herkes için aynıdır ve sonuna kadar zorlamalıyız.”


Yorumlar

“Boullier Sürücü Pazarında Beklemede” için 8 yanıt

  1. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Şuan Smartspor’da yarışın tekrarını izliyorum ve baştan sona konuşmaları okudum. İzlediğimiz kadar kadar kolay bir iş değil gerçekten. Pilotlar 300 km hızla giderken pek çok şeyle uğraşıyorlar kokpit içinde.

    P.B: Tamam Lewis, lüften Nico’ya bu tur izin ver. Bu turda Nico’ya start düzlüğünde yol ver.

    L.H: Nico için yavaşlamayacağım. Eğer geçebiliyorsa yaklaşsın ve geçsin. 😀

    Adam takımı sallamamış resmen. Helal olsun kara oğlan. ;D

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yorumu yanlış yere atmışım. Telsiz konuşmalarına yazacaktım. Kusura bakmayın. 🙂

  2. Eric Boullier….Mc Laren istediği politik adamı bulmuş..Adını hatırlamadığım istifa eden rezil gibi en azından sus pus kalmıyor. Pilotları suçluyor kimse buna inanmasa da, altlarındaki araç Toro Rosso’dan hallice olsada kimse ‘hacım biz bu sene araç yapamadık sürücü ne yapsın’ demiyor. Zannedersin araç Williams ayarında ama Button’la Magnussen’de iş yok. Magnussen’de zaten iş yokta Button’un da arada kellesini alıp pilot kadrosunu gençleştirmek istiyorlar heralde. Bottas Alonso ikilisi uçar gider ayrıca. Ama Alonso’ya boşuna yavşamasınlar o kapağı sağlam yere attı. Bottas’ı alırlar yanına da Ricci diycem ama bu saatten sonra bırakmaz Redbull. Hamilton’u alırlar bence 😀 Mercedes’te şamar oğlanına döndü. Hamilton Bottas’ta iyi ikili olur.

    Seneye Takımlar;
    Redbull – Vettel Ricci
    Ferrari -Alonso Raikkonen
    Mclaren – Hamilton Bottas
    Willams – Massa Grosjean
    Mercedes -Rosberg Hulkenberg

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Hulkenberg’in kilo ve boy sorunu var. Adam kokpite bile zar zor sığıyor. Hulkenberg’in büyük bir takıma geçeceğini sanmıyorum.

      Ayrıca Alonso’nun kapağı sağlam yere attığını da düşünmüyorum. 5 senedir istediği bir aracı veremediler adama. Ferrari’nin 2015 planları için de; ”Çok fazla plan gördüm” diyerek ayrılabileceğinin sinyalini de vermiş oldu. Bence herşey olabilir. Tek bilinen transfer pazarında kilit nokta McLaren.

      1. Kariyerini 3 sene içinde tamamlayabilir. Bu yüzden Ferrari’de kalmak mantıklı bir seçim aslında. McLaren’de işler Ferrari kadar kesin olmuyor.
        5 yıldır araç yapamasalarda koskoca 5 yıldır Ferrari’yi bırakmadı Alonso. Kimse Alonso’ya tek laf etmiyor. Çünkü cidden kötü bir araçla elinden geleni hep yaptı.
        Mclaren’in Mercedes kadar hızlı bir araç yapabileceğinin garantisi var mı? kesinlikle yok. Honda f1’den ayrılırken rezalet bir performansı vardı ayrıca Honda zamanında Turbo motorda iyi iş çıkardı diye şimdide çıkaracağını düşünmekte biraz abes. Çünkü asıl olay turboda değil enerji geri dönüşümünde, hybrid sistemde. Toyota evet bu konuda yol otomobillerinde bazı şeyler yaptı ve denedi ancak buna rağmen geldiğinde bu motor ve yeni sistemlerde 1 yılını harcamış ve muhtemelen şampiyon olmuş bir takımla karşı karşıya kalacak.
        Şahsen ben Redbull’la bile mücadele edebileceğini pek olası görmüyorum. Belki Ferrari’ye rakip olabilirler.
        Hal böyleyken Alonso ‘yok arkadaş şampiyon olmadan tadı çıkmıyor artık iyi araba bulmalı’ derse tek seçenek var, Mercedes güç ünitesi. Williams veya Mercedes’e gitmesi gerek.

        Eminimki Ferrari’de kalacaktır. Şuan Dünyanın en çok kazanan sporcusu, Ferrari kötü araç yaptı dendi ki bu bir fenomendir ama kimse Alonso’da iş yok diyemedi 5 yıldır bu büyük bir boost Alonso’nun kişiliğine.

        1. Pardon -Toyota yazmışım sıcaktan beynim uyuştu.

  3. Muammer UYAR avatarı

    Aynı şeyi defalarca söyleyip durmayın arkadaş pilotlarınıza yazıktır ya! adamlarda psikoloji bırakmicaksınız sezon bitene kadar. Bu halde nasıl konsantre olacaklar

  4. Eeee bouller efendi 2010 da bir aciklaman vardi alonsoyu adanmamislikla suclamistin 2008-2009 Renault donemi için adam o kotu arabalarla ne yapacaktiki ona ragmen 2 yaris kazandı 2008 de 2009 yani alonsonun deyimiyle ” yaristigim en kotu araç ” dedigi arabayla pole aldi. Begenmedigin alonso göz kirpsa atlican hemen gel diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir