Resmi: Toro Rosso'nun İkinci Koltuğu Bourdais'in

yazar:

kategori:

Toro Rosso, Sebastien Bourdais’in 2009’da da kendileri adına yarışacağını doğruladı.

Takımın kış döneminde daha fazla finansman elde etmeyi göz önünde bulundurması nedeniyle 4 defa Champ Car şampiyonu olan Bourdais’in, Formula 1’deki serüveninin kısa kalması tehdidi bulunuyordu.

Ama takımın sitesindeki pilotlar listesinde olması ve testlere katılması Fransız pilotun yerini koruyacağı yönündeki ihtimali arttırıyordu.

Bourdais: "Çok uzun ve zor bir kış oldu ama şimdi bekleme sona erdi ve Scuderi Toro Rosso ile ikinci senemde mücadele etmekten gerçekten heyecan duyuyorum"

"Geçen sene bu denli çok gelişim kaydeden bir takımla devam etme fırsatı veren Re Bull ve Dietrich Mateschitz’e teşekkür etmek istiyorum"

"Şimdi, gelecek sezon hazırlıklarına odaklanabilirim. Gelecek sene, bütün değişen kurallar sayesinde çok ilginç bir sezon vaad ediyor ve ayrıca takım ile Red Bull adına mümkün olan en iyi işi çıkarmak için yeni takım arkadaşım Sebastien Buemi ile iyi bir ilişki kurmayı dört gözle bekliyorum"

Takımın pilot performanslarının yanı sıra getirecekleri finansal güçleri de göz önünde bulundurmasıyla Buemi, Bourdais ve Takuma Sato, Noel öncesinde testlere katılıp, denemeden geçmişlerdi.

Bourdais, geçen sene ilk sezonunda takım arkadaşı Vettel ile başa baş olmada sıkıntılar yaşamıştı ama sezonun son bölümlerinde gelişim kaydetmişti. Takım patronu Franz Tost ise, bunun üzerine dahasını koyabileceğini umuyor.

Franz Tost: "Toro Rosso ile geçen bir senenin ardından ondan, geçen sene kazandığı tecrübeden faydalanmasını bekliyoruz"

"O şimdi F1 ortamını, yarış pistlerini ve takımı tanıyor. İlave olarak bu sene geri gelen oluksuz lastikler de, onun sürüş stiline çok uygun olmalı"

"Bu nedenle gelecek sezona çantasındaki daha fazla tecrübe ile giriyor. Bu ayrıca, Red Bull Junior takımından gelen F1 çaylağı Sebastien Buemi için de özllikle değerli."

Bugünkü duyuru ile, Honda hariç bütün takımların pilotları belli oldu.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    sato ve sebastian arasında bizim kadar toro rosso da seçim zorluğu yaşadı:)
    ama keşke sato yu tekrar görebilseydik pistlerde ama sebastian'ın geçen seneki performansı gayet iyidi…

  2. kaan kaanhan avatarı

    rb5 animasyon harika olmuş.

  3. 4 defa Champcar şampiyonu olan bir pilot kesinlikle boş biri değildir, işler yolunda gitmemiştir sadece, umarım bu sezon kendini gösterebilir.

    Yeri burası değil ama RB5 fotoları sızmış bile 🙂
    http://img25.imageshack.us/img25/4913/image9gk1.jpg

  4. veyis keleş avatarı

    iyi oldu bu haber.büyük işler başaracak. inanıyorum. hem bourdais hem nakajima…

  5. elif çivici avatarı

    çok iyi bi seçim..

  6. MagicAlonso avatarı

    beklediğim ve olmasını istediğim karar verilmiş.ben bourdais ten ümitliyim araç ve şartlar istediği gibi olduğunda çok istikraralı ve hızlı olabileceğine inanıyorum

  7. erhan aydın avatarı

    yasin kardeş aynen katılıyorum:)) gerçektende sebastien bolluğu yaşıyoruz.tororosso bir sebastieni gönderiyor diğer sebastieni getiriyo..

  8. Sato Renaultta olsa Piquetden çok daha iyi işler yapacagı kesin.

  9. Valla ya, Sato`yu bende cok istiyordum, Hatta Renault`da olsaydi Alonso ile super bir ikili olurlardi 🙂 Ama Bourdais`de kesinlikle bos adam degil, ozellikle bu sene iyi isler yapacagini dusunuyorum..

  10. ben demiştim bunlarda sebastien hastaliığı var diye 😀 yakında webberin koltugada bı sebestien bulurlar 4 sebestien yarısır:D yasasın sebestien kardeslıgı:D:D:D

  11. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    gıttı guzelım sato bırsene daha goremeyecegız sato yu 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir