Sato, F1'e Dönmeyi Kafasına Koymuş

yazar:

kategori:

Takuma Sato, Toro Rosso’nun diğer koltuğu için Bourdias’i açıklamasının ardından kariyerindeki glecek adımdan emin değil.

Sato, Toro Rosso’nun yarış koltuğu için kış testlerinde çaba harcamıştı.

Bununla birlikte Japon pilot ve menajerleri, koltuğu kapması için gerekli olan sponsorluk seviyelerini yükseltmeyi başaramadı.

Ortaya çıkan sonuç nedeniyle açık bir şekilde hayal kırıklığına uğramasına rağmen Sato, F1’e geri dönüşün peşini bırakmadığını söyledi.

Sato: "Geleceğimin ne olacağından emin değilim. Bir sonraki adımımızın ne olacağı konusunda menajerimke görüşüyor olacağız. Bununla birlikte F1’deki işimin bitmediğine ve hâlâ vereceğim çok şey olduğuna inanıyorum"

"Motor sporlarının üst seviyesinde kalmaya kararlıyım ve herhangi bir fırsat olması durumunda F1’e geri dönmeye tam olarak odaklanmış olacağım. Sadakatleri ile kesinlikle harika olan taraftarlarımın hepsine teşekkür etmek istiyorum. İnşa ettiğimiz bu harika ilişkiyi her zaman hatırlayacağım  ve umarım bu desteğe bir gün karşılık verebilirim"

Sato’nun menajeri Andrew Gilbert-Scott, Toro Rosso’nun kararı için hayal kırıklığını ifade etti ve Bourdais ile anlaşılmasında kabiliyetten ziyade paranın göz önünde ttulduğunu söyledi.

Scott: "Scuderi Toro Rosso’nun 2009’da kendileri adına yarışmak için Takuma’yı seçmemeleri sonrasında büyük hayal kırıklığı yaşadım"

"Taku, takım adına çıktığı 3 test süresince muazzam bir hız ve adanmışlık gösterdi ve daha hızlı pilot olduğunu kanıtladığına inanıyoruz"

"Ne yazık ki bunun yanında takım, koltuğu almak için takıma doyurucu miktarda finans getirmenin gerektiğini saklamadı. Takımı desteklemek için önemli bir miktarda sponsorluk elde etme adına çok çalıştık ama ne yazık, belli ki koltuğu almak için yeterli olmamış"

"Sadık ve yeni sponsorlarımıza ve ayrıca Takuma’nın taraftarlarına, Taku’nun Toro Rosso’da koltuk almasını sağlamaya yardım etmek için yaptıkları herşey adına teşekkür etmek istiyorum. Şimdi ise daha sornaki fırsatlara bakıyor olacak."


Yorumlar

  1. Ah be Sato, seni Renault`da Alonso ile yanyana gormek isterdim ama yine koltuksuz kaldin gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir