2004 Belçika GP: Montoya’nın Schumacher’i Geçişi


Yorumlar

“2004 Belçika GP: Montoya’nın Schumacher’i Geçişi” için 16 yanıt

  1. http://www.youtube.com/watch?v=0VtiQC4bsXQ
    Montoya burada Rosberg i resmen çekil önümden der gibi fırlatıp atmış:)

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Gece gece iyi güldüm 😀 .

  2. Juan pablo montoya benim bugüne kadar gördüğüm en gözü kara en iyi atak pilotuy du.Hiç hesap yapmazdı Montoya temas v.s hiç bir sey umurunda değildi olmadık yerlerde kaza yı göze alarak ataklar denerdi.Burada
    Schumacher onun böyle bir atak yapacağını tahmin etmedi bence çünkü atak yapacak bir yer değildi aslında
    belki baska bir pilot olsa rahatlıkla kazanın yasanacağı bir ortam vardı.Fantastik ama yüksek oranda kaza ihtimalini görmezden gelen bir pilot sınırların ötesinde olmadık yerde yapılan atağı tahmin etmeyen ama sonrasındada dışta kalmaya devam ederek muhtemel bir kazanında önüne geçen bir pilot.Schumacher de kendi döneminin iyi bir atak pilotuydu ama bu oran 10 da 9 ise Montoya da 10 da 10 du ama tek özelliği de buydu
    baskada bir özelliği yoktu Montoya nın bu yüzden büyük bi pilot olamadı.Schumacher ise bir çok özelliği yüksek oranlarda harmanlayarak büyük bir efsane nasıl olurun profilini çizdi.

  3. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aralarında sadece 1 turluk yakıt yükü farkı vardı.MSC 1 tur sonra pite girerek kaybettiği yeri geri almıştı.

    Yeri ve zamanı itibariyle güzel ve cesur bir ataktı..Bu tür ataklar herkese her zaman yapılmaz.Montoya aynı şeyi aynı yerde Trulliye de denedi ama sonuç fiyasko oldu.Temas yaşandı trulli spin attı..
    Montoya: Her kuşun eti yenmezmiş demiştir:)

    1. her kuşun eti yenmezden ziyade geçilen pilotun da öyle bi pozisyonda sezgilerinin kuvvetli olması gerekir. schumacher şikanın ikinci kısmında montoya’ya geçmesi için yer bıraktı. geçilmeyi bilmek de bir ustalıktır.

  4. Montoya bu geçişten sonra Schumi’yi geçmeni özel bir tarafı yok çok kolay birisi falan demişti. Küçük biriydi hala öyle

  5. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Belkide eşit şartlarda eşit araçlarda yarışıyor olsalardı durum daha farklı olabilirdi.
    Düşünsenize bu Montoya o zaman Ferrari’de olacaktı vay babam vayyyyy

  6. F-one-Driver avatarı

    Aslında frenlemede içerde kalarak kapıyı kapattığını düşünmüş schumi ama viraj içinde montoyanın ivmelenmesi harika, ve bir anda yanında bit,veriyor, şikanda dışardan geçiş her zaman zordur, burada montoya çok iyi bir iş başarmış, ama michelin farkı da yok diyemeyiz, çünkü ivmelenmesi çok iyiydi montoyanın.

  7. geçişi boşver V10’ların sesinin güzelliğine bak. içim cız etti vallahi

  8. Arkadaşlar Araçlarhakkındaki yorumlarınız
    Galiba Yorumsuz 🙂
    Whuhuhuhuhuu 🙂

  9. Şartlar neydi hatırlamıyorum, yakıt yükü farkı da olabilir ama şuminin virajda kapıyı açık bırakması ve aşırı yavaş olması uyumuş olabileceğini düşündürttü 🙂

  10. Muhteşem bir geçiş. Bu adamı ne zaman bir atakta görsem hep bir kaza ihtimali canlanırdı kafamda. nitekim büyük bir yüzdeliği de kaza ile sonuçlanırdı.

  11. OtonomAktor avatarı

    Montoya kadar birini yenmeye bu kadar odaklanmis başka bir sürücü gelmemiştir. Schumi yi yenmek için o kadar zorluyordu ki çok fazla ariza ve kazaya karisiyordu. Ama f1 e renk katan bir pilottu ve adamimdi. 2001 de montoya nin brelzilyadaydi sanirim schumi yi geçişi vardi yine onu gördükten sonra montoyaci olmuştum. F1 in gelmiş geçmiş en cilgin adamlarindan biriydi.

  12. Müthiş bir geçiş . gününde olduğunda ayri bir sürüyordu jpm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir