Raikkonen: “Hızımı Kaybetmedim”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, 2014 sezonunun ilk yarısında sıkıntılı bir dönem geçirse de hızında herhangi bir kaybın söz konusu olmadığını söyledi.

Ferrari’ye geri dönen Raikkonen, sezonun ilk yarısında bir çok şanssızlık yaşadı ve tüm yarışlarda takım arkadaşı Fernando Alonso’nun gerisinde kaldı.

Raikkonen “Zor bir sene oluyor ancak hayat böyle. Zor zamanlar geçirdiğinizde eğlenceli olmuyor ancak daha önce de böyle şeyler yaşadım.”

“Sürekli olarak durumu iyileştirmeye çalışıyoruz, daha az hata yapıyoruz ve aracın tekrar hızlı olması için çalışıyoruz.”

“Bir anda tur zamanında çok fazla kayıp yaşamadığımı biliyorum.”

“Sadece işlerin benim için doğru sırada olması lazım. Ne yazık ki bunu başaramadık.”

“Bazen bir gün oluyor ancak sonrasında olmuyor. Takıma güveniyorum ancak değişiklikler ve iyileşmeler olmak zorunda. Takım olarak çalışırsak bunu başarabiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Hızımı Kaybetmedim”” için 43 yanıt

  1. Dayıoğlum Celal Cabbar Hoyratçı hep derki Kimi Raikkonen ne kaybediyorsa soğukluğundan kaybediyor. Biraz konuşkan olsa, aracın sorunlarını kocakarılar gibi her haftasonu dile getirse, yarıştığı takımlar mutlaka onun sorunlarını çözerdi. Onun gridin en iyi pilotu olduğundan şüphe yok. Ama yıl başında sorunsuz araç verip, yıl sonuna kadar bu sorunsuz aracın gelişimini korursanız. Bakınız en hızlı turlarda yarışan pilotlar arasında en iyi rakama sahip. Yetenek olarak çok fevkalede. Ama konuşkan olmadığı için adam gibi sorunlarını anlatamıyor. Ferrari takımı zaten leb demeden çorumu anlayan bir takım olsa 7 senedir yokları oynamazdı. Ferrari takımında sorunları çözmek istiyorsanız telsizden 15 kere aynı sorunu bildireceksiniz. 15. de anca anlıyorlar. Alonso’nun çene yönünden eline su dökülmez Ferrariyi de çözmüş. O yüzden car car car hep aynı sorunları dile getire getire kendi sorunlarını çözdürüyor. Ağlamayana meme yok. Kimi deağzından cımbızla laf alındığı için sorunları çözemiyor. Sorunsuz araç verildiğinde Kimi’yi bir tek fanları tutar(kimse yetişemez). O da taraftar olarak. Hamiltonmuş falan bunlar hızlı araçların şımarık pilotları. Vettelle Hamilton hızlı araç buldum mu şımarmayı sever. Azıcık yavaş araç oldu mu ya kaza yaparlar ya spin atarlar. Alonsoda orta hızlı araçların politik pilotu. 30 kere konuşur konuşur aracı istediği gibi ayarlattırır. Bu 3 egoisti toplasan 1 Raikkonen etmez. Bırak Raikkoneni 1 Bottas etmez. Fin pilotlar olmasa F1’in tadı çıkmaz. Mesela geçen yarış Hamilton Buttonu geçerken el kol hareketi yapıyor, çomak gösteriyor. Bildiğin şımarık. Babası yaşındaki adama hareket çekiyor terbiyesiz. Böyle pilot gitsin boxer dergisine baksın. İlahi adalet tabii Buttona 2 yarıştır hareket yapıyor geçen yarış hafif bi o.urmuş araç alev almış. 2. yarı daha beter olsun inşallah. Kokpitine ateşler salsın, viraj dönmek nasip olmasın.Vel hasıl kelam Raikkonen azıcık konuşkan biri olaydı şimdiye kadar en az 4 dünya şampiyonluğu olurdu. İsterse Alonso 19-0 yapsın ne olacak yani? Bu tip kötü araçları car car konuşup mühendisten ayarlamalar almadan süremezsiniz. Raikkonende car car konuşan bir yapıda olmadığına göre araç kötü olduğu müddetçe Alonsoya geçilir.

    1. Yeni bir bahane daha. Raikonen az konuşuyor :))) yaratıcılığınıza hayranım. :)))) bi de en hızlı arabada en hızlı pilot iyiymiş diyorlar. Komple pilot olmak önemli değilmiş :)))))

    2. Senin dayıoğlu cabbar bence senin içinde biryerde sıkışıp kalmış Raikkonen hayranı 🙂

      F1 tarihinde gördüğün en kötü 10 yorum (daha doğrusu saçmalama abidesi) listesinde rahatlıkla top 10 a girer.

  2. Şimdi iki gömlek üstün lafının altını iyi doldurmak lazım, yoksa bu kişisel mastürbasyondan öteye gitmez.
    2005 ve 2006 sezonunu iyi izlemek lazım. O sezonlarda çekişen pilotlardan biri Kimi diğeri Shumi, bu iki sezonda şampiyon olan pilot ( Alonso) ile 2. olan pilotların 1 lik sayıları aynı, yani 2006 sezonundan beri şampiyon olamayan pilot şampiyon olduğu sezonlarda bile en yakın rakiplerini ezememiş, kaldı ki 2005 sezonunda tarihte belkide ilk kez bir motor üreticisi ki bu Mercedes, pilotundan özür diledi. 2005 sezonunun şampiyonunu bir nevi Mercedes belirledi.

    Şimdi tarihte tüm bunlar somut örneklerle dururken 8 senedir şampiyon olamayan bir pilotu ki adı bir çok skandala ve şaibeye karışmış pilotu överken karşısına aldığınız pilotu iyi tartarak kıyaslayın, yoksa Alonso’nun şuan gridteki en iyi 3 pilottan biri olduğunu herkes çok iyi biliyor. Ancak Alonso’nun etrafında toplanırsa takım yoksa Alonso takım için el bombasına da dönüşebilir.

    Velhasıl kelam şuan Kimi bir geçiş sürecinde ama aynı Ricciardo gibi çok çabuk adepte olması lazımdı, bunun mazareti yok en azından Kimi ayarında pilot için belli ki Kimi bu konuda yeteri kadar ilgilinmiyor. Takımın üvey evlat muamelesi yapacağı zaten birlinen bir şeydi ancak bu düşünceyi kıracak şeyde Kimi’nin performansı olacaktı. Şimdiye kadar bunu göremedik. Ricciardo gibi bir dönüş yaparsa 2. yarı, Ferrari Alonso’yu o zaman gözden çıkarabilir. Yoksa şuan bütün ipler haklı olarak Alonso’nun elinde
    Yorumu bildir

    1. bu sitede 3 veya 4 alonso taraftari var birader onlardan baskasi formula1 bilmiyor ne yazsan kafi degil.alonso iki gomlek ustun dogrudur o da olsa olsa duzembazliktan dir.

    2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Bir kişi şampiyon olurken diğer kişileri ezmeli diye bir şart mı var ? Rakibini ezemeyen pilot şampiyonluğu hak etmemiş mi oluyor ? Raikkonen 2007’de şampiyon olurken Hamilton, Alonso, Massa üçlüsünü mındar mı etti ?

  3. F1 de en iyi olmanin tek kosulu en hizli olmaktir bence yok komplike yok sirtinda tasir araci tras bunlar. Hizli araci kim ucuruyo kaciriyo en iyi pilot odur, Bu yuzden “gercek” en hizli pilotlar siralamasina google a “f1 fastest laps wikipedia” yazarak goz atabilirsiniz. Aktif pilotlar icinde iceman in 1. Oldugunu goreceksiniz 😉

    1. f1’den ne kadar anlamıyorum part 1 🙂

  4. 1,5 sene massaya yenilip 2 sene de alonsoya ezildikten sonra gridin en iyi pilotu olarak ayrılır. 😀 resmen komedi. 🙂

    1. dostum sana soyliyecek söz bulamıyorum.

    2. Massaya yenilmis zuhahaha Ferrari’nin son şampiyonundan bahsediyosun destur cek.massa ya yenilmis mis sen anca kendini avut yillarca kobay olarak kullandiniz garibim massayi simdi sira raide ama yemez sadece istediği araci versinler yeter.sana sunu sormak istiyorum anti kimici arkadas seneye rai ile alo şampiyon luk yarisi verseler, bu seneki Rosberg Hamilton gibi sence Ferrari hangisini şampiyon yapar ?

      1. alonsoyu şampiyon yaparlar. Ama bu alonsonun kimiden 2 gömlek üstün olduğu gerçeğini değiştirmez. Ferraride değil mercedeste olsalardı alo sorun yaşamadığı sürece rainin en iyi bitireceği yer 2.liktir. O da 10-20 saniye geride.

        1. Gerçekten bunu bu seneye dayanarak yazdiginin farkındayım ama yanlış yapiyorsun f1 i takip eden bu camiada olan herkes en iyi üç pilot arsinda Raikkonen ide yazar tabi sen hariç. .. alonsonun Schumacher’in hizindan yeteneginden suphe duymadigi adami sen niye bu kadar kotuluyorsun anlamis değilim. bu kimi düşman liginin sebebi ne cok merak ediyorum

          1. bu seneye dayanarak yazsam 40-50sn geride bitirir derdim. Tüm kariyerlerini göz önüne al alonso hem saf hız, hem yarış hızı, yarış zekası hem de uyum konularında raikkonenden çok daha iyi.

            1. Uyum konusunda hakli olabilirsin ama istedigi gibi bir aracla Alonso ile ayni.Tabi bunu birtek sizin gibi Fanatikler kabul etmiyo o ayri

              1. Formula1 iceman avatarı
                Formula1 iceman

                Saf hızda Alonso daha mı hızlı!!! Ben buna gülerim 😀

            2. Hem de saf hız yazmış, sesli güldüm 😀 :D,
              2 sene F1’e ara vermiş Raikkonen’in Alonso’yla en hızlı tur zamanlarını karşılaştır bakalım

  5. sene başı mika atıp tutuyordu şöyle olucak ezer geçer kimiye bu araç tarzı uygun vs vs..

    sonuç

    ziya..

    1. isterse hüsran olsun,

      gridin en ÇİRKEF pilotu olmaktansa , en yavaş pilotu olsun daha iyi.

      takım arkadaşına zaman turu attırmayan adamı tutmayı biliyorsun, sana göre en yavaş olan pilotu da desteklersin bi zahmet

  6. Raikkonen her ne kadar Senna’nın varisi Hakkinen’in varisi olsa da Hakkinen kadar Formula 1’e adanmışlığı daha doğrusu disiplinizesi olmadığı için Ferrari’nin şu anki aracı gibi galibiyete oynama olasılığı bulunmayan ve en büyük zaafı olan önden kayma sorunu olan bir araçta yapabilecekleri ancak bu kadar. Galibiyet kokusu veren bir araçla bu 2 pilot arasındaki müthiş çekişme Senna-Prost dönemini aratmaz diye düşünüyorum. Bir tarafta galibiyet kokusunu alınca saf hızın ne olduğunu gösteren Raikkonen, bir tarafta gridin şu anki en komple pilotu ALonso. Hangisinin kazandığının hiçbir önemi olmayacaktır; aralarındaki müthiş rekabet her ikisinin de taraftarlarını ziyadesiyle tatmin edecektir. Ferrari’ye 2015 için de pek ümitli bakmasam da olmaz diye de düşünmemek lazım.

    1. mücadele görmeyi hepimiz istiyoruz tabii.
      ancak müsade edilir , imkan verilirse.

  7. Tüm otoriteler tarafından saf hız olarak bakıldğında dünyanın en hızlı pilotu olduğu söyleniyor.

    1. Şu otoriteler kim yahu söylesen de bilsek 😀 bir de alonso nickiyle yazıyor. yıllardır var bu raiyi saf hızla eşleştirme çalışmaları. f1in saf hız konusundaki ismi hamilton’dır. Bunu sadece otoriteler değil herkes bilir.

      1. çok merak ediyorum. daha önceki rai taraftarlığını bitirip, keskin bir antikimi ci olmanı sağlayan olay neydi royalhunt.

  8. gridin en iyisi mi ? resmen Alonso karşısında rezil oldu , üstelik aralarında 1-2 yaş var.

    1. Ya git at gozlugunu çıkar once arkadasım.Ferrarinin strateji hatasına kaç defa kurban gitti Raikkonen izledinmi yarışları ve malezyada daha sonrasında monacoda 2 çaylak yüzünden yarışı bitti adamın daha hala kalkmış alonso Raikkoneni ezdi diyorsunuz f1 bilginiz yok bence.

      1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        http://www.youtube.com/watch?v=qvSb0TSjfnE

        Kaç defa Ferrari’nin stratejisine kurban gitti saysana ? Monaco’la ilgili bir şey diyemem ama malezya’da Magnussen’in hatası yoktu. Ne yani önünde ki pilot dışarı açılmış adam fırsat varken girmesin mi içeri ?

        1. Arkadan çarpan daima suçludur burda raikkonen dışarı açılabilir magnussenin ona vurmasımı gerek ? Formula 1 pilotuysanız bunu hesaplamanız gerekir.ozaman her dışarı açılan pilota arkadaki gelip vursun nede olsa dışarı açılmıs varmıdır böyle mantık ?

          1. Strateji hatalarınıda sayalım.İspanya gp 2 pit strateji ve biten lastiklerle geçilen Raikkonen.Almanyadaki saçma sapan strateji ki Raikkonen son pit stopu zorla kendi istegiyle yaptırdı ve son olarak macaristan q1deki hata.yetmez mi ? monacoda chiltonun güvenlik aracı sırasında Raikkonenin lastiğini patlatması mutlak podyuma mal oldu.

            1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
              Alonso.Diaz(Yavuz)

              Almanya yarışın da pit stop yapıcam diye haykıran Raikkonen niye haykırmadı ispanya yarışın da ? Yarış içinde ki konumuna göre pit stop stratejisini değiştirebilirdi değiştirmediyse bu kendisinin problemi. Ayrıca almanya yarışın da zorla yaptırdığı pit stop son değil ikinci pit stop’uydu. Şunu da belirteyim Raikkonen’in almanya gp stratejisi kötü değildi. Alonso ile benzer bi stratejileri vardı lastik kullanımı açısından. Son olarak macaristan sıralamasın da ki olay Raikkonen adına şanssızlık Ferrari adına büyük bir ayıp. Raikkonen’in ilk turunu daha iyi bir şekilde atması gerekirdi gerçi ama yine de Ferrari’nin elenebilecekleri ön görmesi gerekirdi. Bu olay Ferrari’nin hatası.

          2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
            Alonso.Diaz(Yavuz)

            http://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0

            O zaman burda da Webber suçlu. Yanlış bilmiyorsam bu kazadan sonra önde ki kovalainen’e ceza verildi. İlla önde ki her zaman masum arkada ki suçlu diye bir kaide yok. Magnussen zaten viraj içerisine girmiş Raikkonen’in daha dikkatli olup o virajın dış çizgisinden ilerlemesi gerekirdi. Magnussen bir temas olmaması için kerb’lere kadar çıkmış sonrası çimler zaten.

            1. Kerblere çıkması önemli degil fren yapması gerekirdi ve attıgın videoda kovalainen aniden fren yapıyor.aynı şeyler değil.

              1. 2012 japonya startinda boyle konusmuyordunuz ama?

              2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
                Alonso.Diaz(Yavuz)

                Vurguladığım şey senin arkadan çarpan her zaman haksızdır düşüncenin yanlış olduğuydu. Bu video’da ki durumlar rai-mag arasında yaşanan şey zaten farklı ama direk olarak mag’ı suçlamanız bence doğru değil. Bana göre rai çizgiye o şekilde dönmemeliydi. Tam olarak her iki tarafı da suçlayamam ama durum benim bakış açımdan böyle.

            2. http://www.trf1.net/formula1_haberler/48239-mclaren-magnussenin-hatasindan-dolayi-endiseli-degil.html

              Takım patronu bile kendi hatası derken senin Rai suçlu demen…Ne bileyim komik gibi :))

            3. bu iki kaza arasinda ki benzerligi bir aciklarmisin sayin uzman arkadas

              1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
                Alonso.Diaz(Yavuz)

                İki kaza arasında benzerlik olduğunu söylemiyorum zaten 😀 . Ugc arkadan çarpan her zaman suçludur dedi. Bende karşılık olarak bu video’yu koydum.

  9. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Ferrari’nin Raikkonen’i düşürdüğü duruma bakar mısın? Umarım seneye istediğin gibi bir araçla hala gridin en iyisi olduğunu gösterirsin…

    1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
      Alonso.Diaz(Yavuz)

      Oha 😀

      1. Formula1 iceman avatarı
        Formula1 iceman

        Bence Raikkonen’dir. Sizce Alonso’dur veya başka bir pilottur. Bu kadar basit…

    2. çok haklısın. düşürülen durum gerçekten hoş değil

  10. ulan bu adamı böyle bi açıklama yapmak zorunda bırakan ferrari arabasına lanet olsun !!! biz sen biliyoruz iceman sen bu gridin en hızlı adamısın seneye adam gibi bi arabayla tekrar eski günlere geri döneceksin

    1. Baba Lanet okudun artık arabamız güzel olmıcak malesef .ss.s.s.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir