Kovalainen McLaren'de

yazar:

kategori:

Fin pilot, Formula 1’de yarış pilotu olarak ilk senesinde Renault ile etkileyici bir sezon geçirdi ve ardından McLaren tarafından takıma dahil edildi.

Takım ayrıca Pedro de la Rosa’nın, takımın üçüncü pilotu ve Gary Paffet’in de testlere katılacağını açıkladı.

McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh: "Bize açık bir kaç seçenek vardı ve en rekabetçi pilot dizilişine sahip olduğumuzdan emin olmak istedik. Lewis ve Heikki’nin, ürkütücü bir kombinasyon olacağını düşünüyorum"

"2007’de her ikisi de harika bir çaylak sezon geçirdi, kazanma ve en iyi olma adına hakiki bir tutku paylaştı. Heikki, güçlü bir etki bıraktı ve Lewis’in şimdiye kadarki performansı üstün ve başlı başına kendi konuşuyordu"

"İnanıyorum ki pistte birbirlerini zorlayacak ve pist dışında birlikte harika bir şekilde çalışacaklar. İlave olarak Pedro, Gary’nin yanında bizim birincil test pilotumuz olacak. Gerçekten güçlü bir pakete sahibiz ve 2008’i dört gözle bekliyoruz."

Kovalainen: "Vodafone McLaren Mercedes gibi bir takıma katılmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Şimdiye kadar bütün organizasyon boyunca açık bir şekilde kazanmaya adandım ve birlikte olacak geleceğimizle ilgili gerçekten heyecanlıyım"


Yorumlar

  1. birşeyden anlamayanların bile sadece farazi kelimelerle ahkam kesebildiği bir spor bu.

  2. herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor. bu sporun cilvesi de bu herhalde.

  3. gerçi 1 bakkal dükkanını yönetmek bile zor (muhasebeci,maliye,stopaj,geçici vergi,peşin vergi,yıllık vergi,toptancılar vs..vs..) nerde kaldı F1 takımı.

  4. sinansahin arkadaşım,,, McLaren özür diledi çünkü Max tehdit etti (adamın açıklamalarını okumadın mı yok yeni duruşma lazım, yok 2008 de eksi puanla başlayabilirler vs..vs..) McLaren takımının sadece ar-ge masrafı yıllık 500 milyon dolar (resmi olan rakam bu gayrı resmiyi sen düşün) tabiki bu masrafı sponsor-reklam-tv geliri ve buna benzer kaynaklardan sağlıyor. Tamam 100 milyon dolar+ bu yılki tv gelirinden yoksun olmaları takımı batırmaz ama her sene aynı sıkıntıyı çekmeyi ortakları kabul etmez!! politik derken bunu ifade ettim. Şirket yönetimi bu bakkal değil.

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    artık mclaren'de sütten çıkmış ak kaşık değil, artık onlarında kara lekesi var. bundan sonraki tartışmalar ''kimin en çok kara lekesi var'' olur herhalde 🙂

  6. Bunu hatırlattığın iyi oldu lost boy sanki kendileri sütten çıkmış ak kaşık

  7. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Nie sinansahin arkadaşım öyle diyorsun bak lostboy kardeşim çok iyi özetlemiş durumu 🙂

  8. arkadaşım, mclaren mercedes takımı bile hırsızlık yaptığını kabul etti. hala bunlar politik işler demeyin. çok komik oluyor…

  9. rackyy,,, 11 pilotlar 8 takımlar şampiyonluğunu kimseden 1 şey çalmadan kazanan 1 takımın aniden buna neden ihtiyacı olsun? Eğer diyeceksen ki 10 yıldır başarısız diye, peşin peşin cevap yazayım: ferrari tam 16 yıl boyunca takımlar şampiyonu olamadı (83-99) demek 99 yılında da ferrari çalmıştı ama yakalanmadı 🙂 komik değil mi? eskiler iyi bilir bunlar politik işler..

  10. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    insanlıktan nasibini almayan bazı yaratıkların yorumlarından mümkün oldugu kadar uzak kalırız inşallah.

  11. kavolainen in gelmesine sevindim zaten baska bir altarnetifte yoktu..bostakilerin en iisini kaptık..simdi koltuga oturdu fakat bunun belli bir adaptasyon sorunu yasar..her pilot gibi..bunun en kısa zamanda atlatırsa sampiyonluga yarısır..hadi bakalım bir finliyle buyuk basarılar yasadık birisiyle kıyısından donduk..umarım finliler yine bizi sevindirir..

  12. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bir takımın en iyi olup olmaması 1 sezona bakarak anlaşılmaz bu takımın 40 yıllık tarihi var vve başarılarla doludur eğer McLaren takımı 2008 de 2007 deki gibi başarılı olamazsa bunun altında başka nedenler aramaya gerek yok çünkü takım çok yıpratıldı ve 1 seneyi sineye çekip 2009 yılına daha güçlü ve hazırlanmış şekilde çıkmayıda planlayabilirler..

  13. mclaren mi en iilerin takımı baskasının bilgisi calmakla en ii oldu desen hadi neyse 2008 de görücez en iilerin mi en kötülerin mi takımı oldugunu ayrıca alonso da esitlik denen bişey saglansaydı oda gitmeyi tercih etmez di mecmuren gitmek zorunda kaldı hakkını yiyen bir takımda kim durmak ister ki

  14. ice-girl-01 avatarı

    flav başını taşlara vursun=)vuracak da zaten=)
    ron biliyo işini…asıl heikki adına sevindim mclaren büyük bi takım ve en azından renault'daki gibi pilotlar arasında büyük ayrımlar yok=)umarım kendini kanıtlayabilir burada…hayırlı olsun=)

  15. kara eşrefle sarı eşrefe dönmesinlerde:)))

  16. Tek bir isteğim var FIARRARİ nin başkanı mosley gölge etmesin artık yeter.Artık bu takım sürücü ve test pilotlarıyla her zamanki gibi 1 numara.Yine masa başı oyunları olmaz ise seneye double yaparız diye düşünüyorum.

  17. Ron Dennis'in Finlilere karşı özel bir sevgisi var galiba tarihte yarışan 8 Finlinin 3 ü bizde yarıştı 4. Heikki olacak hayırlı uğurlu olsun

  18. hatırlarsanız heikki şöyle bir açıklama yapmıştı; ben 2. pilot olmam alonso reno ya gelirse eşit şartlarda yarışmak isterim demişti. e bu açıklamadan sonra renoda kalması imkansızdı zaten. ha mclarende ne olur onu zaman gösterecek.

  19. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    bu habere gercek anlamda çok sevindim. yolun açık olsun heikki umarıum başarırsın

  20. biri siyah, diğeri sarı…harbiden mclaren formula 1'e RENK KATIYOR 🙂

  21. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    mclarencı ne yazdıgına dıkkat et senın ıyı pılot degıl dedgın adam son 3 yılın 2 dunya sampıyonu alonso dedınmı once onunu ılıklıycen mclaren ıyı takım tmm ona sozumuz yok ama en ıyılerın takımı dıyosan once ferrarı gelır alonso dunya sampıyonu olarak geldı takımınıza eger lewıse verdgınız degerı alonsoya verseydınız suan alonso 3.kez dunya sampıoynuydu sızın takımınız okdadr bncıl kı elındkı sampıyonlugu raıkonene kaptrdıı bunu ben demyrr ecclestone dıyor dıer ust duzey adamlar dıyor ee bırakta onlar bıseylerı sızden daha ıyı bılsınler alonso cok buyuk pılottur bknz 2005-2006 aynı arabada yılların tecrubesı gıancarlo fısıchella da vardı neden fıschella dunya sampıyonu olamadı cvp kesın ve net alonso cok buyuk

  22. sıkı bir ferrari ve kimi taraftarı olarak
    heikki adına çok sevindim çünkü 2008 de finllilerin rekabetini izlemek çok güzel olacak bence heikki çok başarılı bir pilot

  23. ilk yorumu yazan arkadas sozum sana alonso yeterince iyi olsaydı en iyilerin takımı mclarenda kalırdı zaten buna emin ol ayrıca hamilton'un nasıl bir pilot olduğunu herkes gayet iyi biliyor tesadüf değildi gecen sene yapılanlar..

  24. Bir Raikkonen taraftari olarak Heiki`nin Renault`dan gonderilmesine cok uzulmustum ve umarim Mclaren ile anlasir diye dusunmustum, Bu habere cok sevindim, Mclaren`de cok basarili olacaktir, hatta belkide Lewis den iyi olacaktir, cunku gecen sezon gordukki aracin sinirlarini korkmadan sonuna kadar zorluyor..

  25. ron dennis in fin pilot ısrarı devam ediyor… hakkinen raikkonen ve kovalainen inanıyorum ki kovalainen de bu takımda dennis kaptanlığında başarılı olacaktır…

  26. heiki mclaren için güzel bi tercih oldu.. fin pilota başarılar, hayırlı olsun..

  27. Hakkinen zamanındaki Finli pilot-McLaren ilişkisi olursa güzel yarışlar izleriz. Gidebileceği en iyi takıma gitti. Zaten başka boş koltuk da yoktu.

  28. Mclaren fin pilotlardan çok hoşlanıyor. Her daim bir finlide buluyor. Heikki adına güzel bir gelişme.Sezona renk katarlar inşallah

  29. 2005'te yani,karıştırdım sanırım,ama Fer'le onu kıyaslaıcak adama ben pes derim !!!! ….

  30. 2006'da Fer F1'de,Heikki Gp2'deydi,karıştırmaın yani !!!! ….

  31. Aklıma birden Mika Hakkinen ve davit Coulthard ikilisi geldi:)) umarı ikiside o ikili gibi pistlerin tozunu attırırlar. ben heikkikiyi test pilotuyken dikkatimi çekmişti bazı dereceleri alonsodn da iyi olduğu oluyordu 2006 da:))

  32. hakkinen ve kimiden sonra bi finli daha.ikiside başarılı olmuştu.umarm heikide olur

  33. ferrari 4 ever avatarı
    ferrari 4 ever

    gayet güzel bir kadro kurdu mclaren.İşalla heikkinin kıymetini bilir ron dennis.Hamiltonun işide geçen seneki gibi kolay olmayacak bana kalırsa.

  34. mclaren fan avatarı

    teşekkürler mclaren heikiyi takıma kattığınız için…

  35. Hayırlı uğurlu olsun.Kowalainen adına sewindim.Geçebilceği en iyi takıma geçti ama Hamiltonla iyi anlaşıcaklarını sanmıyorum…

  36. bence en iyi seçenekti mclaren e hayırlı olsun

  37. team_spirit avatarı

    heikki adına sevindim hakkettiği gibi ii bi takımda seni çok özlicez heikki başarılar

  38. bilmiyorum McLaren'de başarılı olur mu?ama inşallah olur.şimdiye kadar finliler McLaren'de iyi iş çıkardı.umarım Lewis'le birlikte ferrari ve renault'a karşı mücadele edebilirler.

  39. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    işte budur. kim bilir belki kovalainen'de şampiyonaya oynar. ferrari, mclaren, bmw, renault ve williams performansları birbirine yakın ve dayanıklı otomobil yaptımı kapışmalar süper olur (raikkonen, massa, hamilton, kovalainen, heidfeld, kubica, alonso, piquet, rosberg) mükemmel olmaz mı ?

  40. İşte Mclaren kombinasyonu İngiliz ve Finli pilot bazı arkşlar yakışmamış fln demiş gülüyorum harbiden :D:D:D:D yıllarca maccada sarı finliler vardı nası unuttun euheueheuh :D:D:D:D
    İceman Heikki 😀

  41. Heikki'yi bu sene başından beri beğenerek izledim. Finli olması, alçakgönüllü olması, mükemmel sürüşü beni etkileyen yanları. umarım başarılı olur.

  42. istediğim haber sonunda geldi,inşallah heikki mclaren ile güzel ve uzun ömürlü bir birliktelik kurar,ayrıca kıyafeti çok yakışmış diyebilirim,şapka hariç….

  43. istediğim haber sonunda geldi,inşallah heikki mclaren ile güzel ve uzun ömürlü bir birliktelik kurar,ayrıca kıyafeti çok yakışmış diyebilirim,şapka hariç….

  44. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    Renault anlamadı senın degerını ama umarım mclaren anlar mclaren cok buyuk takım bunu ınkar etmyrmm heıkkıde buyuk bı pılot bu bırlıktelık mukemmel olcak gonul ısterdı alonso hekkı ılıklısını renault amblemı tasrken gormek ama kısmet boyleyms en buyuk hayalımdı hekkıyle alonsonun aynı takımda olması arkadasın bırı yakısmams kıyafet dıyo ama bnce cok yakısmıs arabada cok yakıscak tmm mclarenı sevmys falanda yıgıdı oldur hakkını yeme dımı;)

  45. yarın bir gün bununda süresi dolar bunuda gönderi verirler yazık olmus allah yardımcısı olsun mclarenle bas etmek kolay deil ayrıca heikkiye mclaren kıyafetleri hiç yakısmamıs sarıydı daha cok sarı göstermiş bu

  46. Beklediğim pilotla anlaştık sonunda Nico yada Heikiden birisi olursa farketmez diyordum ve takımımz yine akıllı bir kararla 2 süper pilotla yarışacak McLarene bir Finli daha gelmiş oldu.Hayırlı olsun

  47. ilk yorumu da be yazayım barii:) mclaren iki iyi pilotla bu sene de yine bişey yapamaz.. ama heiki saftır, söz dinler..alonso gibi haksızlıklara ses çıkartan bir pilot deildir..

  48. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    HayırLı oLsun Bir Finli daha McLarenLe umarım başarıLı oLur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir