Kovalainen, McLaren Koltuğuna Yakın

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Fernando Alonso’nun ayrılıının ardından boşalan McLaren koltuğuna giderek yaklaşıyor. İleriki zamanlarda açığa çıkması beklenen anlaşmanın 2 senelik olacağı düşünülüyor.

Fin pilot, 2006 sezonunun ardından Alonso’nun yerine Renault koltuğuna oturdu ve Formula 1’deki ilk yarış pilotluğu tecrübesini yaşadı. Ama geçen hafta, Renault’un 2008 pilot dizilişini açıklamasının rdından bu koltuğunu kaybetti.

Ve şimdi, Renault’taki koltuğunu kaybetmiş olmasına rağmen Kovalainen, tekrar Alonso’nun boşluğunu doldurma yolunda görünüyor.

Fin pilot, Renault’tan ayrılmasının ardından iki ilginç teklifin bulunduğunu söylemişti. Bu tekliflerin, Toyota ve McLaren olduğu düşünülüyor.

Son gelişmelere göre McLaren, test pilotları Pedro de la Rosa ve Gary Paffet’tan ziyade Kovalainen üzerinde yoğunlaştığına inanılıyor.

Bazı kaynaklar, McLaren ve Kovalainen arasında bir anlaşmanın şimdiden yapılmış olduğunu fakat henüz doğrulanmadığını ifade ediyor.

Bu söylentiler, Cuma sabahı McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh’ın Fin pilotla bir ifadesiyle alevlendi.

Guardian’a konuşan Whitmarsh "Heikki’nin çok ilgi çekici bir pilota benzediğini düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. massathebest avatarı

    yakışır heikki'ye mclaren koltuğu. bence performansı ile haketti. eğer arkadaşların dediği gibi piquet jr. da iyi yarışırsa mclaren-ferrari-renault ve bmw'nin pilot kadroları gelecek yıl için oldukça zevkli bir mücadele izletecek kadar güçlü olacak. ama tabii ki benim oyum felipe massa'ya. bu yıl şampiyonluğa daha çok asılacağız araç da dayanıklı olursa. centilmence ve zevkli bir sezon olur inşallah.

  2. Peki renault neden yolladı bu adamı anlamakta zorlanıyorum

  3. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Takım için hayırlısı olur umarım..

  4. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    Benım kovalaınene karsı bı sempatım var umarım basarılı olur mclaren ıcın en ıyısı olur kovalaınen reno cok buyuk haksızlık yptı kovalaınene nelson yerınde o olamalydı ama onumuze bakjalım kovalınenın altında rekabetcı bır arac olursa bırkac grandprıx kazancgından adım kadar emınım good luck to heıkkı:D

  5. Yıllar öncesine dönüş yapıyoruz sankii genç ve başarılı Lewis ve yanında bilinmeyenlerle dolu bir Finli
    tıpkı DAvid Mika ikilisi gibi olcak 😀

  6. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    Iste bu harika haber YAKISIR SÜPER IKILI OLURLAR

  7. Bir Finli pilot daha McLaren'a geçiyor. Hakkinen kadar başarılı olursa güzel olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir