Coulthard'dan Hamilton Taraftarlarına Tavsiye

yazar:

kategori:

David Coulthard, Lewis Hamilton taraftarlarını onu bir ilah gibi görmemeleri gerektiği konusunda uyardı.

Coulthard, 2008 sezonunda en genç dünya şampiyonu ünvanına sahip olan Hamilton’ın, Mika Hakkinen, Michael Schumacher ya da Fernando Alonso’dan daha fazla yetenekli olduğunu düşünmüyor.

McLaren takımında Hamilton’ın ayrıcaklı olduğunu düşünen Coulthard, Alonso’ya sempati duyuğunu da kabul ediyor. 

"Lewis veya başka birinin bir ilah gibi görülmesinden nefret ediyorum. Eğer Red Bull’da olsaydı, eminin ki yine iyi olurdu ama sadece puan için mücadele ederdi"

"Yeteneğinden kuşku yok ama o da tıpkı diğer yetenekli pilotlar gibi. Ancak bu onu küçümsemek anlamını taşımıyor"

"Formula 1’e adım attığımda takım arkadaşım Damon Hill’di ve o da bir çaylakla yarışmayı zor bulmuştu. Bu yüzden Alonso huysuzlandığında Lewis farklıydı ama benim Alonso’a karşı bir sempatim var."

Coulthard, Hamilton’ın şampiyonluğu kazanmak için harika bir şansı olduğunu da kabul ediyor.

"Lewis’in kazanamaması için bir neden göremiyorum. Kazanmalı."

"İşleri nasıl idare edeceğini görmek ilginç olacak. Bundan üç yıl sonra, ‘İlk sezonda her şeyin bu kadar kolay olduğunun farkında değildim’ diyecek.  O zamana kadar Monaco’da bir yeri olacak ve beşinci süpermodel kız arkadaşıyla birlikte olacak ama ilgi başkalarının üzerinde olacak. Başarısındaki anahtar nokta zorluklara ve kaybolan ilgiyle başa çıkmak olacak."


Yorumlar

  1. yarası olan gocunur valla

  2. ''biz kendi aracımızı kendi bilgilerimizle yaptık…anlayan anladı''mclaren e hırsız demiyorsunda ne diyorsun peki??kime gidiyor bu laf??ferrariyemi?olanları söylüyorum deyipte farklı birşey söylemişsin gibi gösterme!çocuk yok senin karşında.iki takımda konuyu kapattı artık ikide bir asılsız şeyler söyleyip durmayın.evet biz alonso hakkında konuşuyoruz!!konuşuyoruz çünkü oda sürekli mclaren hakkında ileri geri laflar ediyor.yok heikki 2.pilotluğu kabul ettği sürece mclarende kalırmışta(ne bekliodu acaba)yok efendim mclaren dışında her takımın şampiyon olmasını istiormuşta..kapasın çenesini o zaman bizde susalım konuşmayalım alonso hakkında.çenesini kapatıp işine baksın ona buna sataşmakla çok mutluyum dediği takımı reanult nun düşük performnsı yüzünden pistlerde elde edemediği başarıyı ört pas etmeye çalışmasın.dc a atıfta bulunuyorsunuzda kimin kimi ilahlaştırdığı belli oluyor..ben fazla konuşmıcam artık sezon başladığında kimin ne olduğu belli olucak bakalım renault f1 team ininz ve alonsonuz ne kadar çalışmış dersine görücez.

  3. bu arada benm azımdan mclaren hırsız die bi laf ckmadı yorumumu okuduysan eyer ben sadece olanları söyldm. kısaca bu mclaren nrenault anlaşmazlığı tamamen 2007 sezonundn yüsündn ve bis hala kendi aramızda tartışıyorus konu kapandı ama siz hala kapatmadınız alonsoya karşı bi öfke bir nefret ve bizde bunun karşılığında aynı yepkiyi gösteriyoruz. RENAULT F1 TEAM VE FERNANDO ALONSO…

  4. benz boşuna çırğınma siz renault f1 team ve fernando alonso hakkında azınnıza geleni söylüorsunuz bu az bile… bis lewis hamıltona karşı gayet yorumlar yasıyoruz ama siz aznıza gelnei sayıyosunuz ik hatayı kendinizde arayın siz kendinizi bi düzeltnde geresi kolay…

  5. dc ye gelince herkes tutturmuş bi lewis ilah gibi görülüyor bilmem ne.ya kardeşim adam belki başka araçlarda bu kadar başarılı olmayabilir ama şu tartışmasız bir gerçekki lewis mclaren i çok iyi kullanıyr.sakın david de zaten lewis ın yeteneksiz olduunu söylememiş demeyin.evet yeteneğini göz ardı etmemiş ama şu lewis ın ilah gibi görülmesi muhabbetlerini nedense hep david vs birileri yapıp duruyor böyle.zamanında schumide birsürü şampiyonluklara ulaştı onunda birsü
    rü hayranı seveni var.ama hiç birileri onun hakkında böyle şeyler söylemezdi.lewis hakkında sürekli bu söylentilerin olması daha ilk yıllarında kazandığı yarışlar ve şampiyonluğuyla bu kadar göze batması arkadaşlar samimi olalım var işte biraz çekememezlik.bunu inkar etmeyin.herkes lewis hakkında bişiler söyleyip duruyor ya başka şeylerden konuşun artık biraz.kimsenin onu ilah gibi falan gördüğü yok ama herkes gibi onunda hayranları var tabi.gayet doğal olan şeyler lewis da biraz abartıldı bence.

  6. şurda daha sakin oliim seviyeyi düşürmeden yorumlar yaziyim diyorum ama maalesef sizin gibiler yüzünden bu mümkün olmuyor!!!!sürekli mclaren taraftarlarının yorumlarını eleştiriyorsunuz burda önce kendinize bakın bi siz!!

  7. ulaş bilir doğru dürüst yorum yap!!!araçlarını kendileri yapıyorlarmış hala daha mclaren hırsız muhabbeti!!nerden biliyorsun sen mike askerlik arkadaşınmı???!!!!!hiçbir zaman birşeyin kopyası orjinalinden hızlı olamaz!!o bilgilerin çalınmasında bütün takımın suçlu olmadığını ve olayın birkaç kişyle sınırlı birşey olduğunu cümle alem biliyor.sen kendi çapında öt dur burda!!2005 de ki dedikolularıda biliyoruz biz..bunuda anlayan anladı!!!!alonsoyla kubica kesin şampiyonmuş gözlerim yaşardı gerçekten!!daha 3-5 senelik takımınızla bize artistik yapmayın burda!!ezikliğiniz motor geliştirmek için verilen izinden belli zaten!!bu senede performansınız düşük kalırsa bakalım o zaman hangi yüzle böyle şeyler söyleyebileceksiniz!!!!!!

  8. senna guven avatarı

    Davidciğim..sende senelerce aynı takımda yarıştın..sen şampiyon olabildinmi? demekki kendinin beceremediğini genç bir çocuk gelip de hem de yarıştığı iki sene de herkesten fazla puan alarak yapıyorsa saygı göstereceksin..
    Hep daha genç biri gelip sizi geçer…bu hep böyle olmuştur herkes içinde geçerlidir..
    Saygılarımla

  9. ulaş süper kardeş bir gün mutlaka görecezz bakalımmm

  10. mclarenciler siz kendinizi yormayın herkes herleyin farkında 2007 olsun gecen sene olsun. RENAULT F1 TEAM 2007 ZORLUK YAŞADI. bu zorlukları giderdi ama bu 2008 aero dinamik acımısı etkiledi. sorunları giderdik ama aracın aerosuna zaman yetmedi.. HEM BİS kendi ARACIMIZI KENDİMİZ YAPTIK. KENDİ BİLGİLERİMİZLE ARABIMIZI YAPTIK………… anlayan anladı…BU SENE YA ALONSO YA KUBİCA ŞANP. eğer kubica şanp olursa gerçekten çok sevinirm… ha alonso ha kubica farketmez öncelik alonso.

  11. ayy valla bu haber cok hoşuma gitti hele sınırlı sayıdaki mclaren taraftarlırı ve bisim lewisn fanları kendi takımlarını v pilotlarını savunmak için şekilden şekile giriyolar. ya kafanızı yormayın 1. belli 2. kim oda sanırm kimi raikonen… alonsonun altında ne kadar kötü arac olsada o işinibilir… valla bis alonsonun kötü aracla neler yapabileceğini gördük ya sizin şanp.nun bakalım o kötü aracla neler yapabilir… bütün dünya bilio alonso 1 numara kendinizi yormayın. dua edinde ferrariye gitmesn:)) gelelim renault takımına herkes yok yine kötü arac yaw nerdn biliosunuz bakn gecenseneye bmw testlerde en yawaş takımdı ama noldu hepimis gördük alonso iddaalı bu sene alonso umutlu gecen seneki gibi karamsar deil. eyer işler kötüyse bunu alonso çıkar söyler:)) nese saygılar RENAULT F1 TEAM FERNANDO ALONSO.

  12. valla ben asla renault dan vaz geçmem tıpki 2007 de ki gibi pilot geçicidir ama takım asla sonuna kadar renault f1 team ve fernando alonsoo büir gün mutlakaaa

  13. Bu renaultcular da yani nedir böyle ..hepsi mi aynı şeyi söyler be kardeşim..
    2005 – 2006 , 2005 – 2006 , 2005 – 2006 takmışsınız bi 2005e bi 2006ya.. tamam çok iyiydiniz şampiyon oldunuz re re re ra ra ra şak şak şak ama yani sürekli de onlar söylenip avutmaz ki insan kendini ..Sürekli 2009 da görüşçez 2009da görüşçez diyip duruyosunuz ama bırakın da 2009 sezonu geldiğinde bi zahmet o renaulttaki aşk, o renaulttaki tutku göstersin kendini de şampiyonluklar görün..bizde kabul etmesini bilelim..
    ben de bi lewis taraftarı olarak ; alonsoyu sevmememe rağmen ne kadar iyi bi pilot olduğunu göz ardı edemem , mümkün değil.. belki renault motor dondurulduğu için biraz geri kaldı belki şanssızlıklar alonsoyu buldu malesef amma velakin bu sene onlara çıkartılan izin ile birlikte şuanki takımların seviyesine erişmiş olmaları gerekir.. artık bu satten sonra da renault ve alonso orta sıralarda yarışmaya devam ederse e ozaman artık renault hakkında pek söyleyecek bişi bulamam..
    Son bi şey : unutmayın ki sizler alonsocusunuz dostlarım ,alonso taraftarlarısınız .. sürekli deli gibi renault tezahuratı yapıyorsunuz ama eğer bi gün gelir devran döner de hamilton renault'a alonso mclaren'e giderse de deli gibi renault düşmanlığı yapıcaksınız..bunu unutmamanız dileğiyle ,
    Teşekkürler 🙂

  14. mclaren senin bu söylediğini 5 yaşındaki çoca söylesen güler beee ha doğru ya force india sizin sayılır demi görecez 2005 2006 yıllarını unutman beeee

  15. Mc laren sen cok konusysn ama bnn seni görücem o 2006 daki günlernze donersenz bnn senı gorucem gülme komsuna gelır basına derler inşallah gün gelir devran döner renault konumna dusersnz ınsallah o asagıladgn takım eskı gunlerıne geri döner de sana hep beraber sana mor cok yaksyr sarksnı soylerız ukala sey

  16. Sezon başlamadan bende inanıyorum ki
    3 yarıs sonunda;
    Force India Renaultdan daha çok puan almış olucak.

  17. yasn yazılanı yine yanlış anlamıssın:) Ters mantık cümleler kurmayalım lütfen!

  18. pilotlar savaşı baslamıs sezon baslamadan haydi hayırlısı.arkadaslar bu muhabbet boyle uzar gıder herkesın gonlunde bı aslan yatar dc de kendı dusunelerını solemıs katılırsınız veya katılmazsınız.bu sene reno şeytanın bacağını kıracak insallah.

  19. evren ayaoku avatarı

    cok haklısın.

  20. luris senin denetimindemi reno motor takıyo araçlarına ne biliyosun sen mi ölçüyosun reno motorlarının gücünü bukadar saçma bir yorum hiç görmemiştim reno alonsoya daha iyi motor veriyomus alla alla redbulda kimi daha güçlü veriyo webberemi haa olabilir flavio onun manageri yha haklısın galiba webber ve alonsoya güçlü reno motoru nelsonla davide güçsüz veriyorlar insanlaarın hayal güçleri nekadar yüksek nelson gridin en becerksiz pilotlarından tamamlayabildiği yarış sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor nelsonla alonsoya kıyaslayacak kadar alçalmış bir zihniyete laf yetiştirmemek lazım

  21. evren ayaoku avatarı

    luris sen yaz arkadasım sezon başladığı zaman zaten hersey ortaya cıkacak.reno daki bu ekip ruhu sezona damgasını vuracaktır.ben takımıma sonuna kadar güveniyorum.

  22. hayır ya, ciddiyim ben, yani en azından renocu arkadaşlarım kadar ciddiyim, nelsona iyi araç vermiyolar renoda, hep en iyi motoru alonsoya veriyolar, yoksa yani nelson alonsodan kat kat daha iyi, nerden mi biliyorum, 2007de hamilton ile alonso'nun araçlarının arasında performans farkı olduğunu beyan eden ve ismini açıklamak istemeyen bir mühendis veya takım patronu veya sokaktaki adam gibi birisinden öğrendim, çok güvenilirdir kendileri, hatta bazı f1 taraftarları bu kişiyi kutsal bahane üreticisi olarak görürler, neyse yani anlatmak istediğimi anlamış olmanızı umuyorum..

  23. burak bocek avatarı

    luris sende az değilsin he adamı gaza getireceksin şimdi:)

  24. nelson alonsodan 1 gömlek üstün

  25. burak bocek avatarı

    iki şampiyonada çok sıkı geçti şampiyonalar sadece alonso birisiyle rekabet yaşadğında değil yakın geçen son yarışlara kalan ve belkide 2den fazla pilotunda iddaası bulundugu zaman güzel.

  26. evren ayaoku avatarı

    yasin kardesim tabiki bütün şampiyonluklarda alın teri vardır ona saygımız sonsuz eyvallah.ama benim anlatmak istediğim rakiplerdi mesela alonso-shumi rekabetinden gelen şampiyonluk lewis massa rekabetinden gelen şampiyonluk sen hangisini daha sıkı buluyorsun.anlatmak istediğim olay kısaca alonsonun levis den 1 gömlek üstün olduğudur.bu benim fikrim

  27. katlyrm kaan ikiside mükemmel pilotlar kimse kimseye çamur atmasn hep söylemişmdir bütün şampiyonlklar hakedlmstr sansa sampıyonluk yoktur.

  28. kaan kaanhan avatarı

    alonsoyu da hazmedemediler, şampiyon olduğu halde ******* dediler vs.. yanlış olduğunu zaman ispat etti. şimdi bakıyorum aynı hataya alonsocular düşüyor. alonsoda, lewisde iyi "pilottur" kardeşim bunun tartışması gereksiz.

  29. burak bocek avatarı

    Çok güzel bir açıklama dc'den.Katılmak yada katılmamak kalmış bizlere ben çok beğendim.Çoğumuzun söyledikleri zaten buna yakın.Yeteneği tartışılmaz hakkınıda vermiş gerçekçide konuşmuş.Ağzına sağlık

  30. evren ayaoku avatarı

    hahahaha yok yok lewis dir.hahaha sonra kova gelir

  31. evren bence gridin en iyi pilotu nelsondur

  32. Güzel bir açıklama DC den ve aynen katılıyorum.

  33. evren ayaoku avatarı

    bunu şampiyonluk apoleti söölüyor ben değil hahahahaha.

  34. evren ayaoku avatarı

    ayrıca pistlerin en ii 4 pilotu gibi bi kalıba sokamazsın alonso yu. griddeki en ii pilot(çifte dünya şampiyonu)ve diğerleri olur ancak.

  35. evren ayaoku avatarı

    ya sen alonso yu sev ne olur.sen alonsoyu sevsen ne olur sevmesen ne olur arkadasum.alonso dan ii olsaydı hakkını verirdim ama ne yazık alonso dan kötü.size en iicvp 2009 da gelecek alonso dan.

  36. DC çok güzel bir açıklama yapmış. Ama şunu unutmayın lewis'i sevenler onun yenilmeyecek bir pilot olmadığını çok ii biliyorlar. hele 2007 yılında o hazin son yarışı yaşamış mclaren taraftarları olarak bizler bunun bilincindeyiz. onu ilah gibi gördüğümüz yok sadece çok yetenekli ve hızlı biri olarak görüyoruz bunu bütün istatistiklerde söylüyor…bizi hazımsızlıkla suçlayan arkadaş kendine baksın. lewisin hakkını vermek alonso gibi çok iyi bir pilotun değerini düşürmez…alonsoyu hiç sevmememe rağmen pistlerin en iyi 4 pilotundan biri ve izlemekten zevk aldığım biri…

  37. evren ayaoku avatarı

    işte bütün alonso taraftarının duygularına resmen tercüman olmuş.lewis ii olabilir ama hiç bi zaman alonso gibi olamaz.lewis:alonso eğer ferrayi ye gecerse onu durdurmak için bi tank gerekir.lewis bile görmüş onun en ii si olduğunu ama lewis ciler görememiş.yazık. olsa olsa bu hazımsızlıktır.

  38. erhan aydın avatarı

    fazla söze ne hacet,ne de güzel açıklamış David Coulthard,aynen katılıyorum.

  39. McLaren'de ikinci pilot dayanışması ve ya sendromu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir