GPDA, Lisans Ücretlerine Karşı Çıkıyor

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotlar Birliği (GPDA), Max Mosley’in süpelisans ücretleri konusundaki görüşlerine cevap verdi.

Pilotlar her yıl süperlisans ücretlerini ödemek zorunda ancak geçen yıl ödeyecekleri rakam % 200 ile 300 arasında artmıştı.

GPDA yaptığı açıklamada pilotların ödedikleri miktarların spor dünyasındaki en büyük rakamlar olduğunu söyledi ve ücret artışlarının adil olmadığını ve anlamsız olduğunu savundu.

Formula 1 Dünya Şampiyonunu ödemesi gereken ücret 270 bin doları bulurken NASCAR serisinde şampiyon pilotlar sadece 4 bin dolar ödüyor.

Ücretlerde artış yapılırken haberlerinin bile olmadığını da belirten pilotlar, artışı faturalarda ve medyada yer alan haberlerden öğrendiklerini ve bunun hiç de hoş olmadığını açıkladılar.

Ancak Mosley, pilotların süperlisans ücretlerini ödemeden Melbourne’deki ilk yarışa çıkamayacakları konusunda ısrarcı.

"Tüm söyleyebileceğim, hiç kimsenin süperlisans ücretini ödemeden Avustralya yarışına çıkamayacağıdır."

"Mevcut durumda, yılda birkaç milyon dolar kazanan ve bunun sadece %1 veya 2’sini lisans ücretiiçin ödemek istemeyen kişiler hoş karşılanmaz. Belki de Melbourne’de çok sessiz bir cuma günü geçireceğiz."

 


Yorumlar

  1. bu seneki araçlar için alışmaya başladık,güzel fln diyoz ama geçen senenin arabalarını görünce bu senekiler çok kötü ya.bn ön kanada alıştım.bana göre çok kötü durmuyo ama arka kanat çok rezil bnce

  2. resimdeki arac harıka yha RB4 ün son halini cok begenıyodum özellikle str nin renkleryle harıkaydı sımdıkı araclar mumla aratıyor gecen senekılerı

  3. bence adam haklı kazandıkları para dünyanın parası 270 bin dolar neki 7 milyon doların yanında

  4. tolga soydan avatarı

    mosley iyice canımı sıkmaya başaladı. git sen kendini kırbaçla bırak bu işleri

  5. anlayışın yanlış mosley amcacım, şimdi bu herifler milyar dolarlar kazansa, sende onlardan milyon dolarlar mı talep edicektin, yani burda yüzde üzerinden bir ücret söz konusuysa tmm ama sen onlardan güvenlik vs hizmetleri için para alıyosun ve bu meblağ yılda artsa artsa %10 artar, açıkçası burda mosley amcamızın tekelini kötüye kullanmasından başka bişiy söz konusu değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir