Jerez ve Sakhir'de Test Haftası Başlıyor

yazar:

kategori:

İki haftalık bir aranın ardından Formula 1 testleri bu hafta Jerez ve Sakhir pistlerinde sekiz takımın katılımı ile devam edecek. Honda ve Force India takımları testlere katılmayacaklar.

McLaren, Renault, Williams, Toro Rosso ve Red Bull takımları Jerez pistinde olacaklar. Ayrıca Red Bull takımı yeni aracı RB5’in tanıtımını da pazartesi günü pistte gerçekleştirecek.

Red Bull’da ilk gün Sebastian Vettel yeni aracı piste çıkacak ve çarşamba günü görevi takım arkadaşı Mark Webber’e devredecek. Toro Rosso’da ise Sébastien Buemi ve Sebastien Bourdais görev başında olacaklar. Renault takımında ise Nelson Piquet Jr. ve Fernando Alonso ikişer gün olarak testleri sürdürecekler. McLaren ve Williams takımları da yarış pilotlarıyla testler gerçekleştirecekler. Pazartesi gününde herhangi bir test gerçekleşmeyecek ancak sadece yeni RB5 piste çıkacak ve testler salı gününden başlayıp cuma gününe kadar sürecek

Bahreyn’de ise Ferrari, BMW ve Toyota takımları yer alacaklar ve testler salı günü başlayacak. Üç takım da yarış pilotlarını piste çıkacak ancak BMW’nin test pilotu Christian Klien de testler gerçekleştirecek.

İtalya ve Portekiz’de kötü hava şartları altında geçen testlerin ardından Jerez ve Sakhir pistlerinde güneşli ve açık bir hava bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. offf reno neden pazatesileri test yapmıyor yav hem test eksiğimiz var hemde bir günü boş geçyrz:S

  2. evren ayaoku avatarı

    umarım reno nun extra testlerinin reno ya olumlu bi şeyler kattığını bu testlerde görebiliriz.fernando ve reno bu sene sıkı çalışıyorlar hersey şampiyonluk için.

  3. aslında bahreyn de test yapmak daha avantajlı olabilir bahreyne benzer iki pist var takvimde abu dhabi ve bahreyn bu yüzden büyük avantaj getirebilir bu seçim tabi barcelona nın değişken havasıda bir dezavantaj

  4. şimdi yarın test yokmu arkadaşlarrr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir