Zetsche: “Mercedes’te Takım Emri Olmaz”

yazar:

kategori:

Daimler Başkanı Dieter Zetsche, Mercedes Formula 1 takımında pilotlar arasında takım emri uygulanmayacağını söyledi.

Zetsche’nin bu yorumları, Macaristan’da Lewis Hamilton’un takım emrini reddetmesinin ardından geldi.

Zetsche, sadece acil durumlarda böyle bir şeyin olabileceğini söyledi.

Zetsche “Geçen pazar günü acil bir durum yoktu. Tampon tampona mücadele yoktu bu yüzden Lewis’in Nico’nun geçmesine müsade etmemesini anlıyorum.”

“Mercedes’te takım emri yok. Bu ifadenin arkasında duruyorum. Sürücülerin yetenekleri ve biraz da şans ile en sonunda kimin kazanacağını göreceğiz.”

“Ancak Rosberg ve Hamilton’un farklı stratejiler (2’ye 3 pit gibi) ile birbirlerini rahatsız etmeyecekleri de açık.” dedi.


Yorumlar

“Zetsche: “Mercedes’te Takım Emri Olmaz”” için 6 yanıt

  1. Tampon tampona bir mücadele olsa bile sürücülere takım emri yöneltilmesi oldukça saçma. pozisyon zaten takımın lehine olduğundan takım açısından kimin önde bitirdiği çok önemli değil. Şunu anlayabilirim. Yarış esnasında bu iki pilottan önde olan arkadakine nazaran daha yavaş olup geçişini engellerken fazla tur sayısına ve arkadaki sürücünün hızına istinaden ilgili tur sayısı bir öndeki pilotu geçmeye yetecek ise bu bir emir olarak değil de takım salahiyeti açısından rica yöntemiyle istenebilir. “Nico, Lewis’e bu noktada yol vermeni uygun buluyoruz, on tur var ve Seb’i bu turlar içerisinde bu hızıyla geçebilir.” gibi. Bu takımın lehine anlaşılabilecek bir durumdur. Ancak bu olayın patlak verdiği yarışa bakıyorsunuz ki son iki üç turluk bir esnada bunun istenmesi çok anlamsız. Bu noktada Lewis sonuna kadar haklıdır, hiç kusura bakmasınlar tamamen amatörce bir istemde bulunup takımın taraf tuttuğu apaçık gün yüzüne çıktı. Şimdi de sıvama işleri yaşlı kurtlara verildi. Öte bir açıklama göremiyorum.

    1. Iyi de o emir son 20 turda verildi ve evet senin dediğin takımın menfaati için uygundu. Ayrıca da eğer Lewis yol verseydi Nico muhtemelen yarışı kazanacaktı bu da dediğin gibi takımın çıkarlarına uygun bir davranış biçimi ancak Formula 1 pilotlarının ( Haklı olarak ) bencil olduğunu düşünürsek Lewis’i de anlayabiliriz.

      1. ben son on tur derken arkadaki pilotun diğer pilotun kanadına kalan turdan önce yapışmasından bahsediyorum. emir verildiğinde nico da lewis’in dibindeydi zaten değil mi(!). takımı savunacağım derken dediklerimi de çelişkili yorumluyorsunuz. nitekim nico geçecek kadar dahi yaklaşamdı. Bu saçmalık(takımın saçmalığı, size demiyorum) nasıl savunulabilir anlamak zor sn. crasher.

  2. bıyığına kurban.nasılda belli türk olduğu.adam geçmişini unutmamış bravo sana dieter.

  3. Palabıyıklı doğru demiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir