Alonso Ferrari’de Kalmak İçin 35 Milyon Euro İstiyor!

Almanya’nın Bild gazetesinin haberine göre Fernando Alonso, 3 senelik yeni anlaşma için Ferrari’den yıllık 35 milyon Euro istiyor.

Gazetenin haberine göre adı McLaren ile anılan Alonso, Ferrari ile olan anlaşmasını 2017 sonrasında uzatmak için 3 senelik 105 milyon Euro istiyor.

Schumacher’in en yüksek kazandığı dönemde senelik 25 milyon euro aldığı biliniyor. Alonso’nun mevcut anlaşmasının ise 18 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. İddialar doğruysa Alonso yeni anlaşma için neredeyse mevcut kazancının iki katını istiyor.

Alonso’nun bu isteğini takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in performansını baz alarak ve diğer takımlardan gelen teklifleri değerlendirerek belirlediği düşünülüyor.

Bunların dışında yakın zamanda üst düzey sürücülerin takımlarıyla anlaşmalarının olmasının da bu istekte etkili olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

“Alonso Ferrari’de Kalmak İçin 35 Milyon Euro İstiyor!” için 90 yanıt

  1. Bu açıklamadan sonra Fernando’nun takımdan ayrılacagı gayet netnleşmiştir ki Raikonen’nin 2015 aracı bana uyacak demesi bunu tamamı ile destekliyor…

    İkitaraf için de hayırlı olsun umarın 4 senedir bu adama yapamadıklarını Rai’ye yaparsalar çok büyük hayal kırıklığı olur şahsım içinde..

  2. Buda 2013 maaşları.

    Drivers:

    1. Fernando Alonso Ferrari €20m
    = Lewis Hamilton Mercedes €20m
    3. Jenson Button McLaren-Mercedes €16m
    4. Sebastian Vettel Red Bull Racing €12m
    5. Nico Rosberg Mercedes €11m
    6. Mark Webber Red Bull Racing €10m
    7. Felipe Massa Ferrari €6m
    8. Kimi Raikkonen Lotus F1 Team €3m
    9. Sergio Perez McLaren-Mercedes €1.5m
    10. Romain Grosjean Lotus F1 Team €1m
    = Pastor Maldonado Williams €1m
    = Nico Hulkenberg Sauber €1m
    13. Valtteri Bottas Williams €600,000
    14. Jules Bianchi Marussia €500,000
    = Adrian Sutil Force India F1 €500,000
    16. Paul di Resta Force India F1 €400,000
    = Daniel Ricciardo Scuderia Toro Rosso €400,000
    = Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso €400,000
    19. Esteban Gutierrez Sauber €200,000
    20. Charles Pic Caterham €150,000
    = Giedo van der Garde Caterham €150,000
    = Max Chilton Marussia €150,000

  3. http://kimiraikkonenspace.com/2014/02/02/f1-drivers-2014-salaries/

    top 10 Formula 1 earners of 2014:

    1. Fernando Alonso – Ferrari – €20 million ($27.14 million)
    & Lewis Hamilton – Mercedes – €20 million ($27.14 million)
    3. Jenson Button – McLaren – €16 million ($21.71 million)
    & Sebastian Vettel – Red Bull – €16 million ($21.71 million)
    5. Nico Rosberg – Mercedes – €11 million ($14.93 million)
    6. Kimi Raikkonen – Ferrari – €10 million ($13.57 million)
    7. Felipe Massa – Williams – €4 million ($5.43 million)
    8. Daniel Ricciardo – Red Bull – €2.5 million ($3.3 million)
    9. Sergio Perez – Force India – €2 million ($2.71 million)
    10. Romain Grosjean – Lotus – €1.5 million ($2.04 million)

  4. adam hak ediyo istediği rakamı söylüyo belki Ferrari vermezde ceker gider diye ama Ferraride para b*k gibi 😀

    1. Adam hakediyor demek ne demek ya sen 35 milyon euronun ne kadar olduğunu biliyormusun dünyada bu kadar aç varken hakediyor çok manidar olmuş sırtında taşmı taşıyorda hakediyor

  5. Alonso şampiyonluk istiyorsa Ferrari’den ayrılmalı. Para istiyorsa kalabilir. Seçim kendisinin.

  6. Hamilton yıllık 50 milyon almıyor muydu?

    Böyleyse 35 fena rakam değil. Ferrari’nin ödemesi gerek. Haa içine Raikkonen’in de ücreti dahilse fazla vermemek lazım.

    1. Onur Ömer Öztürk avatarı
      Onur Ömer Öztürk

      Yok Günay, Hamilton’ın 3 yıllık maaşı 50 milyon. Bu hesaba göre Alonso’nun 3 yıllık ücreti 105 milyon, iki katı kadar ;))

  7. 3 yıl için 105 çok fazla eğer kalacaksa yıllık 20-25 civarında bir para alır gerisi hayal

  8. o takozda ve beş para etmeyen takımda yarışmak için az bile istemiş . ferrari alonsosuz bir hiç bunu 5 sezondur tek başına ispatlayıp kendisini eleştirenleride pistte tokatlıyor zaten kısa ve net bence az istemiş eğer vermezse daha az bir maaşa mclaren de çalışmaya razı zaten adam illallah etmiş italyanların gevşekliğinden işe yaramazlıgından

  9. Formula1 iceman avatarı
    Formula1 iceman

    Ben bu mantığı anlamıyorum. Alonso Ferrari’yi 3 kere 2. yapmış.2010 ve 2012’de Ferrari sürünüyorduya zaten Alonso cebinden 0.5 hatta 1 sn katıp aracı mı hızlandırıyordu! Bırakın lütfen bu söylemleri komik duruma düşmeyin.Takım tamamen etrafında toplansın,Massa yarışlarda deneme tahtası yapılsın.Sonra Alonso şöyle Alonso böyle.Ayrıca Ferrari’nin de 35 milyon euro vereceğini sanmıyorum. Alonso’yu da kaybetmek istemeyecektir.Bakalım neler olacak…

  10. beyler 35 m euro COK BUYUL BİR PARA OLABİLİR SİZİN İÇİN AMA FERRARİ NEREYE HARCAMIYORKİ O PARAYI FERRARİ BU SENE KANADAYA GETİRİP KULLANAMADIĞI İŞE YARAMAYAN PARCALAR 68 MİLYON EURO. YANİ FERRARİNİN 68 MİLYON EUROLUK GUNCELLEMESİ ÇÖPE GİDİYOR SİZ BURDA 5 SENEDİR ARACI SIRTLAYAN RAİKKONENİ VE MASSAYI EZEN Bİ ADAMIN ALACAGI UCRETİ KONUŞUYORSUNUZ SCHUMİDEN FAZLA ALMAMALI DİYORSUNUZ SCHUMİNIN ALTINDADA BOYLE FERRARİ OLSA NE YAPARDI ACABA SCUHUMİ 2 SN HIZLI ARABAYLA KAÇ SENE ŞAMPİYON OLDU ….

    1. Maalesef bunu anlamıyorlar.Schumacher bu araçla yarışsa 10.luktan öteye gidemez.Zamanında 1 saniye hızlı araçla şampiyon olmuş adama 40 verilirse aynı parayı rezil Ferrari’yi 2.yapan adam da almalıdır.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        MSC yi 2010 dan sonra seyretmeye başladınız sanırım. Bu bir şaka olmalı 10. luktan öteye gidemez demek? Güleleim mi ağlayalım mı arkadaş bu komik olunmaz ama

        1. Edebi eserleri hiç okumamış edebiyata damga vurmus dehaları hiç algılayamamıs insanların edebiyatçı olma iddiası gibi bir sey bu.
          Formula 1 severlerin dünyanın kabul ettiği bu sporun büyük efsane isimlerini Senna Schumacher v.s bu spora damga vurmus farklılık meydana getirmiş kisileri herseyden önce iyi analiz etmesi bu isimlerin neden dünya üzerinde kabul gördüklerini iyi idrak etmesi bunun içinde araştırması gereklidir.Bu isimlerin hangi araçlarla hangi dönemlerde hızlı araçlarla
          yavas araçlarla pilotaj noktasında neler yaptıklarını dönem dönem iyi okumalarını öneririm.
          Toplumumuzun en büyük sorunu bilgi kirliliği altında doğru bilgiye erişmeme düsünmeme araştırmama noktasındaki eksikliklerdir.Bu da bilgi kirliliğini oluşturan insanları keskinlestiren ama asla gelistirmeyen yerinde saydıran cahil bırakan bir kısır döngüdür.

        2. Rosberg’e yenilen adam? Ferrari’ye gelse 10.luktan öteye gidemez.Çok net iddia ediyorum.Sözümün de arkasında dururum.Raikkonen nasıl aynı durumdaysa Schumacher’de fazlasını koyamaz.

      2. Ahahahaha iyi güldüm. Birisi diyor 1 sn hızlı araçlar diğeri diyor 2 sn hızlı araçla MSC şampiyon oldu. Evet doğrudur ama o aracı 1-2 saniye daha hızlı yapan en önemli kişi kimdi diye bir düşünseler cevabın yine Michael Schumacher olduğunu göreceklerdi. MSC değil miydi Ferrari’nin kapısında yatıp kalkan ve hatta bir ara Corina ile boşanma noktasına varacak kadar eşini, ailesini ihmal eden? Alonso şu an gridin en komple pilotu ama görüyoruz ki 5 yıldır ne yapsa ne etse de 1-2 saniye daha hızlı olacak bir araç geliştirilmesinde hiç payı yok. Olsaydı zaten şimdiye kadar olurdu. Olayı sadece Ferrari’ye atmayalım. Ferrari son 5 yıldır olduğu gibi şu an da at değil tam bir eşek ama o eşekliğin bir kısmı da aracın gelişimini sağlayamayan pilotlarıdır.

        Sene 1996. MSC, Ferrari’ye gelir. Brawn’ıyla, Todd’uyla ekibini toplar. 96’da, 97’de, 98’de şmapiyonluklar kaçar. 99’da İngiltere’de şanssız bir şekilde güvenlik aracı girdiği esnada bir kazayla bacağını 2 yerinden kırar (ya da çatlatır tam hatırlayamadım). McLaren’in pilotlarını eşit koşullarda yarıştırması mantığı yüzünden (ki o sene McLaren boşu boşuna takımlar şampiyonluğunu kaybetmiştir) nerdeyse Irvine’nin şampiyon olacağı 99’da da olası şampiyonluğu kaçırır. 2000-2004 arası şampiyonlukları bazen aracının gücüyle bazen de pilotajıyla çatır çatır kazanır. Sırf Hakkinen’in erkenden emekli olmasına sebep olduğu için uyuz olsam da MSC’ye duyduğum saygı farklıdır. 2005’te yeni kurallara araçlarını uyduramazlar. 2006’da toparlanırlar ama Japonya’daki motor iflasıyla o yılki şampiyonluk da kaçar.
        Kısacası Ferrari’ye geldiğinde de ilk 4 yıl araç gelişimine bakmışlardır, sonraki 5 yılda da şampiyonluklar havada uçuşmuştur.

        Sene 2010. Alaman milliyetçiliğiyle Mercedes takımına MSC gelir. Belki de 2009’da Brawn GP adıyla olan takımın devamı olan bu takımda 8. şampiyonluğunu da almak isteme mantığıyla gelse de sonraki 3 yılda görür ki bu son bir şampiyonluk hayalden öteye gitmez. O da oturup aracın gelişimi için çabalar. Sonuç mu? Sene 2014, Mercedes açık ara en hızlı araç. MSC’nin de bu açık ara en hızlı araçta illa ki ufak tefek de olsa devasa da olsa muhakkak ki bir şekilde katkısı vardır.

        1-2 saniye hızlı araçla şampiyonlukları aldı diye eleştirilecek en son adam MSC’dir. Sınırsız internetiniz vardır. Torrent kullanmayı da bilirsiniz. Arayın, bulun, 1980’lerden itibaren tüm yarışları sezon sezon indirip izleyin. Ardından da youtubede filan araçlar-pilotlarla ilgili eski videoları açıp izleyin; röportajlara bakın, pilot toplantılarına bakın. O 7 şampiyonluğun ilk 2’sinde az biraz doğru zamanda doğru yerde bulunmak gibi bir şansı olsa da son 5 şampiyonluğun kesinlikle tesadüf olmadığını görün.

        1. Ha Alonso hiç Ferrari’nin kapısında yatıp kalkmıyor öyle mi.Adam her dakikayı Maranello’da geçiriyor.99 yılından beri izlerim bu sporu ama 1 saniye hızlı araçla şampiyon oluyorsa bunda Schumacher’in etkisi %10u geçmez.Zaten Ferrari’yi başarılı olarak hep takım halinde sayıyoruz tek Schumacher olarak değil.Brawn,Todt ve birçok mühendisi daha söylüyoruz.O ekibi Schumacher’in topladığını nerden biliyoruz.Şu sınırsız test imkanı olmasa Schumacher 7 şampiyonluğu görebilir miydi? Bu sorunun cevabı çoğu şeye açıklık getirecektir.Schumacher 40 alıyorsa senede 2014 yılında Alonso 50 almalıdır.

          1. Demek ki kapıda yatmak her pilotta takıma yetmiyor. Demek ki o %10’luk katkı 0.100 saniyeden 1 saniye katkı sağlıyor. Bunu MSC sağlayıp Alonso sağlayamıyorsa ya MSC çok beceriklidir ya Alonso beceriksizdir ya da Ferrari 3 saniye geride araç yaptığı için Alonso’nun da MSC gibi katkıda bulunduğu 1 saniye yeterli gelmiyordur. İşin bu kısmını bilemeyiz.

            Ancak olay 99’dan beri izlemek değil. Ben de 80’li yılların sonlarından beri izlerim. Lakin tutup da sana senden bilgiliyim diyemem. Sen, benden çok araştırma yapmışsındır, benim aksime işin teknik kısmına bakıyorsundur; orası ayrı. Fakat her ne olursa olsun 7 şampiyonluğu görebilir miydi gibi bir laf cidden abes kaçıyor.

            Alonso 35 de alsa 135 de alsa son 5 yıla baktığımızda sonuna kadar hakkıdır; buna lafım yok. Lakin MSC ile Alonso’yu kıyaslamak abes kaçar. MSC’nin son demleriyle Alonso’nun ilk demleri çakışsa da ikisi farklı dönemlerin pilotu.

            “MSC, şu anki Ferrari’ye gelseydi evet alt sıralarda kalırdı. Lakin gençlik yııllarındaki haliyle gelseydi Alonso’yu tokat manyağı yapardı. Bu kadar net. Öyle yoruma böyle yorum.”

            İşin şaka boyutunu geçersek MSC de tıpkı Alonso gibi nerde ne zaman nasıl yükseleceğini iyi bilen ve pist-araç şartlarına göre ayak uydurabilen nadir pilotlardan birisi olduğu için Alonso’dan daha aşağıda kalacağını hiç sanmam.

            1. İşte Alonso’yu tokat manyağı yapardı açıklaması bile saçma yorum olduğunu gösterir.Eğer bunu yapacak kişi varsa şu Ferrari’de tek Alonso olur.Ayrıca Alonso’nun F2004’te Schumacher’i tokatlamayacağını nerden bileceğiz? Schumacher Mercedes’te Rosberg’in gerisinde kalmasaydı dediğin doğru olurdu fakat Rosberg’e yenilen adama pistteki en iyi pilotu tokat manyağı yapar demek yorumun ciddiye alınmamasını sağlar.

              1. “” yani tırnak işaretlei arasına alınmış ve senin saçma sapan yorumlarına istinaden saçma sapan bir yorum olarak özellikle belirtilmiş bir kısmı alıyorsun ama geri kalan yoruma tek laf edemiyorsun. Daha yazılandan ve okuduğundan haberin yok; laf ebeliği yapıyorsun. Alonso, MSC’yi yenemez demiyoruz, istediği parayı hak etmiyor demiyoruz. Görüşlerimizi beyan ediyoruz. Ancak hiçbirisini anlamıyorsun. Daha fazla sana yazmaya lüzum yok.

            2. Alonso’mu bu parayı haketmiyor? Hadi ordan be nereyi haketmiyor.2014 yılında dünyanın en iyi F1 pilotu bundan fazlasını hakediyor.Yazılanı anlıyorum.Doğru anladığım için inkar edememişsin.Gayet iyi anlamışım ki verecek cevabın yok.Alonso’nun bu parayı haketmediğini neye dayanarak söylüyorsun bay bilmiş.Benim yorumum gayet mantıklı.Schumacher istediği yıllarda gelsin derim madem ucuz yorum yapıyoruz 2006 sezonunu izle.

              1. Halen anlamıyorsun, cidden yazık. Alonso 35milyonu da 135milyonu da hak ediyor diyorum ama nerenle okuyorsan halen anlayamıyorsun. Git bir okuma-anlama kursuna yazıl.

              2. Bi üstteki yorumuna bakarsan haksız olduğunu görürsün.Asıl sen yazdıklarına dikkat edersen iyi olacak.Alonso istediği parayı haketmiyor demişsin.Hangi argümanlara dayanarak söylüyorsun.Geçerli bir sebebin olsa yine hak vereceğim de burda verecek durumda değilim.

              3. Tekrar oku ve iyice anlayana kadar da tekrar tekrar okumaya devam et:

                “Alonso, MSC’yi yenemez demiyoruz, istediği parayı hak etmiyor demiyoruz.”

              4. Üstteki yorumunda tokat manyağı yaparı da sen demedin tabi.İki yorumun birbiriyle çelişiyor sonra gelip felsefe yapıyorsunuz burda.

              5. “” yani tırnak işareti arasına aldım çünkü senin anlayacağın dile espritüel bir yaklaşım sundum. Hemen altına da işin şakasını bir kenara bırakırsak diye başladım. Alonso’nun şu anki gridin en komple pilotu olduğu konusunda da hemfikiriz. Lakin MSC’ye sadece hızlı araç şampiyonu demen konusunda bana göre kati suretle yanılıyorsun. Belki de yanılan benimdir, kimbilir? Ancak izlediklerim bana yanılmadığımı söylüyor.

              6. Sen o aracı en hızlı yapan kişi Schumacher olarak belirtmişsin ilk yorumunda.O kısma kesinlikle katılmıyorum dedim.F2004’e kimi koysan şampiyon olurdu zaten.Ferrari dönemi öncesi şampiyonlukları geçiyorum.Onları hakederek aldı fakat Ferrari’nin gelişiminde kendisi en büyük faktör değildir.Herhalde aracı Schumacher tasarlamıyor.Kendisi sadece piste çıkıp aracı sürüp takıma geri bildirimleri açıklıyordu.Bunu zaten herkes yapar.2.pilotlar bile berecebiliyorlar bu işi.Ama şuanki durum çok açık Alonso’nun yanına kimi koysan onun kadar başarılı olamaz.Zaten ilk yorumumda şuanki durumu katarak söyledim.

        2. Onur Gentas avatarı

          Muratbank arkadaşım çok güzel bir yorum olmuş ellerine sağlık. Schumi’yi sadece 2000’li yıllarda ki performansı ile değerlendirmek yanlış olur. 90’lı yıllardın başında attığı turları izlemek bile onun kalitesini anlamaya yetecektir. Alonso’nun talep ettiği ücretin bu noktalara gelmesi pek hoş olmamış açıkçası.

          Alonso ve Schumi’yi kıyaslamanın şu aşamada pek bir anlamı yok. Schumi kazandığı parayı son kuruşuna kadar haketmiştir. Bu durum Alonso içinde geçerli. Kazandıkları paranın azlığı veya çokluğu hangisinin daha iyi pilot olduğunu sorgulamamızı gerektirmez.

        3. Genel olarak konuşuyorum;

          Zamanında bir çok tartışma içerisine girip, (bazen birbirimizi kıracak derecede) konuştuğumuz rakip taraftarlar oldu. O zamanlar toyduk. Kanımız hareketliydi, rasyonel düşünme ve objektif bakıştan yoksunduk.

          Sonra bizim dönemimiz, desteklediğimiz adamların döneminin bitişiyle eş zamanlı olarak bitti.

          Ama ben bir Schumacher taraftarı olarak 2010’da dönüşü ve 3 yıl süren mücadelesi sayesinde bir şey gözlemleme fırsatı buldum. Zamanında birbirimize düşman kesildiğimiz insanlar, bu süreç boyunca desteklediğim pilota karşı saygı ve sevgilerini ortaya çıkarttılar. Bu beni oldukça etkiledi.

          Özellikle geçmişi eskilere dayanan McLaren taraftarlarının, Schumacher hakkında pozitif yorumları tüylerimin diken diken olmasına sebep olur.
          Monaco’daki pol, Kanada’da güvenlik aracının çıkışıyla birlikte Schumacher’in arka düzlükte Vettel’in yanına geldiği an, onlarında ayağa kalktığını biliyorum.

          Neden mi? Çünkü eski dönemlerin özlemini sürekli içimizde yaşatıyoruz. ”MSC” yazısını orada görmek, taraftarlarının yanı sıra, zamanında rakip olduğu taraftarları da hoşnut ediyordu. Özlem karşılıklıydı çünkü. Keza tam tersi durumda, Hakkinen bu konumda olmuş olsaydı, kesinlikle Schumacher fanlarının desteğini almış olacaktı. Kısacası eski rekabetin (o zamanlar görmenin mümkün olmadığı), aradaki ”bağı” bu dönemde görmüş ve yaşamış olduk.

          Bu durumu görünce, Schumi’nin McLaren’de yarışmasını o kadar çok istedim ki. Taraftarların onu bağırlarına basacaklarını o kadar emin şekilde hissettim ki, bunu yaşamak istedim.

          Selam olsun eskilere …

      3. Pilotluğu direksyon sallamaktan ötesi sanamayan, armutla elmayı karıştıran bir genç yetenek daha! Biri şu ergene SPA 95, Barcelona 96, Monaco 97, Budapeşte 98 ya da ne bilim Çin 2006’yı baştan sona izlettirsin. Veya da vazgeçtim izlettirmesin senin “büyük” saygın varsın eksik olsun.

    2. EVET ÇOK HAKLISIN. ne yazık ki ben de caps i açık unutmuşum.

  11. Strong_Union avatarı

    bunlar hala rainin performansını sorguluyor minttu hamile rai 2015 te baba oluyor adam performansın kralını göstermiş 🙂 siz Alonsoya 35 milyon verin 🙂 20 sene sonraki junior Raikkonen sizden kat kat alır bunları 🙂 acaba bizim çocuklarımızda bi Raikkonen daha izleme fırsatına kavuşurmu 🙂 tabi o zamana f1 kalırsa…

    1. Strong_Union avatarı

      acaba bu anda mı öğreniyor çocuğu şaşırmış gibi 🙂

      1. Hamile haberleri sezon öncesinde de çıkmıştı hatta baya sevinmiştik Kimi adına ama kaç ay geçti haber asparagas çıktı.O yüzden minttu’nun karnı şişene kadar inanmam ben dogrusu 🙂

        1. Strong_Union avatarı

          bende ama minttunun istagramı kendi orjinal ağızdan yazmış ama yinede haklısın bekleyelim 2015 i 🙂

          1. Tlfndan girip cvb yazdım ama fotoya bakmamıştım kusura bakmayın 🙂 Sevindim kimi adına junior kimi’yi görücez sonunda. umarım bebek kimi’ye benzer.

      2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        RAİ hayat sana güzel be oğlum 🙂

  12. (Eğer gerçekse) değil Fernando Ferrari aidiyeti taşıyacak hiç bir pilot Schumi’den fazla alamaz almamalı…
    (Eğer gerçekse) Fernando artık gidici..Yolu açık olsun..
    (Eğer gerçekse) Fernando şansını Mclarende ya da arkasında Ferrari kadar duracak bir başkasında denesin..
    (Eğer gerçekse) Ferrari artık ikinci yarı itibari ile takımlar şampiyonasındaki duruma göre riske girmeden Kimi’ye odaklanabilir..
    (Eğer gerçekse) Ferrari’de (Schumi hariç) duygusallığa yer olmadığını da herkes görmüş olur!!

    1. kemakinen35 avatarı

      alonso giderse ferrari sauber ile caterhamlari arkada tutmak icin ugrasir ,alonso demek en az +0,500 saniye demek 5yildir adam bunu elli kere kanitladi…..alonso olmasa ferrari williamsin haline dönerdi (bu seneki williams baska )…..

  13. Helal olsun aslanıma

  14. Benim takıldığım bir nokta Alonso’nun şu anki sözleşmesi ile alakalı. 2016’ya kadar olan sözleşmesi güncellenerek bir yıl daha eklenip 3 yıl 105 mi alıyor yoksa , 2014’ten sonra sözleşmenin devam edip etmemesi Alonso’nun kararı ile mi belirleniyor ? Bu konuda hiç kesin bi açıklama duymadım , hep söylentiler ne yazıkki.

  15. Alonso Raikkonen’in 10 katı puan topluyor bırakın da 2-2.5 katı parayı alsın.Zaten sene sonu 100den fazla puan farkı olacak.150yi bile bulabilir.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Güzel mantık hocam o zaman zamanında da ROS, MSC den 2-3 kat daha fazla kazanması lazımdı.

      1. Kazanmalıydı.Kim takıma fazla katkı veriyorsa o daha fazla para almalı.Ama yine de Rosberg Schumacher arasında bu kadar fark olmadı.Raikkonen resmen sürünüyor.Aslında Alonso’nun yanına kimi getirsen aynı pozisyona düşer.Geçmişte pilotlarına daha fazla para ödeyen Ferrari 2014 yılında bu parayı veremiyorsa bıraksın gitsin bu spordan.Zaten adam gibi araba üretemiyorlar.4 yıl boyunca bu adam 3 kere 2. yaptı Ferrari’yi 1 kere de 3.Eğer Alonso olmasaydı takımlar şampiyonluğunda ilk 3e giremezdi Ferrari.

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          ROS, MSC den 3 kat daha fazla parayı hak ediyordu diyorsanız zaten diyecek bir şey yok. Ne yazık ki Türk mantığı diyeceğim çünkü sadece sonuca bakan diğer hiç bir şeyle ilgilenmeyen bir düşünce sistemi bu. Mercedes şu anda şampiyonluğun tek favorisiyse eğer bu MSC sayesindedir. Uzun vadeli bir planın ilk parçasıydı MSC. ALO nun yanına kimi getiriyorsak sürünüyormuş? Bu ALO 2007 de bir çaylağa yenilen ALO ile aynı pilot mu acaba? Madem sadece sonuç odaklıyız bir de buradan bakalım.

          1. Yazilabilecek en güzel cevap olmus anti kimicilere helal olsun

          2. Çaylağa yenilen pilot lafı saçma olmuş.Ben puan farkı göremiyorum ortada.Ayrıca Mclaren’in taraf tutmasına rağmen Alonso’yu 2. adam olarak görmesine rağmen Alonso Hamilton ile aynı puanı alıyorsa Alonso’yu mükemmel pilot yapar bu.O kadar ağlıyorsunuz Raikkonen araca alışamadı araç Alonso’ya göre yapılıyor diye o zaman Hamilton niye Alonso’ya yenilmedi.Kendi ağzınızla Raikkonen durumunda çelişkiye düşüyorsunuz.Alonso’yu şuana kadar yenen pilot yoktur.Eğer Hamilton şampiyon olsaydı 2007’de yenmiş olacaktı fakat şampiyon olamadığında puan olarak da geçemiyorsan yenmiş sayılmazsın.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Ağlıyorsunuz derken? Bir tane yorumumu bul da göster bakalım. Bide o mantıkla ALO da şampiyon olamayacağından bu sene RAİ yi yenememiş mi olacak?

              Yorumlarına itinayla gülüyorum 😀 sen yenilmiş sayma ama dünya sayıyor bak biri 2. biri 3. He zaten siz ALO cular ayrı bir dünyada yaşıyor siz takılın kafanıza göre 🙂

              1. Puan açısından belirttim o yenme durumunu.Eğer Hamilton 1 puan fark atsa bile yenmiş olacaktı.Fakat şampiyonluğu aynı puanla aynı yarışta kaybettiler.Bu neyin yenmesi oluyor? Bana göre puan olarak geçilmediyse hiçbir sıkıntı yok.Gerisi boş şeyler.Sonuçta şampiyon olamamışsın rakibine de puan olarak geçilmemişsin 2. ile 3. arasında bir fark göremiyorum.Biz ayrı dünyada yaşamıyoruz da siz bu 11-0 meselesine baya takılmışsınız.

            2. Fia ile anlaşma gereğince pilotlar şampiyonluğunun pist üzerinde kaybedilmiş gibi görünmesi gerekiyordu.O yüzden beraberlik gibi bir görüntü ortaya çıktı. Yoksa Alonso’nun durumu Vettel’den de beterdi.İlk kez F1 aracına binmiş bir çocuk size nal toplatıyor.Bunun adı nedir?

              1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                Anladım anladım sendeki problem çok farklı. Bak dünya üzerinde 90 lardan beri F1 i izleyen hiç bir insan evladı MSC ile ALO yu kıyaslamaz. NOT: Arkadaş insan evladı olmayabilir şüpheliyim. Hala diyor ki 11-0 ben ne takılıcam bu duruma adam yenmiş tebrik eder geçeriz çocukluk yapmayız. 2. ile 3. arasındaki farkı göremiyorsan söyliyim 1 sıra fark yapar ki bu da geçildiğini gösterir hemde dediğim gibi bir çaylağa 🙂 Son olarak tokat manyağı lafını çok kullanıyorsun. Senin söyleminle sitede ki herkes seni yorumlarıyla tokat manyağı yapıyor 11-0 dan önce kendi skoruna bak bence 🙂

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yorumlara baktım da, hak ediyor mu, Ferrari verir mi gibi bir sürü cümle var ama mantıklı bir analiz göremediğim için bir analiz yapayım dedim;

    Öncelikle bu söylentinin doğru olduğunu kabul edelim. Böyle bir durumda pilotun etkisine bakılır. Ferrari önümüzdeki sezon en iyi araca sahip olursa -ki pek muhtemel değil ama- bu durumda o koltukta ister Alonso, ister Kimi, isterse Hulkenberg otursun, şampiyon olabilir. Hatta güçlü bir takım arkadaşı yoksa Bianchi’nin bile en iyi araçla şampiyon olması muhtemel. Çünkü son yıllarda gördük ki, eğer aracınız iyiyse ortalama bir pilot bile şampiyon olabilir. Öyleyse, yani pilotun etkisi araca oranla çok azsa, bir pilota 35 milyon ödemek mantıklı değildir.

    Şimdi olaya başka bir açıdan bakalım, son sezonlarda Alonso’nun aldığı puanları ve takım arkadaşlarını karşılaştırırsak, büyük oranda Alonso takımı sırtlamış gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Eğer Alonso yerinde başka bir pilot olsaydı Ferrari takımlar sıralamasında çok daha gerilerde yer alırdı. Takımlar sıralamasındaki farkların gayet büyük paralar olduğunu düşününce, ortalama bir pilota ödenen 8-9 milyon yerine 18 milyonu Alonso’ya ödemek belki takıma 150-200 milyon gibi bir para getirmiş olabilir ki, bu da çok karlı bir seçim olduğunu gösterir.

    Buradan çıkan sonuca göre, Alonso’ya bu kadar para ödenmesinin kararı aslında aracın hangi seviyede olacağıyla yakından ilgili. Eğer Ferrari önümüzdeki yıl sezonu domine ederse Ferrari parayı sokağa atmış olacak, ancak yine en hızlı 3. 4. yada 5. araç olarak kalırsa çok karlı bir karar almış olacak. Çünkü Alonso yine takımı sırtlayıp takımlar sıralamasında takıma önemli bir etkide bulunacaktır ve geri dönüşü çok verimli olacaktır.

    Olaya bir de en iyi pilotlara ödenen maaşlar açısından bakarsak, Schumi gibi bir pilota 25 milyon ödeniyorsa Alonso 35 milyon eder mi? Bence mümkün değil. Schumi modern F1 takımlarının rüyası olan adamdı. (en azından Ferrari dönemini yani olgun dönemini ele alırsak) Basınla iyi ilişkiler kurar, elinden geldiğince PR çalışması yürütür, kendini tehlikeye atmaz, takımın sözünden çıkmaz, yapıcı ilişkiler kurar, gerektiğinde aracı geliştirmek için özveriyle çalışır. Yeteneği konusunda yorum dahi yapamam, çarpılırım. Onun yeteneğiyle kıyaslanacak sadece 2 adam var, biri Ayrton Senna, diğeri Gilles Villeneuve. Alonso inanılmaz çalışkan ve kendini geliştirip üzerine sürekli bir şey koyuyor olabilir ama Schumi’de doğuştan gelen yeteneğe asla sahip olamayacağı da bir gerçek. Bu kıyaslamaya göre Alonso 35 milyonu geçtim, 25 milyonu da almamalı.

    Peki bu söylenti ne kadar doğrudur derseniz, bana hiç de gerçekçi gelmedi. Bugün bir F1 pilotunun böyle bir maaşı istemesinin 2 açıklaması vardır; ya çıldırmıştır, yada sözleşme yenilememek için bahane ortaya atıyordur. Tek bir şekilde mantıklı açıklama getirebiliyorum; Geçen yıl takımla sürtüşen Alonso’nun McLaren ile yakınlaştığı dedikoduları sonrası Ferrari son anda Hulkenberg hamlesini geri çekip Kimi ile karşılık vermişti. Ferrari Alonso’ya bakıp ŞAH! demişti. Ancak Alonso Kimi’yi bu sezon açık bir şekilde alt etmiş durumda ve bu hamleden iyi kaçan Alonso karşılık vermek istiyor olabilir, belki de şimdi Alonso’nun ŞAH! demesinde sıra ve bu o olabilir. Bunların ciddi hamleler olmadığını, rakiple psikolojik savaşın hamleleri olduğunu düşünmek daha gerçekçi. Bu söylenti doğru olsa da olmasa da Alonso’nun 35 milyonluk bir maaşa ihtiyacı olmadığını anlayabilirsiniz. O bunu hakettiği için istemiyor yada buna ihtiyacı olduğundan değil, bu gerçekse eğer kesinlikle ortada dönen bir oyundan ibaret

    1. Çok güzel yazmışsın ama gelecek sene şampiyon olması durumunda parayı çöpe atacağını söylemişsin ki bence biraz yanlış olmuş. Evet çok baskın bir araç ile ortalama üstü bir pilot şampiyonluğa oynar ama bu baskın araçta dahi her zaman bazı sıkıntılar ve bununla başetmesi gereken pilotaj tecrübesi ve yeteneği gerekir. Kaldı ki araç baskın olmaması ama tepeye oynayan bir araç olması durumunda pilotaj daha önemli olacak. Zaten sampiyonluktan gelen gelir arada ki farkın yanında hiçbir şey. He ayrıca ben habere de inanmadım açıkçası Alman medyası ortalığı karıştırıyor belki de.

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Büyük bir istek.

    Hakkı mı? Hakkı bence.

    5 yıldır adamın altına iyi bir araba veremediler. Alonso’da hem para kazanırım hemde iyi araba verirlerse şampiyon olurum diye düşünüyor olabilir.

    Ya da bu parayı vermeyeceklerini bildiğinden, gitmek için eline bir koz almak istiyor olabilir.

    Şuan ki kazancı 24 Milyon $ yapıyor.

    Eğer ki Ferrari, istediği parayı verirse 47 Milyon $ gibi bir rakam oraya çıkıyor.

    3 yıllık 141 Milyon $.

    Bakalım ne olacak?

  18. Alonso’yu Gönder Bianchi’yi getir çocuk 1 liraya bile yarışır o koltukta 😀

  19. Dolarda değil Euro , biraz abartmış sanki

    1. Tl üzerinden hesaplarsan uçarı rakamlar görünebilir. Euro – Dolar arasında sadece 0.333 birimlik bir parite farkı var.

  20. Hhihi 35 Milyon Euro mu istemiş? yıllık mı? aboowww. Bunu, bunu alın dışarıya. Yarış başı 2 milyon euro. Valla Alonsocum Santander bank’ın halide içler acısı. Ferrari reklamı yapmasa banka likidite tutmakta zorlanıyor. İspanyol ekonomisi krizde. bak yavru vatan Arjantin iflas etti. Hadi bir tıpış canım. Madem maaşını Santander veriyor Mclarene geçte oradan al maaşı. Sana kim veriyor bakalım Ferraride bulduğun imtiyazları. Bu da buldu şişiyor. Geçiniz 35 istiyorsa salıverin gitsin küçük enişteyi. Ver 10+10 milyon euroyu Hulkenberg+Bianchiyi getir kâr et. Raikkoneni severim ama bu saatten sonra iflah olmaz. Sırt sakatlığı galiba omuriliğe yakındı ki refleksleri falan iyice zayıflamış. Ondan da bir cacık olmaz. Formula 1’in risk almayı sevmeyen kibirli takımı Ferrari olgun pilot politikasından vazgeçsin. Hulkenberg 27 Bianchi 26 yaşına geliyor. Bunları getirsen risk mi olacak yani? Renault Alonsoyu takıma getirdiğinde adam kaç yaşındaydı? 2 sene içinde dünya şampiyonu oldu. Şu egoist formula 1 pilotlarından bıktım. Bir Alonso için değil genel egoistler için geçerli. Yıllık uçuk rakamlar almasanızda Formula 1 eskiden olduğu gibi bütçe sıkıntısına girmeden v10 motorlarla heyecanlı yarışlara sahne olsa. Alonsoymuş, Hamiltonmuş, Vettelmiş o’ymuş bu’ymuş yok. Kim uçuk istekli sınırlarda dolanıyorsa salıverin gitsin. Bakalım nazlarını kimler çekecek?

  21. Keep Gettin’ Dem Checks Fernando !

  22. Eğer haber doğruysa, öncelikle Alonso tarafından düşünelim:
    1) Bunca yıl adama iyi bir araç veremedikleri halde şampiyonlukların köşesinden döndü.
    2) Aracın suyunu çıkartarak üstün bir performans sergiledi
    3) Hakarete kaçan yorumlarda bulunmadı takımı için
    4) para istemesi hem doğal hem de takımdan ayrılmak istemesinden dolayı uç seviyede bir miktar söylemiş de olabilir
    Ferrari tarafından düşünecek olursak:
    1) aracın zaten hızlı olacağı seneye de meçhul
    2) Takımda bir başka şampiyon daha var (Kimi) ona göre bir araç tasarlanabilinir
    3) yanına daha genç ve ucuz ve tabi yetenekli gelecek vaadeden bir genç sürücü alınabilinir
    4) ve bence en önemlisi tüm kadroyu yenileyip geleceğe yönelik bir plan oluşturmaları, Tasarım ekiminden tutun da yönetime ve dahi pilotlara kadar genel bir köklü değişiklik lazım.
    Schumi döneminde yaptıkları gibi…

  23. Ohaa oldu olcak hissedar yapalim seni takima, patronlukta yakisiyor zaten. 30lu yaslarin ortasina gelmisin bi ayagin cukurda bu ne oz guven…

  24. yalnız haberin tamamı “düşünülüyor, tahmin ediliyor” 😀 ne kadar doğru bilmiyorum ama bence hakkı be 😀

  25. Onur Gentas avatarı

    Ben her şeye rağmen Alonso’nun son senelerinde paradan önce kariyerine önem vereceğini düşünüyorum. Açıkçası Alonso’nun kafasının karışık olduğuna eminim. Ferrari’de kalsa bir dert kalmasa bir dert. Hele ki Ferrari ile 3 senelik bir kontrat bütün kariyerini etkileyebilir. Tek diyeceğim böyle bir yetenek umarım harcanmaz.

  26. Çok fazla bir miktar olduğu doğru ama Ferrari’nin son yıllarda yaptığı araçlarda ortada. Adam neredeyse her yarış mümkün olandan daha iyi bir sonuç almasına ve gridteki en iyi pilot olmasına rağmen kazanamıyor. En verimli senelerinde ona hak ettiği aracı veremedik. En azından hak ettiği parayı verelim 🙂 Umarım takımda kalır Alonso 🙂

  27. Alonsonun maasini Santander odemiyor mu?
    El mahkum verecekler.

  28. Demiştim demek istemezdim.

    Alonso’yu bu takımda tutan para yine para olacak. Madem kötü arabayı süreceğim bari parası iyi olsun demiş 😀
    Ferrari Alonso’ya bu parayı verir ama bence vermemeli.

    Ayrıca bende tekrarlayayım. Raikkonen’e paragöz diyenlere kapak olsun.
    18 alan 20 ister 25 isterde 35 nedir birader. Bildiğin soygun yapacak.
    Performansına oranladığı pilot Ferrari’nin son şampiyonu ayrıca herşeyin birbirine girdiği bir sezonda gerçek performansını gösterememiş bir pilot.

    Profesyonellikten uzak bir fiyat değerlendirmesi eğer gerçekse tabi. Bence hakkı 20 milyondan fazla değil.

    1. Strong_Union avatarı

      yo bence 35 milyon hakkı fakat şöyle birşeyde katılıyorum bu takımda para için kalıyor. ben olsam bir dakika durmam ama ferrarinin alonsoya verdiği parayı hiçbir takım vermez. Araçtan şikayet eden fanlarına sesleniyorum alonso babasının hayrına yarışmıyor parasını alıyor sonuçta isterse ferrariyi çekmek zorunda değil gitsin bu fiyatın 3te 2sine mclarende falan yarışsın niye gitmiyor para yüzünden. Adam şampiyonluk istiyor ama demekki ferrari iyi bir miktar ödüyorki kafası karışıyor para ağır basıyor sonuçta bunlar diaz 🙂

      RAİKKONEN bu sene ferrariden 10m€ alıyor.

      raikkonen lotustan 4-5€ alırken alonso 20-30€ alıyordu rai buna rağmen 2 galibiyet, 15 podyum, 2012 de takımlar şampiyonasında mercedesi geçme, 27 yarış puan alma rekoru, 2012 sezonunu 1 tur hariç full bitirme, 2012 pilotlar şampiyonası 3.lüğü, lotusu fiada söz sahibi 6. takım olma ve toplamda 390 puan verdi ama hala PARAGÖZ 🙂

      1. Strong_Union avatarı

        raikkonenin ferraiden 10m€ aldığı kesin değil bence dahada yüksek alıyordur fakat 20 yi geçeceğini sanmam fakat lotustan aldığı para doğru 5m€ alıyordu 2012 de

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        +1000

      3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Tartışma olsun diye söylemiyorum ama bildiğim kadarıyla Lotus’un patronu Gerard lopez Rai’ye 20 milyon dolar/euro ödeme yaptıklarını söylemişti 2012 veya 2013 sezonlarının sonunda. Tabi yanlışta hatırlıyo olabilirim.

        1. Strong_Union avatarı

          olabilir fakat bu toplam verilen paradır yani pilot her podyuma çıktığında galibiyet aldığında atak yaparak yükseliş gerçekleştirdiğinde ve puan topladığında prim verilir o yüzden o kadar ödenmiş olabilir hatta lopez “Kimi den bu denli performans beklemiyorduk para yetiştiremiyoruz” demişti onu hatırlıyorum. Renault 2010 da 163, Lotus Renault 2011 de 75 puan toplamış. 2012 de sadece Rai ise 207 puan topladı bunlara göre ücret verilir 2012 de alonsoya 40 milyon€ verildiğide söyleniyor bu anlamda öyle yükseliyor ücretler yoksa alonso o kadar almıyor net olarak.

          1. kızılay öneriyorum .sarıkızda olabilir. 50 kr ile 75 kr arasında fiyatları.meyvalısını istersen o 1 tl.

            1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
              Alonso.Diaz(Yavuz)

              😀

  29. Muammer UYAR avatarı

    Az istemiş ben olsam 40 45m€ isterdim

  30. Baktı boş koltuk yok 3.şampiyonluktan ümidi kesti bari parayı kapıp geleceğimizi sağlama alalım dedi heralde 😀
    Arkadaşlar bu arada uzun süredir facebook sayfasını açmayı düşünüyodum da bugün açtım sizlerin de desteğiyle sayfamıza bekliyorum umarım az da olsa tebessüm etmenizi sağlarız yeni capslerle https://www.facebook.com/pages/F1-Caps-Turkey/256597471217302?ref_type=bookmark

    1. Hadi hayırlı olsun sayfan 🙂

  31. ForzaFerrari avatarı

    Sonuna kadar hakkı bu para. Alonsoya verilen paraya ferrari acımasın versin. Massaya Kimiye milyon dolarlar döktük hangi biri karşılığını verebildi o paranın.

    1. Strong_Union avatarı

      yuh be birader biri şampiyon oldu biri şampiyonluktan döndü 2007-2008 yıllarında takım şampiyonasında 1. yaptılar ne olduysa 2009dan sonra oldu ne takımlar şampiyonluğu ne pilotlar ha 2009dan sonra massanın aldığı parayı sorgularsan bilemem ama raiye bi dur daha adam yeni geldi hem alonsodan daha az alıyor zaten araçta vasat 2012 veya 2010 gibi bir araç ver o zaman başarısız veya massa gibi olursa raininde aldığı milyonları sorgularsın.

      1. ForzaFerrari avatarı

        2010 öncesınden bahsetmıyorum ben. Alonso dönemi hakkında konuşuyorum. Bu seneye gelirsek raikkonen yıldız pilot diye getirildi takıma 10-11 yarış oldu. Hangi yarışta yıldızlığını gördünüz. Alonso bu araçla 2 kez podyuma çıkmış Kimi ne yapmış?

        1. Strong_Union avatarı

          peki aç bak 2014 senesinde pilotların aldığı ücretlere raiye atıyorsunda raikkonen kaç para alıyormuş bu sene biliyormusun alonsonun aldığı paranın 3te 2sini alıyormudur sence bi bilgin varmı. madem rainin milyonları göze batıyo madem ücretlere bakarak performansları kıyaslıyorsun bana bi bilgi ver ücretler hakkında

        2. Rai bu yıl şanssız.kaza yapti,strateji kurbani oldu,bir kaç kez alonsonun önünde bitirecekti onada Ferrari müsaade etmedi zaten, alonsonun podyumlarindan bahsediyosun birde.kac yıldır massayi test pilotu olarak kullandiniz zaten,bize alonsonun nasil bir pilot olduğunu 2007 de hamilton gösterdi,takım arkadaşını duvara toslatarak kendiside gosterdi biz rai yi biliyoruz normal şartlarda alonsoya yenilecek bir pilot değil

  32. Valla Ferrari verir vermelide .. Başka pilot bulamazlar Alonso diyorki madem yavaş araba bana bi garanti de veremiyorsunuz önümüzdeki seneler için, benim garantim kontratim olsun diyor. Buda çok dogal Ferrari bu saatten sonra alonso gibi pilot bulamaz…

  33. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Takım arkadaşının bu sezon ki performansına göre oranlanırsa bu para hakkı.

  34. Raiye para göz diyenlere gelsin.

  35. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    YOK artık Alonso’nun yarış pabucu!

  36. ferrari verir mi 35 milyonu ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir