Williams, Spa ve Monza’da Yarış Galibiyeti Hedefliyor

yazar:

kategori:

Williams, bu sezon üç kez podyuma çıktıktan sonra sezonun ikinci yarısının ilk grand prixlerinde gözünü yarış galibiyetine dikmiş durumda.

Williams’tan Rob Smedley, İtalya ve Belçika’nın araçlarına uyacağına ve buralarda Mercedes ile yarış galibiyeti için yarışabileceklerine inanıyor.

Yarış galibiyeti alıp almayacakları sorulduğuna Smedley, “Bu mümkün.” dedi.

“Bu iki pist aracımıza uyacak. En azından böyle umuyoruz. Çünkü bu pistler motor gücünü öne çıkaracak pistler. Belki Mercedes’lerle gerçek anlamda yarışabiliriz.”

“Bizim için sezonun ikinci yarısının daha iyi geçmesini bekliyorum. Umarım birkaç galibiyet elde edebiliriz. Ve bunu yakalamak için en iyi şansımız sıradaki iki pistte.”

Bu yıl yalnızca Ricciardo Mercedes’i mağlup edebildi.

 


Yorumlar

“Williams, Spa ve Monza’da Yarış Galibiyeti Hedefliyor” için 10 yanıt

  1. Mercedes’e en yakın ekibin bu inanca sahip olması abes değil ama olağanüstü koşullar gereçekleşmediği sürece mercedes’i motor, df ve diğer yönlerden yenip yarışı önde götürmeleri çok olası değil. Bir nebze lastik stratejisi ve dediğim gibi olağanüstü pist ve hava koşulları Williams’ın yanında olabilir aksi halde en iyi dereceleri 2.’likten öteye geçecek gibi değil. Ricci bu koşulları iyi kullandı ve üçüncü en iyi /bana göre/ araç olan RedBull ile Mercedes’in önünde bitirebildi.

  2. “Bu iki pist aracımıza uyacak. En azından böyle umuyoruz. Çünkü bu pistler motor gücünü öne çıkaracak pistler. Belki Mercedes’lerle gerçek anlamda yarışabiliriz.”

    HAHAHA

  3. Bu psikopatlar Monza’da 370’e vurursa şaşırmam açıkçası 😀

    1. Ben de onu merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam mevcut rekor 372 km/h. Mercedes veya Williams bu rekoru kırabilir.

      1. Rekor zaten Williams ‘ın. Yani Williams bu hızı geçerse kendi rekorunu geliştirmiş olur.
        Bu durumda rekoru asıl kıran Mercedes motoru olur. Çünkü rekor BMW motorunda.

        1. ocean_pasific avatarı
          ocean_pasific

          montıya 2005 yılında monza anternmanında mclarenle 372.6 kmh ile f1 tarihindeki en yüksek hız rekorunu kırmıştı .yani gene mercedes motoruyla . williams BMW ise yine montoya ile yanlış hatırlamıyorsam 2003 de 19.000 deviri görmüştü . yani hız rekoru zaten mercedes motrunda

          1. 2004 saturday practice 1’de rubens 365.4 yaptı. f1 resmi sitesinde o şekilde yazıyor. 372.6 felan yok.

  4. Mercedesten herhangi bir parça olarak farklılıkları yok ki ayrıcalık yaratacak.Aero olarak daha iyi olsalar anlarım da bu durumda imkansız.

    1. furkan ozgur avatarı

      şanzımanı farklı. o yüzden hız noktasında avantajları var. avusturya’daki performans da bundan kaynaklanıyordu.

  5. Williams’ın yarış kazanması harika olur ancak henüz 8. vitesi kullanmayan bir mercedes söz konusu iken ne kadar gerçekçi bilemedim açıkçası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir