Red Bull, RB5'i Jerez'de Tanıttı

yazar:

kategori:

Red Bull Racing, Pazartsi sabahı Jerez’de RB5’in örtüsünü Vettel ve Webber’in kaldırmasıyla 2009 aracını tanıttı.

Renault motorlu RB5, Adrian Newey tarafından tasarlanan son araç ve takım, bu sezon ileri gitme konusunda bu araca güveniyor.

Takım patronu Christian Horner, 2008’de Monza’da kardeş takımları Toro Rosso’nun kazanmasının ardından bu sene kendilerinin galibiyeti hedeflediklerini ifade etti.

Horner: "2009’da, en azından 2 sene boyunca birlikte olduğumuz teknik grup elemanlarıyla büyük stabilitedeki çalışmalarımızdan fayda sağlayacağız. 2008’de, Scuderia Toro Rosso ve Sebastian Vettel’in ellerinde yarış kazanan bir araç tasarladıkları unutulmamalıdır."

"Yeni kurallarla, bunu tekrar yapabileceğimize inanmamak için herhangi bir neden yok.Kural değişiklikleri, spor için neredeyse yeni bir formül oluşurdu ve takımların bunu nasıl yorumladıklarını görmek ilginç olacak"

"Son iki seneye göre sezonun ilk bölümlerinde, takımlar araasında performans açısından kesinlikle çok daha büyük açıklık olmasını bekliyoruz"

Horner ayrıca, maliyetlerin azaltılması kapsamında kuralların Red Bull’un işine geldiğini belirtti.

Horner: "2009’a girerken takım, kural değişiklikleriden avantaj sağlamada iyi konumda; sadece bildiğimiz teknik kurallardan değil, geçen Aralık ayında FIA ve FOTA’nın çabalarıyla belirlenenlerden de"

"Red Bull Racing ve Red Bull Technology, insan gücü açısından herhangi bir fazla yüke sahip değil. Bu yüzden bizim için yeni kurallara adapte olma, nispeten düzgün oldu ve gelecek için iyi durumdaız"

"Değişiklikler, iş akışımızda bir kaç kesintiye neden oldu ve insan gücü açısından maliyet kısmalarda daha büyük üretici takımlara yardım edecek. Geçen seneden sonra stratejik olarak yatırım yaptık ve bu nedenle, yeni kurallarla birlikte, bundan fayda sağlayacak konuma geldik."

RB5, diğer 2009 araçlarına göre daha yüksek ve ince buruna sahip ve bazı diğer takımlar gibi sidepod alanları etrafında bargeboradlarla bütünleşik.

Vettel, yeni aracı test edecek ilk pilot ve ardından Çarşamba günü Webber kokpite geçecek.

 

ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImage

 


Yorumlar

  1. gridin en agresifi olmuş.ben çok beğendim.burun çok yukarda ama aşağıda olsada zaten bu sene ön tarafa hiçbirşey yakışmıyor.onun dışında motor kapağı çok hoşuma gitti.dilerim zirveye oynamazlar.

  2. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    ön hariç F60 a biraz benziyo ama bn redbull dan böle bir araç beklemiyodum 2008 den sonra tasarım tam bir piyasko

  3. burnu çok havada aracın. böbürlenip yarışı kazanacam diye hava atmasın, çalışsın gelişsin biraz 🙂

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    resmen Ferrari F60 a benzemiş. burnu yukarıda olan versiyonu

  5. katlmyrm muratcım bnce örs motor kapağı mercedesinkinden sonra en güzel motor kapağı tabi bu zevk meselesi bana güzel gözüken sana gözkmeyeblr sana gözüken bana gözkmyblr ama bnm fıkrım bu örs motor kapağı eski reno motor kapağına göre cooook daha güzel umarım bu sezon da kulllanrz örs motor kapagını

  6. murat korkut avatarı

    Renault hariç herkes normal motor kapaklarıyla tanıtım yaptı reno örs motor kapağıyla,red bull bu kapağı ilk kullanan olmasına rağmen bu yıl kullanmaz umarım,reno da vazgeçer çünkü zaten kötü görünen aracı iyice berbat gösteriyor.

  7. ben motor kapağını hiç beğenmedim burun harika olmuş bnce ön kanatta süper sanki geçen seneki boynuzu yapmaya calısmıs redbull dıkkat edersenız burunun ust tarafına boynuza benzer şeyler var bnce gayet güzel araç sadece motor kapağı olmamıs

  8. erman yiğit avatarı

    bana bu aracın neresinin en güzel araç olduğunu söyleyebilecek birisi varmı

  9. burak bocek avatarı

    Testler yarın başlayacak

  10. evren ayaoku avatarı

    arkadaşlar jerez testleri neoldu bilen varmı

  11. Değişik bir yapısı var,kimsede görmediğimiz ince burun kullanılmış,ön taraf çok yüksek duruyor,ince ve eğimli yapısıyla Concorde uçaklarına benzettim 🙂 özellikle Renault ile çok farklı bir tasarıma sahip,ikisininde motoru aynı,farkları nesıl olacak merak ediyorum…Newey araçlarının en büyük sorunu kırılgan olmaları..

  12. Renault ile mücadelelerini kazanırsalar ilk hedeflerine zaten ulaşmış sayılırlar.Ondan sonrasında yarış galibiyetine odaklanmaları gerekecek.Bakalım Renault ve Alonso ile Red Bull ve Vettel gurubu bizlere neler yaşattıracaklar…

  13. Araç manyak görünüyor.Tam bir yarış otomobili görünümünde olmuş.Eeee bi de Red Bull markası olunca tam bir adrenalin hesabı…

  14. bu aracın geçmese gereken, geçtiğinde başarı sayılacak araç belli reno.
    Vettel Alonso yu geçebilecek mi bakalım.

  15. rüştü yılmaz avatarı
    rüştü yılmaz

    katılıyorum yasin kardeş,ama isterimki yarış kazansın ve umarım vettel ve webber'e şans getirir

  16. webberin abarttığı kadar güzel değil bnce araç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir