Horner "Farklı" Yaklaşımdan Umutlu

yazar:

kategori:

Red Bull Racing takım patronu Christian Horner, 2009 aracında farklı bir yaklaşım uygulamalarının bu sene karşılığını alacağından umutlu.

Red Bull, bu seneki değişikliklerin 20 yılın en büyüğü olduğunu söyleyen Adrian Newey’in tasarımı olan RB5’i Pazartesi Jerez’de tanıttı.

Kural değişiklikleri, tasarımcılara sıfırdan başlama fırsatı sağladı ve Newey, şimdiye kadar tanıtılan araçlara kıyasla farklı bir yaklaşımı benimsemiş görünüyor.

Horner da bu durumun kendileri adına bir avantaj sağlayabileceğine inanıyor.

Horner: "Bu denli büyük bir değişilikle birlikte, takımın sergilediği farklı yaklaşım oldukça ilginç. Stratejik olarak tünelde bir parça daha fazla zaman almaya karar verdik ve daima bugünkü tanıtıma odaklandık"

"Adrian ve takımı, muhteşem bir iş çıkardı, araç mükemmel görünüyor ve umarım bu, tur sürelerine yansıyacak"

"sergilediğimiz yaklaşımın, diğer takımlara göre biraz farklı olduğu açık ve (sonucu) sadece zaman söyleyecek. Sıralamada kimin neden olduğunu göreceğimiz yer sadece Malbourne olacak."

"(Newey’in) yeni kuralları yorumlaması, diğer takımlara göre bira farklı. Araç harika görünüyor ama esas nokta, pistte nasıl gittiği. İyi bir temele sahibiz."

"Tam anlamıyla hiç bir zaman mutlu olmayacağız ama son 6 ay boyunca işlerin gidişatından makul ölçüde memnun olduğunu biliyorum. Zaman söyleyecek."

Araç bu sene Mark Webber ve geçen sene kardeş takım Toro Rosso ile Monza’da sürpriz yarış galibiyeti elde eden Vettel tarafından sürülecek.

Webber, geçen senelerde Red Bul’un egemen pilotu görüntüsündeydi ama Vettel, Avustralyalı pilotun yüzleşeceği en sert meydan okuma olarak görülüyor.

Horner, iki pilot arasındaki mücadelenin takibinin heyecan verici olacağını düşünüyr.

Horner: "(aralarındaki mücadelenin) nasıl gelişeceğini görmek büyüleyici olacak. Tek turda Mark’a rakip olacak pek pilot yok. (Webber) zindeliğine geri dönmek için bir parça zorluk çekecek."

"Sene boyunca bir o bir diğeri öne geçecek ama sonuçta birbirlerini sıkı bir şekilde zorlayacaklar ve birbirlerini en yi hallerine getirecekler"

"Pilot dizilişimizden çok memnunuz. İyi geçiniyorlar. En önemli şey, iki rekabetçi araca sahip takıma dına net sonuçtur"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir