Newey: "RB5, Agresif Tasarım"

yazar:

kategori:

Red Bull Racing’in teknik patronu Adrian Newey, yeni araçları RB5 içn agresif bir yaklaşımı tercih ettiğini söyledi.

Newey: "Oldukça agresif bir tasarım. Önceden yapılmış olanlardan çok farklı bir tasarım"

"İşlerden biri, fikir sahibi olmada disiplini sağlamak ama sadece farklı olmaktan ziyade gerçekten bir şeyler verdiğinizden de emin olmak"

Milyon Keynes kökenli takım, 2009 aracını tanıtan yedinci F1 takımı oldu.

Newey, diğer takımlara göre geç tanıtım yapmalarının kendileri için avantaj olmadığını çünkü aracın tekrar tasarlanacak parçaları içinde yeterli zamanın olmadığını söyledi. Bununla birlikte, tasarlamak için kullanılan daha uzun zamanın karşılığının alınacağını umuyor.

Geç tanıtımın avantaj olup olmadığı sorulduğunda Newey: "Rakiplerimize göre değil. Rakiplerimizin resimlerine baktık ama hatları üzerine çalışmak için zamanımız olmadı. Çünkü kendi hatlarımız üzerine tam gaz çalışıyorduk"

"Bu açıkçası, bir şeyleri tasarlamak için tasarımda bir parça daha uzun zaman verdi"

"Rüzgâr tüneli sınırlamaları konusunda tartışmalara katılan diğer insanlardan, tüneli çok daha az kullandık. Böylelikle daha küçük kaynakları telafi etmek için zamanı kapsamlı kullandık"

Newey ayrıca, bu sene değişen kurallarla tasarıma sıfırdan başlamaktan keyif aldığını da belirtti.

Adrian Newey: "Bütün kural değişikliklerinden keyif aldım. Bu durum size, belli şeylerin küçük evrimlerinden ziyade temiz bir sayfa için çok daha fazla imkân sağlıyor."

"Bunun Red Bull’un yararına olup olmayacağını söylemek zor. Bunu iki şekilde değerlendirebilirsiniz. Ya bir fayda sağlayabileceğiniz bir kaç fikir ortaya çıkabilir ya da bu durum, en büyük kaynak sahiplerinin işine yarar."


Yorumlar

  1. evren ayaoku avatarı

    bence yarış bittikten sonra arçlar garaja giderken anca gecer ama yarış içinde mc laren i cok rahat gecer hahahahah

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    F60 ve MP4-24 daha agresif. hayal kırıklığına uğradım newey'den çok farklı bir otomobil bekliyordum.

  3. williams f1  team avatarı
    williams f1 team

    okadarda begendıgımı soyleyemem suana kadar tanıtılan araclardan hala en guzelı ve karızmatıgı williams tabı bırde asıl renklerını alınca dahada guzel olcak

  4. evet erdem güveli'ye katılıyorum, özellikle ön kanat çok ayrıntılı bir çalışmanın ürünü olduğu hissini ilk bakışta veriyor, burun ve motor kapağı da mclaren felsefesinin farklı bir yorumu gibi tasarlanmış, sonuç olarak motorlar ve kers sisteminin reno ile aynı olacağını göz önüne alırsak, bu aracın renoyu geçeceği görüşüne sahibim, tabiki size göre benim görüşümüm bi önemi yok ve bu yüzden yorumumu üstünüze alınmayın sevgili arkadaşlarım

  5. herkes herkesi geçebilir, o değilde bu araç güzelmiş gerçekten…

  6. Belirttiğim benim görüşüm okuduysan yazıyor orda.Sana göre geçemezse yazarsın.Önce saygının nasıl bişey olduğunu öğreneceksin.Sonra saygı sorgulaması yapıcaksın oldu mu ufaklk.

  7. mclaren saygılı ol biraz ya çok boş konuşuyorsun bazen gelsinde geçsin görelimm

  8. Newey keşke force india da olsaydı:) bu araç bozulmazsa renoyu geçer bana göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir