Allison: “Ferrari’de Koordinasyon Eksikliği Var”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, takımın şasi ve motor bölümleri arasındaki koordinasyon eksikliğinin pist üstüne olumsuz yansıdığını söyledi.

Lotus’tan Ferrari’ye geçtikten sonra teknik patron olan Allison, şasi ve motor bölümlerinin birbirleriyle daha yakın bir şekilde çalışması gerektiğine inanıyor.

Allison “Benim görevim motor ve şasi bölümlerinin iyi bir şekilde koordine olmasını sağlamak. Böylece programları birbirleriyle uyumlu olur. Hedefimiz bu.”

“Bu konuda kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz.”

“Bu şekilde konuşmak biraz garip oluyor ancak bu iki bölümü iyi bir şekilde koordine etmek çok önemli. Özellikle de tüm çalışanların tek çatı olduğu şirketlerde daha önemli. Bu iki bölüm iyi çalışırsa ortaya çıkan fırsat büyük olur.” dedi.

Allison, takımın yeni patronu Marco Mattiacci’nin yaptığı değişikliklerin takımı canlandırmaya başladığını söyledi.

Allison “F1’deki iyi ya da kötü tüm takımlar oldukça etkileyici organizasyonlara sahiplerdir. Onları iyileştirmektense kötüleştirmek çok daha kolaydır.”

“Aynı anda hem büyük hem de küçük değişiklikler yapmanız gerekir.”

“Yapılması gereken değişiklikler oldukça küçükler ancak Ferrari yönetiminde yaptığımız bu değişiklikler takımın doğru yolda ilerlemesi açısından aşırı faydalılar.” dedi.

Allison son olarak takımdaki zayıflıkların bariz bir şekilde belli olduğunu söyledi.

Allison “İnsanlar bizden daha hızlılar ve onlar kadar fazla downforce gücüne sahip değiliz. Onlar kadar güce sahip değiliz. Ve aracımızın sürüşü onlardan daha zorlu.”

“Arka tarafta sorun yaşıyoruz. Sonuç olarak çok aşırı hassas ve lastikler üzerinde sıkıntı yaşamayan iki sürücüye sahip olmamıza rağmen lastikleri biraz hızlı bitiriyoruz.” dedi.


Yorumlar

“Allison: “Ferrari’de Koordinasyon Eksikliği Var”” için 3 yanıt

  1. Şu araca rağmen Domenicaliyi savunanları anlamıyorum.Kendisi takımdan bihaber ama Montezemolo bu adamdan fazla eleştiriliyordu.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Tam da düşündüğüm noktalara parmak basmış teknik adam.Mattiaci bir enkaz aldı.Umarım başarılı olurlar.

  3. nail bir arac urettiler ise artik, birde 2013 sezonun ortasinda basladilar tasrlamaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir